Ideja

klimatska_climatetracker.jpg

Ostanimo ispod 1.5!

Climate Tracker pokrenuo je literarni natječaj Ostanimo ispod 1.5!. Pobjedniku/ici natječaja osigurano je pokriće svih troškova za sudjelovanje na UNFCCC pregovorima u Njemačkoj. Prijave traju do 23. ožujka.
Foto: Booksa

Natječaj za dječje literarne radove

Cijeli svijet u proljeće obilježava Međunarodni dan dječje knjige i rođendan velikog pisca H. C. Andersena. Centar za kulturu Trešnjevka organizira 11. Festival dječje knjige koji slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Ove godine u sklopu Festivala po prvi put raspisuje se natječaj za dječje literarne radove pod nazivom Knjiga nije hrana, ali je poslastica. Prijave do 15. travnja.
fb_cover_14.03.2018..png

Besplatna pravna pomoć u Rijeci

Pravna klinika pruža primarnu besplatnu pravnu pomoć u svim pravnim područjima i svim građanima u potrebi. Građanke i građani moći će dobiti besplatnu pravnu pomoć u srijedu, 14. ožujka od 10 do 14 sati, u udruzi SOS Rijeka, na adresi Verdijeva 11.
food_for_change.jpg

Food for Change: Revolucija događaja Terra Madre Salone del Gusto

U organizaciji pokreta Slow Food regije Pijemont i grada Torina, Terra Madre Salone del Gusto, događaj na kojem se sastaje 7000 delegata Terra Madre i 900 izlagatelja iz 143 zemlje vraća se u Torino, u Italiju, od 20. do 24. rujna. Food for Change tema je vodilja kroz 12. izdanje najvažnije međunarodne manifestacije posvećene dobroj, čistoj i pravednoj hrani, od programa konferencija i laboratorija okusa na velikoj Tržnici i foruma Terra Madre na kojima sudjeluju poljodjelci, stočari i obrtnici iz cijeloga sv
yihrr_copy98180.jpg

Poziv za prijave - inicijativa Prošlost se nastavlja

Inicijativa Prošlost se nastavlja nudi ti priliku da napraviš generacijski iskorak i zajedno s mladima iz regije sudjeluješ u stvaranju novog pogleda na prošlost koja nas je dosad razdvajala. Pridruži se timu od više od 100 mladih ljudi iz pet država koji će zajednički kritički sagledati postojeće mitove i zajednički poslati snažnu poruku političarima da su dijalog i suradnja mogući. Rok za prijave je 14. ožujka.
tko_pjeva_zlo_ne_misli.jpg

Besplatni seminar za voditelje dječjih zborova

Ovu subotu, 10. ožujka od 10 do 18 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18, Zagreb) održat će se Seminar za voditelje dječjih zborova, odgajatelje i pedagoge - Glazbeni počeci, za male pjevače starosti 4 i više godina.
Foto: Biom

BirdID – Trening prepoznavanja ptica

Udruga Biom u suradnji s norveškim Sveučilištem Nord već treću godinu za redom organizira BirdID – trening prepoznavanja ptica. Kroz terenski program i predavanja polaznici će moći naučiti prepoznavati hrvatske vrste ptica vizualno i auditivno, te steći osnovna znanja o ornitološkim metodama istraživanja. Prijave traju do 11. ožujka.
volimsvojuzupaniju_hzz.jpeg

Treće izdanje foto natječaja Volim svoju županiju

U organizaciji Hrvatske zajednice županija započelo je treće izdanje foto natječaja Volim svoju županiju. Baš kao i u prethodnima, cilj je ovog natječaja fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije. Natječaj traje od 1.ožujka do 20. travnja.
unnamed_78.jpg

Dizajnerska početnica: Zastavljajmo

U subotu 10. ožujka s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Zastavljajmo. Namijena je učenicima osnovnih škola. Voditeljica radionice je Una Rebić, a rok za prijave je 9. ožujka do 15 sati.