Ideja

Foto: Filmska početnica

Edukacijski program 16. Liburnia Film Festivala

U tijeku su prijave za besplatni edukacijski program u sklopu 16. Liburnia Film Festivala. Za učenike od 7 do 10 godina održat će se radionica Filmska početnica udruge Restart koja ove godine tematizira zvuk, a svi ostali koji žele napraviti svoje prve dokumentarističke korake mogu se prijaviti na petodnevnu Filmaktivovu radionicu Prvi put snimam. Prijave do 17. kolovoza.
38232062_10213532060750755_6947726934109323264_n.jpg

Digitalni otpad - natječaj

Digitalni otpad je otvoreni natječaj za GIF animacije organiziran u sklopu Media Mediterranea. Očekuje se da reciklirate svoj “digitalni otpad” i izradite GIF animaciju. Radovi će biti izloženi na festivalu Media Mediterranea, u Titovom parku u Puli, 17. i 18. kolovoza. Prijave su moguće do 14. kolovoza.
factum_logo.jpg

Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova

Ulaskom u treće desetljeće svog postojanja Factum ide ukorak s novim tehnološkim trendovima te uz novi projekt Factum Online, kroz video na zahtjev i interaktivne platforme kojima se nastoji približiti, ali i učvrstiti odnos s publikom, otvara vrata novim projektima i novim generacijama autora te raspisuje Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova.Razmatranje i vrednovanje prijavljenih projekata obavlja selekcijska komisija za dokumentarni film Udruge Factum, a poziv je otvoren do 10. rujna.
mm_fes.png

Volontiraj i postani dio Media Mediterranea festivalskog tima

Ovogodišnje, 20. po redu izdanje Media Mediterranea festivala održat će se 17. i 18. kolovoza, tijekom večernjih sati, u Titovom parku u Puli. Cilj je promovirati transdisciplinarnu razmjenu između umjetnosti, javnosti, glazbe i participacije djece. Volontiranje na festivalu je savršen način za iskusiti festivalski duh, susresti se i spojiti s novim ljudima, steći iskustvo u radu s međunarodno priznatim umjetnicima i postati dio festivalskog tima. Prijave do 10. kolovoza.
videoglitch.jpg

Videoglitch radionica

Videoglitch je trodnevna praktična radionica destabilizacije i konzervacije digitalnog medija inovativnim glitch metodama, tehnikama i “trikovima”. Održava se kao dodatni modul radionice NISAM OD JUČER, ali je otvorena svim članovima Kinokluba Zagreb. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obvezu donošenja vlastitog prijenosnika (Lin/Win/OSX). Prijave do 6. kolovoza.
korcula.png

Korčula after PARTY

Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice pod nazivom Korčula after PARTY održat će se od 21. do 24. rujna na otoku Korčula.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy23716.jpg

Nagradni natječaj - novac i ja

U ponedjeljak, 16. srpnja u klubu Boooksa nastavlja se projekt $v€ j€ u novcu Bacača Sjenki i talijanske kazališne skupine Mamarogi iz Trsta. Od 10 do 15 i 30 sati Bacači će sakupljati osobna svjedočanstva, komentare i priče vezane uz temu. Najzanimljivije priče će biti uključene u projekt, a njihovi autori nagrađeni.
kamov.jpg

Natječaj za nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i statue. Prijave do 26. srpnja.
posteri_zine.jpg

Radionica izrade fanzina u Fažani

Prostor urbane kulture poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu izrade fanzina koja će se održati od 16. do 20. srpnja u Kasarni u Fažani. Sudjelovanje je besplatno,broj polaznika ograničen.
Foto: Ino Zeljak

IV. Biennale hrvatske mlade fotografije

Cilj ovog projekta je afirmirati mlade fotografe, pružiti im iskustvo izlaganja u muzejsko – galerijskim ustanovama, promovirati kvalitetu hrvatske fotografske umjetnosti, ali dati i rijetku priliku studentima povijesti umjetnosti da svoja znanja primjene u praksi i steknu iskustvo za vrijeme studija. U tijeku je provedba fotografskog natječaja na temu Refleksije koji je do 1. rujna otvoren za sve građane u dobi od 18 do 30 godina.