Kultura

unnamed_5.png

Estetizacija i rehumanizacija javnog prostora

Znanstveno-stručni skup i izložba Estetizacija i rehumanizacija javnog prostora: umjetnost kao terapija , održava se 21. ožujka u Domu HDLU s početkom u 11 sati. Na skupu će se predstaviti rezultati istraživačkih radova koje su proveli studenti diplomskog i poslijediplomskog studija Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu o umjetničkim intervencijama u bolničkom prostoru KBC-a Zagreb na lokaciji Rebro.
unnamed_44.jpg

Rijeka: Marx u digitalnom dobu

Durieux poziva na predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković Marx u digitalnom dobu: Dijalektički materijalizam pred vratima tehnologije, koje će se održati u Knjižari Ribook u Rijeci (Janeza Trdine 9), u srijedu 22. ožujka u 19 sati. O knjizi govore teoretičar Boris Ružić, urednica knjige Ivana Rogar te autorica Katarina Peović Vuković.
documenta_copy76603.gif

Lica otpora

Documenta poziva na otvaranje izložbe Lica otpora i konferenciju Otpor nasilju i zagovaranje pravde, utvrđivanja činjenica i razvijanja kulture pamćenja, koja se održava od 24. do 25. ožujka u Zagrebu.
nova_diga.jpg

queerANarchive - (ne)vidljivi tragovi jedne povijesti

Kolektiv queerANarchvive poziva na izložbu (Ne)vidljivi tragovi jedne povijesti koja će biti otvorena u ponedjeljak, 20. ožujka u 20 sati u Galeriji Praktika splitskog Doma mladih. Izložba se može razgledati radnim danom od 18 do 21 sat, zaključno s 24. ožujka.
atlas.jpg

Izložba Kritički atlas interneta

Otvorenje izložbe francuske umjetnice Louise Drulhe, naziva Kritički atlas interneta, održat će se 16. ožujka s početkom u 20 sati, u riječkoj galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1) u organizaciji udruge Drugo more. Autorica će zainteresirane posjetitelje pobliže upoznati sa svojim radovima na stručnim vodstvima kroz izložbu, koja će se održati u petak, 17. ožujka, s početkom u 10 i 12:30 sati. Izložba je otvorena do 7. travnja.
kuzma.jpg

Kuzma i Shaka Zulu pripremaju nabrijani set za Sax

Kuzma i Shaka Zulu, mediteranska koncertna atrakcija koja podjednako oduševljava casual studente, alternativce i šminkere, premijerno dolazi u Sax u subotu, 18. ožujka. Prije njih nastupit će zagrebački Univerzitas, bend čiji se žanr tek treba otkriti.
modernizam.jpg

Kako štitimo arhitekturu modernizma 2

Druga u seriji tribina o zaštiti arhitekture modernizma održat će se u Šibeniku, 15. ožujka, s početkom u 18 30 sati u Gradskoj knjižnici Šibenik.
avan_noir.jpg

Avant-Noir - suvremeni film Afrike

Kratki utorak u kinu Tuškanac, 7. ožujka u 20 sati, ugostiti će Grega de Cuira Jr., američkog nezavisnog filmologa, pisca, prevoditelja i kuratora koji već godinama živi u Beogradu. On će predstaviti program Avant-Noir (Volume 1), koji istražuje suvremeno stvaralaštvo afričkih filmaša i videoumjetnika, umjetnika iz afričke dijaspore, kao i radove koji promatraju afričku kulturu iz drugih perspektiva.