Ideja

duska_boban_2016_koteks_motel_trogir.jpg

Urbane praznine// Rethinking the Void

Otvoren je natječaj za umjetničku intervenciju na kompleksu Koteks Gripe u Splitu.Pozivaju se umjetnici i svi zainteresirani da predlože performativnu akciju na nekom od otvorenih prostora centra. Posebno se potiču umjetnici i stanovnici Splita te grupne/kolektivne akcije, no razmotrit će se i svi ostali prijedlozi. Rok prijave je 5. travnja.
capture_copy35950.jpg

Osnovni trening iz izgradnje mira

Ukoliko živite na prostorima bivše Jugoslavije, imate više od 21 godine, zanima vas kako žive susjedi iz drugih zemalja i želite da vaš društveni angažman znači više od redovnog (ne)izlaska na izbore i neobaveznih komentiranja političkih odluka koje donosi netko drugi, Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd, poziva Vas da se prijavite na Osnovni trening iz izgradnje mira koji će se održati u Ohridu, od 20. do 30. travnja. Prijave do 2. travnja.
humanea.png

Ciklus Humanea edukacije

Humanea - Laboratorij dobrog života organizira ciklus edukacija u tri modula – emocionalnoj kompetenciji, kritičkom razmišljanju i građanskom obrazovanju. Prvi modul počinje 3. ožujka, a cijena za jedan modul iznosi 380 kuna, dok za cijeli ciklus od tri modula 960 kuna, uz popust za školarce, studente, nezaposlene i umirovljenike. Radionice se održavaju petkom od 18 do 21 sati u Galjufovoj ulici, kod Kvaternikovog trga u Zagrebu.
gmk.jpg

Natječaj za produkciju rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni, rad ili umjetnički projekt. Rok za prijavu je 16. travnja.
unnamed_43.jpg

Otvoren natječaj za 5. Touch Me Festival!

KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse poziva umjetnike i autore da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u petom izdanju Touch Me Festivala. Natječaj je otvoren do 15. travnja.
20170228_03.jpg

Natječaj za izradu filmova #Pravilo 6 – Siguran zagrljaj

Natječaj se organizira u svrhu promoviranja sigurnosti u prometu i primjene #Pravila 6 Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) i Michelina i poticanja audiovizualnog stvaralaštva djece i mladih. Prijaviti se mogu djeca i mladi do 24 godine. Prijavitelj može biti pojedinac ili grupa te može prijaviti samo jedan rad u pojedinoj kategoriji. Natječaj je otvoren do 23. travnja.
capture_copy33297.jpg

HARD CRO 2017

Drugo izdanje ultra maratonske biciklističke utrke HARD CRO, utrke koja spaja četiri kuta Hrvatske (Molunat, Savudriju, Sveti Martin na Muri i Ilok), kreće 19. lipnja. Natjecatelji moraju proći dvije kontrolne točke. Prva je na zapadu u Savudriji, a druga na sjeveru, LifeClass Terme Sveti Martin. Broj prijava je limitiran na ukupno 100 natjecatelja (solo i parovi), a registracije su otvorene do 25. travnja.
pressfilm.jpg

Press Film Festival - natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

Press Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su Izbjeglice i Govor mržnje. Natječaj je otvoren do 1. svibnja.