Ideja

biovrt_foto.jpg

Javni poziv za besplatna vrtlarska predavanja 2017.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom otvorila je poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl) za mjesta/gradove u kojima će održati predavanja na temu Očuvajmo biorazzznolikost - upoznajmo životinjske saveznike u vrtu. Prijavite se do 31. siječnja.
hnd_copy40865.jpg

Nagrade HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u 2016. godini, a natječaj traje do 28. veljače. Radovi se šalju poštom na adresu HND-a (Perkovčeva 2, Zagreb).
red_hands_woman_creative_zelenaakcija.jpg

Otvoren književni natječaj Klimatska fikcija

Zelena akcija/Friends of the Earth Hrvatska, u suradnji s Kulturtregerom (Klubom Booksa) raspisuje natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi, klimatske fikcije. Natječaj je otvoren do 22. siječnja 2017. u 23:59.
covjek.jpg

Čovjek u prostoru

Godišnji simpozij Hrvatskog filozofskog društva, naslova Čovjek u prostoru, održat će se od 15. do 17. prosinca u prostoru Školske knjige (Masarykova 28, treći kat, Zagreb). Otvorenje će se održati 15. prosinca s početkom u 9 sati.
ravnopravnost_spolova_copy14322.jpg

Okrugli stol Rodna ravnopravnost u medijima

Agencija za elektroničke medije organizira okrugli stol na temu Rodna ravnopravnost u medijima koji će se održati u srijedu 14. prosinca., u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb) s početkom u 10 sati.
fmfs_baca_jesku.jpg

10. FMFS - Natječaj za kratke filmove

Deseto izdanje Festivala mediteranskog filma Split održat će se od 8. do 17. lipnja 2017. godine, a tim povodom točno šest mjeseci uoči početka ove jubilarne kulturne manifestacije raspisan je poziv za prijavu filmova. Nagrada od 10 tisuća kuna pripast će autoru najboljeg iz programa 'Ješke' u kojem se prikazuju hrvatski filmovi kratkog metra. Poziv za prijavu filmova raspisan je do 2. travnja.
sjemenasrvto.jpg

Radionica kućnog sjemenarstva

Radionica kućnog sjemenarstva posvećena je pomalo zaboravljenim vještinama čuvanja sjemena u vlastitom vrtu i gospodarstvu. Održat će se 12. prosinca u 18 sati u Knjižnici Savica (Ljerke Šram 4, Zagreb). Radionicu vodi Sendy Osmičević, koja je magistrirala Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode. Poželjno je da sudionici ponesu vlastito domaće sjeme radi razmjene s ostalima.
striptokok_plakat.jpg

Besplatna radionica stripa za djecu

U Kulturnom centru, Dubrava 51 a (Zagreb), od 8. do 10. prosinca, održat će se besplatna radionica stripa za djecu osnovnoškolske dobi od 5. do 8. razreda pod nazivom Ususret Striptokok Strip Festivalu. Voditelj radionice je Davor Šunk, dizajner, ilustrator i strip crtač. Maksimalan broj polaznika je dvadeset. Sav materijal je osiguran.