Ideja

buvljak.jpg

Buvljak u Šesnaestici

U sklopu redovnog programa društveno-kulturnog centra Šesnaestica, K-zona organizira prvi buvljak i razmjenu dobara za lokalno stanovništvo Trešnjevke-sjever; kao i za sve ostale koji se nakon kućnog proljetnog čišćenja žele riješiti suvišnih krpica iz svog ormara. Događaj je zakazan za subotu, 6. travnja od 10 do 17 sati. Dodatno, na prvom Buvljaku otvara se i “uzmi ili ostavi” mini-knjižnica u Šesnaestici - posebno naznačena polica s knjigama gdje se mogu ostaviti ili besplatno preuzeti knjige.
maxresdefault_2.jpg

Radionica samoniklog bilja na Mljetu

I ove godine u Goveđarima u Galeriji Stara Skula će se održati tradicionalna Radionica samoniklog jestivog bilja od 5. do 7. travnja pod stručnim vodstvom Sani Sardelić. U djevičanskoj prirodi Nacionalnog parka Mljet samoniklo bilje raste daleko od zagađivača i čeka da ga prepoznate
frooom_sinj_napredna_sa_snimanja_2017.jpg

Besplatno usavršavanje za voditelje edukacija medijske i filmske pismenosti

Bacači Sjenki, pozivaju redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedisjke umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnike/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja. Usavršavanje se održava 4. i 5. travnja u Pogonu u Zagrebu.
46323397_2728892207124580_6139658249302966272_o.jpg

Natječaj Made in Rojc

Natječaj Made in Rojc za promicanje neafirmiranih glazbenika otvoren je do 30. travnja, a organizira ga udruga Metamedij u sklopu projekta GRAD(imo) Rojc. Natječaj je namijenjen pojedincima ili glazbenim skupinama svih godina, žanrova i broja članova glazbenog kolektiva.
vox_volontiranje.jpg

Edukacije i volontiranje na Voxfeminae.net portalu

Otvorene su prijave za sudjelovanje na radionicama medijske pismenosti za buduće volontere/ke Voxfeminae.net portala. Radionice će se održati 7. i 14. travnja u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) od 12 do 16 sati. Radionice su namijenjene onima koji/e žele kao volonterke/i stvarati sadržaj, odnosno tekstove koji će biti objavljeni na Voxfeminae portalu. Voditeljice radionice su Antonela Marušić i Emina Hermann. Prijave do 3. travnja.
kulturna_produkcija_fb.png

Attackov poligon - razvoj kulturne produkcije za mlade

Poligon je specifičan edukativni program koji obuhvaća razne segmente kulturne produkcije i menadžmenta. Polaznici će se kroz diksurzivno/praktičnu metodu rada upoznati sa svim segmentima u kulturnoj produkciji: planiranje budžeta, osmišljavanje koncepta i ideje, bookiranje – dogovaranje programa i izvođača, logistika, hospitality, PR, marketing. Radionica je podijeljena u tri ciklusa i trajati će gotovo cijeli travanj.
isakovic.jpg

Prijave - edukativni program Noći performansa 2019.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu (mentoriranom laboratoriju za umjetnike) Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja u Zagrebu, u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske. Prijave do 7. travnja.
image001.png

66. Pulski filmski festival // Javni poziv za prijavu filmova

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 66. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 13. do 21. srpnja. Javni poziv otvoren je do 24. travnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.
mtr.png

Radionica, buvljak i sekcija u Eko Panu

Do kraja ožujka u Eko Panu građani i građanke Karlovca mogu se priključiti edukativno-kreativnoj radionici, buvljaku, a kreću i upisi u Malu tvornicu reciklaže, kreativnu eko sekciju namijenjenu djeci od 6 do 14 godina.