Foto galerija

"Ne spaljivanju otpada!"

MZOIP ni u novom Planu gospodarenja otpadom ne nastoji osigurati kvalitetnu infrastrukturu za odvajanje i recikliranje, upozoravaju udruge.

Crvena linija na Savskom mostu

Linija najkraćim mogućim putem spaja i povezuje dvije obale, a suodnos dvaju linija stvara napetost.

Više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a

Danas je Europskoj komisiji u Bruxellesu predana #STOPTTIP peticija s više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a. Potpisi su prikupljani u sklopu Europske građanske inicijative.

Zicni se!

Iako terminalom Savski most dnevno prođe i do 25 tisuća putnika, tamo nema nijedne klupe za sjedenje. Situaciju je na jedan dan promijenila intervencija Katerine Duda i Vlatke Blakšić.

Obilježen Svjetski dan vegetarijanstva

Dobar dan za prelazak na vegetarijansku prehranu je upravo 1. listopada, Svjetski dan vegetarijanstva, pozivaju iz Udruge Prijatelji životinja.

Umjetnost u dotrščinskoj šumi

U zagrebačkom spomen-parku Dotrščina jučer je javnosti predstavljena ovogodišnja privremena memorijalna intervencija u čast žrtava fašizma, rad Danijela Kovača naslovljen Nasljednici.

Održana prva Bijela noć u Zagrebu

U Zagrebu je u noći sa subote na nedjelju po prvi puta održana velika kulturna manifestacija Bijela noć (franc. Nuit Blanche) pruživši brojnim građanima doživljaj grada u ritmu umjetnosti.

Povratak Winnetoua u Trogir

Alternativna gradska tura po Trogiru uz evociranje scena iz popularnog Winnetoua dio je performansa njemačke umjetnice Katharine Zimmerhackl.

Biciklisti traže da MUP radi svoj posao

Više tisuća biciklista odazvalo se jučer pozivu Sindikata biciklista te su prosvjedom zatražili da policija osigura sigurnu biciklističku infrastrukturu nadzorom Grada Zagreba.

Potresne slike iz Mađarske

Očajničko putovanje desetaka tisuća izbjeglica po mađarskim cestama snimali su proteklog tjedna fotografi Human Rights Watcha. Pogledajte što su zabilježili.