Ideja

kamera.jpg

Fotografkinje 2018.

Devetu godinu zaredom organizira se izložba fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Natječaj je zamišljen tako da na njemu mogu sudjelovati samo žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Sve autorice su dobrodošle. Tema je slobodna jer je cilj da do izražaja dođe autorica i njen doživljaj svijeta koji je određuje kao ženu autoricu, umjetnicu. Prijave do 1. ožujka.
prezentacija_cohdi_harrell.jpg

Javni poziv za rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra

Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu objavio je za sve profesionalne umjetnice i umjetnike natječaj za prijavu na rezidencijalni program u 2018. godini. Ako se bavite suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim vidom neverbalnog kazališta, razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt ili maštate o svojoj budućoj predstavi i potrebno vam je mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje tada je rezidencijalni boravak u Svetvinčentu idealno mjesto za razvoj tog projekta. Rok za prijave je 8. ožujka.
Foto: CMS

Budi promjena! - Organiziraj malu društvenu akciju za pozitivnu promjenu!

Prijavite se na trening i organizirajte malu društvenu akciju kojom ćete potaknuti pozitivne promjene i toleranciju u vašoj okolini. Trening okuplja mlade osobe iz Hrvatske, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici, a koje će zajedno provesti dva vikenda učeći jedne od drugih, družeći se, razmjenjujući iskustva, dijeleći probleme i pokušavajući ih zajednički definirati i riješiti. Prijave traju do 25. veljače.
video_zmergo.png

Video natječaj za učenike na temu hrane

Udruga Žmergo ponovo otvara video natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom Tanjur pun dobrote kojim se podupiru kreativne ideje učenika za društveno angažirane video uratke kojima učenici odgovaraju na problematiku globalnih izazova u području hrane! Natječaj je otvoren za prijave do 5. ožujka (do ponoći).
gledaliste_facebook_event2_2.jpg

Kritičarski inkubator na Gledalištu

U sklopu ovogodišnjeg Gledališta (MM centar, Zagreb, 16. i 17. veljače) odvijat će se kratka i intenzivna radionica filmske kritike u sklopu koje će polaznici napisati osvrt o odabranim filmovima iz godišnje produkcije Kinokluba Zagreb. Rok za prijave je 12. veljače u ponoć.
perforacije200.jpg

Poziv umjetnicima na istraživanje nepoznatih teritorija

Festival Perforacije ove se godine održava po deseti put, u periodu od polovice lipnja od sredine srpnja. Kako je riječ o jubilarnom izdanju festivala koji je uvijek u svom fokusu imao inovacije u formi i sadržaju, ovogodišnji program želimo posvetiti novim suradnjama. Povodom toga raspisujemo ovaj javni poziv za umjetnike zainteresirane za razvoj suradnji i istraživanje novih "teritorija". Poziv je otvoren do 22. veljače.
cirkobalkana.png

Poziv suvremenim cirkuskim grupama i umjetnicima Festival CirkoBalkana 6

Festival CirkoBalkana, festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru raspisuje poziv za sudjelovanje u glavnom programu festivala, svim suvremenim cirkuskim grupama ili pojedincima s područja ex YU zemalja (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija). Ovogodišnji festival će se održati od 28. travnja do 12. svibnja u Zagrebu. Rok za prijavu je 1. ožujka putem e-maila.
faki_copy93510.jpg

Otvoren poziv za 21. FAKI

Tema ovogodišnjeg FAKI-ja fizički je teatar, lišen generalizacija i stereotipa, oslobođen nadijevanja višeznačnih imena jednim te istim stvarima, komuniciran pokretom kao izvedbenim jezikom. Rok prijave je produžen do 7. ožujka.
video_nasilje_komisija.png

Videom protiv nasilja

Europska komisija pokrenula je natječaj u sklopu kampanje protiv nasilja nad ženama s ciljem podizanje svijesti na društvenim mrežama o nasilju nad ženama. Natjecanje je otvoreno za mlade profesionalce i studente, a rok za prijavu je 10. veljače.