Kultura

ponor22.jpg

Promocija vinilnog izdanja Prah i pepeo + gosti

Promocija vinilnog izdanja novog albuma Prah i pepeo zagrebačkog hardcore benda Ponor održat će se 14. lipnja od 20 i 45 sati u Akc Medika (Pierottijeva 11, Zagreb). Uz Ponor nastupaju Sentence, Humanity is a Curse i Accident. Upad je 35 kuna.
Vizual: Oleg Šuran

Izložba Cjeloživotno učenje

U galerijskom prostoru Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka), umjetnička organizacija Drugo more od 8. do 30. lipnja predstavlja radove dizajnera i umjetnika Silvija Lorussa i Sebastiana Schmiega, koji godinama surađuju na projektima koji istražuju odnose između tehnologije, dizajna, obrazovanja i poduzetništva. Otvorenje izložbe održat će se 8. lipnja s početkom u 20 sati, uz druženje i razgovor s autorima koji će posjetitelje provesti kroz postav. Ulaz je besplatan, a izložbu je moguće posjetiti radnim danima od 17 do 21 sat.
sub_bleibt.jpg

Sub bleibt - Soliparty

SUB SOLIPARTY je benefit koncert podrške za jedno od najbitnijih DIY prostora u ovom dijelu Europe – SUB u Grazu. Da bi nastavili djelovati primorani su napraviti određene građevinske preinake, a potrebna sredstva sežu i do 12 tisuća eura. Koncert će se održati 7. lipnja, od 21 sat u Attacku. AKC Attack je samo još jedan kolektiv koji benefit koncertom pomaže doseći potrebnu svotu.
booksa_knjige_copy23935.jpg

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Sve ljubiteljice i ljubitelji čitanja koji posjete Booksu u srijedu, 6. lipnja od 16 do 21 i 30 sati, za 10 kuna predložene donacije moći će odabrati bilo koju knjigu s Booksinih polica i odnijeti je doma.
fb_eventcover2.jpg

5. Rođendan Multimedijalne kolibe

5. rođendan Multimedijalne kolibe proslavit će se u petak i subotu, 15. i 16. lipnja,, u prostorima Studentskog centra u Zagrebu (Savska 25).
Foto: ytb-prtsc

Predavanje Judith Butler u Rijeci

U ponedjeljak, 18. lipnja u 18 sati, u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci otvara se Ljetna škola Kritika nasilja danas: kako misliti i boriti se protiv nasilja. Tom prilikom ugledna američka filozofkinja Judith Butler (Sveučilište u Kaliforniji, Berkeley) održat će javno predavanje na temu Interpretiranje nenasilja - uz moderaciju Sanje Bojanić.
sef_festival.png

SEF Festival

I ove godine, po peti put održava se Studentski etnografski filmski festival u Zadru. SEF se organizira s ciljem upoznavanja studenata s etnografskim filmom. Otvorenje festivala zakazano je za petak, 1. lipnja, u 15 sati, u Studentskom klubu Božo Lerotić.
dknap18_skica_plakat7_page_001.jpg

11. Dani kulture na Pešči

11. Dani kulture na Pešči održat će se od 4. do 9. lipnja. I ovoga puta posjetitelje očekuje mnoštvo raznovrsnih, kreativnih i edukativnih radionica namijenjenih djeci i mladima, produkcije dramskih i glazbenih studija te zanimljivih predstava i koncerata. Ulaz na sva događanja je besplatan.
odraz.png

Kultura, gradovi i održivi razvoj

ODRAZ i Udruga gradova u RH (Nacionalna URBACT točka) pozivaju na panel raspravu Kultura, gradovi i održivi razvoj, koju organiziraju povodom Europskog tjedna održivog razvoja i Europske godine kulturne baštine. Tema panel rasprave je utjecaj, doprinos i važnost kulture i kulturne baštine za održivi razvoj gradova te mjesto koje kultura zauzima u životu stanovnika grada. Rasprava će se održati 30. svibnja u 12 sati u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb).
bruno_a.jpg

Klimatske promjene i zdravlje

Klimatske promjene i zdravlje naslov je predavanja kojeg će održati Branko Ančić, u sklopu projekta Zelena knjižnica, na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković (dvorana 302), 30. svibnja u 17 sati. Ulaz je slobodan.