Kultura

obrovac_na_kvadrat.jpg

Obrovac na kvadrat

Obrovac na kvadrat – jedinstveni umjetnički događaj u Laubi – kući za ljude i umjetnost: susret likovne i glazbene umjetnosti – slikara Ivana Obrovca i njegove kćeri, pulske etno-jazz glazbenice Tamare Obrovac. U četvrtak 7. veljače s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe Pantoskopije čiji je autor jedan od najvećih suvremenih slikara istarskog polutoka - Ivan Obrovac. Izložba ostaje otvorena do 20. veljače.
doomfest.jpg

DO)))M FEST 2019.

DO)))M FEST novi je festivalski format koji donosi dva dana (7. i 8. veljače) ozbiljnog sludge, doom i stoner iskustva. U svom prvom izdanju, festival u Kocku dovodi vrsne metalpankse: Jucifer, Vukojarac, Wizard of Stone Mountain i Negative slug. Cijena ulaznice za festival iznosi 70 kuna, dok cijena ulaznice za prvi dan iznosi 40 kuna, a za drugi 30 kuna.
Foto: Marta Stražičić

S.R.C.E. 3000: Queer anti-valentinovska večer uz House of Flamingo

House of Flamingo i ovog Valentinova, 14. veljače, organizira premijernu izvedbu drag show programa S.R.C.E. 3000 u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) s početkom u 20 sati. Show S.R.C.E. tradicionalna je zagrebačka queer anti-valentinovska noć kojom kolektiv otvara ovogodišnji program u Zagrebu. Ulaznice možete naći u Octopus piercing i tattoo studiju (Gundulićeva 31) po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna, odnosno po cijeni od 70 kuna na dan programa klubu Močvara.
doktor.jpg

Promocija i ambulanta dr med dr med Ostojića

Dr. med. dr. med. Ostojić samo se na jedan dan iz Londona vraća u Booksu da predstavi svoju novu knjigu "Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja" (Kulturtreger/ Booksa i Kurziv/ Kulturpunkt.hr, 2018.). Promocija će se održati 5. veljače s početkom u 19 sati.
zagorka_fb_profile_picture_e1538392609982_560x350.jpg

Noć muzeja u memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke i ove se godine priključuje manifestaciji Noć muzeja prigodom koje 1. veljače od 18 do 22 sata otvaramo vrata Stana posjetiteljima_icama. U okviru ovogodišnje teme Muzeji - inovacije i digitalna budućnost, u dijelu programa Digitalna Zagorka Memorijalni će stan predstaviti svoju digitalnu zbirku, koja uključuje časopise Ženski list i Hrvatica, u kojima je Zagorka radila kao urednica te objavljivala svoje tekstove.
rojc_kolazi.jpg

Promocija stripa Nasta Rojc: Ja borac i popratna izložba

Promocija stripa Nasta Rojc: Ja borac, autorica Leonide Kovač i Ane Mušćet i otvorenje izložbe Ane Mušćet Nasta Rojc: Ja borac – kolaži održat će se u četvrtak, 31. siječnja s početkom u 18 sati u predvorju knjižnice MSU-a. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka.
crna_tisak.jpg

Mario Aničić – Tiskaj bez crne, ekstremno upojno!

Otvorenje izložbe Marija Aničića, naziva Tiskaj bez crne, ekstremno upojno – dizajn za Drugo more održat će se 7. veljače se početkom u 20 sati, u HDD galeriji (Boškovićeva 18, Zagreb). Izložba predstavlja pregled Aničićevog dizajnerskog rada za riječku udrugu Drugo more u kontinuitetu od 2002. do 2015. godine, a uključuje sve od vizualnih identiteta udruge i niza njenih glavnih programa, do različitih tiskanih sredstava promocije i komunikacije poput plakata, brošura, letaka te programskih i drugih publikacija. Izložba je otvorena do 22. veljače.
oscar_murillo_industrijski_park_2018.jpeg

Performans Industrijski park

Kolumbijski umjetnik Oscar Murillo gostuje na zagrebačkoj WHW Akademiji, gdje će polaznicima biti gost predavač, a u utorak 29. siječnja u 19 sati izvest će za javnost otvoren performans Industrijski park u sklopu programa Večer s WHW Akademijom (Studio Maljković, Kralja Držislava 8).
photo_talk.jpg

Photo Talk: Darko Škrobonja

25. Photo Talk, čijji je gost multimedjalni umjetnik Darko Škrobonja, održat će se 28. siječnja u 19 sati u Salonu Galić (Marmontova 3, Split). Autor će govoriti o svom višegodišnjem projektu "dnevnik C-41" koji je trenutno izložen u Salonu Galić - od inicijalne motivacije, potrage za glavnom temom preko fotografskih tehnika koje su korištene da bi se cijeli projekt realizirao, do foto knjige koja je finalni rezultat cijelog procesa.
stationery_670874_960_720.jpg

Književna čitanja povodom Dana sjećanja na Holokaust

Književna čitanja povodom Dana sjećanja na Holokaust održavaju se u nedjelju, 27. siječnja u 18 sati, u Knjižnici i čitaonica Bogdan Ogrizović. Tekstove Paula Celana, Darka Cvijetića, Errija De Luce, Daše Drndić, Irene Klepfisz, Prima Levija, Miklósa Radnótija , Jorgea Sempruna i drugih čitat će Nancy Abdel Sakhi, Vilim Matula i Urša Raukar.