Ideja

babe.jpg

Udruga B.a.B.e traži volontere

"Ako si rodno osviješten/a, prepoznaješ vrijednosti volontiranja i želiš iskoristiti dio svog slobodnog vremena kako bi pomogla drugima, ti si prava osoba za naš team", pozivaju iz udruge B.a.B.e. sve zainteresirane da se prijave za volontiranje. Svoju prijavu (životopis, kratko motivacijsko pismo) možete poslati e-mailom na adresu babe@babe.hr do 15. ožujka.
public_access_information.jpg

Pet godina otvorenih podataka u Hrvatskoj

Kako bi se obilježio globalni Dan otvorenih podataka, konferencija i vikend građanskih inovacija Open Data Day Hrvatska 2018 održat će se u Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu SRCE od 2. do 4. ožujka. Konferenciju organizira Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HR Open) i njezina ekspertna skupina Programiraj za Hrvatsku te Povjerenik za informiranje, a uz partnerstvo GONG-a i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.
kset_skolica.jpg

KSET-ova planinarska školica

Oduvijek se pitate kako u ruksak spakirati 5 litara vina s ukradenim paradajzom iz susjedova vrta, jesu li dobre gojzerice koje si dobio od bake za krizmu i slažu li se šatori jednako lako kao i u Skyrimu? Tvojim nedoumicama doći će kraj prvu subotu u ožujku, 3. ožujka, u 12 sati u KSET-u na Planinarskoj školici u organizaciji Planinarske sekcije KSET-a.
esdw2018_img.jpg

Europski tjedan održivog razvoja

Otvorene su prijave za Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već četvrtu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Sudjelujte i ove godine - razmislite o tome kako možete promovirati održivi razvoj i provedbu Globalnih ciljeva održivog razvoja, osmislite događaj te svoju ideju predstavite i prijavite najkasnije do 30. svibnja.
cekape_poezija.png

Natječaj za poeziju CeKaPe-a

Centar za kreativno pisanje u suradnji s Goranovim proljećem, Gradskom knjižnicom Rijeka i hotelom Balatura raspisuje natječaj za poeziju. Tema je slobodna, a svrha je natječaja promovirati pjesništvo i pružiti priliku mladim neafirmiranim autorima da se nastave baviti pisanjem poezije i dobiju potrebnu mentorsku potporu i javni prostor za književno djelovanje. Natječaj je do 19. ožujka, a pobjednici natječaja bit će objavljeni 3. travnja.
reciklazna_kuzina.jpg

Reciklažna kužina i oko nje

Kolektiv Sjemenčice poziva vas da se pridružite radionici na temu recikliranja hrane koja će se održati 25. veljače s početkom u 14 sati, u prostorijama udruge Vestigium (Rudeška 142, Zagreb). Radionicom se još jednom skreće pažnja na promišljanje o hrani, o njenom podrijetlu, o načinu transporta i putu kojeg je prevalila da bi došla do našeg stola, o lokalnom uzgoju, te o mnogim drugim brojnim temama vezanim za hranu.
udruga_zamisli_logo_copy86990.png

Besplatne radionice Forum teatra za mlade

Udruga ZAMISLI provodi projekt Uključi se OPET kroz koji će se među ostalim aktivnostima održati i dva ciklusa radionica Forum teatra za mlade. Besplatne radionice Forum teatra vodit će redatelj Mario Kovač, a namijenjene su mladima između 15 i 30 godina.
img_20170831_202431_694.jpg

Radionica žongliranja

Želite li naučiti osnove žongliranja i manipulacije objektima, kao i nadograditi već postojeće znanje, pred vama je upravo radionica na kojoj možete svladati navedeno! Prvi Laboratorij cirkuske umjetnosti u 2018. godini dovodi nam u goste venezuelanskog cirkuskog umjetnika, vrsnog žonglera Devadip Vargasa. Radionice će se održati u Medici (Pierottijeva 11, Zagreb).
tipkovnica_pici.jpg

PiČi – motivacijske vježbe pisanja

CeKaPe u suradnji s Knjižnicom Vladimira Nazora nastavlja provoditi program PiČi - piši i čitaj! Nakon uspješnog prvog ovogodišnjeg susreta, nastavljamo s vježbama pisanja u četvrtak, 22. veljače u 18 sati u Knjižnici Vladimira Nazora. Radionica je besplatna, a broj mjesta ograničen - stoga se treba prijaviti.
upitnik_679x350_copy68560.jpg

Poziv umjetnicima za sudjelovanje na 5. hrvatskom trijenalu crteža

Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizira 5. hrvatski trijenale crteža nastavljajući tradiciju prezentacije i promocije djela hrvatskih umjetnika s ciljem afirmiranja crteža kao samostalne likovne discipline te poticanja stvaralaštva u tom mediju umjetničkoga izražavanja. Prijave traju do 15. ožujka.