Ideja

dar_prednja_strana_letka.png

Dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga

Centar za kulturu Trešnjevka je pokrenuo istraživanje o mobbingu na radnome mjestu. Koristeći dramsko-akcijski model istraživanja, ovaj istraživačko-umjetnički projekt će istražiti posljedice zlostavljanja na radnom mjestu (mobbing) i predložiti konkretna rješenja za ovaj gorući društveni problem – uz poticanje uključenja građana (i žrtava) u umjetničko-kulturne aktivnosti i prezentaciju njihovih rješenja. Istraživanje počinje anonimnom online anketom u sklopu koje se može prijaviti za sudjelovanje na edukativnoj dramsko-akcijskoj radionici (DAR). Prijave su otvorene do 30. rujna.
radionica_ilustriranja_foto_booksa.jpg

"Ne daju nam da ostarimo"

Početak rujna označit će točno godinu dana kako u klubu Booksa provode projekt Koja je tvoja priča? namijenjen ljubiteljima i ljubiteljicama književnosti zrelije životne dobi. Sve ove aktivnosti „ne daju im da ostare“. S obzirom na pozitivne povratne informacije, Booksa nastavlja s dijelom projektnih aktivnosti i sljedeće godine, a do kraja godine mogu se priključiti svi oni koji žele.
kulturpunkt_ilustr.jpg

Kulturpunktova novinarska školica

Kulturpunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti besplatni je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima medijske produkcije, suvremenih umjetničkih praksi i nezavisne kulturne scene. Prijave su otvorene do 18. rujna.
egat_logo.jpg

Prijavi se na European Green Activists Training

FORa – Forum za Održivi Razvoj "Zeleni prostor" poziva vas da se prijavite na European Green Activists Training te kroz tri nacionalna treninga i studijski posjet Bruxellesu naučite nešto više o održivom razvoju na europskoj razini. Prijave su otvorene do 23. rujna.
trening_program_odraz.jpg

Trening - program o održivom razvoju i organiziranju zajednice

Udruge Life Potential i ODRAZ u sklopu projekta "Održivi razvoj društva kreće od mladih", u razdoblju od rujna 2019. do travnja 2020. godine organiziraju besplatnu edukaciju za 25 predstavnika partnerskih škola i drugih zainteresiranih zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva. Rok za prijavu je 13. rujna.
erasmus_logo.jpg

Poziv za sudjelovanje u Erasmus+ razmjeni mladih ACTART

Otvoren je poziv za prijavu sudionika/ca za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada. Prijave su otvorene do 31. kolovoza.
porto_etno_natjecaj.jpg

Natječaj za najbolji zaboravljeni kuharski recept

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture objavila je, ususret ovogodišnjem Porto Etno festivalu, Natječaj za najbolji zaboravljeni kuharski recept i poziva sve zainteresirane da prijave recepte na natječaj i pomognu u prikupljanju zaboravljenih recepata i kulinarskih običaja. Prijaviti se mogu recepti cijelog svijeta. Prijave do 20. kolovoza.
unnamed_27.jpg

Natječaj Komunikacijski šum

Komunikacijski šum je otvoreni natječaj za GIF animacije i memove organiziran u sklopu Media Mediterranea 21 festivala. Od vas se očekuje da interpretirate temu šuma (engl. noise) u digitalnoj komunikaciji i izradite GIF animaciju ili mem. Radovi će biti izloženi na festivalu u Puli, 17. kolovoza, a najbolji rad koji odabere stručni žiri bit će nagrađen novčanom nagradom od 500 kuna. Radove možete prijaviti do 4. kolovoza.
unnamed_26.jpg

Natječaj za kustose za sudjelovanje na CreArt seminaru u Skopju

Otvoren je natječaj za 20 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Umjetničke galerije i njihov rad s lokalnim umjetnicima, koja će se održati u Skopju, u Nacionalnoj galeriji Makedonije Daut Pasha Hamam od 3. do 5. listopada. Prijave do 15. kolovoza.