Ideja

unnamed_39.jpg

Natječaj A4, drugo izdanje

Galerija umjetnina u Splitu objavljuje poziv i otvara postupak prijave na natječaj A4 2 izdanje. Pravo pristupa na natječaj imaju studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta. Natječaj se zatvara 30. lipnja.
unnamed_13.png

Otvoreni poziv filmske škole Frooom!

Poziv je namijenjen djeci od 8 do 14 godina da svojim video uratkom ili filmskom pričom osvoje sudjelovanje na nekoj od Frooom! petodnevnih edukacija.
esdw_cover_photo2019.jpg

Europski tjedan održivog razvoja 2019

Otvorene su prijave za Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. ODRAZ je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj. Prijave do 30. svibnja.
Foto: I.P.

Sudjeluj u terenskom istraživanju Zagreb Pridea

Zagreb Pride ponovno provodi terensko istraživanje o iskustvu diskriminacije, zločina iz mržnje i nasilja prema LGBTIQ osobama u Hrvatskoj. Iako je tema upitnika diskriminacija, zločin iz mržnje i nasilje prema LGBTIQ osobama, iskustvo diskriminacije ili nasilja nije uvjet za ispunjavanje upitnika. Nužno je tek da se osobe identificiraju kao LGBTIQ osobe, imaju više od 16 godina i da su nekom razdoblju od 2013. godine živjele ili trenutno žive u Hrvatskoj. Prikupljeni podaci pomoći će poboljšanju kvalitete života svih: LGBTIQ osoba, naših obitelji, prijateljica i bližnjih u Hrvatskoj, ali i društva u cjelini.
upitnik_copy41780.jpg

Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću CTA komunikacije i Equestris dodijelit će dvjema udrugama stručnu komunikacijsku podršku te financijsku potporu u iznosu od 30.000 kuna. Javni poziv je otvoren do 2. svibnja.
13_prelec_instagram.png

Dizajn za nedizajnere na 15. Culture Shock Festivalu

U subotu, 6. travnja u 14 sati, na Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima možete besplatno naučiti osnove dobrog vizualnog dizajna uz iskusnog dizajnera Andriju Preleca. Radionica se održava u sklopu jubilarnog 15. Culture Shock Festivala.
Foto: Pixabay

Beta News Agency fotonatječaj

Otvoren je 16. natječaj pod nazivom "Betina fotografija godine" koji novinska agencija Beta organizira u godini obilježavanja 25 godina rada. Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere s fotografijama snimljenim na tlu jugoistočne Europe u periodu od travnja 2018. do ožujka 2019. godine. Prijave do 3. svibnja.
Foto: Damir Žižić

WHW Akademija - otvoreni poziv 2019/2020

WHW je otvorio poziv za sudjelovanje u drugoj godini WHW Akademije, umjetničkog programa u Zagrebu, u periodu od 1. studenog 2019. do 31. svibnja 2020. godine. Prijave do 29. travnja.
prvi_vizual.png

Budi i ti #PrvaGeneracija

#PrvaGeneracija ime je inicijative koju je 2016. pokrenula švedska vlada. Cilj inicijative je podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog razvoja koje su države članice UN-a usvojile 2015. godine. Inicijativu je već provelo petnaestak zemalja diljem svijeta i obuhvatila je nekoliko milijuna djece i mladih. Kampanjom se u Hrvatskoj želi inspirirati učenike da kreiraju vizuale na temu Globalnih ciljeva održivog razvoja. Prijave do 10. svibnja.
sss.jpg

Rezidencijalni program Summer Sessions

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike i umjetnice do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok za prijavu je 3. svibnja.