Ideja

fanzinerija1_13062018.jpg

Radionica fanzina u Infoshopu Karlovac

KA-MATRIX organizira novu radionicu fanzina u prostoru Infoshop Karlovac. Ideja je napraviti novi broj fanzina koji će izraditi sami sudionici radionice uz pomoć iskusnijih kolega. Nova Fanzinoradionica namijenjena je onima koji prvi puta ulaze u svijet fanzinomejkera, kao i iskusnijim fanzinašima. Radionica započinje 13. lipnja u 18 sati u Infoshopu Karlovac (MUZA, Haulikova 22, 1. kat). Sudjelovanje je slobodno, a materijal će biti pripremljen.
hdlu_copy87090.jpg

YICCA, međunarodni natječaj suvremene umjetnosti

YICCA, međunarodni natječaj suvremene umjetnosti kojeg organizira udruga A.p.s. Moho, otvoren je za 2019. godinu. Cilj YICCA natječaja je promicanje odabranih umjetnika, pružajući im priliku predstaviti se na međunarodnom tržištu suvremene umjetnosti. Rok za prijavu radova je 25. rujan.
yihrr_copy98180.jpg

Regionalni kamp Kozarac - prijave

Inicijativa mladih za ljudska prava organizira petodnevni kamp za mlade iz regije u Mrakovici (Kozara, Bosna i Hercegovina) te je na web stranici otvorena prijava za sve zainteresirane (između 16 i 26 godina starosti). Prijave su do 17. lipnja.
novinarineklece_kontrapress_copy45786.jpg

Poziv mladim novinarima iz Jugoistočne Europe

Organizacija Sur les pas d’Albert Londres organizira seminar za mlade novinare (18-30) iz Jugoistočne Europe, od 10. do 25. studenog u Francuskoj. Seminar je na francuskom, sudjelovanje besplatno. Prijave do 30. lipnja.
door_logo_vertical_150x135.jpg

Isprobajte alate za energetsku tranziciju!

Udruga DOOR poziva na radionicu "Isprobajte alate za energetsku tranziciju!" koja će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, u Sivoj vijećnici, 20. lipnja, s početkom u 9:00 sati. Predviđeno trajanje je tri sata, s uključenim ručkom.
za_fejs.jpg

Radionice medijske pismenosti

Projektu medijske pismenosti bliži se kraj. Do sad su polaznici mogli naučiti više o medijima i njegovom utjecaju na radionicama Martine Mladenović, te saznati više o sigurnosti na internetu na radionicama pod vodstvom Ognjena Andrića.
volonteri2018.jpg

Volontiraj na Motovun Film Festivalu!

Gotovo šezdeset volontera svake godine pomaže kako bismo prikazali stotinu filmova u pet najtoplijih dana srpnja. Trebamo entuzijazam i energiju, volontere koji imaju strast, fleksibilnost i pouzdanost. I možda dozu ili dvije pozitivnog ludila i adrenalina. Svakako, prava vrijednost volontiranja na Motovun Film Festivalu su iskustva koja stječete. Ako ste se prepoznali, pridružite nam se i prijavite se. Natječaj je otvoren do 15. lipnja, a rezultati će biti objavljeni do 25. lipnja.
Foto: V. Berger, wikimedia

Veleposlanici u eko-akciji na otoku Murteru

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja, u mjestu Murter na otoku Murteru, WhiteFlag International, pod vodstvom Kristijana Curavića, lansira ekološki projekt Ocean Ambassadors, u suradnji s veleposlanstvom Kanade te partnerima iz Šibensko-kninske županije, Općine Murter-Kornati i TZO Murter-Kornati. Projekt ima za cilj očuvanje, zaštitu i sustavno čišćenje Jadranskog mora, a inicijativu će podržati preko 30 sudionika, redom visokih službenika, veleposlanika u Republici Hrvatskoj.