Kultura

wovenhand.jpg

Wovenhand u Rijeci i Zagrebu

Distune promotion i Žedno uho dovode Wovenhand u Zagreb u srijedu, 10. svibnja, u klub Močvara, te u petak, 19. svibnja, u Pogon kulture u Rijeku.
Foto: Rolline Laporte

Tomson Highway: Songs in the Key of Cree

U sklopu europske turneje, koja uključuje deset izvedbi u sedam zemalja tijekom dvadeset i jednog dana, višestruko nagrađivani kanadski pisac, skladatelj i glazbenik Tomson Highway održat će u utorak 2. svibnja u velikoj dvorani FIlodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) koncert pod nazivom Songs in the Key of Cree, s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kuna, odnosno 30 kuna za studente i učenike, mogu se kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu (Splitska 2a, Rijeka), te u Filodrammatici sat prije početka koncerta.
generacija_68.jpg

Dokukino KIC istražuje: Tko je zapravo Nenad Puhovski?

Upoznaj autora, novi je autorski program Dokukina KIC, a održat će se 27. travnja s početkom u 19 sati u KIC-u (Preradovićeva 5). Program donosi priče koje filmska kamera nije uspjela uhvatiti, približava nam likove i trenutke koji su "pobjegli" iz kadra te ideje koje su trebale, ali nisu nikada prošle kroz "svjetlo projektora".
sve_sto_nije_tvoje.jpg

Sve što nije tvoje

Premijera eksperimentalne drame Sve što nije tvoje, autorice Lejle Jerković, održat će se 7. svibnja s početkom u 20 sati, u Vidri (Draškovićeva 80, Zagreb). Ulaz je besplatan, ali zbog broja ograničenih mjesta potrebno je na vrijeme podići ulaznice. Također, pozivamo svih da predstavu podrže donacijama kako bi mogla doživjeti dodatne izvedbe u drugim gradovima.
Foto: Ivo Vičić

Moje, tvoje, naše: Brodovi, vlakovi, kamioni

Ovogodišnje izdanje manifestacije Moje tvoje naše, koja u organizaciji udruge Drugo more već dvanaest godina s umjetničkog i teorijskog aspekta progovara o različitim temama od društvenog interesa, održat će se od 20. do 22. travnja na više lokacija u Rijeci.
capture.jpg

Social Trauma and Resilience

Program predstavlja načine na koje umjetnost i kultura sudjeluju u procesima suočavanja s prošlosti, uključuje stručnjake s područja psihologije, medija, kulture i umjetnosti u raspravu o mogućnostima prevladavanja traume, povezuje osobne i kolektivne perspektive sjećanja na rat na području država bivše SFRJ te uključuje mlade iz regije u navedene procese. Održat će se od 18. do 20. travnja u kinu Europa i Medijateci Francuskog instituta.
vuk_cosic1.jpg

Vuk Ćosić: Sabrane historije

Izložba Sabrane historije donosi u prostor riječke Galerije Filodrammatica (Korzo 28/1) djelomičnu retrospektivu radova Vuka Ćosića, međunarodno priznatog pionira i klasika internetske umjetnosti, odnosno net.arta. Otvorenje izložbe održat će se 13. travnja s početkom u 20 sati, a možete je pogledati do 5. svibnja. Ulaz je besplatan.
unnamed_46.jpg

6. KIKI

Ovogodišnji, šesti po redu KIKI - Međunarodni festival dječjeg filma održat će se od 24. do 28. travnja, a organizaciju kao i do sada potpisuju Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu – GOKUL. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru − kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.