Ideja

20170228_03.jpg

Natječaj za izradu filmova #Pravilo 6 – Siguran zagrljaj

Natječaj se organizira u svrhu promoviranja sigurnosti u prometu i primjene #Pravila 6 Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) i Michelina i poticanja audiovizualnog stvaralaštva djece i mladih. Prijaviti se mogu djeca i mladi do 24 godine. Prijavitelj može biti pojedinac ili grupa te može prijaviti samo jedan rad u pojedinoj kategoriji. Natječaj je otvoren do 23. travnja.
capture_copy33297.jpg

HARD CRO 2017

Drugo izdanje ultra maratonske biciklističke utrke HARD CRO, utrke koja spaja četiri kuta Hrvatske (Molunat, Savudriju, Sveti Martin na Muri i Ilok), kreće 19. lipnja. Natjecatelji moraju proći dvije kontrolne točke. Prva je na zapadu u Savudriji, a druga na sjeveru, LifeClass Terme Sveti Martin. Broj prijava je limitiran na ukupno 100 natjecatelja (solo i parovi), a registracije su otvorene do 25. travnja.
pressfilm.jpg

Press Film Festival - natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

Press Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su Izbjeglice i Govor mržnje. Natječaj je otvoren do 1. svibnja.
biovrt.jpg

Najava proljetnih vrtlarskih radionica udruga Biovrt

Za sve one koji se prvi put upuštaju u avanturu vlastitog vrta i za one koji žele naučiti više, udruga Biovrt - u skladu s prirodom je pripremila nekoliko praktičnih radionica koje će vam pomoći kod uzgoja vlastitih presadnica i kod planiranja i kreiranja vašeg ovogodišnjeg vrta.
birn_prtscr.jpg

Balkanska stipendija za novinarsku izvrsnost

Prijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost za 2017. godine su otvorene, a rok za prijave je 8. ožujka. Svake godine 10 novinara izabere se putem natječaja kako bi radili na kompleksnim istraživanjem tema od regionalnog i EU značaja. Ovogodišnja tema je PROMJENA.
historija_anarhizma.jpg

Razgovor o knjizi Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj

Razgovor o knjizi Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj s autorom Lukom Pejićem održat će se 17. veljače s početkom u 20 sati, u knjižnici/infoshopu Pippilotta (Pierottijeva 11, Zagreb). Knjiga je rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada posvećenog analizi radničkog pokreta kasnog 19. i ranog 20. stoljeća te odjecima radikalnog socijalizma na području Hrvatske.
plenum_dario_grzelj_copy95358.jpg

Tribina o 400 sudbina

Tribina o 400 sudbina održat će se 15. veljače s početkom u 18 sati, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Ivana Lučića 3, dvorana D-1) povodom ne funkcioniranja Fakultetskog vijeća FF-a.