Kultura

pozivnica_tribina_uloga_obnovljivih_izvora_energije_u_razvoju_lokalnih_zajednica.png

Tribina Obnovljivi izvori energije

Tribina na temu 'Obnovljivi izvori energije - uloga obnovljivih izvora energije u razvoju lokalnih zajednica' održat će se u utorak 2. travnja u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica, s početkom u 18 sati.
transition_energetique.jpg

Energetska tranzicija kao generator novih radnih mjesta

Energetska tranzicija kao generator novih radnih mjesta naslov je predavanja kojeg će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati okolišni aktivist Vjeran Piršić. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 21. ožujka,. s početkom u 17 sati. Ulaz je besplatan.
puncke2.jpg

Punčke i Repetitor na zatvaranju Impulse festivala

Punčke će 13. travnja nastupiti kao supporting act beogradskom Repetitoru u Pogonu Kulture u sklopu šestog izdanja Impulse festivala u Rijeci. Ulaznice: 60 kuna u pretprodaji / 80 kuna na dan koncerta.
Foto: Pixabay

Književna senzibilizacija - Djeca na izbjegličkom putu

Osmi susret Književne senzibilizacije održat će se u četvrtak, 21. ožujka u 17 i 30 sati. Nadolazeća tribina bit će specifična po tome što će učenici - mladi recenzenti Knjižnice Dugave predstaviti sljedeće naslove: Zenobija (H . Durr), Molitva moru (K . Hosseini), Djevojčica iz Afganistana (D. Ellis) i U moru žive krokodili (F. Geda). U razgovoru će, u ulozi Žive knjige, sudjelovati i tražiteljica azila Nebal Alhallak iz Sirije.
cro_afroppp.png

Cro-Afro Convention

Cro-Afro Convention održava se 23. ožujka u Ritmu grada (Gajeva 2, Zagreb). Cjelodnevni program uključuje besplatne radionice za djecu i odrasle, degustaciju tradicionalnih hrvatskih i afričkih zalogaja, te bogat glazbeni i plesni program.
Foto: TV Mreža

Filmovi na temu novinarstva u Tuškancu

Zagrebačko kino Tuškanac, u duhu recentnih prosvjeda hrvatskih novinara za vraćanje dostojanstva profesiji, pripremilo je program filmskih klasika smještenih u novinarski milje. Do 21. ožujka prikazat će se 14 filmova nastalih od 1931. do 2015. godine, koji na različite načine tematiziraju novinarstvo na filmu.
k14_web.png

Promocija 14. broja Časopisa "k."

Promocija 14. broja Časopisa "k." održat će se u četvrtak, 21. ožujka u 19 sati, u Cafeu U Dvorištu. Časopis će predstaviti urednice Barbara Gregov, Veronika Mesić, Petra Požgaj, Natalija Iva Stepanović i Ivana Mihaela Žimbrek, a pridružit će im se i Maša Grdešić, docentica na Odsjeku za komparativnu književnost, te Lana Pukanić, urednica portala Krilo.
unnamed_28.jpg

Izložba Domaće ljekarije

S prvim danom proljeća, 21. ožujka u 19 sati, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Malom salonu otvara izložbu Domaće ljekarije posvećenu ljekovitom bilju. Domaće ljekarije bilje predstavljaju kao predmet običaja i vjerovanja, kao estetsko nadahnuće i model spoznaje. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja.