Ideja

upitnik_679x350_copy99455.jpg

Natječaj za kratku priču - Muzej anđela

Varaždinski Muzej anđela po 6. put raspisuje Natječaj za kratku priču, s temama koje govore o važnosti nematerijalnih vrijednosti, suosjećajnosti, dobročinstvu, duhovnosti, bajkovitosti. Rok za predaju priča je 1. srpnja.
novine_tisak_novinar_novinarstvo_foto_to.jpg

Future News Worldwide 2017

British Council objavio je globalni poziv namijenjen budućoj generaciji novinara da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji Future News Worldwide 2017. Za sudjelovanje u konferenciji mogu se prijaviti studenti preddiplomskog studija bilo kojeg smjera (ili oni koji su diplomirali u zadnjih godinu dana) u dobi od 18 do 25 godina, a koji vole novinarstvo u bilo kojem obliku. Prijave do 28. veljače.
poziv_na_likovnu_radionicu.jpg

Besplatne likovne radionice za djecu

Umjetnička galerija Dubrovnik u periodu od 16. veljače do 25. svibnja organizira besplatne likovne radionice za djecu, te stoga poziva roditelje da upišu svoju djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole. Radionice će se održavati svakog utorka i četvrtka od 17 i 30 do 19 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik.
web_2.png

Prijave za 20. FAKI

20. Međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI održava se od 23. do 27. svibnja u prostorima bivše tvornice Medika u Pierottijevoj 11 u Zagrebu. FAKI je kao festival alternativnog, uličnog, off i low budget teatra posljednjih godina postao centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, čije se estetike i poetike međusobno uspoređuju i nadograđuju, uspostavljajući tako nove izvedbene stilove i kriterije. Prijave do 5. ožujka.
marx_kate.jpg

Promocija knjige Marx u digitalnom dobu

Promocija knjige Marx u digitalnom dobu, autorice Katarine Peović Vuković, održat će se 3. veljače s početkom u 19 sati, u dvorani Muller, kina Europa (Varšavska 3, Zagreb). O knjizi govore teoretičari Žarko Paić i Boris Postnikov, urednica knjige Ivana Rogar te autorica Katarina Peović Vuković.
star_film_festival.jpg

Star Film Festival traži volontere

Star Film Festival se i ove godine održava u Sisku, a kako bi ovogodišnje izdanje bilo što bolje, organizatori traže nove mlade kreativce koji će pomoći oko organizacije. Za prijavu je potrebno biti stariji od 18 godina, biti komunikativan, biti na raspolaganju u ljetnim mjesecima te voljeti filmove. Prijave traju do 17. veljače.
free_art.jpg

Free_art_-_source: Otvoren poziv za autore i autorice

Novi postav izložbe Free_art_-_source otvoren je međunarodnim prijavama autora i autorica (umjetnika i umjetnica, programera i programerki, majstor(ic)a kolažiranja koda, ...) recentne novomedijske umjetnosti. Koncept iniciran od strane umjetničke organizacije Format C bit će predstavljen u ožujku, u Galeriji Galženica (Velika Gorica). Prijave traju do 13. veljače
unnamed_38.jpg

Otvorene prijave za STIFF – međunarodni studentski filmski festival

Nakon tri uspješna izdanja i više od 200 najrecentnijih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta prikazanih u programima festivala, STIFF - međunarodni studentski filmski festival najavljuje četvrto izdanje (Rijeka, od 19. do 22. listopada) i poziva autore da prijave svoje radove. Posljednji je rok za sve prijave 20. travnja.