Kultura

towas.jpg

Prema novom nasljeđu: protagonisti, izazovi, prekidi

Četverodnevni simpozij/javni sastanak Prema novom nasljeđu: protagonisti, izazovi, prekidi, odvijat će se u Splitu i okolici od 17. do 20. listopada. Namjera je sagledati procese, protagoniste, metode i izazove u polju historizacije moderniteta i zaštite modernističke baštine, u međunarodnom kontekstu. Osim predavanja, prezentacija i razgovora, program uključuje niz stručno vođenih tura otvorenih za javnost.
69632439_105828947468574_5768022636214878208_o.jpg

nadin.artikal u Oktogonu

Reciklažni robni brand nadin.artikal danas se u 12 sati promovira na zagrebačkoj špici, u Oktogonu kod Cvjetnog trga. Uz prodaju odjeće cilj je progovaranje o problematičnoj modnoj industriji. Akcija se održava kao potpora Maršu solidarnosti, a nadin.artikl ima spremne prišivke s antifašističkim porukama.
Foto: D. Konjikušić

Izložba "Novosti 20/20" u Pogonu Jedinstvo

U zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, od 11. do 20. listopada, odražava se izložba "Novosti 20/20", u povodu 20 godina kontinuiranog izlaženja samostalnog srpskog tjednika ''Novosti''.
mochvarnaaura_mochvara.jpg

Svjetski dan hrane u Močvari

Povodom Svjetskog dana hrane, koji se obilježava 16. listopada, zagrebački Klub Močvara organizira natjecanje u jedenju ljutih umaka i skup radionica uz roštilj s hranom na biljnoj bazi u nedjelju, 13. listopada, od 16 sati do ponoći. Događaj je nastao u sklopu projekta Močvarna aura te u suradnji s Centrom za zaštitu životinja i prirode – Key, udrugom Avokado i udrugom Tricycle Trauma.
S druge strane ogledala

S druge strane ogledala - od pacijenta do programera

U subotu 12. listopada u 19 sati, u Centru mladih Ribnjak u istoimenom zagrebačkom parku, održat će se dobrotvorna kazališna večer i popratna donatorska akcija "S druge strane ogledala: od pacijenta do programera", u organizaciji Zaklade SOLIDARNA i udruge Ludruga u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja.
maker_faire_zagreb.jpg

Maker Faire Zagreb 2019.

Festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva Maker Faire Zagreb održat će se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, 12. i 13. listopada, od 10 do 17 sati. Ulaz na događanje je besplatan.
muzej_susjedstva_baza.jpg

Prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka

U društvenom i umjetničkom prostoru Baza u četvrtak, 10. listopada, započinje prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka. Građane se poziva da donesu fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti kvarta. Ideja muzeja je dati vrijednost pričama iz zajednice koje nisu dio službene povijesti.
jane_w.jpg

2. Jane’s Walk seminar: Zaigraj se sad, otkrij grad!

2. Jane’s Walk seminar u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i aktivista Mapiranja Trešnjevke održat će se u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka (Zagreb, Park Stara Trešnjevka 1) od 18. do 20. listopada pod naslovom "Zaigraj se sad, otkrij grad!"
clubture_copy86811.png

12. Clubture Forum u Zagrebu

Savez udruga Klubtura i Savez udruga Operacija grad od 9. do 11. listopada u Zagrebu organiziraju 12. Clubture Forum.