Foto galerija

Opreza nikad dosta

Danas je prvi dan školske godine pa djecu valja naučiti kako se ponašati u prometu. Tehnički muzej iz Zagreba podsjetio nas je kako se to radilo tridesetih godina prošlog stoljeća.

Životinje zaslužuju obzir i poštovanje

U Zagrebu je u subotu 22. kolovoza obilježen Svjetski dan borbe protiv specizma. Pripadnici inicijative Stop specizmu su na brutalan način pokazali što je to - masakriranje životinja.

Uvala Komoševa dobila novu vizuru

Uređenje uvale Komoševa na Malom Ižu iz dana u dan napreduje u suradnji djece i odraslih, uz kreativne radionice, igru i učenje o zaštiti okoliša i prirode.

Druga strana Oluje

Grupa građana oblijepila trasu zagrebačkog mimohoda nazivima sela u kojima su tijekom i nakon Oluje počinjeni zločini.

Stop trivelle - Ne bušenju!

Aktivisti-turisti iz Greenpeacea Italija jučer su pokazali kako izgleda "simbioza" turizma i naftnih platformi s druge strane Jadrana.

Petrarca Fest u Meštrovićevom vrtu

Na 711. rođendan Francesca Petrarce, u vrtu zagrebačkog Atelijera Meštrović održana je dodjela nagrada za najbolje sonete drugog izdanja Petrarca Festa.

Građani digli glas protiv bušenja Jadrana

Od Opatije preko Zagreba do Dubrovnika građanke i građani rekli su NE nafti. Dan akcije održan u subotu pokrenula je koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran.

Akcija dijeljenja besplatne hrane

Kolektiv Hrana, a ne oružje za vikend je organizirao akciju dijeljenja besplatne veganske hrane u Zagrebu s ciljem poticanja svijesti o siromaštvu i nesrazmjeru između društvenih slojeva.

I u Beču protiv bušenja Jadrana

Novom direktoru OMV-a aktivisti i aktivistkinje uručili su jučer u Beču 25 tisuća potpisa državljana Austrije koji se protive tome da ta tvrtka traži i vadi naftu iz Jadrana.