Ideja

untitled_3.jpg

Otvoreni poziv - projekt Odluke

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u pripremama je za novi projekt ODLUKE koji progovara na temu nasilja u obitelji. Ovim projektom fokusirani su na žene s područja Balkana koje su se suočile s određenom traumom, a cilj je skupiti njihova iskustva - saznati kako su smogle snage donijeti teške odluke, prekinuti začarani krug nasilja i trpljenja.
cekina_copy.jpg

Otvoreni poziv izvedbenim umjetnicima/cama

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride, projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama, objavljuje Otvoreni poziv izvedbenim umjetnicima/cama na audiciju za kazališnu produkciju Delicateliy Furnished Interiors, autora Jean-Lorin Steriana, 8. travnja u 15 sati. Audicija će trajati do 19 sati u Filmskom studiju Medika (Pierottijeva 11, Zagreb).
proljetna_bicpopka_foto.jpg

Prva proljetna Biciklopopravljaonica

Prva proljetna Biciklopopravljaonica u Splitu održat će se 5. travnja u Klubu Zona (Jerina 1). Prilika za naučiti održavati bicikl i besplatno ga popraviti ponavlja se svakog prvog četvrtka u mjesecu, od 17 do 20 sati.
recikliranje_copy56295.jpg

Otvorene prijave za projekt Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode

Udruga Bioteka dolazi u regionalne centre Osijek, Rijeka, Zagreb i Split i mladima u dobi od 15 do 30 godina donosi projekt Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode. Glavni cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama. Radionice su besplatne.
unnamed_copy32630.jpg

Natječaj za sudjelovanje na rezidencijalnom programu u Skopju

Otvoren je natječaj za dva umjetnika/umjetnice iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za rezidencijalni program u Skopju u razdoblju od 20. svibnja – 20. lipnja u kulturnom centru Cultural informative center. Prijave do 15. travnja.
Foto: hrt_prtsc

Natječaj za izradu plakata - rad po mjeri čovjeka

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sekcija mladih SSSH, nastavljajući tradiciju, raspisuju natječaj za izradu plakata povodom Međunarodnog praznika rada. U želji da se potakne mlade, ali i sve ostale, na razmišljanje o značenju i važnosti kvalitete radnih mjesta, pozivaju na sudjelovanje u obilježavanju Praznika rada prijavom na natječaj i izradom plakata pod temom: Rad po mjeri čovjeka - moja vizija dobrog radnog mjesta. Prijave do 13. travnja. Najbolji radovi dobit će novčane nagrade.
unnamed_copy69214.jpg

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica za 2018. godinu

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Prijedloge Početnica koje će se realizirati u 2018. godini možete dostaviti do 9. travnja do ponoći.
nasilje_zene2_copy75600.jpg

Besplatne edukacije za roditelje

Pozivaju se roditelji, skrbnici i stručnjaci koji rade s djecom i mladima na edukaciju "Kako pomoći djeci i mladima da se nose s vršnjačkim nasiljem?" koja će se održati 28. ožujka u 17 sati u dvorani Obiteljskog centra, podružnice Centra za socijalnu skrb Čakovec, na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 22. Edukacija je besplatna, a provesti će je Dijana Miri, socijalna pedagoginja (Obiteljski centar).
unnamed.jpg

A4 1 izdanje - natječaj

Nakon velikog uspjeha 0 izdanja programa A4, pozivaju se svi zainteresirani da pristupe postupku prijave na natječaj za 1 izdanje programa. Natječaj je otvoren do 24. lipnja. Pravo pristupa na natječaj imaju studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta.
transparency.png

Transparency škola

Transparency škola, namijenjena je mladima do 35 godina, a održat će se od 2. do 8. srpnja u Vilnius, u Litvi. Rok za prijave je 1. svibnja, odnosno 20. svibnja za one koji se prijavljuju bez stipendije.