Ideja

door_logo_vertical_150x135.jpg

Mala škola održive energetike

Cilj škole koju organizira DOOR, je na interaktivan način predstaviti osnove održive energetike po takozvanom bottom-up pristupu, tj. od energetske potrošnje vlastitog kućanstva, do sudjelovanja u donošenju političkih odluka u području. Prijave pošaljite najkasnije do 12. prosinca.
greenpeace_krovove_na_sunce_pr_02.jpg

Natjecanje Krovove na sunce

Greenpeace u Hrvatskoj poziva osnovne škole da se prijave na natjecanje Krovove na sunce u kojem će učenici igrati računalnu igru i imati priliku osvojiti vrijednu nagradu za svoju školu. Cilj igre je označiti što više krovova diljem zemlje čime se automatski računa njihov solarni energetski potencijal. Aplikacija potom prikazuje koliko električne energije pojedini krov može proizvesti kada bi se na njega instalirali fotonaponski solarni paneli. Prijave do 20. prosinca.
unnamed_31.jpg

Natječaj za 5. Sound Inkubator

Peti po redu natječaj za Sound Art Inkubator otvoren je do 15. veljače 2017. godine. Sound Art Inkubator je produkcijska platforma Galerije Močvara posvećena realizaciji novih umjetničkih radova koji se bave zvukom. Primarno je Inkubator usmjeren mladim i neafirmiranim autorima te naročito studentima domaćih likovnih i umjetničkih akademija.
gazda11.jpeg

Projekt Gazda traži volontera/ku

Projekt Gazda traži osobu koja grize na istraživačko novinarstvo - kopanje po arhivama, terenski rad u neljubaznom okolišu, beskrajno analiziranje informacija, arhiviranje! Traži se vrlo komunikativna osoba. Raditi će se s ekipom filma Gazda koja sprema nove projekte. Prijave do 11. prosinca.
sajam_stipendija_2015_posjetitelji_copy43110.jpg

Prijave za pune stipendije za studij na CEU

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2017./18. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2017./2018. je 1. veljače 2017. godine.
dubrovnik_copy35122.jpg

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta TZ Dubrovačko-neretvanske županije

Turistička zajednica Dubrovačko neretvanske županije će raspisati, a Hrvatsko dizajnersko društvo provesti javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Pozivaju zainteresirane autore i timove da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji. Rok za iskaz interesa za sudjelovanje je do petka, 25. studenog do 12 sati.
jabuke_s_porukom.jpg

Solidarne ekološke tržnice u Istri

Solidarne Ekološke Tržnice (SET) su specijalizirane tržnice nastale iz potrebe za plasmanom ekološki certificiranih poljoprivrednih proizvoda. Na njima izlažu prvenstveno lokalni ekološki proizvođači, a česta su gostovanja proizvođača iz cijele Hrvatske. SET su ovog tjedna, 15., 16. i 17. studenog u Istri, po zimskom radnom vremenu od 16 do 18 sati.
give_a_hack_prijavi_se.png

Kreativni maraton Give A Hack

Otvorene su prijave za Give A Hack, kreativni maraton koji će okupiti aktiviste i kreativce s ciljem izrade društveno korisnih kampanja. Sudjelovanje je besplatno, a najbolje kampanje čekaju vrijedne nagrade. Prijaviti se možete do 30. studenog.