Ideja

upitnik_679x350_copy47121.jpg

Mladi filmofili

U tijeku su prijave za ovogodišnje izdanje Mladih filmofila, u sklopu 65. Pulskog filmskog festivala. Radionica je namijenjena mladima do 29 godina, besplatna je i održava se za vrijeme trajanja Pulskog filmskog festivala, a festival pokriva troškove hrane i smještaja te akreditaciju za sve festivalske sadržaje. Rok za prijave je 30. svibnja.
udruge_rijeka.jpg

Gledaj (u)druge

Udruge iz Rijeke i okolice okupit će se i ove godine na trećem po redu festivalu udruga Gledaj (u)druge kako bi približile svoj rad građankama i građanima. Festival na kojem će se predstaviti pedesetak udruga iz Rijeke i okolice će se održati u petak, 25. svibnja, u Kružnoj ulici od 17 do 22 sata.
dan_biorzanolikosti.png

Dan bioraznolikosti

U sklopu događanja Dan bioraznolikosti u subotu 19. svibnja od 11 do 17 sati u Parku Maksimir bit će održane brojne radionice, interaktivne igre i izložbe na otvorenom te će prisutni moći naučiti ponešto o važnosti očuvanja okoliša i prirodne raznolikosti kao i o odgovornom ponašanju i odnosu prema prirodi.
Foto: Mapiranje Trešnjevke

Zeleni kutak Knjižnice Voltino

U suradnji s udrugom Zeleni klik! Knjižnica Voltino ozelenit će vanjsku terasu kako bi postala ugodno mjesto za čitanje i učenje te druženje s knjigom i ljudima, velikima i malima. Tim povodom u knjižnici će se 18. svibnja u 17 i 30 sati održati radionica za djecu i odrasle - Mali zeleni vrtlari - na kojoj će se zasijati i posaditi cvijeće i druge biljke koje će stvoriti Zeleni kutak knjižnice.
ruder.png

BašTina znanosti

Sve je spremno za početak još jednog Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković (ODI), tradicionalnog znanstveno – popularnog događanja koje je do sada na Institutu Ruđer Bošković (IRB) ugostilo više od 35 tisuća posjetitelja svih uzrasta, a koji se održava ove subote, 19. svibnja, od 10 do 17 sati. Kao i do sada, posjetitelje svih uzrasta očekuje zanimljiv, edukativan te potpuno besplatan program u sklopu kojeg su Ruđerovci pripremili 14 znanstveno – popularnih predavanja te 16 tematskih punktova u laboratorijima gdje će se izvoditi mnoštvo pokusa iz različitih znanstvenih područja.
volonteri.png

Star Film Festival traži volontere

Ove godine održat će se peti filmski festival u Sisku pod nazivom Star Film Fest. Njegovi organizatori redom su mladi i talentirani studenti s velikom ljubavi prema filmovima i filmskom stvaralaštvu.
nagrada_2018.jpg

Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije 11. godinu zaredom objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je namijenjen svim studenticama i studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, svih znanstvenih i umjetničkih područja. Prijave do 1. listopada.