Foto galerija

Knjižnica u koferu za djecu izbjeglice

Dječja knjižnica u koferu stigla je u kamp u Slavonskom Brodu kako bi djeci koja se tamo nalaze, kao i njihovim roditeljima, barem malo uveselili teške izbjegličke dane.

Činči u kavezu za život bez krzna

Građani su se danas pridružili Činči u kavezu na nekoliko minuta te time iskusili na barem trenutak osjećaj zatočeništva koje činčile proživljavaju na farmama za uzgoj.

Ne damo Varšavsku!

Točno prije šest godina uništen je simbol borbe za Varšavsku ulicu i borbe protiv otimačine javnog prostora – petometarska skulptura trojanskog konja. Pogledajte fotogaleriju noćne policijske akcije.

Noćne šetnje po Velebitu

Medvjed, ris, jazavac, lisica, samo su neke od životinja koje je ulovila noćna kamera u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Pogledajte fotogaleriju!

Poštujte Zakon o zaštiti životinja!

Zakon o zaštiti životinja stupio je na snagu još daleke 2007. godine, a devet godina kasnije situacija je alarmantna, što pokazuje i slučaj Dubrovnika.

Zagreb dobiva studio ulične umjetnosti

Prvi studio ulične umjetnosti, Street Art Studio Lapo Lapo otvara se danas u središtu Zagreba, kao svojevrsni atelier otvorenog tipa i platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost.

Tu pored nas - beskućnici/e

Ponekad vidljivi, ponekad potpuno neprimijećeni. Ali tu su, pored nas. Oni su beskućnici i beskućnice. Pogledajte ih u ovoj virtualnoj izložbi.

Jedemo plastiku koju bacamo

Splićane su ovog petka na ribarnici uz frišku ribu dočekala i dva stola prepuna smeća i to morskog, dio otpada koji je udruga Sunce prikupila na plaži Zaglav na Visu.

22 tisuće cipela marširale za klimu

Otkazani veliki marš uoči početka UN-ovih klimatskih pregovora u Parizu ipak se dogodio. Umjesto ljudi marširalo su tisuće njihovih cipela, uključujući i one Ban Ki-moona i pape.