Foto galerija

Više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a

Danas je Europskoj komisiji u Bruxellesu predana #STOPTTIP peticija s više od tri milijuna potpisa protiv TTIP-a. Potpisi su prikupljani u sklopu Europske građanske inicijative.

Zicni se!

Iako terminalom Savski most dnevno prođe i do 25 tisuća putnika, tamo nema nijedne klupe za sjedenje. Situaciju je na jedan dan promijenila intervencija Katerine Duda i Vlatke Blakšić.

Obilježen Svjetski dan vegetarijanstva

Dobar dan za prelazak na vegetarijansku prehranu je upravo 1. listopada, Svjetski dan vegetarijanstva, pozivaju iz Udruge Prijatelji životinja.

Umjetnost u dotrščinskoj šumi

U zagrebačkom spomen-parku Dotrščina jučer je javnosti predstavljena ovogodišnja privremena memorijalna intervencija u čast žrtava fašizma, rad Danijela Kovača naslovljen Nasljednici.

Održana prva Bijela noć u Zagrebu

U Zagrebu je u noći sa subote na nedjelju po prvi puta održana velika kulturna manifestacija Bijela noć (franc. Nuit Blanche) pruživši brojnim građanima doživljaj grada u ritmu umjetnosti.

Povratak Winnetoua u Trogir

Alternativna gradska tura po Trogiru uz evociranje scena iz popularnog Winnetoua dio je performansa njemačke umjetnice Katharine Zimmerhackl.

Biciklisti traže da MUP radi svoj posao

Više tisuća biciklista odazvalo se jučer pozivu Sindikata biciklista te su prosvjedom zatražili da policija osigura sigurnu biciklističku infrastrukturu nadzorom Grada Zagreba.

Potresne slike iz Mađarske

Očajničko putovanje desetaka tisuća izbjeglica po mađarskim cestama snimali su proteklog tjedna fotografi Human Rights Watcha. Pogledajte što su zabilježili.

Opreza nikad dosta

Danas je prvi dan školske godine pa djecu valja naučiti kako se ponašati u prometu. Tehnički muzej iz Zagreba podsjetio nas je kako se to radilo tridesetih godina prošlog stoljeća.

Životinje zaslužuju obzir i poštovanje

U Zagrebu je u subotu 22. kolovoza obilježen Svjetski dan borbe protiv specizma. Pripadnici inicijative Stop specizmu su na brutalan način pokazali što je to - masakriranje životinja.