Ideja

udruga_roda_copy19423.jpg

Besplatan pregled autosjedalica u Zagrebu

U nedjelju 12. veljače, od 10 do 12 sati, na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.
pioniri_tvornice_zvuka_foto_2_damir_zizic.jpg

Tvornica zvuka s Nenadom Sinkauzom

Druga radionica elektroničke i improvizirane glazbe za djecu naziva Tvornica zvuka pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza počinje 13. veljače i trajat će tri mjeseca, a održavat će se se svakog ponedjeljka u dvije grupe: od 18 do 19 te od 19 i 15 do 20 i 15 sati u Studentskom centru. Dolazak u Tvornicu zvuka za buduće glazbenike je besplatan, a broj članova jr. impro ansambla je ograničen.
solidarna.jpg

RETROaktiv - natječaj za nove produkcije

Udruge Kurziv, DOMINO, GONG i zaklada SOLIDARNA iz Hrvatske, otvaraju anonimni natječaj za produciranje umjetničkih radova i sudjelovanje u završnoj izložbi projekta RETROaktiv koja će biti održana u travnju. Izložba će prikazati odabrane aktivističke i umjetničke prakse u proteklih 30 godina u postjugoslavenskom prostoru, usmjerene na zaštitu ljudskih prava i javnih dobara te na otpor politikama isključivanja, rata i nasilja. Rok za prijavu je 21. veljače.
mediji_freepress.net_copy93731.png

Natječaj za nagradu Lorenzo Natali

Europska komisija objavila je natječaj za nagradu Lorenzo Natali u području medija za 2017. za izvanredno novinarsko izvještavanje o razvoju i iskorjenjivanju siromaštva. U natjecanju mogu sudjelovati profesionalni i amaterski novinari, izvjestitelji i blogeri. Prijave do 10. ožujka.
ugd_stalni_postav.jpg

Dubrovački likovni trenutak 3 - poziv umjetnicima

Umjetnička galerija Dubrovnik priprema tradicionalnu, treću po redu izložbu Dubrovački likovni trenutak 3, čije će svečano otvorenje biti 9. ožujka u 19 sati, a bit će postavljena do 9. travnja. Umjetnička galerija Dubrovnik ovim putem poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Prijave do 19. veljače.
mediji_freepress.net_copy60501.png

Mediji u akciji - pristup informacijama za novinare

Povjerenik za informiranje i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju na edukaciju Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare, koja će se održati u četvrtak, 16. veljače, od 14 do 16 sati, u prostorijama HND-a u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.
upitnik_679x350_copy99455.jpg

Natječaj za kratku priču - Muzej anđela

Varaždinski Muzej anđela po 6. put raspisuje Natječaj za kratku priču, s temama koje govore o važnosti nematerijalnih vrijednosti, suosjećajnosti, dobročinstvu, duhovnosti, bajkovitosti. Rok za predaju priča je 1. srpnja.
novine_tisak_novinar_novinarstvo_foto_to.jpg

Future News Worldwide 2017

British Council objavio je globalni poziv namijenjen budućoj generaciji novinara da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji Future News Worldwide 2017. Za sudjelovanje u konferenciji mogu se prijaviti studenti preddiplomskog studija bilo kojeg smjera (ili oni koji su diplomirali u zadnjih godinu dana) u dobi od 18 do 25 godina, a koji vole novinarstvo u bilo kojem obliku. Prijave do 28. veljače.
poziv_na_likovnu_radionicu.jpg

Besplatne likovne radionice za djecu

Umjetnička galerija Dubrovnik u periodu od 16. veljače do 25. svibnja organizira besplatne likovne radionice za djecu, te stoga poziva roditelje da upišu svoju djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole. Radionice će se održavati svakog utorka i četvrtka od 17 i 30 do 19 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik.