Foto galerija

Kritična masa: Biciklistička poslovna klasa

Povodom uspješno provedene kampanje Biciklom na posao jučer se održala deseta biciklistička Kritična masa s ciljem ukazivanja na nužnost poboljšanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu.

Ulične knjižnice osvojile Pakrac

Osam malih uličnih knjižnica postavljeno je ovoga tjedna po Pakracu čime se taj grad pridružio svjetskom pokretu gradova u kojima su građanima knjige uvijek dostupne.

Pimp my pump za azil Dumovec

Azil Dumovec odsad je dom najnovijeg projekta grupe Pimp my pump, grafita na velikom zidu skloništa koji prikazuje dva simpatična psa i plemenitu poruku.

Parada Równości

Istog dana, 13. lipnja, održane su zagrebačka i varšavska Povorka ponosa te ovom prilikom prenosimo djelić atmosfere iz Varšave.

DokuMA Film Festival u Makarskoj

Prošlog tjedna, od 3. do 7. lipnja u Makarskoj održan je drugi međunarodni festival dokumentarnog filma, uz brojne goste i popratne sadržaje.

Kuće u kojima ne žive ljudi

Što ostane kada jedno selo gotovo u potpunosti napuste ljudi? Saznajte kroz izvrsne fotografije Sanje Bachrach Krištofić snimljene u selu Dražica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Biciklom na posao!

Volonteri Sindikata biciklista dijelili su jutros voće biciklistima koji su za put na posao izabrali to prijevozno sredstvo. Time je simbolično započela kampanja Biciklom na posao.

Preko zvijezda do parka

Više od 300 ljudi okupilo se jučer na livadi u Bencekovićevoj ulici kako bi dali podršku inicijativi za park na zagrebačkoj Kajzerici i to gledajući zvijezde.

Zid u Branimirovoj - prije rušenja

Najpopularniji zagrebački zid jutros je srušen, a s njime i stotine metara ulične umjetnosti. Pogledajte kako zid je izgledao od 2010. kada je oslikan u sklopu Muzeja ulične umjetnosti.

Destigmatizacijski val

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o shizofreniji, četrdesetak studenata/studentica sudjelovalo je u kampanji za podizanje svijesti o problematici stigme u društvu.