Ideja

zlatna_lubenica3.jpg

Natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 2.0

Povodom 20. obljetnice Media Mediterranea festivala, Udruga Metamedij raspisala je natječaj namijenjen mladim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 2.0. Ove godine Zlatna lubenica 2.0 ima dvije kategorije, rok prijave je 29. lipnja.
sudjelujte_u_projektu_odrazi_se_zanjem_img.jpg

Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu

ODRAZ je započeo s provedbom projekta društveno korisnog učenja Odrazi se znanjem – pokreni zajednicu te poziva udruge s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije da se uključe. Rok za prijavu je 25. travnja.
aut_piknik.jpg

AUTov piknik/Otvoreni sastanak

Želiš se priključiti AUT-u i pisati studentsku LGBTIQ+ povijest? Imaš ideje za projekte, tulume, gledaonice? Želiš se družiti s kul ljudima i mijenjati stvari nabolje za LGBTIQ+ studente/-ice? Dođi u nedjelju, 22. travnja u 14 sati kod autobusne stanice za Bundek, odakle će se tražiti najprikladnije mjesto za piknik!
unnamed_copy35242.jpg

Otvorene prijave za radionicu 3D modeliranja

Filmaktiv vas poziva na radionicu 3D modeliranja koja će se održati u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka) od 25. do 30. travnja. Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno, ali je broj mjesta ograničen - stoga požurite s prijavama.
vrbani_mapiranje.jpg

Šetnja Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana

Projekt Mapiranje Trešnjevke poziva na šetnju Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana. Okupljanje je 18. travnja u 17 sati, na tržnici Jarun, kod sata. Prošetat će se Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana, a nakon toga slijedi posjet udruzi Vestigium, koja je centar društvenih aktivnosti tog dijela kvarta.
upitnik_679x350_copy73364.jpg

Radionica stripa u Knapu

Dođite u petak, 20. travnja u 18 sati, na radionicu stripa u Knap (Ivanićgradska ul. 41A, Zagreb). Kroz radionicu se stvara strip od njegovog početka do samog kraja, a polaznicima nije potrebno iskustvo već se svakome pojedinačno pomaže s novim idejama, informacijama i praktičnim savjetima tijekom procesa izrade..Radionicu vodi magistra edukacije likovne umjetnosti Andrijana Šunić.
pariter_knjiznica.jpg

Volontiraj u Živoj knjižnici!

U sklopu projekta Živa knjižnica – Ne sudi knjige po koricama, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke organizirat će žive knjižnice za učenike i učenice srednjih škola te za javnost na području PGŽ u ovoj godini. Ako želite biti dio žive knjižnice, prijavite se do 25. travnja.
performans.jpg

Performativne studije slučaja-aktualna strujanja performansa

Kustoska platforma, program posvećen dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti i Centar KNAP pozivaju zainteresirane studente završnih godina društveno-humanističkih usmjerenja, profesionalne i polu-profesionalne izvedbene umjetnike, povjesničare umjetnosti, teoretičare, dramaturge, redatelje i sve ostale na sudjelovanje na radionicama i predavanjima. Rok za prijavu je 21. travnja, a prijave trebaju sadržavati životopis i motivacijsko pismo, a šalju se na kustoska.platforma@gmail.com.
djeca_leaveourkidsalone.org.png

Tribina Djeca i mediji

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju stručni skup na temu Djeca i mediji koji će se održati 16. travnja od 11 do 13 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).