Kultura

vuk_cosic1.jpg

Vuk Ćosić: Sabrane historije

Izložba Sabrane historije donosi u prostor riječke Galerije Filodrammatica (Korzo 28/1) djelomičnu retrospektivu radova Vuka Ćosića, međunarodno priznatog pionira i klasika internetske umjetnosti, odnosno net.arta. Otvorenje izložbe održat će se 13. travnja s početkom u 20 sati, a možete je pogledati do 5. svibnja. Ulaz je besplatan.
unnamed_46.jpg

6. KIKI

Ovogodišnji, šesti po redu KIKI - Međunarodni festival dječjeg filma održat će se od 24. do 28. travnja, a organizaciju kao i do sada potpisuju Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu – GOKUL. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru − kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.
drugo_sjecanje_kolaz_900x600.jpg

D(r)ugo sjećanje

U petak, 14. travnja u 20 sati, u HDD galeriji (Boškovićeva 18, Zagreb) otvara se izložba D(R)UGO SJEĆANJE. Izložba predstavlja dizajnerske, ali i umjetničke radove koji tematiziraju kulturu sjećanja, odnos prema civilnim žrtvama ratova, antifašizmu i povijesti ratnog nasilja.
dub.jpg

Dubrovnik i zločini nad kulturnom baštinom

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva na projekciju filma Outreach programa Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Dubrovnik i zločini nad kulturnom baštinom. Nakon kino-premijere koja počinje u 18 sati u utorak 11. travnja u Dokukinu Kic (Preradovićeva 5, Zagreb) slijedi razgovor o filmu s redateljem. Ulaz je besplatan.
janjemojemalo.jpg

Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije), šesta epizoda

U utorak 11. travnja, od 19 do 21 sati otvaraju se izložbe Tine Gverović i Siniše Ilića Kolaž s autoputa u stanu Softić te izložbe Borisa Cvjetanovića, Milice Tomić i Želimira Žilnika u Galeriji Nova. U srijedu 12. travnja u 19 sati otvara se velika grupna izložba u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika uz performanse umjetnika Tima Etchellsa, Sanje Iveković, Borisa Ondreička, Jána Zavarskog, Vita Havraneka i Slavena Tolja. izložbe su otvorene do 6. svibnja.
hoerspiel.jpg

HOERSPIEL: Anti Perkoviću u spomen

Posebna izvedba predstave Pavlice Bajsić Brazzoduro, Hoerspiel: Anti Perkoviću u spomen, održat će se 9. i 10. travnja s početkom u 17 i 19 sati, u kući Arko (Basaričekova 24, Zagreb). Cijena ulaznice je 60 kuna, a čitav iznos ide u humanitarne svrhe.
silvio_lorusso_foto_fulvio_orsenigo.jpg

Predavanje Dobrodošli u poduzetnički prekarijat

Silvio Lorusso, talijanski umjetnik, dizajner i istraživač koji živi i radi u Rotterdamu, održat će u Rijeci izlaganje na temu poduzetničkog prekarijata (eng. entreprecariat). Predavanje u organizaciji udruge Drugo more održat će se na engleskom jeziku u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28, prvi kat), u petak 7. travnja, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.
klasicna_mocvara.png

Klasična u Močvari #2: Klasična i klasičari nekad i danas!

U sklopu projekta Močvarin Laboratorij, 5. travnja s početkom u 20 sati, održat će se Klasična u Močvara: Klasična i klasičari nekada gdje će gostovati Ian Grgić, Neven Jovanović te Vanja Matujec s ciljem preispitivanja klasičnog obrazovanja u 21. stoljeću te pokušaju odgovora ima li smisla čitati Cicerona i Homera, učiti deklinacije i nepravilne glagole u doba tableta, pametnih telefona i interneta. Ulaz je besplatan.
priv.jpg

Lokalni izbori: Novi ljudi u politici

Tribina će se održati u utorak, 28. ožujka u 18 sati, u Privrednikovom domu (prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb). Na tribini će govoriti Rada Borić, Nova ljevica, Tomislav Tomašević, platforma Zagreb je naš i dr. sc. Tonči Kursar, Fakultet političkih znanosti.