Ideja

unnamed_9.jpg

Rovinj Photodays 2019 - natječaj

Godišnji natječaj Rovinj Photodays otvoren je za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja, u sedam službenih kategorija. Dobitnik Grand Prix-a, odnosno sveukupni pobjednik natječaja, osvaja novčanu nagradu od 2.000 eura, nagradu sponzora Epson, samostalnu izložbu s katalogom u Rovinju za vrijeme trajanja Festivala u 2020. godini te vikend boravak u Rovinju u terminu po dogovoru.
unnamed_8.jpg

Dizajnerska početnica: Plakati i suze radosnice

Ove subote, 15. prosinca s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se još jedna u nizu besplatnih radionica za djecu. Radionicu Plakati i suze radosnice vodit će Ksenija Palameta Radković, a namijenjena je osnovnoškolcima koji će imati priliku upoznati se sa svim vještinama izrade plakata. Rok za prijavu je petak 14. prosinca do 15 sati.
bicikl_prikolica.jpg

Radionica: Samogradnja prikolice za bicikl

Nauči izraditi prikolicu za bicikl (napravljenu od pristupačnih materijala i jednostavnim alatima) - dođi na FreeRider DIY Workshop. Radionica će se održati 16. prosinca s početkom u 10 sati (radionca traje oko 6 sati) u prostorijama Sindikata biciklista (Ribnjak 3, Zagreb).
hnd_copy47508.jpg

Natječaj za novinarske nagrade HND-a

Izvršni odbor HND-a raspisao je natječaj za dodjelu novinarskih nagrada u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine. Natječaj traje do 31. siječnja 2019. godine.
Foto: Oddile Fillod

Klitaonica - radionica udruge Domino o anatomiji i 3D modeliranju klitorisa

Udruga Domino organizira dvodnevnu edukaciju posvećenu klitorisu. Uz edukaciju (14. prosinca) iz anatomije o ovom moćnom organu, polaznice i polaznici izrađivat će i vlastite 3D printane modele (15. prosinca) klitorisa. Prijave za radionicu mogu slati na mail horvat.crnogaj@gmail.com, do 11. prosinca.
audicija.jpg

Poziv na audiciju - ARKTIK

Pozivaju se svi zainteresirani umjetnici na prvu audiciju Instituta za budućnost - za članove budućeg suvremenog glazbenog kolektiva ARKTIK. Kolektiv će tijekom prosinca održavati audicije u Zagrebu i početi s probama. U slučaju prevelikog broja prijava selekcija će se obaviti kroz dva kruga audicije. Rok za prijave je 5. prosinca.
udruga_zamisli_logo_copy72155.png

Besplatna radionica pisanja projekata za mlade

Udruga ZAMISLI priprema tri ciklusa četverodnevnih radionica pisanja prijedloga projekata. Besplatna radionica pisanja projekata namijenjena je mladima između 15 i 29 godina. Prijave do 13. prosinca.
abstract_2029886_960_720.png

Plesom do jednakosti - besplatne plesne radionice

Jeste li spremni na potpunu zamjenu uloga u plesu? Prijavi se na besplatne plesne radionice Urbane mladeži i Bachate Inspire i iskusi nešto drugačije. U plesovima u paru muškarci su uvijek leaderi (osobe koje vode) a žene su followeri (osobe koje prate). Na ovim radionicama to će se obrnuti i dati znanje, vještine i osjećaj ženama kako je to voditi, a muškima kako je to pratiti u plesu.
tiramola13_1250x650.jpg

Otvorene prijave za 13. Splitsku.tiramolu

Udruga Splitski portal raspisala je natječaj za trinaestu "Splitsku.tiramolu", tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 8. prosinca.
mirovni_studiji_cms.png

Prijavi se na Mirovne studije!

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje osobe za rad na društvenoj promjeni. Na Mirovnim studijima želimo demistificirati sustav, shvatiti uzroke društvenih nepravdi i razvijati pristupe za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju. Prijave traju do 9. prosinca.