Ideja

femi.png

Kreativni kritički laboratorij - Zašto feminizam?

Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran utorkom i četvrtkom, u periodu od 18.4. do 16.5., u Centru za ženske studije (Dolac 8). Polaznicama i polaznicima za sudjelovanje u programu bit će dodijeljeno 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost. Prijave do 30. ožujka.
pressrelease3.jpg

Poziv na sudjelovanje // Drava Art Biennale 2019

Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje (uvijek aktualne) teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada istraživanjem dubljih slojeva i stavljanjem fokusa na odnos vode i razvoja industrije koja neupitno utječe na preobrazbu urbanističke slike gradova. Prijave do 31. svibnja.
Foto: Petar Santini

ZMAG | Velika razmjena sjemena u Zagrebu

U subotu, 9. ožujka od 10 do 14 sati, u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva ul. 6) u Zagrebu održat će se velika ZMAG-ova razmjena sjemena koja će okupiti više od deset sjemenara.
unnamed_24.jpg

Stipendiranje mladih književnih kritičara/ki

Povodom Četvrtog internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji će se održati od 3. do 6. srpnja ove godine, izdavačka kuća Buybook dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu. Tema ovogodišnje radionice je Književna kolumna, a vrijeme održavanja je od 30.lipnja do 6. srpnja. Prijave do 1. travnja.
proljetna_bicpopka_foto.jpg

Biciklopopravljaonica Split - poziv volonterima

Biciklopopravljaonica Split poziva sve zainteresirane volontere da im se priključe u aktivnostima u sklopu kojih besplatno prenose znanje i vještine uklanjanja kvarova na biciklima. Nova prilika za besplatni popravak, druženje, učenje i volontiranje je u subotu, 2. ožujka, od 17 do 20 sati u Klubu Zona (Jerina 1, Šperun).
open_data.jpg

Dani otvorenih podataka 2019.

Zbog čega je tako teško dobiti otvorene podatke od hrvatskih javnih tijela, zbog čega ih najčešće žele posebno naplatiti, hoće li Politika otvorenih podataka to promijeniti ili Uredba o troškovima ponovne uporabe informacija najavljuje da ćemo morati plaćati otvoreni pristup javnim podacima? Odgovore na ova pitanja saznajte 1. ožujka u 10 sati na prvom panelu Dana otvorenih podataka u zagrebačkom HUB385 u Petračićevoj ulici 6.
kazalisni_ponedjeljak.jpg

Poziv - sudjelovanje u Kazališnom ponedjeljku CeKaTe Teatra

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka upućuje poziv umjetničkim organizacijama za sudjelovanje u Kazališnom ponedjeljku. Od 2019. godine Centar za kulturu Trešnjevka uveo je dan posebno posvećen kazalištu. Pozivaju sve umjetničke organizacije iz Grada Zagreba da prijave svoje produkcije za izvedbu na Kazališnom ponedjeljku.
unnamed_22.jpg

DanceAbility inkluzivna radionica plesa i pokreta

Prostor Plus poziva na sudjelovanje u inkluzivnoj radionici plesa i pokreta po DanceAbility metodi certificirane voditeljice Helvecie Tomić koja će se održati u subotu 2. ožujka, od 10 do 13 sati, u HKD na Sušaku s ulazom pristupačnim vozilima i pomagalima za kretanje. Radionica je besplatna, prijave do 27. veljače.