Kultura

baner_mmm.gif

Afrički radovi hrvatskih arhitekata

Drugo predavanje iz ciklusa Protuvrijeme/Contretemps održat će Mojca Smode Cvitanović na temu Afrički radovi hrvatskih arhitekata. Predavanje će se održati 13. lipnja s početkom u 19 sati, u prostorima Udruženja hvatskih arhitekata/Društva arhitekata Zagreba.
partycipacija_2019.jpg

Partycipacija

Zagreb Pride i ove godine, nakon uzbudljivog Mjeseca i Povorke ponosa, poziva na Pride Partycipaciju, službeni after party 18. zagrebačke Povorke ponosa, čijim ulaznicama se financijski podržava održavanje Povorke ponosa. Ove subote od 22 sata ponovno zauzimaju klub Boogaloo, gdje će ugostiti razne izvođače i izvođačice iz Belgije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.
tom_gotovac.jpg

Film Toma Gotovca u MM centru

Projekcija avanagardnog filma GLENN MILLER 1. (Srednjoškolsko igralište 1.) redatelja Tomislava Gotovca održat će se u petak, 7. lipnja u MM Centru s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.
fb_cover.jpg

MEDS izložba i party

AKC Attack i udruga Imagon u sklopu ovogodišnjeg MEDS (Meeting of Design Students) organiziraju finalnu večer ispunjenu prezentacijom njihova vlastitog rada koji je nastao tijekom ovogodišnjeg druženja. Izložba i druženje će se održati u petak 7. lipnja. Vrata galerije otvaraju se u 18 sati, a početak glazbenog dijela u klubu počinje u 22 sata.
bookskp_copy75740.jpg

Booksa u parku

Kao i prethodne tri godine, kroz nekoliko dana sredinom lipnja sva događanja koja Booksa organizira događat će se na otvorenom, u parku ispred kluba u Martićevoj. Od utorka, 11.6. pa do nedjelje, 16.6. pokraj spomenika fra Grgi Martiću odvijat će se književni razgovori, koncerti, kreativne radionice, projekcija kratkih filmova, timsko pričanje priča, slušateljski klub i brojne druge aktivnosti. Sva događanja u sklopu Bookse u parku su besplatna.
maksimir.jpg

Otvorena vrata Parka Maksimir

WWF Adria u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir i Srednjom školom-Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb (CZOO), organizira događanje povodom obilježavanja Europskog dana parkova, s temom pristupačnosti zaštićenih područja i uključenost svih posjetitelja u zaštićenim područjima. Događanje će se održati u subotu, 8. lipnja, s početkom u 11 sati, u Parku Maksimir (Zagreb).
nadin.jpg

Sjeti se i obuci nadin.artikal

U ime Nade Dimić, antifašističke heroine NOB-a i simbola radništva koje je utjelovljavala tvornica tekstila Nada Dimić u Zagrebu, umjetnice Šareni i Тиха nabavljaju robu iz druge ruke te procesom sitotiska stavljaju poruke na reciklirani tekstil, nakon čega slijedi šivanje na šivaćoj mašini i glačanje kako bi tinta bila što otpornija i poruka time bila što jasnija. Njihove artikle možete pogledati u subotu, 8. lipnja u Botaničaru, od 11 do 15 sati.
najava.jpg

Priča Konca

U četvrtak, 13. lipnja u 19 sati, u Galeriji Živi Atelje DK održat će se otvorenje izložbe Priča Konca koja je nastala u sklopu kolegija Kustoske prakse na diplomskom studiju povijesti umjetnosti, a izlažu studenti diplomskog studija Tekstilno - tehnološkog fakulteta. Cilj suradnje je približiti proces nastanka tekstila i prikazati njegovu širu primjenu te na taj način doprinijeti valorizaciji spomenute grane umjetnosti.
plakat_a4_vegefest_polozen.png

4. Vegefest

U subotu, 8. lipnja na Franjevačkom trgu u Varaždinu, održat će se 4. festival veganskih proizvoda i održivog življenja VegeFest. Na festivalu će se izlagati i promovirati isključivo proizvodi biljnog podrijetla te proizvodi koji nisu testirani na životinjama. Uz bogatu ponudu veganskih proizvoda (više od 30 izlagača) posjetitelje očekuje cjelodnevni zanimljiv program.
svjerr.jpg

Više od svjetla i soli

Izložba Više od svjetla i soli: 200 godina hrvatskih svjetionika, bit će otvorena u utorak, 4. lipnja u 19 i 30 sati u žitnici Rupe. Kako bi obilježili veliku obljetnicu - 200 godina organizirane svjetioničarske službe na istočnoj obali Jadrana, izložbu su zajednički realizirali Hrvatski pomorski muzej Split i Plovput d.o.o., a njeni su autori Danka Radić, Marijan Bradanović, Dean Krmac, Petra Blažević, Sunčana Dežjot i Antonija Perković.