Ideja

kamov.jpg

Natječaj za nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i statue. Prijave do 26. srpnja.
posteri_zine.jpg

Radionica izrade fanzina u Fažani

Prostor urbane kulture poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu izrade fanzina koja će se održati od 16. do 20. srpnja u Kasarni u Fažani. Sudjelovanje je besplatno,broj polaznika ograničen.
Foto: Ino Zeljak

IV. Biennale hrvatske mlade fotografije

Cilj ovog projekta je afirmirati mlade fotografe, pružiti im iskustvo izlaganja u muzejsko – galerijskim ustanovama, promovirati kvalitetu hrvatske fotografske umjetnosti, ali dati i rijetku priliku studentima povijesti umjetnosti da svoja znanja primjene u praksi i steknu iskustvo za vrijeme studija. U tijeku je provedba fotografskog natječaja na temu Refleksije koji je do 1. rujna otvoren za sve građane u dobi od 18 do 30 godina.
Foto: Udruga Biom

Kamp Učka 360° - Vratimo livade leptirima!

Udruga Biom u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, u sklopu projekta Učka 360°, organizira volonterski kamp za obnovu travnjaka i to od 12. do 24. srpnja. Pridružite se, volontirajte i sudjelujte u borbi za očuvanje bioraznolikosti! Sudjelovanje na kampu, hrana i voda besplatni su za sve sudionike. Djeca i psi su dobrodošli! Traži se jedino dobra volja, spremnost na rad i suradnju i sudjelovanje u aktivnostima krčenja zaraslih travnjaka i održavanju kampa.
kampus_motovun_912x550.png

Prijavi se na Kampus Motovun radionicu!

Kampus Motovun je lagana ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele znati više! Kampus traje od 24. do 28. srpnja s jednim do dva predavanja dnevno o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama. Predavanja su okrenuta budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Tu su također i Debatni klub, svakodnevna predstavljanja filmskih škola iz regije i svijeta, uz prikazivanje studentskih filmova te razni drugi sadržaji. Prijave traju do 30. lipnja.
kultura_nova_copy52832.jpg

Info dani Zaklade Kultura nova

Objavljen je poziv organizacijama civilnog društva koje djeluju u kulturi na informativne dane o Programu podrške 2018 Zaklade Kultura nova koji će se održati u Vinkovcima, Puli, Rijeci i Zagrebu.
large_santarcangelo.png

Commonfare-ov Poziv za priče: Napišite priču i sudjelujte na festivalu u Italiji

Commonfare.net objavljuje prvi poziv za Zajedničke priče! Podijelite svoje ideje o tome što vas znači "dobro" društvo, a ako vaša priča bude odabrana, Commonfare će vas poslati na nevjerojatan festival Santarcangelo u Santarcangelo di Romagna, u Italiji od 12. do 15. srpnja, kao blogera Commonfare.net. Prijave do 25. lipnja.
blok.png

Natječaj za izlaganje u Bazi u 2019.

Kustoski kolektiv BLOK raspisuje natječaj za izlaganje društveno angažiranih umjetničkih radova u galeriji BAZA u 2019. Rok prijave je 6. srpnja.