Kultura

futura_knjige.jpg

Najjeftinije knjige u gradu: plaža izdanje!

U petak, 29. lipnja, od 17 do 21 i 30 sati, u klubu Booksa održat će se akcija Najjeftinije knjige u gradu: plaža izdanje!, kojoj je glavna svrha pomoć udruzi Futura, daj šapu - koja skrbi za napuštene gradske životinje.
eeii_web.png

Multimedijalni kamp '18

Multimedijalni kamp '18 u trajanju od 1. srpnja do 7. rujna okuplja zaljubljenike u umjetnost i prirodu te znanstvenike i umjetnike koji se bave tematikom antropocentrizma, ekocentrizma te odnosa tehnologije, čovjeka i okoliša. Tijekom Multimedijalnog kampa održavaju se radionice, umjetnički kampovi, prezentacije, izložbe, ad-hoc performansi, glazbeni nastupi te umjetničko istraživački projekti kroz rezidencijalne programe, u Centru za kreativna rješenja Rasoja, Lovinac.
dnd_plakat.jpg

Svi za Baraku - koncert u Kutini

U tijeku je kampanja Svi za Baraku čiji je cilj prikupljanje novčanih sredstava za opremanje legendarnog kutinskog kluba Baraka. U sklopu kampanje organiziran je folk punk koncert na kojem nastupaju američki bendovi Days N Daze i We The Heathens. Koncert će se održati 22. srpnja na gradskom bazenu u Kutini.
tubez_vizual.jpg

CIRKULTURA: TU/BEZ

SubScena za kazalište poziva na prezentaciju izvedbenog umjetničkog istraživanja Tu/bez 29. lipnja u 20 sati, u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika (Pierottijeva 11, Zagreb). Tu/bez nastalo je tijekom rezidencijalnog boravka kolektiva Cirkultura ovog proljeća kroz program Subscene u Medici.
Foto: Sanjin Kaštelan

Biljke i svirke 2018

Ovog vikenda, 30. lipnja i 1. srpnja, Nazorov park na Tuškancu postat će prava glazbena oaza u kojoj će posjetitelji moći uživati u izvedbama profesionalnih glazbenika, ali i sami zasvirati pred nepoznatom publikom.
duda_fundus.jpg

Katerina Duda: Što će nam fundus?

Umjetničko-istraživački projekt Što će nam fundus umjetnice Katerine Dude započet je 2016. godine u okviru programa Otvoreni studio u Galeriji Miroslav Kraljević, a javnosti će se predstaviti 26. lipnja s početkom u 20 sati, u Galeriji Miroslav Kraljević (Šubićeva 29, Zagreb). Izložba traje do 21. srpnja.
queer_migrants.jpg

Queer Migrants na qFEST-u

Queer Faces Migrant Voices projekt je koji mladim queer migrantima i izbjeglicama pruža priliku da kroz medij radija i fotografije vlastito iskustvo seksualnih i kulturnih identiteta podijele s drugima. A International Queer and Migrant Film Festival jednom godišnje u Amsterdamu predstavlja filmove koji se bave temama LGBTIQ+ manjina iz perspektive migracija. Predstavljanje projekata održat će se 18. i 19. lipnja s početkom u 20 sati u Beton kinu u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split).
plakat_put_risa_small.jpg

Projekcija dokumentarnog filma Put risa

Projekcija dokumentarnog filma Put risa, povodom 45. obljetnice naseljavanja risova u Dinaride, održat će se 20. lipnja s početkom u 19 sati, u knjižnici Ivan Goran Kovačić (Ljudevita Šestića 1, Karlovac).
zagorka_copy50972.jpg

Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?

Centar za ženske studije poziva na sudjelovanje na književno-znanstvenom skupu s međunarodnim sudjelovanjem: Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?, koji će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 23. i 24. studenog u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske studije/Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke (Dolac 8). Prijave do 15. rujna.
voisa_brac.jpg

9. izdanje Voi’Sa Festivala

Vrijeme je da uskladite svoje planove za ljeto s datumima ovogodišnjeg Voi’Sa Festivala koji najavljuje svoje najvruće, 9. izdanje! Voi’Sa kolektiv vas i ove godine poziva na najbolje organizirani tulum na plaži Acapulco u Supetru na otoku Braču uz novu pozornicu, produkciju i line-up koji će zadovoljiti i najdelikatnije apetite u razdoblju od 2. do 4. kolovoza!