Kultura

q10.jpg

qFEST u Beton kinu

I ove godine u susret Splitskom prajdu kolektiv queerANarchive organizira qFEST. Filmski program festivala održat će se 10. i 13. lipnja u Beton kinu, Dom mladih. Program sastavljen iz queer-feminističke perspektive donosi niz filmskih ostvarenja koja se bave temama solidarnosti, zajednice, brige za sebe i drugoga te govore o radikalnoj političkoj snazi seksualnosti i roda.  Svi programi qFESTa su besplatni.
tjedan_izb.jpg

6. Tjedni IZBJEGLICAma! : Upoznajmo se, promijenimo perspektivu!

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje kroz svoj rad pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, šesti puta za redom organizira Tjedne IZBJEGLICAma!, niz javnih događanja kojima poziva građane da se upoznaju s novim članovima hrvatskog društva. Ovog puta možete se pridružiti događanjima u Zagrebu, Kutini, Hrvatskoj Kostajnici i Splitu, od 7. do 20. lipnja.
unnamed_21.jpg

11. Ganz nove Perforacije

Ganz nove Perforacije, jedini hrvatski festival autorske produkcije koji okuplja nezavisne umjetnike suvremenog kazališta, plesa i performansa ove godine održava se jedanaesti put od 7. lipnja do 11. listopada u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Splitu, Koprivnici, Zadru i Osijeku u organizaciji Domina i u suradnji s brojnim umjetnicima i organizacijama nezavisne i institucionalne kulturne scene te građanima.
baner_mmm.gif

Afrički radovi hrvatskih arhitekata

Drugo predavanje iz ciklusa Protuvrijeme/Contretemps održat će Mojca Smode Cvitanović na temu Afrički radovi hrvatskih arhitekata. Predavanje će se održati 13. lipnja s početkom u 19 sati, u prostorima Udruženja hvatskih arhitekata/Društva arhitekata Zagreba.
partycipacija_2019.jpg

Partycipacija

Zagreb Pride i ove godine, nakon uzbudljivog Mjeseca i Povorke ponosa, poziva na Pride Partycipaciju, službeni after party 18. zagrebačke Povorke ponosa, čijim ulaznicama se financijski podržava održavanje Povorke ponosa. Ove subote od 22 sata ponovno zauzimaju klub Boogaloo, gdje će ugostiti razne izvođače i izvođačice iz Belgije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.
tom_gotovac.jpg

Film Toma Gotovca u MM centru

Projekcija avanagardnog filma GLENN MILLER 1. (Srednjoškolsko igralište 1.) redatelja Tomislava Gotovca održat će se u petak, 7. lipnja u MM Centru s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.
fb_cover.jpg

MEDS izložba i party

AKC Attack i udruga Imagon u sklopu ovogodišnjeg MEDS (Meeting of Design Students) organiziraju finalnu večer ispunjenu prezentacijom njihova vlastitog rada koji je nastao tijekom ovogodišnjeg druženja. Izložba i druženje će se održati u petak 7. lipnja. Vrata galerije otvaraju se u 18 sati, a početak glazbenog dijela u klubu počinje u 22 sata.
bookskp_copy75740.jpg

Booksa u parku

Kao i prethodne tri godine, kroz nekoliko dana sredinom lipnja sva događanja koja Booksa organizira događat će se na otvorenom, u parku ispred kluba u Martićevoj. Od utorka, 11.6. pa do nedjelje, 16.6. pokraj spomenika fra Grgi Martiću odvijat će se književni razgovori, koncerti, kreativne radionice, projekcija kratkih filmova, timsko pričanje priča, slušateljski klub i brojne druge aktivnosti. Sva događanja u sklopu Bookse u parku su besplatna.
maksimir.jpg

Otvorena vrata Parka Maksimir

WWF Adria u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir i Srednjom školom-Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb (CZOO), organizira događanje povodom obilježavanja Europskog dana parkova, s temom pristupačnosti zaštićenih područja i uključenost svih posjetitelja u zaštićenim područjima. Događanje će se održati u subotu, 8. lipnja, s početkom u 11 sati, u Parku Maksimir (Zagreb).
nadin.jpg

Sjeti se i obuci nadin.artikal

U ime Nade Dimić, antifašističke heroine NOB-a i simbola radništva koje je utjelovljavala tvornica tekstila Nada Dimić u Zagrebu, umjetnice Šareni i Тиха nabavljaju robu iz druge ruke te procesom sitotiska stavljaju poruke na reciklirani tekstil, nakon čega slijedi šivanje na šivaćoj mašini i glačanje kako bi tinta bila što otpornija i poruka time bila što jasnija. Njihove artikle možete pogledati u subotu, 8. lipnja u Botaničaru, od 11 do 15 sati.