Ideja

Foto: Pixabay

Natura obscura - knjige na planine!

Natura obscura - knjige na planine! je projekt osmišljen u sklopu Planinarskog društva Izletnik u suradnji s Knjižnicom Marije Jurić Zagorke. Ideja je opskrbiti što veći broj planinarskih domova knjigama, koje se sakupljaju u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Prvi planinarski dom koji se oprema je Risnjak, na Medvednici. Sakupljanje knjiga traje do subote 23. ožujka., kada će se održati i kratki planinarski izlet u organizaciji PD-a Izletnik, koji započinje sakupljanjem planinara i svih zainteresiranih ispred Knjižnice M. J. Zagorke u 9 sati ujutro.
uhva.png

UHVATI FILM - natječaj za filmove

UHVATI FILM dugovječni je međunarodni film festival čija je specifičnost da obrađuje teme vezane uz invaliditet, jer su neki od osnivača i dio ekipe osobe sa invaliditetom, a u većini filmova su i sami autori i glumci osobe sa invaliditetom. Film ne smije biti duži od 30min, a ocjenjuje se originalnost i inovativnost. Prijave do 1. lipnja.
filmska_skola_blank.jpg

Filmska škola u Blanku

Blankova filmska škola koja počinje 31. ožujka u Zagrebu zamišljen je kao intenzivni dvomjesečni film making program, vođen od strane dokazanih filmskih autora. Prijave se primaju do 24. ožujka.
create_the_change.jpg

Natječaj Udruge Breza na temu: Održivi razvoj i migracije

Udruga za rad s mladima Breza raspisuje natječaj za najbolje suvremeno umjetničko djelo iz područja likovne i primijenjene umjetnosti na temu održivog razvoja i migracije, namijenjen afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija, uključujući i studente. Rok za prijave je 31. svibnja.
710x480_prijava.jpg

NATJEČAJ DORF 2019

Natječaj za 13.Festival glazbenih dokumentaraca DORF otvoren je do 1. svibnja. Najdugovječniji regionalni festival glazbenih dokumentaraca ce se odrzati u kolovozu u Vinkovcima.
natjecaj_za_djecje_literarne_radove.jpg

Natječaj za dječje literarne radove

Centar za kulturu Trešnjevka je u sklopu 12. Festivala dječje knjige raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje. Na natječaj pod nazivom Knjiga nije hrana, ali je poslastica! može se prijaviti samo jedan rad, i to pjesma ili kratka priča koja dosad nije objavljena. Rok za prijavu je 25. travnja.
vestigium3.jpg

Natječaj za male inicijative/udruge

Udruga Vestigium poziva suvoditeljice i suvoditelje inicijativa, udruga ili one koji to tek žele postati da se dođu inspirirati svjetskim tranzicijskim pokretom - pokret u kojem se okupljaju pojedinci i zajedno grade male održive zajednice, koje djelujući lokalno na globalne svjetske probleme. Cilj je upoznati se, inspirirati i družiti, učiti, povezati se te zajednički budžetirati aktivnosti postojećih i budućih inicijativa. Prijave do 15. ožujka.
femi.png

Kreativni kritički laboratorij - Zašto feminizam?

Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran utorkom i četvrtkom, u periodu od 18.4. do 16.5., u Centru za ženske studije (Dolac 8). Polaznicama i polaznicima za sudjelovanje u programu bit će dodijeljeno 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost. Prijave do 30. ožujka.
pressrelease3.jpg

Poziv na sudjelovanje // Drava Art Biennale 2019

Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje (uvijek aktualne) teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada istraživanjem dubljih slojeva i stavljanjem fokusa na odnos vode i razvoja industrije koja neupitno utječe na preobrazbu urbanističke slike gradova. Prijave do 31. svibnja.