Ideja

fmfs_baca_jesku.jpg

10. FMFS - Natječaj za kratke filmove

Deseto izdanje Festivala mediteranskog filma Split održat će se od 8. do 17. lipnja 2017. godine, a tim povodom točno šest mjeseci uoči početka ove jubilarne kulturne manifestacije raspisan je poziv za prijavu filmova. Nagrada od 10 tisuća kuna pripast će autoru najboljeg iz programa 'Ješke' u kojem se prikazuju hrvatski filmovi kratkog metra. Poziv za prijavu filmova raspisan je do 2. travnja.
sjemenasrvto.jpg

Radionica kućnog sjemenarstva

Radionica kućnog sjemenarstva posvećena je pomalo zaboravljenim vještinama čuvanja sjemena u vlastitom vrtu i gospodarstvu. Održat će se 12. prosinca u 18 sati u Knjižnici Savica (Ljerke Šram 4, Zagreb). Radionicu vodi Sendy Osmičević, koja je magistrirala Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode. Poželjno je da sudionici ponesu vlastito domaće sjeme radi razmjene s ostalima.
striptokok_plakat.jpg

Besplatna radionica stripa za djecu

U Kulturnom centru, Dubrava 51 a (Zagreb), od 8. do 10. prosinca, održat će se besplatna radionica stripa za djecu osnovnoškolske dobi od 5. do 8. razreda pod nazivom Ususret Striptokok Strip Festivalu. Voditelj radionice je Davor Šunk, dizajner, ilustrator i strip crtač. Maksimalan broj polaznika je dvadeset. Sav materijal je osiguran.
door_logo_vertical_150x135.jpg

Mala škola održive energetike

Cilj škole koju organizira DOOR, je na interaktivan način predstaviti osnove održive energetike po takozvanom bottom-up pristupu, tj. od energetske potrošnje vlastitog kućanstva, do sudjelovanja u donošenju političkih odluka u području. Prijave pošaljite najkasnije do 12. prosinca.
greenpeace_krovove_na_sunce_pr_02.jpg

Natjecanje Krovove na sunce

Greenpeace u Hrvatskoj poziva osnovne škole da se prijave na natjecanje Krovove na sunce u kojem će učenici igrati računalnu igru i imati priliku osvojiti vrijednu nagradu za svoju školu. Cilj igre je označiti što više krovova diljem zemlje čime se automatski računa njihov solarni energetski potencijal. Aplikacija potom prikazuje koliko električne energije pojedini krov može proizvesti kada bi se na njega instalirali fotonaponski solarni paneli. Prijave do 20. prosinca.
unnamed_31.jpg

Natječaj za 5. Sound Inkubator

Peti po redu natječaj za Sound Art Inkubator otvoren je do 15. veljače 2017. godine. Sound Art Inkubator je produkcijska platforma Galerije Močvara posvećena realizaciji novih umjetničkih radova koji se bave zvukom. Primarno je Inkubator usmjeren mladim i neafirmiranim autorima te naročito studentima domaćih likovnih i umjetničkih akademija.
gazda11.jpeg

Projekt Gazda traži volontera/ku

Projekt Gazda traži osobu koja grize na istraživačko novinarstvo - kopanje po arhivama, terenski rad u neljubaznom okolišu, beskrajno analiziranje informacija, arhiviranje! Traži se vrlo komunikativna osoba. Raditi će se s ekipom filma Gazda koja sprema nove projekte. Prijave do 11. prosinca.