Ideja

pride2018_11_ip_copy66108.jpg

Postani Prajdizan ili Prajdizanka!

Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji, najdugovječniji politički prosvjed u Hrvatskoj koji se održava već 17 godina u Zagrebu, ne bi bila moguća bez prajdizanki i prajdizana – volonterki i volontera koji su svoje slobodno vrijeme odlučili_e posvetiti mijenjanju društva i unaprjeđenju prava LGBTIQ osoba. Prijave traju do 28. listopada.
djeca_igracke_korakpokorak_copy28230.jpg

HRABRI TELEFON: Besplatne radionice u Dječjoj kući Borovje

Hrabri telefon podsjeća roditelje da do kraja listopada traju upisi na besplatne radionice za djecu od 4 do 11 godina u Dječjoj kući Borovje. Radionice su osmišljene kao siguran, poticajan i kreativan oblik provođenja slobodnog vremena. Uključuju dobi primjerene, zabavne i edukativne aktivnosti usmjerene na prilagodbu za školu (primarno za vrtićku dob) i osnaživanje za uspješno psiho-socijalno funkcioniranje.
Foto: Zelena akcija

Radionica samogradnje solarnih kolektora

Radionica samogradnje kolektora za solarnu pripremu tople vode održat će se 26. i 27. listopada u prostorijama Zelene akcije u centru Zagreba, a prijaviti se mogu svi zainteresirani građani i građanke. Radionica je besplatna, rok za prijavu je 22. listopada, a broj sudionika i sudionica je ograničen.
tolerancija.png

Oboji svijet tolerancijom!

Forum za slobodu odgoja je raspisao natječaj kreativnih radova Oboji svijet! namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova iz cijele Republike Hrvatske. Natječaj traje do 26. listopada.
koja_je_tvoja.png

Koja je tvoja priča?

Udruga Kulturtreger koja vodi Književni klub Booksa započela je s provedbom projekta Koja je tvoja priča?. Projekt je namijenjen osobama starijima od 55 godina koje se žele aktivnije uključiti u književno polje. Podrazumijeva održavanje besplatnih radionica kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima i spisateljicama, te pisanje i pripovijedanje priča u društvu nazvano Raspričavanje.
Foto: Motel Trogir

Motel Trogir: Stambeni tornjevi na Jordanovcu

U nastavku posjeta modernističkim zdanjima, projekt Motel Trogir organizira obilazak stambenih tornjeva arhitekta Aleksandra Bakala i suradnika izgrađenih od 1965.-1970. godine na zagrebačkom Jordanovcu. Tura će se održati u nedjelju, 23. rujna s početkom u 11 sati, a mjesto sastanka je plato s kafićima (ispred Konzuma) na adresi Dobri dol 47.
gazda_pocetak.jpg

Radionica istraživačkog novinarstva i doku filma

Hrcin organizira od 22. listopada. do 19. studenog radionicu istraživačkog novinarstva i doku filma. Radionica je namijenjena studentima i novinarima koje zanima istraživačko novinarstvo. Na radionicu se prima do osmero polaznika, a prijave traju do 15. listopada.