Ideja

yihrr_copy98180.jpg

Poziv za prijave - inicijativa Prošlost se nastavlja

Inicijativa Prošlost se nastavlja nudi ti priliku da napraviš generacijski iskorak i zajedno s mladima iz regije sudjeluješ u stvaranju novog pogleda na prošlost koja nas je dosad razdvajala. Pridruži se timu od više od 100 mladih ljudi iz pet država koji će zajednički kritički sagledati postojeće mitove i zajednički poslati snažnu poruku političarima da su dijalog i suradnja mogući. Rok za prijave je 14. ožujka.
tko_pjeva_zlo_ne_misli.jpg

Besplatni seminar za voditelje dječjih zborova

Ovu subotu, 10. ožujka od 10 do 18 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18, Zagreb) održat će se Seminar za voditelje dječjih zborova, odgajatelje i pedagoge - Glazbeni počeci, za male pjevače starosti 4 i više godina.
Foto: Biom

BirdID – Trening prepoznavanja ptica

Udruga Biom u suradnji s norveškim Sveučilištem Nord već treću godinu za redom organizira BirdID – trening prepoznavanja ptica. Kroz terenski program i predavanja polaznici će moći naučiti prepoznavati hrvatske vrste ptica vizualno i auditivno, te steći osnovna znanja o ornitološkim metodama istraživanja. Prijave traju do 11. ožujka.
volimsvojuzupaniju_hzz.jpeg

Treće izdanje foto natječaja Volim svoju županiju

U organizaciji Hrvatske zajednice županija započelo je treće izdanje foto natječaja Volim svoju županiju. Baš kao i u prethodnima, cilj je ovog natječaja fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije. Natječaj traje od 1.ožujka do 20. travnja.
unnamed_78.jpg

Dizajnerska početnica: Zastavljajmo

U subotu 10. ožujka s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Zastavljajmo. Namijena je učenicima osnovnih škola. Voditeljica radionice je Una Rebić, a rok za prijave je 9. ožujka do 15 sati.
Foto: Tomislav Bandera Alić

Natječaj za izradu vizualnog identiteta Centra Beli

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u svojstvu Raspisivača, objavila je natječaju za izradu vizualnog identiteta Centra za posjetitelje i oporavilišta za bjeloglave supove Beli kojim upravlja Javna ustanova Priroda. Rok za slanje radova je 30. ožujka, a odabrani rad bit će nagrađen s iznosom od 10 tisuća kuna.
unnamed_77.jpg

Poziv umjetnicima za prijave za Noć performansa

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru festivala Perforacije 2018., u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske i regije. Prijave do 5. travnja.
star_film_fest.jpg

Otvorene prijave za 5. Star Film Fest

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, čije će se peto izdanje održati od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine u Sisku, otvorio je prijave za filmove za natjecateljski dio programa. Prijave će biti otvorene do 10. lipnja, a film mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela s pravima za zastupanje filmova.
eu_erasmus_plus_urbana_mladez.jpg

Erasmus Student Network AISBL traži volontere

Erasmus Student Network AISBL, najveća europska studentska organizacija, sa sjedištem u Bruxellesu traži 2 volontera iz Hrvatske za EVS projekt. Projekt traje 12 mjeseci, a ovim programom volonterima je pokriven put iz Hrvatske do Bruxellesa, smještaj, javni prijevoz, tečaj jezika te mjesečni džeparac od 200 eura.
humanitarnaakcija_estudent.jpg

Humanitarna akcija Nepotrebno je nekome potrebno

U sklopu humanitarne akcije prikuplja se školski pribor za djecu u Hrvatskoj i Africi, a može se donirati od 5. do 16. ožujka na Ekonomskom, Učiteljskom, Građevinskom te na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.