Ideja

birn_prtscr.jpg

Balkanska stipendija za novinarsku izvrsnost

Prijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost za 2017. godine su otvorene, a rok za prijave je 8. ožujka. Svake godine 10 novinara izabere se putem natječaja kako bi radili na kompleksnim istraživanjem tema od regionalnog i EU značaja. Ovogodišnja tema je PROMJENA.
historija_anarhizma.jpg

Razgovor o knjizi Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj

Razgovor o knjizi Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj s autorom Lukom Pejićem održat će se 17. veljače s početkom u 20 sati, u knjižnici/infoshopu Pippilotta (Pierottijeva 11, Zagreb). Knjiga je rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada posvećenog analizi radničkog pokreta kasnog 19. i ranog 20. stoljeća te odjecima radikalnog socijalizma na području Hrvatske.
plenum_dario_grzelj_copy95358.jpg

Tribina o 400 sudbina

Tribina o 400 sudbina održat će se 15. veljače s početkom u 18 sati, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Ivana Lučića 3, dvorana D-1) povodom ne funkcioniranja Fakultetskog vijeća FF-a.
udruga_roda_copy19423.jpg

Besplatan pregled autosjedalica u Zagrebu

U nedjelju 12. veljače, od 10 do 12 sati, na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.
pioniri_tvornice_zvuka_foto_2_damir_zizic.jpg

Tvornica zvuka s Nenadom Sinkauzom

Druga radionica elektroničke i improvizirane glazbe za djecu naziva Tvornica zvuka pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza počinje 13. veljače i trajat će tri mjeseca, a održavat će se se svakog ponedjeljka u dvije grupe: od 18 do 19 te od 19 i 15 do 20 i 15 sati u Studentskom centru. Dolazak u Tvornicu zvuka za buduće glazbenike je besplatan, a broj članova jr. impro ansambla je ograničen.
solidarna.jpg

RETROaktiv - natječaj za nove produkcije

Udruge Kurziv, DOMINO, GONG i zaklada SOLIDARNA iz Hrvatske, otvaraju anonimni natječaj za produciranje umjetničkih radova i sudjelovanje u završnoj izložbi projekta RETROaktiv koja će biti održana u travnju. Izložba će prikazati odabrane aktivističke i umjetničke prakse u proteklih 30 godina u postjugoslavenskom prostoru, usmjerene na zaštitu ljudskih prava i javnih dobara te na otpor politikama isključivanja, rata i nasilja. Rok za prijavu je 21. veljače.
mediji_freepress.net_copy93731.png

Natječaj za nagradu Lorenzo Natali

Europska komisija objavila je natječaj za nagradu Lorenzo Natali u području medija za 2017. za izvanredno novinarsko izvještavanje o razvoju i iskorjenjivanju siromaštva. U natjecanju mogu sudjelovati profesionalni i amaterski novinari, izvjestitelji i blogeri. Prijave do 10. ožujka.
ugd_stalni_postav.jpg

Dubrovački likovni trenutak 3 - poziv umjetnicima

Umjetnička galerija Dubrovnik priprema tradicionalnu, treću po redu izložbu Dubrovački likovni trenutak 3, čije će svečano otvorenje biti 9. ožujka u 19 sati, a bit će postavljena do 9. travnja. Umjetnička galerija Dubrovnik ovim putem poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Prijave do 19. veljače.
mediji_freepress.net_copy60501.png

Mediji u akciji - pristup informacijama za novinare

Povjerenik za informiranje i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju na edukaciju Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare, koja će se održati u četvrtak, 16. veljače, od 14 do 16 sati, u prostorijama HND-a u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.