Ideja

yihrr_copy98180.jpg

Regionalni kamp Kozarac - prijave

Inicijativa mladih za ljudska prava organizira petodnevni kamp za mlade iz regije u Mrakovici (Kozara, Bosna i Hercegovina) te je na web stranici otvorena prijava za sve zainteresirane (između 16 i 26 godina starosti). Prijave su do 17. lipnja.
novinarineklece_kontrapress_copy45786.jpg

Poziv mladim novinarima iz Jugoistočne Europe

Organizacija Sur les pas d’Albert Londres organizira seminar za mlade novinare (18-30) iz Jugoistočne Europe, od 10. do 25. studenog u Francuskoj. Seminar je na francuskom, sudjelovanje besplatno. Prijave do 30. lipnja.
door_logo_vertical_150x135.jpg

Isprobajte alate za energetsku tranziciju!

Udruga DOOR poziva na radionicu "Isprobajte alate za energetsku tranziciju!" koja će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, u Sivoj vijećnici, 20. lipnja, s početkom u 9:00 sati. Predviđeno trajanje je tri sata, s uključenim ručkom.
za_fejs.jpg

Radionice medijske pismenosti

Projektu medijske pismenosti bliži se kraj. Do sad su polaznici mogli naučiti više o medijima i njegovom utjecaju na radionicama Martine Mladenović, te saznati više o sigurnosti na internetu na radionicama pod vodstvom Ognjena Andrića.
volonteri2018.jpg

Volontiraj na Motovun Film Festivalu!

Gotovo šezdeset volontera svake godine pomaže kako bismo prikazali stotinu filmova u pet najtoplijih dana srpnja. Trebamo entuzijazam i energiju, volontere koji imaju strast, fleksibilnost i pouzdanost. I možda dozu ili dvije pozitivnog ludila i adrenalina. Svakako, prava vrijednost volontiranja na Motovun Film Festivalu su iskustva koja stječete. Ako ste se prepoznali, pridružite nam se i prijavite se. Natječaj je otvoren do 15. lipnja, a rezultati će biti objavljeni do 25. lipnja.
Foto: V. Berger, wikimedia

Veleposlanici u eko-akciji na otoku Murteru

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja, u mjestu Murter na otoku Murteru, WhiteFlag International, pod vodstvom Kristijana Curavića, lansira ekološki projekt Ocean Ambassadors, u suradnji s veleposlanstvom Kanade te partnerima iz Šibensko-kninske županije, Općine Murter-Kornati i TZO Murter-Kornati. Projekt ima za cilj očuvanje, zaštitu i sustavno čišćenje Jadranskog mora, a inicijativu će podržati preko 30 sudionika, redom visokih službenika, veleposlanika u Republici Hrvatskoj.
upitnik_679x350_copy47121.jpg

Mladi filmofili

U tijeku su prijave za ovogodišnje izdanje Mladih filmofila, u sklopu 65. Pulskog filmskog festivala. Radionica je namijenjena mladima do 29 godina, besplatna je i održava se za vrijeme trajanja Pulskog filmskog festivala, a festival pokriva troškove hrane i smještaja te akreditaciju za sve festivalske sadržaje. Rok za prijave je 30. svibnja.
udruge_rijeka.jpg

Gledaj (u)druge

Udruge iz Rijeke i okolice okupit će se i ove godine na trećem po redu festivalu udruga Gledaj (u)druge kako bi približile svoj rad građankama i građanima. Festival na kojem će se predstaviti pedesetak udruga iz Rijeke i okolice će se održati u petak, 25. svibnja, u Kružnoj ulici od 17 do 22 sata.
dan_biorzanolikosti.png

Dan bioraznolikosti

U sklopu događanja Dan bioraznolikosti u subotu 19. svibnja od 11 do 17 sati u Parku Maksimir bit će održane brojne radionice, interaktivne igre i izložbe na otvorenom te će prisutni moći naučiti ponešto o važnosti očuvanja okoliša i prirodne raznolikosti kao i o odgovornom ponašanju i odnosu prema prirodi.