Foto galerija

Biciklisti traže da MUP radi svoj posao

Više tisuća biciklista odazvalo se jučer pozivu Sindikata biciklista te su prosvjedom zatražili da policija osigura sigurnu biciklističku infrastrukturu nadzorom Grada Zagreba.

Potresne slike iz Mađarske

Očajničko putovanje desetaka tisuća izbjeglica po mađarskim cestama snimali su proteklog tjedna fotografi Human Rights Watcha. Pogledajte što su zabilježili.

Opreza nikad dosta

Danas je prvi dan školske godine pa djecu valja naučiti kako se ponašati u prometu. Tehnički muzej iz Zagreba podsjetio nas je kako se to radilo tridesetih godina prošlog stoljeća.

Životinje zaslužuju obzir i poštovanje

U Zagrebu je u subotu 22. kolovoza obilježen Svjetski dan borbe protiv specizma. Pripadnici inicijative Stop specizmu su na brutalan način pokazali što je to - masakriranje životinja.

Uvala Komoševa dobila novu vizuru

Uređenje uvale Komoševa na Malom Ižu iz dana u dan napreduje u suradnji djece i odraslih, uz kreativne radionice, igru i učenje o zaštiti okoliša i prirode.

Druga strana Oluje

Grupa građana oblijepila trasu zagrebačkog mimohoda nazivima sela u kojima su tijekom i nakon Oluje počinjeni zločini.

Stop trivelle - Ne bušenju!

Aktivisti-turisti iz Greenpeacea Italija jučer su pokazali kako izgleda "simbioza" turizma i naftnih platformi s druge strane Jadrana.

Petrarca Fest u Meštrovićevom vrtu

Na 711. rođendan Francesca Petrarce, u vrtu zagrebačkog Atelijera Meštrović održana je dodjela nagrada za najbolje sonete drugog izdanja Petrarca Festa.

Građani digli glas protiv bušenja Jadrana

Od Opatije preko Zagreba do Dubrovnika građanke i građani rekli su NE nafti. Dan akcije održan u subotu pokrenula je koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran.