Ideja

upitnik_copy41780.jpg

Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću CTA komunikacije i Equestris dodijelit će dvjema udrugama stručnu komunikacijsku podršku te financijsku potporu u iznosu od 30.000 kuna. Javni poziv je otvoren do 2. svibnja.
13_prelec_instagram.png

Dizajn za nedizajnere na 15. Culture Shock Festivalu

U subotu, 6. travnja u 14 sati, na Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima možete besplatno naučiti osnove dobrog vizualnog dizajna uz iskusnog dizajnera Andriju Preleca. Radionica se održava u sklopu jubilarnog 15. Culture Shock Festivala.
Foto: Pixabay

Beta News Agency fotonatječaj

Otvoren je 16. natječaj pod nazivom "Betina fotografija godine" koji novinska agencija Beta organizira u godini obilježavanja 25 godina rada. Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere s fotografijama snimljenim na tlu jugoistočne Europe u periodu od travnja 2018. do ožujka 2019. godine. Prijave do 3. svibnja.
Foto: Damir Žižić

WHW Akademija - otvoreni poziv 2019/2020

WHW je otvorio poziv za sudjelovanje u drugoj godini WHW Akademije, umjetničkog programa u Zagrebu, u periodu od 1. studenog 2019. do 31. svibnja 2020. godine. Prijave do 29. travnja.
prvi_vizual.png

Budi i ti #PrvaGeneracija

#PrvaGeneracija ime je inicijative koju je 2016. pokrenula švedska vlada. Cilj inicijative je podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog razvoja koje su države članice UN-a usvojile 2015. godine. Inicijativu je već provelo petnaestak zemalja diljem svijeta i obuhvatila je nekoliko milijuna djece i mladih. Kampanjom se u Hrvatskoj želi inspirirati učenike da kreiraju vizuale na temu Globalnih ciljeva održivog razvoja. Prijave do 10. svibnja.
sss.jpg

Rezidencijalni program Summer Sessions

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike i umjetnice do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok za prijavu je 3. svibnja.
Foto: Biovrt

Udruga Biovrt daruje vrtiće i udruge

Proljeće je došlo, krećemo stvarati i širiti svoje vrtove. I u 2019. godini Biovrt bi htio da diljem Hrvatske nikne što više vrtova. Zato poklanjaju deset vrtlarskih start paketa zainteresiranim vrtićima i udrugama diljem Hrvatske. Sudjelujte na nagradnom natječaju!
Foto: Pixabay

Poziv mladim umjetnicima i umjetnicama - projekt KOMPLEX

Umjetnička organizacija ARTERARIJ raspisuje natječaj za najbolji redateljski i dramaturški koncept na temu: Govor mržnje na društvenim mrežama.Natječaj je namijenjen studentima/icama režije i dramaturgije završnih godina Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i onima koji su u protekle dvije godini završili istoimeni studij. Prijave do 1. svibnja.
buvljak.jpg

Buvljak u Šesnaestici

U sklopu redovnog programa društveno-kulturnog centra Šesnaestica, K-zona organizira prvi buvljak i razmjenu dobara za lokalno stanovništvo Trešnjevke-sjever; kao i za sve ostale koji se nakon kućnog proljetnog čišćenja žele riješiti suvišnih krpica iz svog ormara. Događaj je zakazan za subotu, 6. travnja od 10 do 17 sati. Dodatno, na prvom Buvljaku otvara se i “uzmi ili ostavi” mini-knjižnica u Šesnaestici - posebno naznačena polica s knjigama gdje se mogu ostaviti ili besplatno preuzeti knjige.
maxresdefault_2.jpg

Radionica samoniklog bilja na Mljetu

I ove godine u Goveđarima u Galeriji Stara Skula će se održati tradicionalna Radionica samoniklog jestivog bilja od 5. do 7. travnja pod stručnim vodstvom Sani Sardelić. U djevičanskoj prirodi Nacionalnog parka Mljet samoniklo bilje raste daleko od zagađivača i čeka da ga prepoznate