Ideja

unnamed_52.jpg

PLAN D – Poziv na mentoriranu suradnju

HRVATSKO DIZAJNERSKO DRUŠTVO (HDD) i organizacijski tim PLANA D – MEĐUNARODNOG FESTIVALA DIZAJNA, u suradnji s TEHNIČKIM MUZEJOM NIKOLA TESLA, pozivaju zainteresirane mlade dizajnere, studente dizajna, arhitekture i drvne tehnologije da se prijave na program mentorirane suradnje izrade dizajna postava i prostorne koncepcije festivala. Poziv za prijave otvoren je do 6. lipnja.
p2590866.jpg

Peti mirovni kamp u Pakracu

Petir mirovni kamp za mlade održat će se od 9. do 16. srpnja u Pakracu. Pozivaju se mladi ljudi (18 do 35 godina) da se prijave za volontiranje i provedu tjedan dana upoznavajući druge kulture i sudjelujući u edukativnim radionicama o izgradnji mira.
unnamed_50.jpg

Natječaj za izložbene programe u HDD GALERIJI

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD GALERIJE u 2018. godini. Rok za prijavu prijedloga je 22. lipnja
soela.jpg

Dani solarnih automobila u Sisku

Ekipa Tehničke škole Sisak završava pripreme za jubilarnu 5. utrku solarnih automobila SOELA2017, koja će se održati od 8. do 10. lipnja.
zelena_knjiznica.jpg

Pokrenimo zelene knjižnice

Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva poziva sve hrvatske knjižnice da se treću godinu zaredom uključe u veliku zajedničku akciju Pokrenimo zelene knjižnice.
voxfeminae.jpg

Objavljen poziv za program 11. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala. Rok za prijavu je 30. lipnja.
perforacije200.jpg

Noći performansa Festivala Perforacije 2017

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru festivala Perforacije 2017., u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske i regije. Rok prijave je 29. svibnja.