Ideja

poziv_za_volontere.jpg

SEF traži volontere!

SEF festival objavio je poziv za volontere, a kako navode, traže osobe koje su zainteresirane za volontiranje na festivalu,a zanima ih film, kako etnografski, tako i film općenito. Ne trebate biti studenti etnologije i antropologije, čak niti studenti.
fekp_face_cover_4.jpg

FEKP - natječaj za kratku priču

17. izdanje Festivala europske kratke priče i ove godine donosi izazov za sve kratkopričaše: raspisuju natječaj za kratku priču. FEKP će se održati u Zagrebu i Rijeci od 27. svibnja do 1. lipnja, a ovogodišnja tema natječaja je HERITAGE / NASLJEĐE. Prijave do 20. svibnja.
img_20180423_0005_hl01_bw.jpg

Sempleraj - radionica (i predavanje) o sempliranju

Besplatna radionica sempliranja pod vodstvom osječkog DJa i producenta Roberta Sorića AKA Vybes / Luzer održat će se u subotu 12. svibnja, u zagrebačkom hacklabu01, u AKC Medika s početkom u 16 sati. Polaznici na radionici moraju donijeti prijenosno računalo i slušalice. Sudjelovanje na radionici je slobodno, ali se morate prijaviti.
upitnik_679x350_copy73364.jpg

VR inkubator - poziv na sudjelovanje u rezidenciji

VR inkubator multidisciplinaran je, umjetnički i suradnički produkcijski projekt otvorenog laboratorija umjetnosti virtualne zbilje, s naglaskom na istraživanju njezinih potencijala i raznolikih konteksta njezina nastanka. Otvoren je poziv na sudjelovanje u suradničkoj produkcijskoj rezidenciji u srpnju u Podstrani. Rok za prijavu je 15. svibnja.
yihrr_copy98180.jpg

Travelling School on Nationalism

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje putujuće škole o nacionalizmu koja će trajati od 20. do 27. svibnja. Škola je namijenjena mladim ljudima (19 – 24 godine) koji imaju interes za pitanja rata na području bivše Jugoslavije. Jedinstvena je prilika mladima da zajedno sa sudionicima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Srbije prošire svoje znanje o nedavnoj prošlosti ovih prostora kroz posjećivanje mjesta koja su usko povezana sa zbivanjima iz tog razdoblja. Rok za prijave je 15. svibnja.
yihrr_copy98180.jpg

Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije

Inicijativa mladih za ljudska prava, Kuća ljudskih prava Zagreb i Europska antirasistička mreža pozivaju predstavnike civilnog društva u Rijeci, Sisku, Varaždinu, Samoboru, Kninu i Kaštelima na sudjelovanje u dvodnevnoj radionici strateškog planiranja. Cilj radionice je priprema za izradu lokalnih strategija za suzbijanje diskriminacije na lokalnoj razini. Radionica strateškog planiranja održat će se od 4. i 5. lipnja u Zagrebu, a prijave traju do 10. svibnja.
tjedan_izbjeglicama.png

Uključite se u 5. tjedan IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 5. Tjedna IZBJEGLICAma. Prijave su otvorene do 24. svibnja.
food_hub.jpg

Mali Food Hub #4: Uvod u permakulturu

Ako vas zanima permakultura i permakulturni dizajn, onda nikako nemojte propustiti Mali Food Hub #4 koji se bavi upravo tom temom. Novo izdanje Malog Food Huba održat će se u subotu, 28. travnja od 10 do 14 sati u Travel&Technology Hubu (Gacka 16), a ovoga puta će u suradnji sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa – ZMAG uvesti sve zainteresirane u svijet permakulture.
voxfeminae_copy33917.jpg

Natječaj za program 12. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za umjetnički i filmski program 12. Vox Feminae festivala! Prijave traju do 10. lipnja.