Foto galerija

Uvala Komoševa dobila novu vizuru

Uređenje uvale Komoševa na Malom Ižu iz dana u dan napreduje u suradnji djece i odraslih, uz kreativne radionice, igru i učenje o zaštiti okoliša i prirode.

Druga strana Oluje

Grupa građana oblijepila trasu zagrebačkog mimohoda nazivima sela u kojima su tijekom i nakon Oluje počinjeni zločini.

Stop trivelle - Ne bušenju!

Aktivisti-turisti iz Greenpeacea Italija jučer su pokazali kako izgleda "simbioza" turizma i naftnih platformi s druge strane Jadrana.

Petrarca Fest u Meštrovićevom vrtu

Na 711. rođendan Francesca Petrarce, u vrtu zagrebačkog Atelijera Meštrović održana je dodjela nagrada za najbolje sonete drugog izdanja Petrarca Festa.

Građani digli glas protiv bušenja Jadrana

Od Opatije preko Zagreba do Dubrovnika građanke i građani rekli su NE nafti. Dan akcije održan u subotu pokrenula je koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran.

Akcija dijeljenja besplatne hrane

Kolektiv Hrana, a ne oružje za vikend je organizirao akciju dijeljenja besplatne veganske hrane u Zagrebu s ciljem poticanja svijesti o siromaštvu i nesrazmjeru između društvenih slojeva.

I u Beču protiv bušenja Jadrana

Novom direktoru OMV-a aktivisti i aktivistkinje uručili su jučer u Beču 25 tisuća potpisa državljana Austrije koji se protive tome da ta tvrtka traži i vadi naftu iz Jadrana.

Kritična masa: Biciklistička poslovna klasa

Povodom uspješno provedene kampanje Biciklom na posao jučer se održala deseta biciklistička Kritična masa s ciljem ukazivanja na nužnost poboljšanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu.

Ulične knjižnice osvojile Pakrac

Osam malih uličnih knjižnica postavljeno je ovoga tjedna po Pakracu čime se taj grad pridružio svjetskom pokretu gradova u kojima su građanima knjige uvijek dostupne.