Kultura

Foto: Eko Pan

Mali sajam rabljenih stvari u Karlovcu

Udruga Eko Pan u subotu, 29. lipnja, od 10 do 13 sati održava redovni Imam, dam - dobro sam, mali sajam rabljenih stvari. Sajam se održava svake posljednje subote u mjesecu, a namijenjen je prodaji, razmjeni i darivanju rabljenih stvari. Održava se u prostoru udruge, u ul. kralja Tomislava, preko puta Trgovačko-ugostiteljske škole u Karlovcu. Sudjelovanje je besplatno.
agnes.jpg

Danas počinje 10. Kinookus FFF!

Kinookus Food Film Festival slavi svoj deseti rođendan pod temom Hrana budućnosti: u svim sekcijama stonske manifestacije razmatrat će se klimatske promjene i njihov utjecaj na proizvodnju hrane i život općenito. Program je počeo u 9 sati ujutro otvaranjem Kinolokus tražnice, a prvi dan festivala se nastavlja uz bogat filmski i izložbeni program do kasne večeri. Festival traje do 30. lipnja.
dodir.jpg

Tjedan Helen Keller u Zagrebu

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, u razdoblju od 26. lipnja do 3. srpnja, organizira niz aktivnosti, koje će se održati u sklopu međunarodnog Tjedna Helen Keller. Savez Dodir ove godine obilježava 25 godina djelovanja.
image_cekanje_small.jpg

Performans Čekanje

Performans Čekanje autorice Sonje Leboš održat će se u petak, 28. lipnja, u 11.00 h, ispred Vinogradske bolnice u Zagrebu.
perforacije2.jpg

Ganz nove Perforacije

Sljedeći tjedan u Zagrebu počinju Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji okuplja autore iz područja suvremenog kazališta, plesa i performansa. Već 11. godinu za redom Zagreb na tjedan dana, od 27. lipnja do 2. srpnja, postaje epicentar performansa i hibridnih izvedbenih žanrova, a program se seli i u ostale gradove Hrvatske - Rijeku, Dubrovnik, Split, Koprivnicu, Zadar i Osijek.
krenimo.jpg

Grupa Krenimo: Neočekivano

Javne galerije pozivaju vas na izložbu Neočekivano, Grupe Krenimo u srijedu, 26.lipnja, od 18 do 20 sati na sportsko rekreacijskom centru Tuškanac - Krešićeve livade (plato iznad ljetnog kina Tuškanac, Zagreb).
fb_vizual_final.jpg

(mali zeleni) PLAN ZA BIJEG

Multimedijalna koliba u suradnji s ansamblom RadioTeatra najavljuje prvi dio godišnjeg ciklusa malih radiofonijskih izvedbi: (mali zeleni) PLAN ZA BIJEG koji će se održati u utorak, 25. lipnja, od 13:30 do 20 sati u šumi i na proplanku pored Planinarskog doma Risnjak na Sljemenu.
thanosgogos_aaa.jpg

4. Pjesnička ofenziva u udruzi AAA - Thanos Gogos

U srijedu, 19. lipnja, u 21h u prostorijama udruge Adria Art Annale (Dioklecijanova 1, Split) održat će se četvrta po redu "Pjesnička ofenziva" u sklopu koje predstavljaju zanimljive domaće i strane pjesnike. U goste ovaj put dolazi pjesnik, izdavač i anarhist Thanos Gogos.