Kultura

logo_zedni_grad.png

Žedni grad

Pozivamo Vas da nam se u subotu, 26. rujna u 11 sati pridružite na početku projekta "Žedni grad" kod Manduševca na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu. Projekt provode Goethe-Institut Kroatien i platforma 1POSTOZAGRAD, a autor programa je Saša Šimpraga.
touch_me_festival_2020.sluzbeni_vizual.jpg

Touch Me festival ove jeseni ponovno istražuje veze umjetnosti i znanosti

Križanje kokoši, rađanje dupina, čovjek koji postaje koza! U jeku krize i zabranjenih dodira, Touch Me festival od 17. rujna do 3. listopada u industrijskoj HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije.
4.tonka_malekovic_dotrscina.jpg

Memorijalna akcija Tonke Maleković u Spomen-parku Dotrščina

Memorijalna umjetnička intervencija Virtualnog muzeja Dotrščina, koja se ove godine izvodi u parnerstvu sa Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba, dogodit će se u subotu, 19. rujna 2020. s početkom u 11 sati na glavnom ulazu u spomen-park Dotrščina.
domino.jpg

Remetinečka Akcija za trg

Nove akcije u Novom Zagrebu donose kulturni programi koji će se održati od 11. do 13. te 18. i 19. rujna u sklopu projekta SuKultura.
starfilmfest.jpg

7. Star Film Fest

Pripreme za nadolazeće, 7. izdanje Star Film Festa su u tijeku. Od 3. do 5. rujna svi zainteresirani su dobrodošli u Kazalište 21 na adresi Trg grada Heidenheima 3 u Sisku.
unnamed.jpg

Vikend klitopismenosti u Rijeci

Od 11. do 14. rujna u Rijeci se održavaju programi koji u fokus stavljaju nevidljivost ženskog iskustva i manipuliranje sadržajem kojeg žene iznose. Umjetnice i aktivistice uzvraćaju rasterećenim kretnjama i nesputanim glasom kao i javno izraženim zadovoljstvom.
djoliver_sff.jpg

DJ Oliver na Star Film Festu

Nedostaje vam party i dugo niste pogledali dobar film? Ovogodišnji Star Film Fest nudi rješenje. 5. rujna u 23:30 uživajte u setu koji vam je pripremio DJ Oliver.