Ideja

aut_piknik.jpg

AUTov piknik/Otvoreni sastanak

Želiš se priključiti AUT-u i pisati studentsku LGBTIQ+ povijest? Imaš ideje za projekte, tulume, gledaonice? Želiš se družiti s kul ljudima i mijenjati stvari nabolje za LGBTIQ+ studente/-ice? Dođi u nedjelju, 22. travnja u 14 sati kod autobusne stanice za Bundek, odakle će se tražiti najprikladnije mjesto za piknik!
unnamed_copy35242.jpg

Otvorene prijave za radionicu 3D modeliranja

Filmaktiv vas poziva na radionicu 3D modeliranja koja će se održati u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka) od 25. do 30. travnja. Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno, ali je broj mjesta ograničen - stoga požurite s prijavama.
vrbani_mapiranje.jpg

Šetnja Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana

Projekt Mapiranje Trešnjevke poziva na šetnju Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana. Okupljanje je 18. travnja u 17 sati, na tržnici Jarun, kod sata. Prošetat će se Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana, a nakon toga slijedi posjet udruzi Vestigium, koja je centar društvenih aktivnosti tog dijela kvarta.
upitnik_679x350_copy73364.jpg

Radionica stripa u Knapu

Dođite u petak, 20. travnja u 18 sati, na radionicu stripa u Knap (Ivanićgradska ul. 41A, Zagreb). Kroz radionicu se stvara strip od njegovog početka do samog kraja, a polaznicima nije potrebno iskustvo već se svakome pojedinačno pomaže s novim idejama, informacijama i praktičnim savjetima tijekom procesa izrade..Radionicu vodi magistra edukacije likovne umjetnosti Andrijana Šunić.
pariter_knjiznica.jpg

Volontiraj u Živoj knjižnici!

U sklopu projekta Živa knjižnica – Ne sudi knjige po koricama, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke organizirat će žive knjižnice za učenike i učenice srednjih škola te za javnost na području PGŽ u ovoj godini. Ako želite biti dio žive knjižnice, prijavite se do 25. travnja.
performans.jpg

Performativne studije slučaja-aktualna strujanja performansa

Kustoska platforma, program posvećen dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti i Centar KNAP pozivaju zainteresirane studente završnih godina društveno-humanističkih usmjerenja, profesionalne i polu-profesionalne izvedbene umjetnike, povjesničare umjetnosti, teoretičare, dramaturge, redatelje i sve ostale na sudjelovanje na radionicama i predavanjima. Rok za prijavu je 21. travnja, a prijave trebaju sadržavati životopis i motivacijsko pismo, a šalju se na kustoska.platforma@gmail.com.
djeca_leaveourkidsalone.org.png

Tribina Djeca i mediji

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju stručni skup na temu Djeca i mediji koji će se održati 16. travnja od 11 do 13 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).
green.jpg

1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira 1. međunarodnu konferenciju o zelenim knjižnicama LET'S GO GREEN!, koja će se, kao prva konferencija takve vrste u svijetu, u Knjižnici održati u studenom 2018. godine. Prijave za izlaganje su do 30. travnja, a za sudjelovanje na konferenciji do 30. rujna.
unnamed.jpg

ReThink Daylight radionica

ReThink Daylight radionica je vaša prilika za istraživanje mogućnosti koje nudi dnevna svjetlost. Kroz dvodnevnu radionicu, moći ćete korištenjem raznih alata i metoda eksperimentirati s dnevnom svjetlošću i sagledati njezin efekt na unutrašnjost zgrada. Također, moći ćete se poigrati s vašim projektom na kojem trenutno radite i isprobati tehnike simulacije dnevne svjetlosti – sve u bliskoj suradnji s predavačima. Broj sudionika je ograničen, stoga požurite s prijavama.