Novac

kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy71682.jpg

Natječaj zaklade Kajo Dadić

Zaklada Kajo Dadić objavila je natječaj Naš doprinos zajednici 2016, za dodjelu financijskih podrški građanskim akcijama.Organizacije koje se mogu prijaviti na natječaj jesu: udruge, zaklade, te ustanove kao što su škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi, a imaju registrirano sjedište djelovanja u jednoj od sljedećih županija: Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska. Rok za prijavu je 15. listopada.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy89653.jpg

Europski natječaj za prekogranične tekstove/priče

Timovi od najmanje dva novinara iz različitih europskih zemalja mogu se prijaviti na natječaj za istraživanje međudržavnih tema/priča do 27. listopada 2016. do 23.59 sati po briselskom vremenu. To je jedini preostali natječaj za prekogranične priče.
upitnik_679x350_copy51638.jpg

Natječaj za prijavu projekata udruga i zdravstvenih organizacija

Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo pravosuđa i Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske objavili su Natječaj za prijavu projekata/programa udruga/zdravstvenih organizacija u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2016. godinu. Rok za prijavu je 9. kolovoza.
Foto: M.K.

Otvoren natječaj za dodjelu stipendije Hrvatska može bolje: Obitelj i obrazovanje idu zajedno

Inicijativa Hrvatska može bolje raspisala je natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici, roditelju malog djeteta. Inicijativa Hrvatska može bolje dodijelit će jednu stipendiju u iznosu od 1.200 kuna mjesečno tijekom 10 mjeseci akademske godine 2016./2017. počevši s listopadom ove godine. Natječaj je otvoren do 20. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 1. rujna.
drustveno_poduzetnistvo.jpg

Objavljen natječaj za poticanje društvenog poduzetništva

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga Poticanje društvenog poduzetništva u vrijednosti od 8 milijuna kuna. Cilj poziva je promicanje društvenog poduzetništva te poticanje i osiguranje kapaciteta postojećih i budućih društvenih poduzetnika. Rok za prijavu je 2. rujna.
upitnik_679x350_copy51638.jpg

Umirovljenici i RWE u akciji

Tvrtka RWE Hrvatska pokreće donacijski natječaj pod nazivom "Umirovljenici i RWE u akciji!". Cilj natječaja je poticanje inicijativa, projekata i kampanja aktivnog provođenja umirovljeničkih dana naših starijih sugrađana. Na javni natječaj RWE-a za dodjelu sredstava mogu se prijaviti sve registrirane nevladine udruge, društva i centri koji se bave unapređenjem kvalitete života naših starijih sugrađana. Prijave do 1. kolovoza.
upitnik_679x350_copy97208.jpg

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi

Ministarstvo kulture objavilo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2017. godinu. Pravo podnošenja programa na temelju Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine. Rok za podonošenje prijava je 26. kolovoza.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy98161.jpg

Sufinanciranje projekata OCD-a ugovorenih u okviru programa EU za 2016.

Ured za udruge objavio je javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata ugovorenih s Europskom komisijom, nadležnom provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom u sklopu natječaja i programa koji podržavaju razvoj civilnoga društva na području Republike Hrvatske. Javni poziv otvoren je do 1. prosinca.