Foto galerija

22 tisuće cipela marširale za klimu

Otkazani veliki marš uoči početka UN-ovih klimatskih pregovora u Parizu ipak se dogodio. Umjesto ljudi marširalo su tisuće njihovih cipela, uključujući i one Ban Ki-moona i pape.

Ljepote Jemena

Jemen uglavnom poznajemo kroz prizmu rata i sukoba. Drugu stranu Jemena i ljepote koje treba sačuvati donose fotografije Jonathona Collinsa.

Warning Labels

Ništa manje maligne pojave u društvu od pušenja također zaslužuju natpise upozorenja, ukazuje Pero Mrnarević originalnom akcijom u Zagrebu.

Tuđe haljine

Čega se sjećamo, a što je ostalo u kontra kadru kojeg nema u našem pamćenju?

"Ne spaljivanju otpada!"

MZOIP ni u novom Planu gospodarenja otpadom ne nastoji osigurati kvalitetnu infrastrukturu za odvajanje i recikliranje, upozoravaju udruge.

Crvena linija na Savskom mostu

Linija najkraćim mogućim putem spaja i povezuje dvije obale, a suodnos dvaju linija stvara napetost.

Više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a

Danas je Europskoj komisiji u Bruxellesu predana #STOPTTIP peticija s više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a. Potpisi su prikupljani u sklopu Europske građanske inicijative.

Zicni se!

Iako terminalom Savski most dnevno prođe i do 25 tisuća putnika, tamo nema nijedne klupe za sjedenje. Situaciju je na jedan dan promijenila intervencija Katerine Duda i Vlatke Blakšić.

Obilježen Svjetski dan vegetarijanstva

Dobar dan za prelazak na vegetarijansku prehranu je upravo 1. listopada, Svjetski dan vegetarijanstva, pozivaju iz Udruge Prijatelji životinja.