Ideja

ttip_ceta.jpg

Konferencija: Za Hrvatsku slobodnu od sporazuma TTIP, CETA, TISA

Konferencija Za Hrvatsku slobodnu od sporazuma TTIP,CETA, TISA održat će se 13. i 14. listopada u prostorijama gradske četvrti Gornji grad (Trg Lava Mirskog 1, Osijek). Glave teme konferencije oslanjaju se na utjecaj TTIP/CETA/TISA na poljoprivredni sektor, održivi razvoj i opstanak organske proizvodnje, sigurnost hrane, javni sektor s naglaskom na obrazovanje, javni sektor, naglasak na zdravstvo, malo i srednje poduzetništvo, obnovljive izvore energije, manjinska građanska prava i kulturnu tradiciju, socijalna i radnička prava.
kulturni_potencijal_rijeke.jpg

Tribina Kulturni potencijal Rijeke – usporedbe i perspektive

Predstavljanje rezultata istraživanja o kulturnim potrebama i kulturnom kapitalu mladih u većim urbanim sredinama na jadranskoj obali održat će se 13. listopada s početkom u 20 sati, u riječkoj Filodrammatici (Korzo 28/1) na tribini Kulturni potencijal Rijeke.
dox_logo_negativ.jpg

ZAGREBDOX PRO - poziv za prijavu projekata

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program ZAGREDBOX PRO 2017. Sudjelovanje je besplatno, a rok za prijavu je 1. prosinca.
strikaona_koda_vizual.jpg

Štrikaona koda

Vox Feminae Festival, u suradnji s partnerima Implementacija snova i Veleučilište Baltazar, po prvi put organizira besplatnu radionicu back end i front end programiranja za djevojke i žene. Sve zainteresirane se poziva da se pridruže organizatoricama edukacije u subotu 8. listopada, u Kulturno informativnom centru (Preradovićeva 5) u 16 sati, kada će u sklopu Vox Feminae Festivala voditeljice radionice predstaviti program i odgovarati na pitanja zainteresiranih.
fadein_share.jpg

U fokusu - izgradnja lika u dokumentarnom filmu

Fade In poziva sve zainteresirane da se prijave na U fokusu: izgradnja lika u dokumentarnom filmu, edukativni program namijenjen polaznicima koji imaju osnovna znanja iz dokumentarnog filma i filmskoga jezika te načelnu ideju i protagoniste o kojima žele snimiti svoj rad. Program prima do 8 polaznika, a sudjelovanje je besplatno. Prijave do 15. listopada.
untitled_copy22428.png

Konferencija platforme Upgrade: Otvoreni grad

Platforma Operacija grad: Upgrade poziva vas na konferenciju Otvoreni grad – prema Interkulturnom društvenom centru koja se održava u Zagrebu, u staroj vojnoj bolnici (Vlaška 87), od 13. do 15. listopada. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, no prijave su obavezne za sve osim večernjih programa. Prijave traju do 10. listopada.
nszvo.jpg

Tribina Financijalizacija, uzroci i društvene posljedice

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja poziva vas na tribinu Financijalizacija, uzroci i društvene posljedice koja će se održati 6. listopada s početkom u 11 sati, u prostorijama sindikata (Florijana Andrašeca 18a/I kat, Zagreb).