Foto galerija

Umjetnost u dotrščinskoj šumi

U zagrebačkom spomen-parku Dotrščina jučer je javnosti predstavljena ovogodišnja privremena memorijalna intervencija u čast žrtava fašizma, rad Danijela Kovača naslovljen Nasljednici.

Održana prva Bijela noć u Zagrebu

U Zagrebu je u noći sa subote na nedjelju po prvi puta održana velika kulturna manifestacija Bijela noć (franc. Nuit Blanche) pruživši brojnim građanima doživljaj grada u ritmu umjetnosti.

Povratak Winnetoua u Trogir

Alternativna gradska tura po Trogiru uz evociranje scena iz popularnog Winnetoua dio je performansa njemačke umjetnice Katharine Zimmerhackl.

Biciklisti traže da MUP radi svoj posao

Više tisuća biciklista odazvalo se jučer pozivu Sindikata biciklista te su prosvjedom zatražili da policija osigura sigurnu biciklističku infrastrukturu nadzorom Grada Zagreba.

Potresne slike iz Mađarske

Očajničko putovanje desetaka tisuća izbjeglica po mađarskim cestama snimali su proteklog tjedna fotografi Human Rights Watcha. Pogledajte što su zabilježili.

Opreza nikad dosta

Danas je prvi dan školske godine pa djecu valja naučiti kako se ponašati u prometu. Tehnički muzej iz Zagreba podsjetio nas je kako se to radilo tridesetih godina prošlog stoljeća.

Životinje zaslužuju obzir i poštovanje

U Zagrebu je u subotu 22. kolovoza obilježen Svjetski dan borbe protiv specizma. Pripadnici inicijative Stop specizmu su na brutalan način pokazali što je to - masakriranje životinja.

Uvala Komoševa dobila novu vizuru

Uređenje uvale Komoševa na Malom Ižu iz dana u dan napreduje u suradnji djece i odraslih, uz kreativne radionice, igru i učenje o zaštiti okoliša i prirode.

Druga strana Oluje

Grupa građana oblijepila trasu zagrebačkog mimohoda nazivima sela u kojima su tijekom i nakon Oluje počinjeni zločini.