Foto galerija

Kuće u kojima ne žive ljudi

Što ostane kada jedno selo gotovo u potpunosti napuste ljudi? Saznajte kroz izvrsne fotografije Sanje Bachrach Krištofić snimljene u selu Dražica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Biciklom na posao!

Volonteri Sindikata biciklista dijelili su jutros voće biciklistima koji su za put na posao izabrali to prijevozno sredstvo. Time je simbolično započela kampanja Biciklom na posao.

Preko zvijezda do parka

Više od 300 ljudi okupilo se jučer na livadi u Bencekovićevoj ulici kako bi dali podršku inicijativi za park na zagrebačkoj Kajzerici i to gledajući zvijezde.

Zid u Branimirovoj - prije rušenja

Najpopularniji zagrebački zid jutros je srušen, a s njime i stotine metara ulične umjetnosti. Pogledajte kako zid je izgledao od 2010. kada je oslikan u sklopu Muzeja ulične umjetnosti.

Destigmatizacijski val

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o shizofreniji, četrdesetak studenata/studentica sudjelovalo je u kampanji za podizanje svijesti o problematici stigme u društvu.

Stari uče mlade

Tridesetak zainteresiranih okupilo se u subotu na poljoprivrednom imanju kaštelanskog težaka i prisustvovalo prvoj radionici projekta Stari uče mlade na temu povrtlarstva i voćarstva.

Palmira - daleka i sama

Od ulaska ISIL-a u Palmiru prije dva dana nema vijesti o tome što se događa s tim drevnim antičkim gradom. Pogledajte kako je Palmira izgledala 2007. kada smo je posjetili.

"Putujuća izložba" na šestom peronu

Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu ovog je vikenda na dva dana postao dom ulične umjetnosti te na jednom mjestu okupio sve generacije.

Prvo izdanje festivala ilustracija

U zagrebačkoj galeriji Greta večeras u 19 sati otvara se prvo izdanje 36 MOUNTAINS festivala ilustracije. Pogledajte neke od ilustracija koje sudjeluju na izložbi!

Knjiga za van

Uoči Festivala europske kratke priče, na zagrebačkom je Zrinjevcu organizirano veliko zajedničko čitanje. Kako je izgledalo čitanje na travi, pogledajte na fotografijama Martine Kenji.