Ideja

unnamed_26.jpg

Natječaj za kustose za sudjelovanje na CreArt seminaru u Skopju

Otvoren je natječaj za 20 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Umjetničke galerije i njihov rad s lokalnim umjetnicima, koja će se održati u Skopju, u Nacionalnoj galeriji Makedonije Daut Pasha Hamam od 3. do 5. listopada. Prijave do 15. kolovoza.
2019_subscena_quizzikal_korper_09062019_mg_4273_hd_web.jpg

The Sacred Feminine radionica

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na na prijavu za radionicu The Sacred Feminine: Stvaranje izvedbenog djela protiv diskriminacije seksualnih radnica/ka. Radionica će se održati od 5 – 9.kolovoza, a javna izvedba performansa nastalog na radionici 10. kolovoza. Prijave do 4. kolovoza.
unnamed_25.jpg

Volontiraj na Split Formatu!

Drugo izdanje splitskog međunarodnog festivala fotografije u Splitu koje će se održati od 2. do 16. studenog traži odgovorne i energične ljude željne novih iskustava da se pridruže volonterskom timu festivala. Prijave za volontere su otvorene do 31. srpnja.
nono.jpg

Poziv za izlaganje na fažanskom festivalu NONO Art Fiera

Udruga Prostor urbane kulture poziva likovne umjetnike svih generacija da se prijave sa radovima na natječaj za izlaganje u okviru prvog festivala NONO Art Fiera u Fažani. Među izlagačima biti će odabran i dobitnik otkupne nagrade u iznosu od 2000 kn. Prijave do 14. kolovoza.
electric_wonderland_1920x1080_fb_a_2.png

Electric Wonderland 2019

Otvoren je poziv na međunarodni maker/hacker ljetni kamp, a prvo izdanje kampa nosi naslov Emerging Environments. Kamp će se odviti od 1. do 7 rujna u Rakovom Jarku u Fužinama (Primorsko-goranska županija).
starfilm.jpg

Poziv za volontiranje na Star Film Festu u Sisku

Bliži nam se 6. po redu Star Film Fest, a organizacijski tim festivala traži mlade, entuzijastične i energične volontere koji će uz njih pridonijeti organizaciji festivala za pamćenje. Festival će se održati u razdoblju od 29. do 31. kolovoza u Sisku, a prijave za volontiranje traju do 1. kolovoza!
kamov.jpg

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2019.

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Ovogodišnji natječaj je otvoren do 24. srpnja.
17_fp_logo_strip.jpg

Natječaj za 17. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 17. Festival prvih. Radovi na temu: Nestalna ljubav – o krhkosti ljudskih odnosa mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 23. kolovoza.
peace_529380_960_720.jpg

Trening iz izgradnje mira u Ulcinju

Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd poziva na prijave na trening iz izgradnje mira koji će se održati od 18. do 28. listopada u Ulcinju u Crnoj Gori. Prijave do 23. rujna.
hdlu_copy87090.jpg

Natječaj za kustoski koncept 35. SALONA MLADIH

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje NATJEČAJ za kustoski koncept 35. SALONA MLADIH. Salon mladih je izložba namijenjena predstavljanju radova vizualnih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. 35. salon mladih planira se održati u galerijama Bačva, Prsten i PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika u terminu listopad – prosinac 2020. Prijave do 18. kolovoza.