Kultura

ssoares_2010_e3714efc2b.jpg

ARTIST TALK: Susana Soares

Otvoreno predavanje i diskusija s portugalskom dizajnericom Susanom Soares održat će se 17. srpnja u 10 sati u prostoru Društvenog centra Rojc - Dnevni Boravak. Predavanje je na engleskom jeziku.
tuskanac.jpg

Revija europskog filma - Ljetno kino Tuškanac

Od 9. do 15. srpnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će 5. Reviju europskog filma. Gledatelji će tako od ponedjeljka do nedjelje svakodnevno od 21 i 30 sati u najljepšem gradskom kinu na otvorenom moći besplatno uživati u najpopularnijih europskim filmovima iz repertoara Kina Metropolis MSU i Art-kina Grič u protekloj sezoni.
unnamed_1.jpg

Perforacije u Koprivnici

Perforacije nastavljaju svoju turneju - nakon Dubrovnika, Splita, Rijeke i Zagreba, u subotu 14. srpnja program Perforacija dolazi u Koprivnicu.
unnamed.jpg

Dizajn s feedbackom – Ozeha: Zagreb – Rijeka ’45-’48-’90-’95

U ponedjeljak, 9. srpnja u 19 sati, u GALERIJI KORTIL u Rijeci otvara se izložba Dizajn s feedbackom – Ozeha: Zagreb – Rijeka ’45-’48-’90-’95. Riječ je o značajno proširenoj verziji izložbe izvorno održane u HDD galeriji krajem 2016., koja se bavila poviješću jedne od prvih i najvećih oglašivačkih agencija u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji od sredine prošlog stoljeća do sredine 90-ih godina. Izložba ostaje otvorena do 21. srpnja.
thenational_salata2018_new.png

Danny Says - zagrijavanje za The National i DORF/SuperUho

Žedno uho, zajedno s DORF festivalom, danas od 20 sati se u Vintage Industrial Baru zagrijavaju za The National i DORF/SuperUho festivale premijernom projekcija filma Danny Says. Ulaz je besplatan, a svi posjetitelji mogu sudjelovati u nagradnoj igri.
Foto: Marko Ercegović

Grad, panika - prezentacija radionice BADco.

Javna prezentacija radionice Grad, panika – prva aktivnost u sklopu trogodišnjeg koreografskog istraživačko-produkcijskog procesa Rad panike zagrebačkog izvedbenog kolektiva BADco. i suradnika – održat će se u utorak, 10. srpnja s početkom u 12 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.
tatjana_tagirov.jpg

Tatjana Tagirov - J'accuse! Optužujem!

Promocija knjige Tatjane Tagirov J'accuse! Optužujem!, u izdanju Documente i Žena u crnom, održat će se u Zagrebu i Beogradu. Zagrebačka promocija održat će se u srijedu, 4. srpnja u 19 sati, u Kući ljudskih prava u Zagrebu (Selska cesta 112 c), a beogradska u subotu, 7. srpnja u 12 sati, u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Paviljon Veljković, Birčaninova 21).
privrednik.jpg

Pjesnička večer povodom 150. godišnjice rođenja Alekse Šantića

SPD Privrednik poziva na pjesničku večer posvećenu Aleksi Šantiću, 3. srpnja u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18). Pjesnička večer organizira se povodom 150. godišnjice od rođenja velikog pjesnika. U okviru programa govorit će Dušan Marinković s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dok će stihove kazivati glumac i pjesnik Enes Kišević.