Kultura

Foto: V. Benović, MUO

Biciklirajmo do MUO!

Muzej za umjetnost i obrt priključio se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti inicijativom pod nazivom Biciklirajmo do MUO!. Tom prigodom svi koji u tjednu mobilnosti od 17. do 22. rujna dođu biciklom do Muzeja i fotografiraju se ispred ostvarit će pravo na besplatan ulaz u Muzej.
25fps_copy19293.png

25 FPS

Polujubilarno, 15. izdanje festivala nezavisnih i nekomercijalnih filmova koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika i pripovijedanja, 25 FPS, održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu, u prostorima Studentskog centra, nakon čega će s dijelom programa gostovati u Rijeci (1. i 2. listopada, Art-kino Croatia) i Ljubljani (4. listopada, Slovenska kinoteka).
Zaton, Spomenik stradalima u Drugom svjetskom ratu uz križ i spomen ploču za poginule branitelje u Domovinskom ratu - foto: Kristina Leko

Demokratizacija kulture sjećanja u Drnišu i Kninu

Od 21. do 26. rujna ove godine u Drnišu i Kninu će se odviti program Demokratizacija kulture sjećanja. Riječ je o višegodišnjem projektu umjetnice Kristine Leko o spomenicima kao mjestima sjećanja, u produkciji umjetničke organizacije Otvoreni likovni pogon.
bozo_vreco_08_11_2019_instagram.jpg

Božo Vrećo u Opatiji

Incognito Agency najavljuje koncert Bože Vreće u prekrasnoj dvorani Centar Gervais u Opatiji, u petak, 8. studenog, s početkom u 21:15 h, a vrata se otvaraju u 20:00 h.
dokuart_logo.jpg

14. DOKUart festival u Bjelovaru

14. izdanje festivala dokumentarnog filma DOKUart održat će se od 5. do 11. listopada u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru.
foto_synthese_plakat.jpg

Izložba Foto Synthese

Nakon uspješne sezone u Berlinu, izložba "Foto Synthese" brazilskog fotografa Ricarda de Vicqa 18. rujna stiže u Zagreb. Izložba će biti otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, od 19. rujna do 2. listopada.
radionica_mocvara.jpg

Močvarna aura – Sretna škola na Savi u tri koraka

Klub Močvara u Zagrebu organizira skup radionica objedinjenih pod nazivom "Močvarna aura – Sretna škola na Savi u tri koraka" u nedjelju, 8. rujna, od 14 do 19 sati. Projekt je nastao u suradnji s udrugama Avokado, Centrar za zaštitu životinja i prirode – Key te udrugom Tricycle Trauma.
Ilustracija: Nataša Rašović

Zašto se sjećamo Nade Dimić?

Prostor rodne i medijske kulture K-zona, pod platformom Fierce Women, u petak (6. rujna) u društveno kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16/II) organizira predavanje posvećeno sjećanju na antifašistkinju i feminističku heroinu Nadu Dimić, na 96. obljetnicu njenog rođenja. Predavanje će održati Maja Flajsig s početkom u 18 sati.
image002_1.jpg

Šetnja: Povijest vode u koprivničkim industrijama

Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje (uvijek aktualne) teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada. U srijedu 4. rujna, pozivaju na druženje uz edukativnu šetnju centrom Koprivnice u kojoj će stručnjaci s različitih aspekata sagledati odnos vode i industrije u Koprivnici. Šetnja u predviđenom trajanju od 60 minuta kreće u 18 sati.
image003.jpg

Upisi u radionice Centra Knap

Centar KNAP danas počinje s upisima i prijavama za novu sezonu 2019/2020. Bogat program likovnog, glazbenog, dramskog i plesnog studija odlična je prilika za sve željne novih avantura i kreativnog razvoja. Upisi traju od 2. do 15. rujna, a s programom se počinje 23. rujna.