Kultura

pressfilmfest.jpg

Peti PRESS film festival

Peti PRESS film festival održat će se 30. i 31. kolovoza u Hrvatskoj Kostajnici. Tema petog izdanja festivala je fake news. Ulaz na sva događanja je slobodan.
unnamed.png

Dan Otvorenih Vrata: Music Box & Ri:Use

Ispred prostorija Music Box i novo otvorenog Ri:Use centra 23. kolovoza održat će se Dan Otvorenih Vrata, Udruge Ri Rock i Savez udruga Molekula. Tako će dvije organizacije kroz ovaj događaj približiti javnosti s čime se točno bave i kako izgledaju prostori u kojima djeluju. Kroz par zanimljivih programa posjetitelji će moći poslušati probe glazbenika studija za probe Music BOX (Ri Rock), poslušati prezentaciju o novom projektu Ri:Use i razgledati prostor radione, uživati u glazbenim poslasticama Radio Roža te se upoznati s akterima organizacija.
unnamed_31.jpg

75 godina slobode

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Korčule i ove godine organizira proslavu oslobođenja grada i otoka Korčule, a prvi put će u organizaciji sudjelovati i kolektiv radijske emisije K'o žena. Ovogodišnji program pod nazivom "75 godina slobode“ održat će se u Korčuli od 11. kolovoza do 13. rujna, podsjećajući kako je 4998 stanovnika Korčule dalo svoj doprinos pobjedi naprednog dijela Svijeta nad fašizmom.
sumski_i.jpg

Šumski pjesnici

U petak, 2. kolovoza s početkom u 19 i 30 sati i ove godine možete doživjeti čaroliju pisane riječi osvijetljene svjetlošću zvijezda, baklji i krijesa. Ponor Butori nedaleko od Grožnjana već je devetu godinu mjesto okupljanja Šumskih pjesnika i njihove publike, profesionalnih i rekreativnih pisaca, ljubitelja šume i književnosti.
unnamed_20.png

Otvorenje Radio Rože

Otvorenje Radio Rože održat će se 30. srpnja od 11 sati u Omladinskom centru Palach (Kružna ulica 6), a otvorenje možete pratiti i putem Facebook stranice i upoznati se s radom ovog radija zajednice u Rijeci.
Javier Riera

U kolovozu ponovno šećemo OKOLO po Zagrebu

I ovoga ljeta, od 17. kolovoza do 1. rujna, preko dvadeset i pet lokacija u samom centru Zagreba pretvorit će se u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada.
zff_logo.jpg

ZFF gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Od utorka, 16. srpnja pa sve do četvrtka, 25. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival, čije će se 17. izdanje održati u studenom 2019. godine.
borka.jpg

Komemoracija za Borku Pavićević

Komemoracija za Borku Pavićević, jednu od najvažnijih heroina našeg doba i ovih prostora, održat će se večeras u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb). Komemoraciju organiziraju Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Srpsko narodno vijeće.