Ideja

koja_je_tvoja.png

Koja je tvoja priča?

Udruga Kulturtreger koja vodi Književni klub Booksa započela je s provedbom projekta Koja je tvoja priča?. Projekt je namijenjen osobama starijima od 55 godina koje se žele aktivnije uključiti u književno polje. Podrazumijeva održavanje besplatnih radionica kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima i spisateljicama, te pisanje i pripovijedanje priča u društvu nazvano Raspričavanje.
Foto: Motel Trogir

Motel Trogir: Stambeni tornjevi na Jordanovcu

U nastavku posjeta modernističkim zdanjima, projekt Motel Trogir organizira obilazak stambenih tornjeva arhitekta Aleksandra Bakala i suradnika izgrađenih od 1965.-1970. godine na zagrebačkom Jordanovcu. Tura će se održati u nedjelju, 23. rujna s početkom u 11 sati, a mjesto sastanka je plato s kafićima (ispred Konzuma) na adresi Dobri dol 47.
gazda_pocetak.jpg

Radionica istraživačkog novinarstva i doku filma

Hrcin organizira od 22. listopada. do 19. studenog radionicu istraživačkog novinarstva i doku filma. Radionica je namijenjena studentima i novinarima koje zanima istraživačko novinarstvo. Na radionicu se prima do osmero polaznika, a prijave traju do 15. listopada.
kinoklub_zagreb.jpg

Radionica filmske kritike i analize u KKZ-u

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na internetskoj stranici Kinokluba Zagreb. Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 30. rujna.
solid.jpg

Webinar o Projektima solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije održat će 28. rujna u 10:00 webinar na temu Projekata solidarnosti, jedne od aktivnosti u sklopu novog programa Europske snage solidarnosti.
polo_copy22595.jpg

Natječaj za nagrade Marko Polo- slavni putopisac 2018.

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisala je natječaj za nagrade Marko Polo- slavni putopisac za 2018. godinu. Prijave traju do 1. studenog.
cekape_radionice.png

Radionice kreativnog pisanja u CeKaPe-u

Imate rukopis u ladici? Pišete, ali ne znate kako strukturirati tekst? Želite početi pisati, ali vas je strah? Napisali ste pola zbirke i imate kreativnu blokadu? Želite prevoditi, pisati kritiku, naučiti što je copywriting ili osmisliti prvi scenarij za film? Centar za kreativno pisanje je mjesto na kojem ćete ostvariti svoje spisateljske snove.
mobilnost_1.jpg

Poziv na besplatnu interaktivnu radionicu: Aktivni i mobilni mladi

Udruga Amazonas poziva sve zainteresirane mlade osobe na interaktivnu radionicu unutar tjedna mobilnosti "Aktivni i mobilni mladi" koja će se održati u srijedu, 19. rujna, od 18 i 30 do 21 sat na adresi Trg Francuske Republike 11, Zagreb. Radionica je besplatna, a prijave se primaju do 16. rujna.
psst_15a.jpg

Prijave za 12. PSSST! Festival nijemog filma

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 12. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 8. do 10. studenoga, a rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada.