Kultura

bogdan.jpg

Bogdan Bogdanović - Misli i snovi

Izložba Bogdan Bogdanović – Misli i snovi otvara se u utorak, 18. lipnja, u 12 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.
izlozba_marijan_2.jpg

Izložba: Marjan – što jest i tu je

U utorak, 18. lipnja, u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Emanuel Vidović otvara se izložba "Marjan – što jest i tu je" u organizaciji Muzeja grada Splita. Autorica izložbe je Nela Žižić. Izložba će biti otvorena do 15. rujna.
ulaz_knust_moteltrogir.jpg

Mediteranska mreža modernizma: Razgovor s arhitektom Nebojšom Weinerom

Treće događanje u ciklusu Protuvrijeme/Contretemps razgovor je s arhitektom Nebojšom Weinerom, sudionikom programa Tehničke pomoći Jugoslavije afričkim zemljama 1960-ih i 1980-ih godina. S arhitektom Weinerom razgovarat će dr.sc. Tamara Bjažić Klarin. Predavanje će se održati 19. lipnja s početkom u 19 sati u prostorima Udruženja hvatskih arhitekata / Društva arhitekata Zagreba.
diversions.png

6. DIVERSIONS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL

Šesto izdanje Diversions International Short Film Festivala počinje u Zagrebu, 10. lipnja u MM centru u 19 sati, gostovanjem Docaviva - The Tel Aviv Documentary Festivala iz Izraela. Gosti su Yaara Ozery, programska direktorica Docaviva, Rotem Dimand, redateljica filma Silueta Pletenica i Nenad Puhovski, direktor ZagrebDoxa. Moderator rasprave je producent Vedran Šuvar.
privrednik_copy67339.jpg

Hajka na Rome – što se iza brda valja?

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Hajka na Rome – što se iza brda valja?, koja će se održati u utorak, 11. lipnja u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, Zagreb).
q10.jpg

qFEST u Beton kinu

I ove godine u susret Splitskom prajdu kolektiv queerANarchive organizira qFEST. Filmski program festivala održat će se 10. i 13. lipnja u Beton kinu, Dom mladih. Program sastavljen iz queer-feminističke perspektive donosi niz filmskih ostvarenja koja se bave temama solidarnosti, zajednice, brige za sebe i drugoga te govore o radikalnoj političkoj snazi seksualnosti i roda.  Svi programi qFESTa su besplatni.
tjedan_izb.jpg

6. Tjedni IZBJEGLICAma! : Upoznajmo se, promijenimo perspektivu!

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje kroz svoj rad pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, šesti puta za redom organizira Tjedne IZBJEGLICAma!, niz javnih događanja kojima poziva građane da se upoznaju s novim članovima hrvatskog društva. Ovog puta možete se pridružiti događanjima u Zagrebu, Kutini, Hrvatskoj Kostajnici i Splitu, od 7. do 20. lipnja.