Kultura

me_we.jpg

Mladen Iličković: Empatijom do zaokreta

Empatijom do zaokreta naslov je predavanja koje će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-ove emisije Eko zona. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli (dvorana Pula) u četvrtak, 11. travnja u 18 sati. Ulaz je slobodan.
grad_i_gradani.jpeg

Grad i građani

Program Grad i građani u utorak, 9. travnja u 18 sati, u riječko Art-kino dovodi nagrađivane filmove mladih srpskih redatelja i redateljica. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.
Foto: Antonija Cesarec

1. Zagrebački festival crteža

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb u travnju organizira 1. Zagrebački festival crteža, kao kreativnu platformu koja ima za cilj povezati umjetnike, ljubitelje umjetnosti i kreativce svih dobnih skupina, koji se izražavaju u razlicitim crtačkim tehnikama i žele produbiti svoje crtačko umijeće.
unnamed_38.jpg

Marija Koruga: Iz povijesti

Novi ciklus slika Marije Koruge iz povijesti izvlači umjetnice koje je lokalna povijest umjetnosti spremila u zaborav, pritom koristeći tradicionalni medij: sliku. Šest slika iz ciklusa funkcionira kao šest fragmenta iz povijesti života i rada umjetnica koji otkrivaju sve nevolje s rodom unutar svijeta umjetnosti. Izložba se otvara u petak, 12. travnja u 19 sati, u BAZI (Adžijina 11), i ostaje otvorena do 30. travnja.
mapiranje12.jpg

Biciklističke i pješačke staze Trešnjevke: Između želja, zakona i stvarnosti

Šetnja Biciklističke i pješačke staze Trešnjevke održat će se 12. travnja od 18 sati. Magistar inženjer gradskog cestovnog prometa, Dario Oršić, povest će okupljene biciklističkim i pješačkim stazama Trešnjevke, a tijekom šetnje će se popričati o tome što o tim stazama kazuju zakoni, a što se zapravo vidi i susreće diljem Trešnjevke.
vrbani.jpg

Cvjetnjak Vrbana

Udruga Vestigium zajedno sa aktivnim građanima, udrugama, kreativcima i OPG-ovcima priprema feštu ove subote, 13. travnja od 10 do 13 sati, na trgiću iza bivše Name Vrbani/ današnjeg Casina.
pina.jpg

Pokret otpora: Pina Bausch

U ponedjeljak, 8. travnja od 19 sati studentice glume i medija Ena Jagec, Ivona Bulešić, Ivan Raffaelli, Petar Baljak, Aleksandar Filo, Toni Kukuljica i Klara Modrić održat će u Mini Art-kinu (Krešimirova 2, Rijeka) kino učionicu“Pokret otpora: Pina Bausch. Studentice će svoju večer započeti performansom, nakon kojeg slijedi izlaganje.
unnamed_37.jpg

Moj Everest – san i java

Srpsko privredno društvo Privrednik poziva na tribinu i predstavljanje knjige Dragane Rajblović Moj Everest – san i java, u petak, 12. travnja u 18 sati. Rajblović je prva žena s Balkana i za sada jedina iz Srbije koja se popela na najviši vrh svijeta – Mont Everest (8850 m) na Himalajima.
klimatske_promjene_klima.jpg

Ima li dobrog života u budućnosti?

Novo predavanje o prirodi i društvu iz ciklusa Krafna na Knap pod nazivom Ima li dobrog života u budućnosti? održat će se u srijedu, 10. travnja u 19 sati, u foyeru Kazališta Knap. Nakon uspješnog prvog predavanja, ovog puta sociolog Branko Ančić pokušat će odogovoriti na pitanja kakav život možemo očekivati ako nas čeka ekološki i društveni kolaps.
tribina_mediji_publike_i_alternativne_cinjenice.jpg

Tribina Mediji, publike i alternativne činjenice

Povodom Dana medijske pismenosti u Dnevnom boravku Rojca održat će se tribina Mediji, publike i alternativne činjenice - lažne vijesti između medijske pismenosti pojedinaca i društvene odgovornosti sustav“. Na tribini, koja se održava u ponedjeljak 8. travnja s početkom u 19 sati, govorit će Toni Prug, Robert Frank i Krešimir Krolo, koji je ujedno i moderator.