Ideja

unnamed_21.jpg

Besplatne filmske radionice Samo nebo nam je granica

Udruga Bacači Sjenki provodi nove inovativne filmske radionice Samo nebo nam je granica u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Prva u nizu je početna filmska radionica u Zagrebu koja će biti održana od 30. rujna do 4. listopada. Radionice su namijenjene polaznicima starijim od 54 godine. Broj mjesta na radionici je ograničen na 15 polaznika, prijave se primaju dok se radionica ne popuni.
acr.png

Otvorene prijave za Akademiju poslovnih vještina

ACT Grupa je otvorila prijave za drugu generaciju polaznika/ica Akademije poslovnih vještina, jedinstvenog jednogodišnjeg programa edukacija za menadžere/ice organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća koji se odvija kroz model volontiranja najboljih stručnjaka/kinja iz poslovnog sektora. Prijave do 4. listopada.
nismosame_udruga_copy19209.jpg

Humanitarni buvljak s poznatima udruge Nismo same

Humanitarni buvljak s poznatima koji udruga Nismo same organizira u suradnji s Mirjanom Mikulec, organizatoricom 4. sajma interijera InDizajn - festival modernog doma, održat će se u sklopu Sajma od 26. do 29. rujna u Sportskoj dvorani Arena Zagreb.
logo_wcd_2019.png

Zelena čistka – World Cleanup Day 2019.

Osmu godinu zaredom u Hrvatskoj, 21. rujna nas očekuje Zelena čistka - najveća ekološka nacionalna volonterska akcija, koja okuplja volontere iz više od 150 zemalja svijeta u čišćenju divljih odlagališta otpada, u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day).
radioradionice_rirock.png

Radio Roža - Radio Radionice 2.0

Nakon prvog niza radionica u kojima je bilo riječi o osnovama radija zajednice te tehničkih aspektima zvuka i radija, riječka Udruga Ri Rock priprema cijeli niz edukativnih radionica s odličnim mentorima/cama koje će pokriti sve aspekte funkcioniranja jednog radija - od razvijanja novinarskih vještina, vođenja intervjua i sastavljanja priloga, do tehničkog i operativnog dijela u kojem će se polaznici moći upoznati i razviti vještine jednog radijskog voditelja, tehničara i novinara. Prijavite se do 20. rujna.
pocetna_filmska_radionica.jpg

Žene s videokamerama: Početna filmska radionica

U sklopu 13. Vox Feminae Festivala od 23. rujna do 1. listopada u prostoru DKC Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) održat će se radionica "Žene s videokamerama: Početna filmska radionica" koju vode Renata Lučić i Filip Filković Philatz. Cilj radionice je upoznati svakog polaznika/cu s fazama stvaranja filma – od ideje do realizacije. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 20. rujna.
ful_kulturno_2018.jpg

2. Ful kulturno natječaj

Cilj natječaja Ful kulturno je promovirati niskobudžetna kulturna događanja – promocije pisane riječi u svrhu pojačavanja njihovih aktivnosti brendiranja. Prijaviti se mogu promocije i predstavljanja, događanja i festivali. Natječaj je otvoren do 15. listopada.
persian_alphabet_wikipedia.jpg

Tečaj perzijskog jezika u Zagrebu

Veleposlanstvo Islamske Republike Iran organizira učenje perzijskog jezika u školskoj godini 2019./2020. Tečaj će započeti u listopadu 2019. godine i održavat će se dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.