Ideja

animafest.png

Volontirajte na Animafestu!

Otvorene su prijave za volontiranje na 29. Svjetskom festivalu animiranog filma - Animafest Zagreb 2019. Natječaj je otvoren do nedjelje, 12. svibnja.
upitnik_copy37711.jpg

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji animiraju javni prostor i aktiviraju lokalnu zajednicu, kritički promišljaju te inovativno reagiraju na kontekst galerije. Rok prijave je 5. lipnja.
Ilustracija: M.K.

Bicikl za sretno dijete

Udruga Portal Dobrote pokrenula je novu humanitarnu priču usmjerenoj najmlađima "Bicikl za sretno dijete".
poziv_foto.png

FreeZURA zove mlade pisce i pjesnike

FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju u okviru aktivnosti radionice kreativnog pisanja i nakladništva raspisuje natječaj u potrazi za suvremenim autentičnim mladim književnim glasovima Istre. Traže se pisci i pjesnici od 15 do 25 godina s boravištem/prebivalištem u Istarskoj županiji da doprinesu svojim pjesničkim i proznim radovima zborniku koji će se objaviti u sklopu projekta FreeZURA i radionice kreativnog pisanja i nakladništva. Prijave do 15. svibnja.
upitnik_copy37711.jpg

Poziv za dostavu priča #NEovisne

Udruga za pomoć ovisnicima "Vida", Rijeka, kreće s prikupljanjem svjedočanstava te kratkih priča, poezije, crtica, fotografija, dnevničkih zapisa i drugih kreativnih uradaka na temu doživljaja ovisnosti, a koje su kreirale žene. Svoje radove možete dostaviti anonimno, pod pseudonimom ili potpisane,
kinoklub_zagreb.jpg

Proljetna Filmska škola KKZ-a

Proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb počet će uvodnim predavanjem u četvrtak 18. travnja, s početkom u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14).
antifasizam_copy56871.jpg

Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje. Jednodnevna radionica će se održati u subotu, 27. travnja od 9 i 30. do 16 i 30 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva. Prijave do 19. travnja.