Ideja

split_center_foto_wikimedia_commons_copy12905.jpg

Radionica Poslije turizma

Radionica Poslije turizma, koja se bavi promjenama koje turizam unosi u svakodnevno iskustvo života u gradu, održat će se od 7. do 11. studenog u kinoteci Zlatna vrata (Dioklecijanova 7, Split) te u sjeverozapdnoj kuli Dioklecijanove palače. Zajednička radionica arhitektonskih studenata TU Delft i FGAG Split bavit će se prepoznavanjem fenomena suvremenog turizma, i utjecaja koje nove migracije imaju na strukturu grada.
upset_1.jpg

Mindfulness radionica

UPSET radionica Mindfulness pokreta koju održat će se 2. i 9. studenog od 17 i 30 do 19 sati; u Domu Knežija (Albaharijeva 2, Zagreb). Mindfulness pokret pristup je temeljen na usmjeravanju pažnje na disanje i različite dijelove tijela, na misli i napetosti tijela te namjeru uma kroz i uz jednostavne pokrete cijelog tijela.
door.jpg

Natječaj Nabaci ideju za bolju atmosferu!

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) raspisalo je likovni natječaj na temu klime i energije za razrede osnovnih škola Grada Zagreba pod nazivom Nabaci ideju za bolju atmosferu!. Natječaj traje do 14. studenog.
unnamed_24.jpg

Otvoreni dan UzF-a

Ured za fotografiju poziva sve zainteresirane na Otvoreni dan u Galeriju Spot (Čanićeva 6, Zagreb) u petak, 28. listopada od 11 do 16 sati. Tom prilikom predstavit će se rad Udruge i projekt digitalnog repozitorija konceptualne fotografije u nastajanju, prikupljene i obrađene arhivske i katalošku građu, novonastalu Biblioteku F11 te upravo započeti EU projekt Zaboravljenog nasljeđa.
odrazz.jpg

Od ideje do projekta

Imate ideju za projekt u zajednici, a ne znate kako je pretvoriti u projekt? Onda je ova radionica namijenjena upravo vama. Druga, od ukupno pet ODRAZ-ovih besplatnih edukativnih radionica namijenjenih građanima, zaposlenicima gradske uprave, OCD-ima i građanskim inicijativama s područja Zagreba održat će se 2. i 3. studenog, u prostoru Cateringa Kvatrić (Maksimirska 127, Zagreb). Prijave do 28. listopada.
knjiga_arhiva.ffri.hr.jpg

Pričaj mi priču

U subotu, 29. listopada, započinje ciklus radionica u Kulturnom centru (Dubrava 51a, Zagreb), pod nazivom Pričaj mi priču. Radi se o programu za najmlađe koji se sastoji od pričanja i čitanja priča te likovnih radionica.
festival_zavicajne_slikovnice_gkk_plakat.jpg

Natječaj za tekst zavičajne slikovnice

Gradska knjižnica Kaštela najavljuje Festival zavičajne slikovnice, u sklopu kojega raspisuje 1. natječaj za tekst zavičajne slikovnice. Prijave do 15. studenog.