Ideja

25fps_copy19293.png

25 FPS traži volontere!

Od 27. do 30. rujna na kultnoj lokaciji zagrebačkog Studentskog centra prikazujemo nove naslove eksperimentalnog filma, sjajne audio-vizualne performanse te klasike filmske avangarde, uz prisustvo dragih i zanimljivih festivalskih gostiju. No, za nezaboravno festivalsko iskustvo potrebna nam je dragocjena volonterska pomoć u organizaciji. Prijave traju do 10. rujna.
Foto: Nebojša Slijepčević 

Osma Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart raspisala je prijave za upis osme po redu generacije novih dokumentarista/ica! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se od 25. rujna do 28. veljače u Zagrebu. Prijave traju do 1. rujna, stoga požurite!
Foto: Deviant Art

Slackline radionica u Karlovcu

Slackline radionica održava se na različitim lokacijama na otvorenom u Karlovcu, od 31. kolovoza do 2. rujna. Radionica je besplatna za djecu i mlade do 15 godina. Ostali: preporučena donacija od 20 kn po danu.
generic_2.jpg

Otvorene prijave na 10. Kulturpunktovu školicu!

U listopadu započinje jubilarni deseti ciklus Kulturpunktove školice, programa neformalnog novinarskog obrazovanja o suvremenoj kulturi i umjetnosti. Školica obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama, kao i kulturnim i medijskim politikama. Prijave do 17. rujna.
unnamed_1_copy67992.jpg

Natječaj za rezidencijalni program u Portugalu

Otvoren je natječaj za 3 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Portugalu u gradu Aveiro u razdoblju od 3. – 30. studenog 2018. u prostorima VIC umjetničke kuće. Rok prijave je 16. rujna.
1fra.jpg

Radionica reportaža na 4. Fra Ma Fu festivalu

Fra Ma Fu festival poziva mlade novinarke i novinare, studentice i studente novinarstva i ostale zainteresirane na besplatnu Radionicu reportaža koja se od 20. do 23. rujna ove godine održava u sklopu festivala u Fažani i na Brijunima. Prijave traju do 31. kolovoza.
unnamed_copy57035.jpg

Ljetna škola umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu

Fond za druge objavljuje poziv za 2. Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma, koja će se održati u Grožnjanu od 5. do 12. rujna u suradnji sa zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti. Prijave do 20. kolovoza.
Foto: Filmska početnica

Edukacijski program 16. Liburnia Film Festivala

U tijeku su prijave za besplatni edukacijski program u sklopu 16. Liburnia Film Festivala. Za učenike od 7 do 10 godina održat će se radionica Filmska početnica udruge Restart koja ove godine tematizira zvuk, a svi ostali koji žele napraviti svoje prve dokumentarističke korake mogu se prijaviti na petodnevnu Filmaktivovu radionicu Prvi put snimam. Prijave do 17. kolovoza.
38232062_10213532060750755_6947726934109323264_n.jpg

Digitalni otpad - natječaj

Digitalni otpad je otvoreni natječaj za GIF animacije organiziran u sklopu Media Mediterranea. Očekuje se da reciklirate svoj “digitalni otpad” i izradite GIF animaciju. Radovi će biti izloženi na festivalu Media Mediterranea, u Titovom parku u Puli, 17. i 18. kolovoza. Prijave su moguće do 14. kolovoza.
factum_logo.jpg

Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova

Ulaskom u treće desetljeće svog postojanja Factum ide ukorak s novim tehnološkim trendovima te uz novi projekt Factum Online, kroz video na zahtjev i interaktivne platforme kojima se nastoji približiti, ali i učvrstiti odnos s publikom, otvara vrata novim projektima i novim generacijama autora te raspisuje Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova.Razmatranje i vrednovanje prijavljenih projekata obavlja selekcijska komisija za dokumentarni film Udruge Factum, a poziv je otvoren do 10. rujna.