Kultura

documenta_copy76603.gif

Lica otpora

Documenta poziva na otvaranje izložbe Lica otpora i konferenciju Otpor nasilju i zagovaranje pravde, utvrđivanja činjenica i razvijanja kulture pamćenja, koja se održava od 24. do 25. ožujka u Zagrebu.
nova_diga.jpg

queerANarchive - (ne)vidljivi tragovi jedne povijesti

Kolektiv queerANarchvive poziva na izložbu (Ne)vidljivi tragovi jedne povijesti koja će biti otvorena u ponedjeljak, 20. ožujka u 20 sati u Galeriji Praktika splitskog Doma mladih. Izložba se može razgledati radnim danom od 18 do 21 sat, zaključno s 24. ožujka.
atlas.jpg

Izložba Kritički atlas interneta

Otvorenje izložbe francuske umjetnice Louise Drulhe, naziva Kritički atlas interneta, održat će se 16. ožujka s početkom u 20 sati, u riječkoj galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1) u organizaciji udruge Drugo more. Autorica će zainteresirane posjetitelje pobliže upoznati sa svojim radovima na stručnim vodstvima kroz izložbu, koja će se održati u petak, 17. ožujka, s početkom u 10 i 12:30 sati. Izložba je otvorena do 7. travnja.
kuzma.jpg

Kuzma i Shaka Zulu pripremaju nabrijani set za Sax

Kuzma i Shaka Zulu, mediteranska koncertna atrakcija koja podjednako oduševljava casual studente, alternativce i šminkere, premijerno dolazi u Sax u subotu, 18. ožujka. Prije njih nastupit će zagrebački Univerzitas, bend čiji se žanr tek treba otkriti.
modernizam.jpg

Kako štitimo arhitekturu modernizma 2

Druga u seriji tribina o zaštiti arhitekture modernizma održat će se u Šibeniku, 15. ožujka, s početkom u 18 30 sati u Gradskoj knjižnici Šibenik.
avan_noir.jpg

Avant-Noir - suvremeni film Afrike

Kratki utorak u kinu Tuškanac, 7. ožujka u 20 sati, ugostiti će Grega de Cuira Jr., američkog nezavisnog filmologa, pisca, prevoditelja i kuratora koji već godinama živi u Beogradu. On će predstaviti program Avant-Noir (Volume 1), koji istražuje suvremeno stvaralaštvo afričkih filmaša i videoumjetnika, umjetnika iz afričke dijaspore, kao i radove koji promatraju afričku kulturu iz drugih perspektiva.
upitnik_679x350_copy99455.jpg

Dani otvorenih podataka

Povodom globalnog Dana otvorenih podataka, vikend građanskih inovacija Open Data Day Hrvatska 2017 održava se u Zagrebu se od 3. do 5. ožujka, u organizaciji Hrvatske udruga za otvorene sustave i Internet i njene ekspertne skupine Programiraj za Hrvatsku te Povjerenika za informiranje, a uz partnerstvo GONG-a i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu te uz medijskog sponzora Netokraciju.
gv_logo.png

Good Vibrations u Rijeci

Good Vibrations je koncertni program koji se održava svaku drugu srijedu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. U proteklih pet sezona s preko 130 izdanja dobre vibracije širilo je gotovo 300 hrvatskih i europskih bendova. U petak, 17. ožujka u klubu Beertija, održava se prvo gostovanje Good Vibrationsa u Rijeci - za dobre vibracije pobrinuti će se zagrebački She Loves Pablo i riječki Mamut. Cijena ulaznice 30 kuna, na dan koncerta 35 kuna.
wovenhand.jpg

Wovenhand u Rijeci i Zagrebu

Distune promotion i Žedno uho dovode Wovenhandi u Zagreb u srijedu, 10. svibnja, u klub Močvara, te u petak, 19. svibnja, u Pogon kulture u Rijeku.