Novac

fond55.jpg

Fond 5.5 za kriznu podršku nakon potresa

Putem javnog poziva koji je otvoren do 29. travnja, iz Fonda 5.5 će se najugroženijima uslijed potresa dodijeliti više od 600 tisuća kuna koje su članice inicijative prikupile crowdfunding kampanjom Zagreb Earthquake Relief.
esf.jpg

Otvoren natječaj Fonda solidarnosti za kulturu

European Cultural Foundation, u suradnji s drugim fondacijama, osnovala je fond namijenjen podršci kulturnim inicijativama (velikim i malim) koje rade na jačanju solidarnosti i ideje Europe kao zajedničkog javnog prostora kao odgovor na trenutnu globalnu krizu i njezine posljedice. Prijaviti se mogu pojedinci, kolektivi i organizacije iz svih sektora civilnog društva do 27. travnja, do kada je otvoren prvi ciklus prijava!
unnamed_70.jpg

CreaArt rezidencija #ostanidoma

S ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za rezidenciju #ostanidoma. Rezidencija #ostanidoma omogućuje financijsku podršku za izvedbu umjetničkih projekata za pet odabranih umjetnika u iznosu od 4.600,00 HRK bruto po umjetniku. Prijave do 19. travnja.
upitnik_679x350_copy28937.jpg

Otvoren LIFE natječaj za 2020. godinu!

Europska komisija otvorila je natječaj za program LIFE za 2020. godinu. Natječaj će biti otvoren do srpnja za konceptne sažetke koji se prijavljuju na potprogram Okoliš, odnosno do listopada za projektne prijedloge koji se prijavljuju na Klimatske aktivnosti.
odvazna.jpg

Natječaj programa Odvažna

Povodom Međunarodnog dana žena, tvrtka IKEA Hrvatska u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR) raspisala je novi natječaj za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu putem programa ODVAŽNA. Javni natječaj za prijave prijedloga akcijskih planova za razvoj poslovanja otvoren je do 15. travnja, do ponoći.// Rok je produžen do 10. svibnja do 23.59 sati.
logo_virtualni_muzej_dotrscina.jpg

Natječaj Virtualnog muzeja Dotrščina 2020.

Spomen-park Dotrščina mjesto je najvećeg masovnog zločina u povijesti Zagreba i jedno od najvećih stratišta Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj. Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 12. travnja 2020.
velebitska_degenija_2.jpg

Natječaj za nagradu Velebitska degenija

Raspisan je natječaj za godišnje nagrade Velebitska degenija za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša. Nagrade (u četiri kategorije) dobivaju novinari i fotoreporteri za najbolje autorske radove i fotografiju o zaštiti okoliša objavljene od 1. ožujka 2019. godine do 29. veljače 2020. godine. Natječaj je otvoren do 31. ožujka.
natjecaj_donacije_2020_hep.jpg

HEP-ov natječaj za dodjelu donacija za 2020. godinu

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu donacija za sufinanciranje projekata i programa organizacija civilnog društva i ustanova u 2020. godini u područjima: mladi, umjetnost i kulturna baština, okoliš, znanost i društvo te humanitarno djelovanje. Natječaj "Svjetlo na zajedničkom putu" je otvoren od 17. veljače do 17. ožujka 2020. godine do 16,00 sati.