Kultura

quo_vadis_aida_plakat.jpg

Film Quo Vadis, Aida? Jasmile Žbanić od 3. prosinca u Hrvatskoj

Novi igrani film redateljice Jasmile Žbanić, Quo Vadis, Aida?, nakon svjetske premijere na filmskom festivalu u Veneciji te predstavljanja na nizu najrelevantnijih svjetskih filmskih festivala, od 3. prosinca u 20 sati započinje distribuciju u Hrvatskoj. Film će domaćoj publici biti dostupan isključivo online na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba
domino.jpg

Vedrana Klepica: Keinberg – mjesto koje nestaje

Keinberg – mjesto koje nestaje autorski je projekt dramaturginje i redateljice Vedrane Klepice, kazališna distopija o mjestu čija dugoročna industrijska i ekonomska eksploatacija područja na kojem se nalazi doslovno dovodi u opasnost postojanje same zajednice koja u njemu živi,  čija će se premijerna izvedba održati u Teatru Exit 1. prosinca 2020.
hrff_vizual_02.png

18. Human Rights Film Festival

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti ONLINE od 6. do 13. prosinca ove godine s do sad potvrđenih trinaest naslova, sve redom najzapaženijih novih igranih, dokumentarnih i inovativnih filmova među kojima su najnoviji radovi redateljica i redatelja poput Elize Hittman, Lava Diaza, Johna Gianvita, Frederika Gerttena, Ivana Ramljaka i Mladena Kovačevića.
jednaodnas.jpg

Besplatna online projekcija filma JEDNA OD NAS

U povodu Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava u petak, 20. studenog, dokumentarni film Jedna od nas redatelja i scenarista Đure Gavrana moći će se pogledati besplatno na službenoj stranici filma www.jednaodnas.com u periodu od 20.00-24:00 sati.
dizajnugradu.jpg

Dizajn u gradu 2

Na šest zagrebačkih lokacija od 15. do 29. listopada otkrit će se najzanimljivije priče dizajnerskog, umjetničkog, kulturnog i društvenog nasljeđa.
<span style="font-size: 14px;"><b>Isabella Mauro i Sara Džapo</b></span><br>

Mjesec hrvatske knjige posvećen našem planetu

Razlistaj se! moto je pod kojim su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Nacionalna manifestacija, posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog. Svečanost otvaranja održat će se u novoobnovljenoj Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.