Kultura

Tokio (Foto: Dan Oki)

Dan Oki - Odsutnost teleprisutnosti

Izložba Odsutnost teleprisutnosti Dana Okija otvara se 12. veljače u 19 sati, u Galeriji VN. Estetika teleprisutnosti začeta je preko telefonskih razgovora. Posljednjih je desetljeća došlo do promjene upotrebe mobilnog telefona u tehnološkom i antropološkom smislu. Danas je pak postojanje teleprisutnosti nešto sasvim uobičajeno. Izložba ostaje otvorena do 8. ožujka.
Foto: Ildiko Enyedi, On body and soul

Kino učionica: Ženski film u jugoistočnoj Europi

Prvo predavanje ovogodišnjeg ciklusa Kino učionice održat će se u ponedjeljak, 11. veljače s početkom u 19 sati, u Art kinu u Rijeci. Asja Krsmanović priča na temu ženskog filma u jugoistočnoj Europi. U svom izlaganju govorit će o najznačajnijim suvremenim filmovima jugoistočne Europe koje su režirale žene i čiji su glavni likovi ženski likovi, te načinima na koji su one prikazane.
plakat_za_izlozbu2.jpg

Izložba grupe Amaterista

Izložba grupe Amaterista otvara se u Knjižnici Bogdan Ogrizović, 11. veljače, u ponedjeljak u 20 sati. Riječ je o grupi od desetak slikarica i slikara koji već dugo studiraju slikarstvo kod nekoliko profesora (Miloša Popovića, Helene Ramljak, Ozrena Fellera i Borisa Kuglera) u kontinuititetu, a nemaju formalnu slikarsku naobrazbu.
Foto: Dustin Condren

Algiers dolaze u Zagreb i Šibenik

Jedan od najinovativnijih i najboljih bendova današnjice, Algiers, u utorak, 12.2., dolaze u zagrebačku Močvaru, a dan kasnije, 13.2., nastupaju u šibenskom Azimutu. Njihov spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Foura ili A Certain Ratio, do elektropunk i industrial prizvuka kultnih Suicidea zaintrigirao je glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili.
avdic_vintage.jpg

Damir Avdić u Vintage Industrial Baru

Bosanski Psiho / Diplomatz / Graha... zovite kako hoćete Damira Avdića, ali ga obavezno pogledajte ga u četvrtak 7. veljače u Vintage Industrialu (Savska 160, Zagreb). Koncert kreće u 21:30, a cijena ulaznice iznosi 45 kuna u pretprodaji, tj. 60 kuna na dan koncerta.
anarh.jpg

15. Anarhistički sajam knjiga

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već petnaest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane. Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo. Ove godine sajam se održava od 5. do 7. travnja u AKC Medika.
Foto: Udruga Žmergo

Ekološki sajam Opatija

Ove subote, 9. veljače, očekuje nas prvo izdanje 10. Ekološkog sajma Opatija u organizaciji udruge Žmergo. Sajam se održava na već dobro poznatom starom mjestu – ispred tržnice Mrkat, od 9 do 14 sati. Na sajmu će se okupiti certificirani izlagači koji će svoje eko proizvode ponuditi građanima Opatije, kao i svim njenim posjetiteljima.
51153993_1275486315910018_2589852836967743488_n.jpg

VIII. rođendan Reci:klaonice

VIII. rođendan Reci:Klaonice slavit će se 9. veljače, od 22 sata. U jeku zatvaranja i raspadanja autonomnih prostora, dođite i proslavite kontinuirani otpor, uz svirku bendova Grampa, Ponor, Drotpad i Nulla Osta. Sprema se i veganska večera. Upad 30 kuna.
cover_1.jpg

12. Gledalište Kinokluba Zagreb

12. Gledalište Kinokluba Zagreb ove će se godine održati u kinu Tuškanac 15. i 16. veljače. Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati filmovi svih članova KKZ-a snimljeni u 2018. godini.
mart.jpg

Šta je 15. februara? - 8. mart!

I ove godine drugarska se pomoć i podrška za organizaciju četvrtog po redu osmomartovskog Noćnog marša u Zagrebu traži od svih nas. Faktivke pozivaju na donatorsku žurku koja se održava 15. veljače u Spunku, od 21 sat. Ako nemate za donaciju, svejedno se dođite zabaviti!