Ideja

cekape_radionice.png

Radionice kreativnog pisanja u CeKaPe-u

Imate rukopis u ladici? Pišete, ali ne znate kako strukturirati tekst? Želite početi pisati, ali vas je strah? Napisali ste pola zbirke i imate kreativnu blokadu? Želite prevoditi, pisati kritiku, naučiti što je copywriting ili osmisliti prvi scenarij za film? Centar za kreativno pisanje je mjesto na kojem ćete ostvariti svoje spisateljske snove.
mobilnost_1.jpg

Poziv na besplatnu interaktivnu radionicu: Aktivni i mobilni mladi

Udruga Amazonas poziva sve zainteresirane mlade osobe na interaktivnu radionicu unutar tjedna mobilnosti "Aktivni i mobilni mladi" koja će se održati u srijedu, 19. rujna, od 18 i 30 do 21 sat na adresi Trg Francuske Republike 11, Zagreb. Radionica je besplatna, a prijave se primaju do 16. rujna.
psst_15a.jpg

Prijave za 12. PSSST! Festival nijemog filma

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 12. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 8. do 10. studenoga, a rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada.
udruga_opcina.jpg

Javni poziv za izradu dokumentarnog filma i monografije

Udruga općina u Republici Hrvatskoj objavila je javni poziv za izradu dokumentarnog filma o ulozi i značaju hrvatskih općina i Udruge općina u RH u razvoju lokalne demokracije i unaprjeđenju kvalitete života u malim zajednicama i izradu fotomonografije Udruge općina u Republici Hrvatskoj. Rok za prijave je 16. rujna u ponoć.
falis_commonfare.jpg

Commonfare-ov Poziv za priče

Napišite priču i sudjelujte na Fališ festivalu kao video-bloger za Commonfare! Pošaljite svoje priče do kraja dana 2. rujna.
Foto: Prijatelji životinja

ZeGeVege: Prva knjiga o biljnoj prehrani djece vrticke dobi

Povodom ZeGeVege festivala, Prijatelji životinja, u suradnji s nutricionisticom Ivanom Šimić, objavili su vrijedno stručno štivo na temu veganske prehrane djece vrtićke dobi, prvo takve vrste na hrvatskome jeziku. Na predavanju u petak 7. rujna u 18 sati na ZeGeVege festivalu, na glavnome zagrebačkom trgu, mag. nutr. Šimić govorit će o tome kako se profesionalno usmjerila na biljnu prehranu i o završenoj edukaciji o biljnoj prehrani, odnosno diplomi s prestižnog sveučilišta eCornell pomoću koje je postala certificirani nutricionist za biljnu prehranu.
25fps_copy19293.png

25 FPS traži volontere!

Od 27. do 30. rujna na kultnoj lokaciji zagrebačkog Studentskog centra prikazujemo nove naslove eksperimentalnog filma, sjajne audio-vizualne performanse te klasike filmske avangarde, uz prisustvo dragih i zanimljivih festivalskih gostiju. No, za nezaboravno festivalsko iskustvo potrebna nam je dragocjena volonterska pomoć u organizaciji. Prijave traju do 10. rujna.
Foto: Nebojša Slijepčević 

Osma Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart raspisala je prijave za upis osme po redu generacije novih dokumentarista/ica! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se od 25. rujna do 28. veljače u Zagrebu. Prijave traju do 1. rujna, stoga požurite!
Foto: Deviant Art

Slackline radionica u Karlovcu

Slackline radionica održava se na različitim lokacijama na otvorenom u Karlovcu, od 31. kolovoza do 2. rujna. Radionica je besplatna za djecu i mlade do 15 godina. Ostali: preporučena donacija od 20 kn po danu.
generic_2.jpg

Otvorene prijave na 10. Kulturpunktovu školicu!

U listopadu započinje jubilarni deseti ciklus Kulturpunktove školice, programa neformalnog novinarskog obrazovanja o suvremenoj kulturi i umjetnosti. Školica obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama, kao i kulturnim i medijskim politikama. Prijave do 17. rujna.