Ideja

Foto: Udruga Biom

Kamp Učka 360° - Vratimo livade leptirima!

Udruga Biom u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, u sklopu projekta Učka 360°, organizira volonterski kamp za obnovu travnjaka i to od 12. do 24. srpnja. Pridružite se, volontirajte i sudjelujte u borbi za očuvanje bioraznolikosti! Sudjelovanje na kampu, hrana i voda besplatni su za sve sudionike. Djeca i psi su dobrodošli! Traži se jedino dobra volja, spremnost na rad i suradnju i sudjelovanje u aktivnostima krčenja zaraslih travnjaka i održavanju kampa.
kampus_motovun_912x550.png

Prijavi se na Kampus Motovun radionicu!

Kampus Motovun je lagana ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele znati više! Kampus traje od 24. do 28. srpnja s jednim do dva predavanja dnevno o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama. Predavanja su okrenuta budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Tu su također i Debatni klub, svakodnevna predstavljanja filmskih škola iz regije i svijeta, uz prikazivanje studentskih filmova te razni drugi sadržaji. Prijave traju do 30. lipnja.
kultura_nova_copy52832.jpg

Info dani Zaklade Kultura nova

Objavljen je poziv organizacijama civilnog društva koje djeluju u kulturi na informativne dane o Programu podrške 2018 Zaklade Kultura nova koji će se održati u Vinkovcima, Puli, Rijeci i Zagrebu.
large_santarcangelo.png

Commonfare-ov Poziv za priče: Napišite priču i sudjelujte na festivalu u Italiji

Commonfare.net objavljuje prvi poziv za Zajedničke priče! Podijelite svoje ideje o tome što vas znači "dobro" društvo, a ako vaša priča bude odabrana, Commonfare će vas poslati na nevjerojatan festival Santarcangelo u Santarcangelo di Romagna, u Italiji od 12. do 15. srpnja, kao blogera Commonfare.net. Prijave do 25. lipnja.
blok.png

Natječaj za izlaganje u Bazi u 2019.

Kustoski kolektiv BLOK raspisuje natječaj za izlaganje društveno angažiranih umjetničkih radova u galeriji BAZA u 2019. Rok prijave je 6. srpnja.
vjetar_energija_njemacka2_mk.jpg

Radionica Energija, dostupnost i uporaba za udruge

Prva radionica na projektu FER rješenja za bolju zajednicu, održat će se 28. lipnja u 9 i 30 sati na FER-u. Radionica je namijenjena zaposlenicima organizacija civilnog društva i dio je programa edukacije o energetskom siromaštvu.
jean_vigo.jpg

Radionica avangardne izvedbene prakse u BEKU

Pozivaju se svi kazališni, izvedbeni, likovni, glazbeni i ostali umjetnici te drugi da se priključe eksperimentalnoj radionici avangardne izvedbene prakse koja počinje 19. lipnja u 20 sati. u BEKu (Nazorova 53, Zagreb). Besplatnu radionicu koja uključuje izvedbene osnove, ali i napredne izvedbene sisteme vodi Irena Čurik.
radionica_spekulativnog_dizajna_za_medije2.jpg

Otvorene prijave za besplatnu radionicu spekulativnog dizajna

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (Umjetnička akademija u Splitu) već treću godinu zaredom organizira radionicu spekulativne dizajnerske prakse. Besplatna radionica pod nazivom Nature vs. Nurture ove će se godine održavati od 16. do 19. srpnja u Društvenom centru Rojc u Puli pod vodstvom mentorice Susane Soares. Prijave do 8. srpnja.