Ideja

vjetar_energija_njemacka2_mk.jpg

Radionica Energija, dostupnost i uporaba za udruge

Prva radionica na projektu FER rješenja za bolju zajednicu, održat će se 28. lipnja u 9 i 30 sati na FER-u. Radionica je namijenjena zaposlenicima organizacija civilnog društva i dio je programa edukacije o energetskom siromaštvu.
jean_vigo.jpg

Radionica avangardne izvedbene prakse u BEKU

Pozivaju se svi kazališni, izvedbeni, likovni, glazbeni i ostali umjetnici te drugi da se priključe eksperimentalnoj radionici avangardne izvedbene prakse koja počinje 19. lipnja u 20 sati. u BEKu (Nazorova 53, Zagreb). Besplatnu radionicu koja uključuje izvedbene osnove, ali i napredne izvedbene sisteme vodi Irena Čurik.
radionica_spekulativnog_dizajna_za_medije2.jpg

Otvorene prijave za besplatnu radionicu spekulativnog dizajna

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (Umjetnička akademija u Splitu) već treću godinu zaredom organizira radionicu spekulativne dizajnerske prakse. Besplatna radionica pod nazivom Nature vs. Nurture ove će se godine održavati od 16. do 19. srpnja u Društvenom centru Rojc u Puli pod vodstvom mentorice Susane Soares. Prijave do 8. srpnja.
fanzinerija1_13062018.jpg

Radionica fanzina u Infoshopu Karlovac

KA-MATRIX organizira novu radionicu fanzina u prostoru Infoshop Karlovac. Ideja je napraviti novi broj fanzina koji će izraditi sami sudionici radionice uz pomoć iskusnijih kolega. Nova Fanzinoradionica namijenjena je onima koji prvi puta ulaze u svijet fanzinomejkera, kao i iskusnijim fanzinašima. Radionica započinje 13. lipnja u 18 sati u Infoshopu Karlovac (MUZA, Haulikova 22, 1. kat). Sudjelovanje je slobodno, a materijal će biti pripremljen.
hdlu_copy87090.jpg

YICCA, međunarodni natječaj suvremene umjetnosti

YICCA, međunarodni natječaj suvremene umjetnosti kojeg organizira udruga A.p.s. Moho, otvoren je za 2019. godinu. Cilj YICCA natječaja je promicanje odabranih umjetnika, pružajući im priliku predstaviti se na međunarodnom tržištu suvremene umjetnosti. Rok za prijavu radova je 25. rujan.
yihrr_copy98180.jpg

Regionalni kamp Kozarac - prijave

Inicijativa mladih za ljudska prava organizira petodnevni kamp za mlade iz regije u Mrakovici (Kozara, Bosna i Hercegovina) te je na web stranici otvorena prijava za sve zainteresirane (između 16 i 26 godina starosti). Prijave su do 17. lipnja.
novinarineklece_kontrapress_copy45786.jpg

Poziv mladim novinarima iz Jugoistočne Europe

Organizacija Sur les pas d’Albert Londres organizira seminar za mlade novinare (18-30) iz Jugoistočne Europe, od 10. do 25. studenog u Francuskoj. Seminar je na francuskom, sudjelovanje besplatno. Prijave do 30. lipnja.
door_logo_vertical_150x135.jpg

Isprobajte alate za energetsku tranziciju!

Udruga DOOR poziva na radionicu "Isprobajte alate za energetsku tranziciju!" koja će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, u Sivoj vijećnici, 20. lipnja, s početkom u 9:00 sati. Predviđeno trajanje je tri sata, s uključenim ručkom.
za_fejs.jpg

Radionice medijske pismenosti

Projektu medijske pismenosti bliži se kraj. Do sad su polaznici mogli naučiti više o medijima i njegovom utjecaju na radionicama Martine Mladenović, te saznati više o sigurnosti na internetu na radionicama pod vodstvom Ognjena Andrića.