Ideja

question_mark_1872634_1920.jpg

Nagrada Višnja Machiedo za književnu esejistiku

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejistièko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2018. godine. Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31. siječnja (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 14 sati).
cms_prijave.jpg

CMS traži volontere i volonterke za podršku u integraciji izbjeglica

CMS od 2004. godine organizira volonterski program za direktan rad s osobama koje su bile prisiljene napustiti svoje domove i svoj život započele u Hrvatskoj. Dosad je u aktivističkom i direktnom radu na podršci integraciji sudjelovalo preko 230 volonterki i volontera. Ako želiš naučiti više o sustavu međunarodne zaštite i integracije u Hrvatskoj prijavi se i pridruži timu i volonterima u provedbi aktivnosti u 2019. godini! Prijave do 21. siječnja!
blank_filmska_radionica.jpg

Blank filmska radionica

Blank_filmski inkubator iz Zagreba organizira filmsku radionicu za građanstvo s početkom 17.1. Polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer. Na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka. Prijave do 17. siječnja.
unnamed.jpg

Rezidencija za vizualne umjetnike ART OMI

Art Omi i Galerija umjetnina raspisuju natječaj za sudjelovanje hrvatskog umjetnika u Rezidencijalnom programu Art Omi 2019. Natječaj je otvoren za profesionalne vizualne umjetnike svih generacija, medija i disciplina koji žive i rade u Hrvatskoj. Stipendija uz troškove programa uključuje putne troškove i fiksne troškove za umjetnički materijal. Prijave do 27. siječnja.
ekstravagantna.jpg

Natječaj - Ekstravagantna tijela

Natječaj za sudjelovanje u novom izdanju projekta Ekstravagantna tijela podnaslovljenom Ekstravagantna ljubav otvoren je za sve umjetnike/ce i ljubavnike/ce do 14. veljače. Festival se održava u Zagrebu u rujnu ove godine.
unnamed_18.jpg

Young Balkan Designers 2019: Circular design

Otvoren je natječaj za mlade dizajnere u okviru ovogodišnjeg izdanja projekta YOUNG BALKAN DESIGNERS čija je tema CIRKULARNI DIZAJN. Prijaviti se mogu svi dizajneri i dizajnerice rođeni 1985. godine i mlađi iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska. Natječaj je otvoren do 20. veljače 2019. godine.
cool_school_2019.jpg

Cool school Zima na Trešnjevci

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno će u siječnju održati Cool school Zimu na Trešnjevci. Ove besplatne radionice za osnovnoškolski uzrast namijenjene su svoj djeci koja nisu u mogućnosti otići van Zagreba za vrijeme školskih praznika. Pripremljena su tri radionička modula (likovni, game lab i arhitektonski) čiji je zajednički nazivnik "prostor". Uz vrsne voditelje i obilje materijala, kreativni laboratorij mjesto je učenja, druženja i zabave.
unnamed_6.png

Sudjelovanje u projektu RESHAPE

U sklopu europskog projekta RESHAPE kojeg Pogon provodi u suradnji s još 18 partnera otvoren je poziv umjetnicima i kulturnim radnicima za sudjelovanje u projektu. Pridružite se jednom od pet timova koji će razraditi transnacionalne i eksperimentalne alate koji mogu podržati suvremene umjetničke prakse. Prijave do 15. veljače.
nesvrstani_lauba.jpg

Natječaj - Nesvrstani 2019.

Otvoren je poziv za prijavu na natječaj za izlaganje na 2. izdanju umjetničke konvencije NESVRSTANI, koja će se održati od 23. do 26. svibnja 2019. godine u Zagrebu u Laubi – kući za ljude i umjetnost. NESVRSTANI je umjetnička konvencija pokrenuta 2018. godine koja pruža komercijalnu komunikacijsku platformu za galerije, umjetničke udruge i umjetnike. Prijave do 15. veljače.
udruga_zamisli_logo_copy72155.png

Treći ciklus besplatnih radionica pisanja projekata za mlade

Udruga ZAMISLI provodi projekt Generacija koja dolazi 4. Dva ciklusa radionica već su završena, a najavljuju i treći ciklus, koji će se održati od 17. do 20. prosinca. Radionice su namijenjene mladima između 15 i 29 godina. Prijave do 13. prosinca.