Ideja

biber.jpg

Biber - regionalni natječaj za kratku priču

Otvoren je regionalni konkurs za kratku priču - Biber. Tema konkursa je pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, posebno od 1991. godine (odnosno 2001. godine). Pozivaju se autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku da pošalju svoje priče. Prijave do 14. lipnja.
unnamed_36.jpg

Otvorene prijave za Animation goes MSU! 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti raspisuje otvoreni poziv za natjecanje site-specific radova za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti, Animation goes MSU! Prijave za Animation goes MSU! traju do 22. ožujka. Svi radovi moraju stići na adresu MSU-a do tog datuma.
upitnik_679x350_copy99455.jpg

Nagrada Višnja Machiedo

Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku. Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2015. do 15. prosinca 2016. godine. Prijave do 31. siječnja.
rusenje_nade_dimic_erdodyeva.jpg

Interdisciplinarna radionica o industrijskoj baštini

Radionica je namjenjena studentima i istraživačima prostora: arhitektima, urbanim antropolozima i etnolozima, sociolozima prostora, urbanim psiholozima, povjesničarima umjetnosti, urbanistima, javnim povjesničarima te povjesničarima uopće, kao i onim umjetnicima i stvaraocima koji se bave raznim prostornim narativima. Kada: 18, 19 i 20 siječnja, od 11 i 30 do 15 i 30 sati. Gdje: Pogon, ulica Kneza Mislava 11, Zagreb. Voditelji: doc. dr.sc. Sandra Uskoković i Boris Bakal. Predbilježbe do 17. siječnja.
biovrt_foto.jpg

Javni poziv za besplatna vrtlarska predavanja 2017.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom otvorila je poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl) za mjesta/gradove u kojima će održati predavanja na temu Očuvajmo biorazzznolikost - upoznajmo životinjske saveznike u vrtu. Prijavite se do 31. siječnja.
hnd_copy40865.jpg

Nagrade HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u 2016. godini, a natječaj traje do 28. veljače. Radovi se šalju poštom na adresu HND-a (Perkovčeva 2, Zagreb).
red_hands_woman_creative_zelenaakcija.jpg

Otvoren književni natječaj Klimatska fikcija

Zelena akcija/Friends of the Earth Hrvatska, u suradnji s Kulturtregerom (Klubom Booksa) raspisuje natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi, klimatske fikcije. Natječaj je otvoren do 22. siječnja 2017. u 23:59.
covjek.jpg

Čovjek u prostoru

Godišnji simpozij Hrvatskog filozofskog društva, naslova Čovjek u prostoru, održat će se od 15. do 17. prosinca u prostoru Školske knjige (Masarykova 28, treći kat, Zagreb). Otvorenje će se održati 15. prosinca s početkom u 9 sati.
ravnopravnost_spolova_copy14322.jpg

Okrugli stol Rodna ravnopravnost u medijima

Agencija za elektroničke medije organizira okrugli stol na temu Rodna ravnopravnost u medijima koji će se održati u srijedu 14. prosinca., u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb) s početkom u 10 sati.