Ideja

sff.jpg

Otvorene prijave za Star Film Fest 2019.

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, doživit će svoje šesto izdanje! Festival će se održati od 29. do 31. kolovoza u Sisku. Za dobar program potrebni su nam i dobri filmovi, stoga ovim putem proglašavamo prijave za natjecateljski dio programa otvorenima! Prijave traju do 15. svibnja.
distune.png

Let’s Talk About Music

Let’s Talk About Music novi je edukativno-koncertni program Distune promotiona koji u svojoj prvoj epizodi ima za cilj potaknuti i privući na veći angažman zainteresirane u glazbenoj kulturi. Kroz četiri edukativna modula polaznici će dobiti osnove organiziranja, promocije, dizajna i tehničke produkcije. Svaki je modul zamišljen kao interaktivno učenje, koje će voditi gosti predavači iz nabrojanih područja. Prijave do 2. veljače.
dox_logo_negativ_copy74464.jpg

ZagrebDox 2019. - natječaj za volontere

Petnaesto izdanje festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 24. veljače do 3. ožujka. Kao i dosadašnjih godina, traže ljubitelje filma i druženja koji su spremni na 5-6 sati dnevno postati dio ZagrebDox tima. Natječaj je otvoren do 7. veljače.
predavanja_naslovna.jpg

Javni poziv za besplatna vrtlarska predavanja

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom kreće s organizacijom seta ovogodišnjih proljetnih predavanja. Posjetit će nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja. Otvoren je poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl.) koji bi željeli ugostiti predavanje - potrebno je slijediti nekoliko jednostavnih uputa i besplatna vrtlarska predavanja stižu u vaš grad. Prijave do 5. veljače.
ceu.jpeg

Prijave za pune stipendije na Central European University u Beču

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2019./20. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Prijave do 31. siječnja.
biber.png

Biber03 - konkurs za kratku priču

Otvoren je treći regionalni konkurs za kratku priču - Biber. Prva dva konkursa Biber bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena. Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmirane, kao i na one koji nisu do sada objavljivali. Prijave do 10. lipnja.
unnamed_17.jpg

Politička škola za umjetnike - prijava

Želiš kroz umjetnost govoriti o društvenim problemima? Iskustvo ti govori kako je ideja "svijeta umjetnosti" kao zasebne sfere, odvojene od društva, puka fraza? Zanima te doznati više o konceptu autonomije umjetnosti, umjetničkog genija ili talenta? Kreće novo izdanje Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane). Strukturirana je u 4 trodnevne sesije (vikendom) uz pozvane izlagače, a održava se od 1. ožujka do 19. svibnja. Prijave do 5. veljače.
unnamed_16.jpg

Natječaj za kustose za sudjelovanje na CreArt seminaru

Otvoren je natječaj za 25 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Između javnog i privatnog – dobre kustoske prakse, koji će se održati u Genovi (Italija), u Duždevoj palači od 21. do 23. ožujka. Rok za prijave je 15. veljače.
question_mark_1872634_1920.jpg

Nagrada Višnja Machiedo za književnu esejistiku

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejistièko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2018. godine. Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31. siječnja (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 14 sati).
cms_prijave.jpg

CMS traži volontere i volonterke za podršku u integraciji izbjeglica

CMS od 2004. godine organizira volonterski program za direktan rad s osobama koje su bile prisiljene napustiti svoje domove i svoj život započele u Hrvatskoj. Dosad je u aktivističkom i direktnom radu na podršci integraciji sudjelovalo preko 230 volonterki i volontera. Ako želiš naučiti više o sustavu međunarodne zaštite i integracije u Hrvatskoj prijavi se i pridruži timu i volonterima u provedbi aktivnosti u 2019. godini! Prijave do 21. siječnja!