Ideja

sove_ekozadar.jpg

Preuzmite brošuru o recikliranju tekstila

U sklopu projekta Zeleni kroj, čiji je cilj poticanje odgovornog ponašanje građana/ka u domaćinstvu i aktivnog sudjelovanja u očuvanju okoliša putem pravilnog odlaganja otpada i recikliranja, iz udruge Eko-Zadar izradili su edukativnu brošuru Razmisli! Odvoji! Recikliraj!.
feminizam_trening.jpg

Trening: Hrvatsko feminističko proljeće

Zanimaju te rodna ravnopravnost, feminizam, ekofeminizam, reproduktivna prava, politička participacija žena, aktivizam? Imaš između 18-30 godina i dolaziš ili živiš u Primorsko-goranskoj županiji? Prijavi se na trening Hrvatsko feminističko proljeće koji se održava od 10. do 13. studenog u Rijeci, a koji provodi PaRiter. Cilj projekta je okupiti i osnažiti mlade žene za aktivno sudjelovanje u društvu. Prijave traju do 21. listopada.
ttip_ceta.jpg

Konferencija: Za Hrvatsku slobodnu od sporazuma TTIP, CETA, TISA

Konferencija Za Hrvatsku slobodnu od sporazuma TTIP,CETA, TISA održat će se 13. i 14. listopada u prostorijama gradske četvrti Gornji grad (Trg Lava Mirskog 1, Osijek). Glave teme konferencije oslanjaju se na utjecaj TTIP/CETA/TISA na poljoprivredni sektor, održivi razvoj i opstanak organske proizvodnje, sigurnost hrane, javni sektor s naglaskom na obrazovanje, javni sektor, naglasak na zdravstvo, malo i srednje poduzetništvo, obnovljive izvore energije, manjinska građanska prava i kulturnu tradiciju, socijalna i radnička prava.
kulturni_potencijal_rijeke.jpg

Tribina Kulturni potencijal Rijeke – usporedbe i perspektive

Predstavljanje rezultata istraživanja o kulturnim potrebama i kulturnom kapitalu mladih u većim urbanim sredinama na jadranskoj obali održat će se 13. listopada s početkom u 20 sati, u riječkoj Filodrammatici (Korzo 28/1) na tribini Kulturni potencijal Rijeke.
dox_logo_negativ.jpg

ZAGREBDOX PRO - poziv za prijavu projekata

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program ZAGREDBOX PRO 2017. Sudjelovanje je besplatno, a rok za prijavu je 1. prosinca.
strikaona_koda_vizual.jpg

Štrikaona koda

Vox Feminae Festival, u suradnji s partnerima Implementacija snova i Veleučilište Baltazar, po prvi put organizira besplatnu radionicu back end i front end programiranja za djevojke i žene. Sve zainteresirane se poziva da se pridruže organizatoricama edukacije u subotu 8. listopada, u Kulturno informativnom centru (Preradovićeva 5) u 16 sati, kada će u sklopu Vox Feminae Festivala voditeljice radionice predstaviti program i odgovarati na pitanja zainteresiranih.