Ideja

frooom_sinj_napredna_sa_snimanja_2017.jpg

Besplatno usavršavanje za voditelje edukacija medijske i filmske pismenosti

Bacači Sjenki, pozivaju redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedisjke umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnike/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja. Usavršavanje se održava 4. i 5. travnja u Pogonu u Zagrebu.
46323397_2728892207124580_6139658249302966272_o.jpg

Natječaj Made in Rojc

Natječaj Made in Rojc za promicanje neafirmiranih glazbenika otvoren je do 30. travnja, a organizira ga udruga Metamedij u sklopu projekta GRAD(imo) Rojc. Natječaj je namijenjen pojedincima ili glazbenim skupinama svih godina, žanrova i broja članova glazbenog kolektiva.
vox_volontiranje.jpg

Edukacije i volontiranje na Voxfeminae.net portalu

Otvorene su prijave za sudjelovanje na radionicama medijske pismenosti za buduće volontere/ke Voxfeminae.net portala. Radionice će se održati 7. i 14. travnja u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) od 12 do 16 sati. Radionice su namijenjene onima koji/e žele kao volonterke/i stvarati sadržaj, odnosno tekstove koji će biti objavljeni na Voxfeminae portalu. Voditeljice radionice su Antonela Marušić i Emina Hermann. Prijave do 3. travnja.
kulturna_produkcija_fb.png

Attackov poligon - razvoj kulturne produkcije za mlade

Poligon je specifičan edukativni program koji obuhvaća razne segmente kulturne produkcije i menadžmenta. Polaznici će se kroz diksurzivno/praktičnu metodu rada upoznati sa svim segmentima u kulturnoj produkciji: planiranje budžeta, osmišljavanje koncepta i ideje, bookiranje – dogovaranje programa i izvođača, logistika, hospitality, PR, marketing. Radionica je podijeljena u tri ciklusa i trajati će gotovo cijeli travanj.
isakovic.jpg

Prijave - edukativni program Noći performansa 2019.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu (mentoriranom laboratoriju za umjetnike) Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja u Zagrebu, u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske. Prijave do 7. travnja.
image001.png

66. Pulski filmski festival // Javni poziv za prijavu filmova

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 66. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 13. do 21. srpnja. Javni poziv otvoren je do 24. travnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.
mtr.png

Radionica, buvljak i sekcija u Eko Panu

Do kraja ožujka u Eko Panu građani i građanke Karlovca mogu se priključiti edukativno-kreativnoj radionici, buvljaku, a kreću i upisi u Malu tvornicu reciklaže, kreativnu eko sekciju namijenjenu djeci od 6 do 14 godina.
responsible_island_prize.jpg.jpg

Raspisan EU natječaj za nagrade za energetski inovativne otoke

Europska je komisija objavila poziv za prijave na prvo izdanje natječaja RESponsible Island Prize, posvećenog otocima s inovativnom i održivom lokalnom proizvodnjom električne, toplinske, energije za hlađenje i prijevoz. Pobjednicima su namijenjene nagrade u visini 500, 250 i sto tisuća eura. Rok za prijave je 26. rujan.
Foto: Pixabay

Natura obscura - knjige na planine!

Natura obscura - knjige na planine! je projekt osmišljen u sklopu Planinarskog društva Izletnik u suradnji s Knjižnicom Marije Jurić Zagorke. Ideja je opskrbiti što veći broj planinarskih domova knjigama, koje se sakupljaju u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Prvi planinarski dom koji se oprema je Risnjak, na Medvednici. Sakupljanje knjiga traje do subote 23. ožujka., kada će se održati i kratki planinarski izlet u organizaciji PD-a Izletnik, koji započinje sakupljanjem planinara i svih zainteresiranih ispred Knjižnice M. J. Zagorke u 9 sati ujutro.