Kultura

deppressiegala.jpg

Depressiegala

Udruga Životna linija povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10.10.) organizira Gala večer i koncert za širenje svijesti o problemu suicida i depresije, prvi događaj takve vrste u RH. Gala večer i koncert održat će se 10. listopada u klubu Sax. Prikupljena sredstva (ulaznice, donacije, sponzorstva) bit će namijenjena pokretanju besplatne telefonske linije za pomoć suicidalnim osobama u Republici Hrvatskoj.
unnamed_20.png

4. Film svima!

Četvrto izdanje Film svima - ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama, održat će se u četvrtak, 26.9. i petak, 27.9. u prostorima Filodrammatica Dvorane (Korzo 28/1) i Filmskog vrta Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (Viktora cara Emina 9). Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Foto: Mapiranje Trešnjevke

Mapiranje Trešnjevke - jesen/zima 2019

Danas nam kalendarski stiže jesen, a sa time i pravo vrijeme za objavu jesenskozimskog programa Mapiranje Trešnjevke. Ponovo su na programu uobičajene šetnje, a sve pozivaju i na drugo izdanje Jane's Walk seminara Zaigraj se sad, otkrij grad (sudjelovanje je besplatno!). Kreće i novi program pod naslovom Idemo na kvartovsku pivu!
na_brdu_ulomak_iz_filma.png

Izložba Na brdu_skice za izmještanje

Najavna izložba 13. Vox Feminae Festivala, "Na brdu_skice za izmještanje" autorica Karle Crnčević i Lucije Bužančić, otvara se u petak, 27. rujna, u BAZI (Adžijina 11, Zagreb) u 20h.
arabian_night.jpeg

Arapska večer: Plesno i gastronomsko druženje u ATTACK-u

Drugačija glazba u petak, 20. rujna, od 21 sat, u zagrebačkom klubu Attack predstavlja glazbeni program Arabian Night. Ambient, psydub i chill out glazbu, tematski povezanu s bliskoistočnim glazbenim izričajima, birat će Indra, Blue Forest i Hand of Damaru.
Foto: Martin Nadal

Kritički okidači u Filodrammatici

U organizaciji udruge Drugo more, u četvrtak 19. rujna u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka) otvorit će se izložba Kritički okidači španjolskih umjetnika Césara Escudera Andaluza i Martína Nadala. Na otvorenju u 20 sati umjetnici će okupljene provesti kroz predstavljene radove, koje su dosad izlagali na brojnim međunarodnim događajima, muzejima, galerijama i konferencijama. Izložba ostaje otvorena do 4. listopada.