Kultura

homo_festa_plakat.jpg

Poreč je out - homo, fešta!

Homo, fešta!* festival je LGBT kulture koji će se održati u Poreču 12. i 13. srpnja. Izložba, filmovi, drag show, kviz, predavanje, druženje - kultura, zabava i aktivizam na različitim punktovima u gradu.
unnamed_23.jpg

Kino na Trešnjevačkom placu

U sklopu kina na Trešnjevačkom placu, u organizaciji BLOK-a, 12. srpnja u 21 sat, prikazuju se filmovi Pravo na rad: Onako kako smo ga ostavile i Rosetta.
Foto: Ryszard Kisiel

Izložba QAI/CEE

U utorak, 9. srpnja u 20 sati, u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvara se izložba QAA/CEE poljskog umjetnika Karola Radziszewskog. Splitski postav projekta Queer Archives International donosi arhivske materijale kvir povijesti prikupljene u centralnoj i istočnoj Europi. Na otvaranju organizirano je vodstvo umjetnika po izložbi. Izložba se može razgledati radnim danom do 26. srpnja, u terminima od 17 do 21 sat.
hoerspiel_ante_vizual.jpg

HOERSPIEL: Anti Perkoviću u spomen

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje), od publike i kritike cijenjena "kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija" dramaturginje i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro u kojem već pet godina nastupa 10 glumaca, glazbenika, radijskih autora i ton-majstora – vraća se po treći put na Ljetne noći Teatra Exit, i to u ponedjeljak, 8. srpnja u 21 i 30, u Muzej za umjetnost i obrt. Izložba je posvećena Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.
unnamed_19.png

Kontinuitet i diskontinuitet progresivnih ženskih časopisa

U utorak, 9. srpnja u 20 sati, u HDD galeriji (Boškovićeva 18) održat će se razgovor s grafičkom dizajnericom i fotografkinjom Barbarom Blasin, autoricom izložbe ŠIRITE ŽENSKI SVIJET! DIZAJN PROGRESIVNIH ŽENSKIH ČASOPISA 1934. – 1946.
unnamed_22.jpg

Kratka je noć! u Vintageu

Više od 70 minuta odličnih kratkometražnih filmova na programu su u nedjelju, 7. srpnja u ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Motovun Film Festival prikazat će najbolje filmove nominirane prošle godine za Europsku filmsku nagradu, kao i lanjskog dobitnika te nagrade i pobjednika u konkurenciji kratkog filma u Motovunu. Uz to, posjetitelji će moći sudjelovati i u filmskom kvizu koji će voditi proslavljena lovkinja iz Potjere Morana Zibar, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade. Ulaz je besplatan.
unnamed_17.png

17. Tabor Film Festival

Od četvrtka 11. srpnja do nedjelje 14. srpnja u dvorcu Veliki tabor održava se 17. Tabor film festival koji nudi obilje dobrih filmova, koncerte svjetskih glazbenih imena, besplatni kamp i radionice.
inura.jpg

Tribina Zagrebački Projekt Manhattan

Zelena akcija, Pravo na grad i Institut za političku ekologiju pozivaju na javnu tribinu Zagrebački Projekt Manhattan (Zagreb Manhattan Project) koja će se održati u utorak 2. srpnja u 19 sati, u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta.
gattaca.jpeg

Distopijske srijede u Ljetnom Art-kinu

Srpanjske srijede Ljetnog Art-kina bit će usklađene s bjelosvjetskim događajima te, stoga, prigodno posvećene pesimističnim vizijama znanstvenofantastične utopije u sklopu ciklusa Distopijske srijede.
Foto: Pixabay

Imamo li pravo na stan?

Tribina Imamo li pravo na stan? održat će se u ponedjeljak, 1. srpnja u 18 sati, u Kinu Tuškanac. Na javnoj tribini razgovarat će se o uzrocima i posljedicama krize priuštivog stanovanja te mogućim rješenjima.