Novac

drustveno_poduzetnistvo.jpg

Objavljen natječaj za poticanje društvenog poduzetništva

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga Poticanje društvenog poduzetništva u vrijednosti od 8 milijuna kuna. Cilj poziva je promicanje društvenog poduzetništva te poticanje i osiguranje kapaciteta postojećih i budućih društvenih poduzetnika. Rok za prijavu je 2. rujna.
upitnik_679x350_copy51638.jpg

Umirovljenici i RWE u akciji

Tvrtka RWE Hrvatska pokreće donacijski natječaj pod nazivom "Umirovljenici i RWE u akciji!". Cilj natječaja je poticanje inicijativa, projekata i kampanja aktivnog provođenja umirovljeničkih dana naših starijih sugrađana. Na javni natječaj RWE-a za dodjelu sredstava mogu se prijaviti sve registrirane nevladine udruge, društva i centri koji se bave unapređenjem kvalitete života naših starijih sugrađana. Prijave do 1. kolovoza.
upitnik_679x350_copy97208.jpg

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi

Ministarstvo kulture objavilo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2017. godinu. Pravo podnošenja programa na temelju Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine. Rok za podonošenje prijava je 26. kolovoza.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy98161.jpg

Sufinanciranje projekata OCD-a ugovorenih u okviru programa EU za 2016.

Ured za udruge objavio je javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata ugovorenih s Europskom komisijom, nadležnom provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom u sklopu natječaja i programa koji podržavaju razvoj civilnoga društva na području Republike Hrvatske. Javni poziv otvoren je do 1. prosinca.
budi_promjena.jpg

Reach for Change-Budi promjena - natječaj za projekte za dobrobit djece

Tele2 i međunarodna Zaklada Reach for Change iz Švedske i ove će godine odabrati tri projekta kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života djece. Svaki od projekta dobit će 180 tisuća kuna financijske pomoći te nefinancijsku pomoć kroz podršku djelatnika Tele2 i Zaklade Reach for Change. Rok za prijavu je 1. srpnja.
seralica_milijun_1.png

Crowdfunding akademija - prijave

Nakon što su prošle godine prikupili ukupno više od milijun kuna kroz razne crowdfunding projekte, društveno poduzeće Brodoto i Zelena energetska zadruga pozivaju timove okupljene oko zanimljivih i inovativnih projekata da se do 29. svibnja prijave na Crowdfunding Academy, edukaciju o pripremi i provedbi crowdfunding kampanja.
adris.jpg

Natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Zaklada Adris je objavila natječaj za dodjelu sredstava za programe (1) Znanje i otkrića i (2) Stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota te dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016/2017. Rok za prijavu je 27. svibnja.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy95649.jpg

Poziv za prijavu projekata lokalnih volonterskih centara

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je Poziv za prijavu jednogodišnjih projekata za sve zainteresirane udruge usmjerene na razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj. Ukupno planirana vrijednost Poziva je 1.850.000,00 kuna. Rok za dostavu prijava je 27. svibnja
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy19258.jpg

HEP - natječaj za dodjelu donacija

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu donacija za sufinanciranje projeketa i programa organizacija civilnog društva i ustanova u 2016. godini u područjima: mladi, umjetnost i kulturna baština, okoliš, znanost i društvo te humanitarno djelovanje. Natječaj je otvoren do 3. svibnja.