Kultura

booksa_u_parku.jpg

Booksa u parku

Od četvrtka, 14. lipnja, zaključno s nedjeljom, 17. lipnja, zahvaljujući festivalu Design District Zagreb, klub Booksa preselit će svoje programe u mali park ispred Martićeve 14d. Program Booksa u parku donosi raznovrsna događanja.
boris_pavlin.jpg

Energija u rukama građana

Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 14. lipnja, s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.
koncert_solidarna_pozivnica_ulaznica.png

Solidaran koncert za djecu Fonda Dese & Jerka Bakovića

Zaklada SOLIDARNA organizira Solidaran koncert za djecu Fonda Dese & Jerka Bakovića koji će se održati u srijedu 20.lipnja od 18h do 20h u Kinu Europa u Zagrebu. Na ovom dobrotvornom koncertu, čija je svrha prikupljanje dodatnih donacija za podršku školovanju siromašne djece, stipendista Fonda Desa&Jerko Baković – nastupit će simfonijski SO-DO orkestar djece i omladine te Pavle Miljenović Jazz Quartet, sačinjen od vrhunskih i nagrađivanih hrvatskih jazz muzičara mlađe generacije.
Foto: Ride

Prvoborci shoegazea Ride na SuperUhu

Uz niz mladih i manje mladih, ali zato odreda sjajnih izvođača, SuperUho uvijek vodi računa o onima koji su unatrag 20, 30 ili više godina mijenjali budućnost popularne glazbe, a čija je istinska vrijednost nerijetko prepoznata desetljećima poslije. Jedni od takvih su i Ride, četvorka koja je prije 30 godina u Oxfordu sa svojim suborcima My Bloody Valentine i Slowdive pokrenula pravu malu glazbenu revoluciju u Velikoj Britaniji.
14.tirenin_kazalis_ni_kamp.jpg

14. Tirenin Kazališni kamp

Teatar Tirena ove godine organizira 14. Kazališni kamp koji će se odvijati u Zagrebu od 18. lipnja do 5. srpnja. U sklopu ovogodišnjeg Kazališnog kampa održat će se sedam raznovrsnih kazališnih radionica za različite uzraste.
vizual_destrukcija_muzevnosti.png

Destrukcija muževnosti

Otvorenje izložbe modnih ilustracija i odjevnih predmeta Destrukcija muževnosti modnog dizajnera i ilustratora Dominika Brandibura u suradnji s kustosom i povjesničarom umjetnosti Leopoldom Rupnikom, održat će se 14. lipnja s početkom u 19 sati, u Galeriji R3a, Ribnjak 3A, u Zagrebu. Izložba je otvorena do 21. lipnja.
slavenka_drakulic_fraktura.jpg

Razgovor sa Slavenkom Drakulić

Centar za ženske studije i nakladnička kuća Fraktura s veseljem vas pozivaju na razgovor povodom objavljivanja nove knjige Slavenke Drakulić Nevidljiva žena i druge priče, 14. lipnja u 19 sati u Centru za ženske studije (Dolac 8, Zagreb).
zmaj_mocvara.jpg

Primijenjena u Močvari #4

U susret kraju nastavne godine Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu popularno zvana ŠPUD zajedno s UBU-om i URK-om sprema nezaboravno događanje na Savskom nasipu i u Klubu Močvara, 12. lipnja od 18 sati, kao jedno od niza događanja ovogodišnjeg izdanja Primijenjena u Močvari #4 u sklopu projekta Močvarni laboratorij.
hdlu_2008.jpg

Je li umjetnost samo za privilegirane?

Razgovor sa slovenskom istraživačicom i povjesničarkom umjetnosti Beti Žerovc održat će se u petak, 8. lipnja u 18 sati, u Klubu HDLU. Razgovor je dio diskurzivnog programa ovogodišnjeg Salona mladih – Panoptikon, a vodit će ga kustosica Salona Mirna Rul.
somalija_pen.png

Književna senzibilizacija - Somalija

Šesta Književna senzibilizacija na temu Somalije u održat će se 7. lipnja u 18 i 30 sati, u Knjižnici Dugave (Ulica Sv. Mateja 7), na kojoj će o Somaliji i somalskim autoricama Warsan Shire, Waris Dirie i Ayaan Hirsi Ali te integraciji izbjeglica kroz umjetnost i kulturu govoriti Tomica Bajsić, pjesnik i predsjednik Hrvatskog centra PEN-a, Mohamed Omar Gagale, gost iz Somalije i Ksenija Banović, moderatorica i voditeljica projekta.