Ideja

unnamed_1_copy67992.jpg

Natječaj za rezidencijalni program u Portugalu

Otvoren je natječaj za 3 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Portugalu u gradu Aveiro u razdoblju od 3. – 30. studenog 2018. u prostorima VIC umjetničke kuće. Rok prijave je 16. rujna.
1fra.jpg

Radionica reportaža na 4. Fra Ma Fu festivalu

Fra Ma Fu festival poziva mlade novinarke i novinare, studentice i studente novinarstva i ostale zainteresirane na besplatnu Radionicu reportaža koja se od 20. do 23. rujna ove godine održava u sklopu festivala u Fažani i na Brijunima. Prijave traju do 31. kolovoza.
unnamed_copy57035.jpg

Ljetna škola umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu

Fond za druge objavljuje poziv za 2. Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma, koja će se održati u Grožnjanu od 5. do 12. rujna u suradnji sa zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti. Prijave do 20. kolovoza.
Foto: Filmska početnica

Edukacijski program 16. Liburnia Film Festivala

U tijeku su prijave za besplatni edukacijski program u sklopu 16. Liburnia Film Festivala. Za učenike od 7 do 10 godina održat će se radionica Filmska početnica udruge Restart koja ove godine tematizira zvuk, a svi ostali koji žele napraviti svoje prve dokumentarističke korake mogu se prijaviti na petodnevnu Filmaktivovu radionicu Prvi put snimam. Prijave do 17. kolovoza.
38232062_10213532060750755_6947726934109323264_n.jpg

Digitalni otpad - natječaj

Digitalni otpad je otvoreni natječaj za GIF animacije organiziran u sklopu Media Mediterranea. Očekuje se da reciklirate svoj “digitalni otpad” i izradite GIF animaciju. Radovi će biti izloženi na festivalu Media Mediterranea, u Titovom parku u Puli, 17. i 18. kolovoza. Prijave su moguće do 14. kolovoza.
factum_logo.jpg

Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova

Ulaskom u treće desetljeće svog postojanja Factum ide ukorak s novim tehnološkim trendovima te uz novi projekt Factum Online, kroz video na zahtjev i interaktivne platforme kojima se nastoji približiti, ali i učvrstiti odnos s publikom, otvara vrata novim projektima i novim generacijama autora te raspisuje Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova.Razmatranje i vrednovanje prijavljenih projekata obavlja selekcijska komisija za dokumentarni film Udruge Factum, a poziv je otvoren do 10. rujna.
mm_fes.png

Volontiraj i postani dio Media Mediterranea festivalskog tima

Ovogodišnje, 20. po redu izdanje Media Mediterranea festivala održat će se 17. i 18. kolovoza, tijekom večernjih sati, u Titovom parku u Puli. Cilj je promovirati transdisciplinarnu razmjenu između umjetnosti, javnosti, glazbe i participacije djece. Volontiranje na festivalu je savršen način za iskusiti festivalski duh, susresti se i spojiti s novim ljudima, steći iskustvo u radu s međunarodno priznatim umjetnicima i postati dio festivalskog tima. Prijave do 10. kolovoza.
videoglitch.jpg

Videoglitch radionica

Videoglitch je trodnevna praktična radionica destabilizacije i konzervacije digitalnog medija inovativnim glitch metodama, tehnikama i “trikovima”. Održava se kao dodatni modul radionice NISAM OD JUČER, ali je otvorena svim članovima Kinokluba Zagreb. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obvezu donošenja vlastitog prijenosnika (Lin/Win/OSX). Prijave do 6. kolovoza.
korcula.png

Korčula after PARTY

Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice pod nazivom Korčula after PARTY održat će se od 21. do 24. rujna na otoku Korčula.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy23716.jpg

Nagradni natječaj - novac i ja

U ponedjeljak, 16. srpnja u klubu Boooksa nastavlja se projekt $v€ j€ u novcu Bacača Sjenki i talijanske kazališne skupine Mamarogi iz Trsta. Od 10 do 15 i 30 sati Bacači će sakupljati osobna svjedočanstva, komentare i priče vezane uz temu. Najzanimljivije priče će biti uključene u projekt, a njihovi autori nagrađeni.