Foto galerija

Tuđe haljine

Čega se sjećamo, a što je ostalo u kontra kadru kojeg nema u našem pamćenju?

"Ne spaljivanju otpada!"

MZOIP ni u novom Planu gospodarenja otpadom ne nastoji osigurati kvalitetnu infrastrukturu za odvajanje i recikliranje, upozoravaju udruge.

Crvena linija na Savskom mostu

Linija najkraćim mogućim putem spaja i povezuje dvije obale, a suodnos dvaju linija stvara napetost.

Više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a

Danas je Europskoj komisiji u Bruxellesu predana #STOPTTIP peticija s više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a. Potpisi su prikupljani u sklopu Europske građanske inicijative.

Zicni se!

Iako terminalom Savski most dnevno prođe i do 25 tisuća putnika, tamo nema nijedne klupe za sjedenje. Situaciju je na jedan dan promijenila intervencija Katerine Duda i Vlatke Blakšić.

Obilježen Svjetski dan vegetarijanstva

Dobar dan za prelazak na vegetarijansku prehranu je upravo 1. listopada, Svjetski dan vegetarijanstva, pozivaju iz Udruge Prijatelji životinja.

Umjetnost u dotrščinskoj šumi

U zagrebačkom spomen-parku Dotrščina jučer je javnosti predstavljena ovogodišnja privremena memorijalna intervencija u čast žrtava fašizma, rad Danijela Kovača naslovljen Nasljednici.

Održana prva Bijela noć u Zagrebu

U Zagrebu je u noći sa subote na nedjelju po prvi puta održana velika kulturna manifestacija Bijela noć (franc. Nuit Blanche) pruživši brojnim građanima doživljaj grada u ritmu umjetnosti.

Povratak Winnetoua u Trogir

Alternativna gradska tura po Trogiru uz evociranje scena iz popularnog Winnetoua dio je performansa njemačke umjetnice Katharine Zimmerhackl.