Ideja

djeca_leaveourkidsalone.org.png

Tribina Djeca i mediji

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju stručni skup na temu Djeca i mediji koji će se održati 16. travnja od 11 do 13 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).
green.jpg

1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira 1. međunarodnu konferenciju o zelenim knjižnicama LET'S GO GREEN!, koja će se, kao prva konferencija takve vrste u svijetu, u Knjižnici održati u studenom 2018. godine. Prijave za izlaganje su do 30. travnja, a za sudjelovanje na konferenciji do 30. rujna.
unnamed.jpg

ReThink Daylight radionica

ReThink Daylight radionica je vaša prilika za istraživanje mogućnosti koje nudi dnevna svjetlost. Kroz dvodnevnu radionicu, moći ćete korištenjem raznih alata i metoda eksperimentirati s dnevnom svjetlošću i sagledati njezin efekt na unutrašnjost zgrada. Također, moći ćete se poigrati s vašim projektom na kojem trenutno radite i isprobati tehnike simulacije dnevne svjetlosti – sve u bliskoj suradnji s predavačima. Broj sudionika je ograničen, stoga požurite s prijavama.
12347833_10153694168335280_5219415763880633068_n.png

Climate Tracker stipendija

Climate Tracker ima posebnu stipendiju za natječaj Ostanimo ispod 1.5!, za prijavitelje iz Istočne Europe Pobjedniku/ici natječaja osigurano je pokriće svih troškova za sudjelovanje na UNFCCC pregovorima u Njemačkoj ovog svibnja. Prijave do 13. travnja.
untitled_3.jpg

Otvoreni poziv - projekt Odluke

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u pripremama je za novi projekt ODLUKE koji progovara na temu nasilja u obitelji. Ovim projektom fokusirani su na žene s područja Balkana koje su se suočile s određenom traumom, a cilj je skupiti njihova iskustva - saznati kako su smogle snage donijeti teške odluke, prekinuti začarani krug nasilja i trpljenja.
cekina_copy.jpg

Otvoreni poziv izvedbenim umjetnicima/cama

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride, projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama, objavljuje Otvoreni poziv izvedbenim umjetnicima/cama na audiciju za kazališnu produkciju Delicateliy Furnished Interiors, autora Jean-Lorin Steriana, 8. travnja u 15 sati. Audicija će trajati do 19 sati u Filmskom studiju Medika (Pierottijeva 11, Zagreb).
proljetna_bicpopka_foto.jpg

Prva proljetna Biciklopopravljaonica

Prva proljetna Biciklopopravljaonica u Splitu održat će se 5. travnja u Klubu Zona (Jerina 1). Prilika za naučiti održavati bicikl i besplatno ga popraviti ponavlja se svakog prvog četvrtka u mjesecu, od 17 do 20 sati.
recikliranje_copy56295.jpg

Otvorene prijave za projekt Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode

Udruga Bioteka dolazi u regionalne centre Osijek, Rijeka, Zagreb i Split i mladima u dobi od 15 do 30 godina donosi projekt Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode. Glavni cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama. Radionice su besplatne.
unnamed_copy32630.jpg

Natječaj za sudjelovanje na rezidencijalnom programu u Skopju

Otvoren je natječaj za dva umjetnika/umjetnice iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za rezidencijalni program u Skopju u razdoblju od 20. svibnja – 20. lipnja u kulturnom centru Cultural informative center. Prijave do 15. travnja.