Ideja

Foto: Mapiranje Trešnjevke

Zeleni kutak Knjižnice Voltino

U suradnji s udrugom Zeleni klik! Knjižnica Voltino ozelenit će vanjsku terasu kako bi postala ugodno mjesto za čitanje i učenje te druženje s knjigom i ljudima, velikima i malima. Tim povodom u knjižnici će se 18. svibnja u 17 i 30 sati održati radionica za djecu i odrasle - Mali zeleni vrtlari - na kojoj će se zasijati i posaditi cvijeće i druge biljke koje će stvoriti Zeleni kutak knjižnice.
ruder.png

BašTina znanosti

Sve je spremno za početak još jednog Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković (ODI), tradicionalnog znanstveno – popularnog događanja koje je do sada na Institutu Ruđer Bošković (IRB) ugostilo više od 35 tisuća posjetitelja svih uzrasta, a koji se održava ove subote, 19. svibnja, od 10 do 17 sati. Kao i do sada, posjetitelje svih uzrasta očekuje zanimljiv, edukativan te potpuno besplatan program u sklopu kojeg su Ruđerovci pripremili 14 znanstveno – popularnih predavanja te 16 tematskih punktova u laboratorijima gdje će se izvoditi mnoštvo pokusa iz različitih znanstvenih područja.
volonteri.png

Star Film Festival traži volontere

Ove godine održat će se peti filmski festival u Sisku pod nazivom Star Film Fest. Njegovi organizatori redom su mladi i talentirani studenti s velikom ljubavi prema filmovima i filmskom stvaralaštvu.
nagrada_2018.jpg

Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije 11. godinu zaredom objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je namijenjen svim studenticama i studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, svih znanstvenih i umjetničkih područja. Prijave do 1. listopada.
zene_arapsko_pr.jpg

Predavanje "Arapsko proljeće" i islam

Katedra za turkologiju poziva vas na predavanje doajena hrvatske arabistike Daniela Bučana pod naslovom "Arapsko proljeće" i islam u utorak, 15. svibnja u 17.30 sati u dvorani 1 (D-1) Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
kultura_gradovi_i_or_img.jpg

Panel Kultura, gradovi i održivi razvoj

ODRAZ i Udruga gradova u RH (Nacionalna URBACT točka) pozivaju na panel raspravu Kultura, gradovi i održivi razvoj, a koja će se održati 30. svibnja s početkom u 12 sati, u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1, Zagreb). Rok za prijavu je 25. svibnja.