Foto galerija

Stop trivelle - Ne bušenju!

Aktivisti-turisti iz Greenpeacea Italija jučer su pokazali kako izgleda "simbioza" turizma i naftnih platformi s druge strane Jadrana.

Petrarca Fest u Meštrovićevom vrtu

Na 711. rođendan Francesca Petrarce, u vrtu zagrebačkog Atelijera Meštrović održana je dodjela nagrada za najbolje sonete drugog izdanja Petrarca Festa.

Građani digli glas protiv bušenja Jadrana

Od Opatije preko Zagreba do Dubrovnika građanke i građani rekli su NE nafti. Dan akcije održan u subotu pokrenula je koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran.

Akcija dijeljenja besplatne hrane

Kolektiv Hrana, a ne oružje za vikend je organizirao akciju dijeljenja besplatne veganske hrane u Zagrebu s ciljem poticanja svijesti o siromaštvu i nesrazmjeru između društvenih slojeva.

I u Beču protiv bušenja Jadrana

Novom direktoru OMV-a aktivisti i aktivistkinje uručili su jučer u Beču 25 tisuća potpisa državljana Austrije koji se protive tome da ta tvrtka traži i vadi naftu iz Jadrana.

Kritična masa: Biciklistička poslovna klasa

Povodom uspješno provedene kampanje Biciklom na posao jučer se održala deseta biciklistička Kritična masa s ciljem ukazivanja na nužnost poboljšanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu.

Ulične knjižnice osvojile Pakrac

Osam malih uličnih knjižnica postavljeno je ovoga tjedna po Pakracu čime se taj grad pridružio svjetskom pokretu gradova u kojima su građanima knjige uvijek dostupne.

Pimp my pump za azil Dumovec

Azil Dumovec odsad je dom najnovijeg projekta grupe Pimp my pump, grafita na velikom zidu skloništa koji prikazuje dva simpatična psa i plemenitu poruku.

Parada Równości

Istog dana, 13. lipnja, održane su zagrebačka i varšavska Povorka ponosa te ovom prilikom prenosimo djelić atmosfere iz Varšave.

DokuMA Film Festival u Makarskoj

Prošlog tjedna, od 3. do 7. lipnja u Makarskoj održan je drugi međunarodni festival dokumentarnog filma, uz brojne goste i popratne sadržaje.