Ideja

upitnik_679x350_copy73364.jpg

VR inkubator - poziv na sudjelovanje u rezidenciji

VR inkubator multidisciplinaran je, umjetnički i suradnički produkcijski projekt otvorenog laboratorija umjetnosti virtualne zbilje, s naglaskom na istraživanju njezinih potencijala i raznolikih konteksta njezina nastanka. Otvoren je poziv na sudjelovanje u suradničkoj produkcijskoj rezidenciji u srpnju u Podstrani. Rok za prijavu je 15. svibnja.
yihrr_copy98180.jpg

Travelling School on Nationalism

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje putujuće škole o nacionalizmu koja će trajati od 20. do 27. svibnja. Škola je namijenjena mladim ljudima (19 – 24 godine) koji imaju interes za pitanja rata na području bivše Jugoslavije. Jedinstvena je prilika mladima da zajedno sa sudionicima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Srbije prošire svoje znanje o nedavnoj prošlosti ovih prostora kroz posjećivanje mjesta koja su usko povezana sa zbivanjima iz tog razdoblja. Rok za prijave je 15. svibnja.
yihrr_copy98180.jpg

Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije

Inicijativa mladih za ljudska prava, Kuća ljudskih prava Zagreb i Europska antirasistička mreža pozivaju predstavnike civilnog društva u Rijeci, Sisku, Varaždinu, Samoboru, Kninu i Kaštelima na sudjelovanje u dvodnevnoj radionici strateškog planiranja. Cilj radionice je priprema za izradu lokalnih strategija za suzbijanje diskriminacije na lokalnoj razini. Radionica strateškog planiranja održat će se od 4. i 5. lipnja u Zagrebu, a prijave traju do 10. svibnja.
tjedan_izbjeglicama.png

Uključite se u 5. tjedan IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 5. Tjedna IZBJEGLICAma. Prijave su otvorene do 24. svibnja.
food_hub.jpg

Mali Food Hub #4: Uvod u permakulturu

Ako vas zanima permakultura i permakulturni dizajn, onda nikako nemojte propustiti Mali Food Hub #4 koji se bavi upravo tom temom. Novo izdanje Malog Food Huba održat će se u subotu, 28. travnja od 10 do 14 sati u Travel&Technology Hubu (Gacka 16), a ovoga puta će u suradnji sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa – ZMAG uvesti sve zainteresirane u svijet permakulture.
voxfeminae_copy33917.jpg

Natječaj za program 12. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za umjetnički i filmski program 12. Vox Feminae festivala! Prijave traju do 10. lipnja.
zlatna_lubenica3.jpg

Natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 2.0

Povodom 20. obljetnice Media Mediterranea festivala, Udruga Metamedij raspisala je natječaj namijenjen mladim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 2.0. Ove godine Zlatna lubenica 2.0 ima dvije kategorije, rok prijave je 29. lipnja.
sudjelujte_u_projektu_odrazi_se_zanjem_img.jpg

Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu

ODRAZ je započeo s provedbom projekta društveno korisnog učenja Odrazi se znanjem – pokreni zajednicu te poziva udruge s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije da se uključe. Rok za prijavu je 25. travnja.