Ideja

zene_arapsko_pr.jpg

Predavanje "Arapsko proljeće" i islam

Katedra za turkologiju poziva vas na predavanje doajena hrvatske arabistike Daniela Bučana pod naslovom "Arapsko proljeće" i islam u utorak, 15. svibnja u 17.30 sati u dvorani 1 (D-1) Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
kultura_gradovi_i_or_img.jpg

Panel Kultura, gradovi i održivi razvoj

ODRAZ i Udruga gradova u RH (Nacionalna URBACT točka) pozivaju na panel raspravu Kultura, gradovi i održivi razvoj, a koja će se održati 30. svibnja s početkom u 12 sati, u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1, Zagreb). Rok za prijavu je 25. svibnja.
festival_prvih_2018_doba_praznine_ilustracija.jpg

Natječaj za 16. Festival prvih - Doba praznine

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijem radova na 16. Festival prvih. Radovi na zadanu temu mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor/ica u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 20. lipnja. Prijave s opisom rada, kratkom biografijom autora i kontaktom pošaljite na e-mail: festivalprvih@gmail.com. Festival prvih održat će se u Kulturnom centru na Peščenici, početkom jeseni (rujan/listopad).
gradska_skupstina_prosvjed_spalionica_resnik_zelena_akcija_foto_db.jpg

Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet

Međunarodni znanstveni skup Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet održat će se 17.i 18. svibnja u Orisu - Kući arhitekture u Zagrebu (ulica Kralja Držislava 3). Projekt je usmjeren k tome da se razaberu i razumiju višestruki, višeslojni i međuovisni akteri, čimbenici i procesi suvremenih transformacija u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. U projektu se izdvajaju dvije dimenzije koje su se pokazale ključnima u mijeni suvremenih gradova – politike javnih prostora i politike razlike.
video_radionice.jpg

Radionice video produkcije i montaže u Šesnaestici

Udruga K-Zona će u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) od 26. do 30. svibnja održati radionice video produkcije i montaže na kojima će polaznice i polaznici imati priliku kroz teorijski i praktični dio ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 20. svibnja.
priceiz_komsiluka.jpg

Priče iz komšiluka 2

Mondo.ba portal poziva na prijavu na regionalni natječaj za kratke priče Priče iz komšiluka 2. Najbolji radovi bit će objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobjedničke priče osvaja izdavanje vlastite knjige. Prijave do 23. svibnja.
poziv_za_volontere.jpg

SEF traži volontere!

SEF festival objavio je poziv za volontere, a kako navode, traže osobe koje su zainteresirane za volontiranje na festivalu,a zanima ih film, kako etnografski, tako i film općenito. Ne trebate biti studenti etnologije i antropologije, čak niti studenti.
fekp_face_cover_4.jpg

FEKP - natječaj za kratku priču

17. izdanje Festivala europske kratke priče i ove godine donosi izazov za sve kratkopričaše: raspisuju natječaj za kratku priču. FEKP će se održati u Zagrebu i Rijeci od 27. svibnja do 1. lipnja, a ovogodišnja tema natječaja je HERITAGE / NASLJEĐE. Prijave do 20. svibnja.
img_20180423_0005_hl01_bw.jpg

Sempleraj - radionica (i predavanje) o sempliranju

Besplatna radionica sempliranja pod vodstvom osječkog DJa i producenta Roberta Sorića AKA Vybes / Luzer održat će se u subotu 12. svibnja, u zagrebačkom hacklabu01, u AKC Medika s početkom u 16 sati. Polaznici na radionici moraju donijeti prijenosno računalo i slušalice. Sudjelovanje na radionici je slobodno, ali se morate prijaviti.