Ideja

mm_fes.png

Volontiraj i postani dio Media Mediterranea festivalskog tima

Ovogodišnje, 20. po redu izdanje Media Mediterranea festivala održat će se 17. i 18. kolovoza, tijekom večernjih sati, u Titovom parku u Puli. Cilj je promovirati transdisciplinarnu razmjenu između umjetnosti, javnosti, glazbe i participacije djece. Volontiranje na festivalu je savršen način za iskusiti festivalski duh, susresti se i spojiti s novim ljudima, steći iskustvo u radu s međunarodno priznatim umjetnicima i postati dio festivalskog tima. Prijave do 10. kolovoza.
videoglitch.jpg

Videoglitch radionica

Videoglitch je trodnevna praktična radionica destabilizacije i konzervacije digitalnog medija inovativnim glitch metodama, tehnikama i “trikovima”. Održava se kao dodatni modul radionice NISAM OD JUČER, ali je otvorena svim članovima Kinokluba Zagreb. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obvezu donošenja vlastitog prijenosnika (Lin/Win/OSX). Prijave do 6. kolovoza.
korcula.png

Korčula after PARTY

Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice pod nazivom Korčula after PARTY održat će se od 21. do 24. rujna na otoku Korčula.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy23716.jpg

Nagradni natječaj - novac i ja

U ponedjeljak, 16. srpnja u klubu Boooksa nastavlja se projekt $v€ j€ u novcu Bacača Sjenki i talijanske kazališne skupine Mamarogi iz Trsta. Od 10 do 15 i 30 sati Bacači će sakupljati osobna svjedočanstva, komentare i priče vezane uz temu. Najzanimljivije priče će biti uključene u projekt, a njihovi autori nagrađeni.
kamov.jpg

Natječaj za nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i statue. Prijave do 26. srpnja.
posteri_zine.jpg

Radionica izrade fanzina u Fažani

Prostor urbane kulture poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu izrade fanzina koja će se održati od 16. do 20. srpnja u Kasarni u Fažani. Sudjelovanje je besplatno,broj polaznika ograničen.
Foto: Ino Zeljak

IV. Biennale hrvatske mlade fotografije

Cilj ovog projekta je afirmirati mlade fotografe, pružiti im iskustvo izlaganja u muzejsko – galerijskim ustanovama, promovirati kvalitetu hrvatske fotografske umjetnosti, ali dati i rijetku priliku studentima povijesti umjetnosti da svoja znanja primjene u praksi i steknu iskustvo za vrijeme studija. U tijeku je provedba fotografskog natječaja na temu Refleksije koji je do 1. rujna otvoren za sve građane u dobi od 18 do 30 godina.
Foto: Udruga Biom

Kamp Učka 360° - Vratimo livade leptirima!

Udruga Biom u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, u sklopu projekta Učka 360°, organizira volonterski kamp za obnovu travnjaka i to od 12. do 24. srpnja. Pridružite se, volontirajte i sudjelujte u borbi za očuvanje bioraznolikosti! Sudjelovanje na kampu, hrana i voda besplatni su za sve sudionike. Djeca i psi su dobrodošli! Traži se jedino dobra volja, spremnost na rad i suradnju i sudjelovanje u aktivnostima krčenja zaraslih travnjaka i održavanju kampa.
kampus_motovun_912x550.png

Prijavi se na Kampus Motovun radionicu!

Kampus Motovun je lagana ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele znati više! Kampus traje od 24. do 28. srpnja s jednim do dva predavanja dnevno o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama. Predavanja su okrenuta budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Tu su također i Debatni klub, svakodnevna predstavljanja filmskih škola iz regije i svijeta, uz prikazivanje studentskih filmova te razni drugi sadržaji. Prijave traju do 30. lipnja.
kultura_nova_copy52832.jpg

Info dani Zaklade Kultura nova

Objavljen je poziv organizacijama civilnog društva koje djeluju u kulturi na informativne dane o Programu podrške 2018 Zaklade Kultura nova koji će se održati u Vinkovcima, Puli, Rijeci i Zagrebu.