Ideja

tolerancija.png

Oboji svijet tolerancijom!

Forum za slobodu odgoja je raspisao natječaj kreativnih radova Oboji svijet! namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova iz cijele Republike Hrvatske. Natječaj traje do 26. listopada.
koja_je_tvoja.png

Koja je tvoja priča?

Udruga Kulturtreger koja vodi Književni klub Booksa započela je s provedbom projekta Koja je tvoja priča?. Projekt je namijenjen osobama starijima od 55 godina koje se žele aktivnije uključiti u književno polje. Podrazumijeva održavanje besplatnih radionica kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima i spisateljicama, te pisanje i pripovijedanje priča u društvu nazvano Raspričavanje.
Foto: Motel Trogir

Motel Trogir: Stambeni tornjevi na Jordanovcu

U nastavku posjeta modernističkim zdanjima, projekt Motel Trogir organizira obilazak stambenih tornjeva arhitekta Aleksandra Bakala i suradnika izgrađenih od 1965.-1970. godine na zagrebačkom Jordanovcu. Tura će se održati u nedjelju, 23. rujna s početkom u 11 sati, a mjesto sastanka je plato s kafićima (ispred Konzuma) na adresi Dobri dol 47.
gazda_pocetak.jpg

Radionica istraživačkog novinarstva i doku filma

Hrcin organizira od 22. listopada. do 19. studenog radionicu istraživačkog novinarstva i doku filma. Radionica je namijenjena studentima i novinarima koje zanima istraživačko novinarstvo. Na radionicu se prima do osmero polaznika, a prijave traju do 15. listopada.
kinoklub_zagreb.jpg

Radionica filmske kritike i analize u KKZ-u

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na internetskoj stranici Kinokluba Zagreb. Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 30. rujna.
solid.jpg

Webinar o Projektima solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije održat će 28. rujna u 10:00 webinar na temu Projekata solidarnosti, jedne od aktivnosti u sklopu novog programa Europske snage solidarnosti.
polo_copy22595.jpg

Natječaj za nagrade Marko Polo- slavni putopisac 2018.

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisala je natječaj za nagrade Marko Polo- slavni putopisac za 2018. godinu. Prijave traju do 1. studenog.