Ideja

Foto: Damir Žižić

WHW Akademija - otvoreni poziv 2019/2020

WHW je otvorio poziv za sudjelovanje u drugoj godini WHW Akademije, umjetničkog programa u Zagrebu, u periodu od 1. studenog 2019. do 31. svibnja 2020. godine. Prijave do 29. travnja.
prvi_vizual.png

Budi i ti #PrvaGeneracija

#PrvaGeneracija ime je inicijative koju je 2016. pokrenula švedska vlada. Cilj inicijative je podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog razvoja koje su države članice UN-a usvojile 2015. godine. Inicijativu je već provelo petnaestak zemalja diljem svijeta i obuhvatila je nekoliko milijuna djece i mladih. Kampanjom se u Hrvatskoj želi inspirirati učenike da kreiraju vizuale na temu Globalnih ciljeva održivog razvoja. Prijave do 10. svibnja.
sss.jpg

Rezidencijalni program Summer Sessions

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike i umjetnice do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok za prijavu je 3. svibnja.
Foto: Biovrt

Udruga Biovrt daruje vrtiće i udruge

Proljeće je došlo, krećemo stvarati i širiti svoje vrtove. I u 2019. godini Biovrt bi htio da diljem Hrvatske nikne što više vrtova. Zato poklanjaju deset vrtlarskih start paketa zainteresiranim vrtićima i udrugama diljem Hrvatske. Sudjelujte na nagradnom natječaju!
Foto: Pixabay

Poziv mladim umjetnicima i umjetnicama - projekt KOMPLEX

Umjetnička organizacija ARTERARIJ raspisuje natječaj za najbolji redateljski i dramaturški koncept na temu: Govor mržnje na društvenim mrežama.Natječaj je namijenjen studentima/icama režije i dramaturgije završnih godina Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i onima koji su u protekle dvije godini završili istoimeni studij. Prijave do 1. svibnja.
buvljak.jpg

Buvljak u Šesnaestici

U sklopu redovnog programa društveno-kulturnog centra Šesnaestica, K-zona organizira prvi buvljak i razmjenu dobara za lokalno stanovništvo Trešnjevke-sjever; kao i za sve ostale koji se nakon kućnog proljetnog čišćenja žele riješiti suvišnih krpica iz svog ormara. Događaj je zakazan za subotu, 6. travnja od 10 do 17 sati. Dodatno, na prvom Buvljaku otvara se i “uzmi ili ostavi” mini-knjižnica u Šesnaestici - posebno naznačena polica s knjigama gdje se mogu ostaviti ili besplatno preuzeti knjige.
maxresdefault_2.jpg

Radionica samoniklog bilja na Mljetu

I ove godine u Goveđarima u Galeriji Stara Skula će se održati tradicionalna Radionica samoniklog jestivog bilja od 5. do 7. travnja pod stručnim vodstvom Sani Sardelić. U djevičanskoj prirodi Nacionalnog parka Mljet samoniklo bilje raste daleko od zagađivača i čeka da ga prepoznate
frooom_sinj_napredna_sa_snimanja_2017.jpg

Besplatno usavršavanje za voditelje edukacija medijske i filmske pismenosti

Bacači Sjenki, pozivaju redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedisjke umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnike/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja. Usavršavanje se održava 4. i 5. travnja u Pogonu u Zagrebu.
46323397_2728892207124580_6139658249302966272_o.jpg

Natječaj Made in Rojc

Natječaj Made in Rojc za promicanje neafirmiranih glazbenika otvoren je do 30. travnja, a organizira ga udruga Metamedij u sklopu projekta GRAD(imo) Rojc. Natječaj je namijenjen pojedincima ili glazbenim skupinama svih godina, žanrova i broja članova glazbenog kolektiva.
vox_volontiranje.jpg

Edukacije i volontiranje na Voxfeminae.net portalu

Otvorene su prijave za sudjelovanje na radionicama medijske pismenosti za buduće volontere/ke Voxfeminae.net portala. Radionice će se održati 7. i 14. travnja u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) od 12 do 16 sati. Radionice su namijenjene onima koji/e žele kao volonterke/i stvarati sadržaj, odnosno tekstove koji će biti objavljeni na Voxfeminae portalu. Voditeljice radionice su Antonela Marušić i Emina Hermann. Prijave do 3. travnja.