Ideja

kinoklub_zagreb.jpg

Radionica filmske kritike i analize u KKZ-u

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na internetskoj stranici Kinokluba Zagreb. Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 30. rujna.
solid.jpg

Webinar o Projektima solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije održat će 28. rujna u 10:00 webinar na temu Projekata solidarnosti, jedne od aktivnosti u sklopu novog programa Europske snage solidarnosti.
polo_copy22595.jpg

Natječaj za nagrade Marko Polo- slavni putopisac 2018.

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisala je natječaj za nagrade Marko Polo- slavni putopisac za 2018. godinu. Prijave traju do 1. studenog.
cekape_radionice.png

Radionice kreativnog pisanja u CeKaPe-u

Imate rukopis u ladici? Pišete, ali ne znate kako strukturirati tekst? Želite početi pisati, ali vas je strah? Napisali ste pola zbirke i imate kreativnu blokadu? Želite prevoditi, pisati kritiku, naučiti što je copywriting ili osmisliti prvi scenarij za film? Centar za kreativno pisanje je mjesto na kojem ćete ostvariti svoje spisateljske snove.
mobilnost_1.jpg

Poziv na besplatnu interaktivnu radionicu: Aktivni i mobilni mladi

Udruga Amazonas poziva sve zainteresirane mlade osobe na interaktivnu radionicu unutar tjedna mobilnosti "Aktivni i mobilni mladi" koja će se održati u srijedu, 19. rujna, od 18 i 30 do 21 sat na adresi Trg Francuske Republike 11, Zagreb. Radionica je besplatna, a prijave se primaju do 16. rujna.
psst_15a.jpg

Prijave za 12. PSSST! Festival nijemog filma

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 12. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 8. do 10. studenoga, a rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada.
udruga_opcina.jpg

Javni poziv za izradu dokumentarnog filma i monografije

Udruga općina u Republici Hrvatskoj objavila je javni poziv za izradu dokumentarnog filma o ulozi i značaju hrvatskih općina i Udruge općina u RH u razvoju lokalne demokracije i unaprjeđenju kvalitete života u malim zajednicama i izradu fotomonografije Udruge općina u Republici Hrvatskoj. Rok za prijave je 16. rujna u ponoć.
falis_commonfare.jpg

Commonfare-ov Poziv za priče

Napišite priču i sudjelujte na Fališ festivalu kao video-bloger za Commonfare! Pošaljite svoje priče do kraja dana 2. rujna.
Foto: Prijatelji životinja

ZeGeVege: Prva knjiga o biljnoj prehrani djece vrticke dobi

Povodom ZeGeVege festivala, Prijatelji životinja, u suradnji s nutricionisticom Ivanom Šimić, objavili su vrijedno stručno štivo na temu veganske prehrane djece vrtićke dobi, prvo takve vrste na hrvatskome jeziku. Na predavanju u petak 7. rujna u 18 sati na ZeGeVege festivalu, na glavnome zagrebačkom trgu, mag. nutr. Šimić govorit će o tome kako se profesionalno usmjerila na biljnu prehranu i o završenoj edukaciji o biljnoj prehrani, odnosno diplomi s prestižnog sveučilišta eCornell pomoću koje je postala certificirani nutricionist za biljnu prehranu.