Ideja

web_2.png

Prijave za 20. FAKI

20. Međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI održava se od 23. do 27. svibnja u prostorima bivše tvornice Medika u Pierottijevoj 11 u Zagrebu. FAKI je kao festival alternativnog, uličnog, off i low budget teatra posljednjih godina postao centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, čije se estetike i poetike međusobno uspoređuju i nadograđuju, uspostavljajući tako nove izvedbene stilove i kriterije. Prijave do 5. ožujka.
marx_kate.jpg

Promocija knjige Marx u digitalnom dobu

Promocija knjige Marx u digitalnom dobu, autorice Katarine Peović Vuković, održat će se 3. veljače s početkom u 19 sati, u dvorani Muller, kina Europa (Varšavska 3, Zagreb). O knjizi govore teoretičari Žarko Paić i Boris Postnikov, urednica knjige Ivana Rogar te autorica Katarina Peović Vuković.
star_film_festival.jpg

Star Film Festival traži volontere

Star Film Festival se i ove godine održava u Sisku, a kako bi ovogodišnje izdanje bilo što bolje, organizatori traže nove mlade kreativce koji će pomoći oko organizacije. Za prijavu je potrebno biti stariji od 18 godina, biti komunikativan, biti na raspolaganju u ljetnim mjesecima te voljeti filmove. Prijave traju do 17. veljače.
free_art.jpg

Free_art_-_source: Otvoren poziv za autore i autorice

Novi postav izložbe Free_art_-_source otvoren je međunarodnim prijavama autora i autorica (umjetnika i umjetnica, programera i programerki, majstor(ic)a kolažiranja koda, ...) recentne novomedijske umjetnosti. Koncept iniciran od strane umjetničke organizacije Format C bit će predstavljen u ožujku, u Galeriji Galženica (Velika Gorica). Prijave traju do 13. veljače
unnamed_38.jpg

Otvorene prijave za STIFF – međunarodni studentski filmski festival

Nakon tri uspješna izdanja i više od 200 najrecentnijih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta prikazanih u programima festivala, STIFF - međunarodni studentski filmski festival najavljuje četvrto izdanje (Rijeka, od 19. do 22. listopada) i poziva autore da prijave svoje radove. Posljednji je rok za sve prijave 20. travnja.
biber.jpg

Biber - regionalni natječaj za kratku priču

Otvoren je regionalni konkurs za kratku priču - Biber. Tema konkursa je pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, posebno od 1991. godine (odnosno 2001. godine). Pozivaju se autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku da pošalju svoje priče. Prijave do 14. lipnja.
unnamed_36.jpg

Otvorene prijave za Animation goes MSU! 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti raspisuje otvoreni poziv za natjecanje site-specific radova za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti, Animation goes MSU! Prijave za Animation goes MSU! traju do 22. ožujka. Svi radovi moraju stići na adresu MSU-a do tog datuma.
upitnik_679x350_copy99455.jpg

Nagrada Višnja Machiedo

Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku. Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2015. do 15. prosinca 2016. godine. Prijave do 31. siječnja.
rusenje_nade_dimic_erdodyeva.jpg

Interdisciplinarna radionica o industrijskoj baštini

Radionica je namjenjena studentima i istraživačima prostora: arhitektima, urbanim antropolozima i etnolozima, sociolozima prostora, urbanim psiholozima, povjesničarima umjetnosti, urbanistima, javnim povjesničarima te povjesničarima uopće, kao i onim umjetnicima i stvaraocima koji se bave raznim prostornim narativima. Kada: 18, 19 i 20 siječnja, od 11 i 30 do 15 i 30 sati. Gdje: Pogon, ulica Kneza Mislava 11, Zagreb. Voditelji: doc. dr.sc. Sandra Uskoković i Boris Bakal. Predbilježbe do 17. siječnja.