Ideja

zenski_stud.jpg

Upis u program Ženskih studija 2020

Centar za ženske studije raspisao je poziv na upis u jednosemestralni obrazovni program Ženskih studija 2020. Program će se provoditi kroz predavanja podijeljena u 11 modula i trajat će od 10. veljače do 17. lipnja. U programu će gostovati međunarodne predavačice_i te će pojedina predavanja biti na engleskom jeziku. Prijave do 3. veljače.
edutopija.png

EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost

U u sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost, u subotu, 1. veljače, počinje besplatni obrazovni program za održivi razvoj namijenjen građanima Velike Gorice.
unnamed_41.jpg

Besplatna radionica camere obscure za osnovnoškolce

Fotoklub Split organizira besplatnu četverodnevnu radionicu camere obscure koja je namijenjena učenicima od 1. do 8. razreda. Radionica uključuje upoznavanje s osnovama fotografije, izradu camere obscure, fotografiranje te razvijanje i skeniranje negativa. Voditelji su mladi nagrađivani splitski fotografi Milan Šabić i Maja Prgomet. Broj polaznika je ograničen.
krk7.jpg

Reciklažom do umjetnosti 2

Objavljen je nagradni natječaj na temu "Reciklažom do umjetnosti". Tematska podloga prijavljenih radova mora biti povezana s konceptom održivog razvoja te očuvanja prirode i okoliša. Natječaj ostaje otvoren do 15. ožujka 2020. godine.
rovinj_photodays.jpg

Natječaj: Rovinj Photodays 2020

Godišnji natječaj Rovinj Photodays otvoren je za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja 2020., u sedam službenih kategorija.
goranovo_proljece.jpg

Goranovo proljeće - raspisan natječaj za mlade pjesnike

Studentsko kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić", nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisuje natječaj za nagradu "Goran za mlade pjesnike'' koji je otvoren do 31. prosinca.
josipa_nova_umjetnostosmijeha.jpg

Udruga Umjetnost osmijeha: Natječaj za izlaganje u 2020.

Udruga "Umjetnost osmijeha" raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Zamolbu mogu dostaviti autori, grupe autora ili likovni kritičari/ kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za prijavu je 23. prosinca.
hnd_copy98713.jpg

Natječaj za najbolje novinarske radove

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine. Rok za prijavu kandidata (predaju radova) je 31. siječnja 2020.
workshopologija_vizual.jpg

Workshop(ologija) u Rijeci

Edukativni program radionica zagrebačke organizacije Radiona.org, pod nazivom Workshop(ologija), bavi se načinima korištenja različitih materijala i jednostavnih elektroničkih sklopova za stvaranje kreativnih uradi-sam rješenja. Namijenjene građanima svih uzrasta, besplatne radionice se po treći put održavaju u Rijeci (OKC Palach, Kružna 8) 5. i 6. prosinca.
eko_certifikat.jpg

Radionica za poljoprivrednike - Budi eko

Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača poziva poljoprivrednike koji žele pokrenuti ekološku proizvodnju, bilo da već imaju konvencionalno gospodarstvo ili tek započinju, na radionicu Budi eko. Radionica se odvija 5. prosinca, od 17 do 18 i 30 sati, u velikoj dvorani paviljona 6 Zagrebačkog velesajma, u sklopu Sajmova hrane i zdravog življenja.