Ideja

unnamed_7.png

Prijave za drugi Hrvatski ruralni parlament

Cilj Parlamenta je čuti i uvažiti glas ruralnih zajednica i dati stanovnicima ruralnih područja priliku da utječu na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačaju veze i partnerstva. Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 5. travnja.
teh83_vizual_poster.jpg

Otvorena predregistracija za konferenciju Culture and Sharing Community

Savez udruga Rojca, kao član europske mreže nezavisnih kulturnih centara Trans Europe Halles (TEH), organizira TEH konferenciju u Društvenom centru Rojc od 25. do 28. svibnja. Tema ovogodišnje konferencije je Kultura i zajednice dijeljenja (Culture and Sharing Communities). Predregistracije za konferenciju traju do 3. travnja.
unnamed_copy19731.jpg

Umjetnički natječaj #radnopravnost

Vox Feminae Platforma objavila je umjetnički natječaj #radnopravnost koji završava 2. travnja. Natječaj je namijenjen svim zainteresiranim umjetnicima i umjetnicama koji/e se izražavaju kroz ilustracije i dizajn; a cilj mu je pronaći autora ili autoricu vizualnog identiteta promotivnih materijala u sklopu projekta "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu".
dravaartbiennale.jpg

Javni poziv za Drava Art Biennale 2017.

Drava Art Biennale 2017. nastavlja problematizirati temu vode kao javnog dobra i osnovnog ljudskog prava, no ovog puta u kontekstu javnog prostora grada. Rok za prijavu radova je 30 lipnja.
nepotrebno_je_nekome_potrebno.jpg

Nepotrebno je nekome potrebno

Akcija Nepotrebno je nekome potrebno će se održavati od 6. do 17. ožujka, na Ekonomskom, Učiteljskom i Veterinarskom fakultetu. eSTUDENT je ostvario suradnju s Noinom Arkom, udrugom za pse kojoj će prikupljene stvari biti poklonjene. Svaka donacija u obliku deka, igračaka, ogrlica i posuda za hranu za pse je dobrodošla.
duska_boban_2016_koteks_motel_trogir.jpg

Urbane praznine// Rethinking the Void

Otvoren je natječaj za umjetničku intervenciju na kompleksu Koteks Gripe u Splitu.Pozivaju se umjetnici i svi zainteresirani da predlože performativnu akciju na nekom od otvorenih prostora centra. Posebno se potiču umjetnici i stanovnici Splita te grupne/kolektivne akcije, no razmotrit će se i svi ostali prijedlozi. Rok prijave je 5. travnja.
capture_copy35950.jpg

Osnovni trening iz izgradnje mira

Ukoliko živite na prostorima bivše Jugoslavije, imate više od 21 godine, zanima vas kako žive susjedi iz drugih zemalja i želite da vaš društveni angažman znači više od redovnog (ne)izlaska na izbore i neobaveznih komentiranja političkih odluka koje donosi netko drugi, Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd, poziva Vas da se prijavite na Osnovni trening iz izgradnje mira koji će se održati u Ohridu, od 20. do 30. travnja. Prijave do 2. travnja.
humanea.png

Ciklus Humanea edukacije

Humanea - Laboratorij dobrog života organizira ciklus edukacija u tri modula – emocionalnoj kompetenciji, kritičkom razmišljanju i građanskom obrazovanju. Prvi modul počinje 3. ožujka, a cijena za jedan modul iznosi 380 kuna, dok za cijeli ciklus od tri modula 960 kuna, uz popust za školarce, studente, nezaposlene i umirovljenike. Radionice se održavaju petkom od 18 do 21 sati u Galjufovoj ulici, kod Kvaternikovog trga u Zagrebu.
gmk.jpg

Natječaj za produkciju rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni, rad ili umjetnički projekt. Rok za prijavu je 16. travnja.
unnamed_43.jpg

Otvoren natječaj za 5. Touch Me Festival!

KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse poziva umjetnike i autore da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u petom izdanju Touch Me Festivala. Natječaj je otvoren do 15. travnja.