Novac

kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy40172.jpg

Sufinanciranje provedbe projekata udruga ugovorenih iz programa EU

Grad Zagreb je objavio Javni poziv za sufinanciranje provedbe projekata udruga ugovorenih iz programa Europske unije, fondova Europske unije i inozemnih fondova za 2020. Javni poziv otvoren je do 15. studenoga 2020. odnosno do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu Grada Zagreba u okviru razdjela nadležnih gradskih upravnih tijela.
fondzaaktivnegradjane.jpg

Ad-hoc akcijski projekti

Zaklada Slagalica je u okviru Fonda za aktivno građanstvo za Republiku Hrvatsku objavila Poziv za ad-hoc akcijske projekte. Rok za podnošenje projektnih prijedloga: trajno otvoreni Poziv do 24. kolovoza 2023. ili do iskorištenja sredstava.
potpora_novinarima_hnd_snh.jpg

Potpore za novinare, fotoreportere i snimatelje koji su ostali bez angažmana

Ministarstvo kulture donijelo je Odluku o potpori honorarnim medijskim radnicima kojima je zbog epidemije bolesti COVID-a 19 otkazana suradnja, odnosno kojima je onemogućen redovan rad, stoji u odluci Ministarstva koja je rezultat razgovora s predstavnicima Hrvatskog novinarskog društva, Sindikata novinara Hrvatske i Agencije za elektroničke medije.
upitnik_copy80722.jpg

Poziv - Umjetnost i kultura online

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom Umjetnost i kultura online. Poziv je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.
living_streets.jpg

Living Streets – javni poziv za gradove u Hrvatskoj!

Mogu li i hrvatski gradovi oživjeti svoje ulice? Projekt EUKI - European Climate Initiative Living Streets pokreće javni poziv za hrvatske gradove koji se žele iskušati u Living Streets procesu! Projekt je okupio zajednicu europskih gradova u energetskoj tranziciji Energy Cities te tri različite organizacije – Oeste Sustentavel iz Portugala, Sustainable City Network iz Grčke i Terra Hub iz Hrvatske. Prijaviti se mogu svi hrvatski gradovi koji su potpisnici povelje Sporazuma gradonačelnika (Covenant of Mayors). Prijave su otvorene do 1. srpnja u ponoć (24.00h).
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy83219.jpg

EK pomaže organizacijama za mlade u odgovoru na COVID-19

Ovaj je poziv namijenjen nevladinim organizacijama za mlade od kojih se očekuje da predlože projekte u koje je uključeno najmanje pet partnera iz pet različitih zemalja koji su sposobni mobilizirati mlade u partnerstvima u zemljama sudionicama programa Erasmus+. Rok za podnošenje prijedloga projekata je 28. srpnja.
air_naslovna.png

AIR: Accelerating Investment Readiness

Namjera #AirMOOC & #AirCompetition programa je spojiti društveno poduzetništvo i investiranje u projekte s pozitivnih društvenim utjecajem (impact invesitranje) s ciljem stvaranja više pozitivnih društvenih promjena. Poziv za prijavu na međunarodno pitch natjecanje otvoren je do 31. svibnja.
civic_europe.jpg

Civic Europe: The idea challenge 2020

Organizacije civilnoga društva iz Hrvatske, Bugarske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske mogu se prijaviti s idejom poticanja i jačanja aktivnog građanstva i sudioničke demokracije na lokalnoj razini na poziv koji je otvoren do 27. svibnja.