Kultura

zajedno_protiv_diskriminacija.jpg

Mladi i različiti: Zajedno protiv diskriminacije i ksenofobije

Udruga Amazonas poziva sve mlade osobe, koje žele saznati kako se mogu aktivirati u svojoj zajednici, informirati se o primjerima dobre prakse u borbi protiv diskriminacije i predrasuda ili se inspirirati za aktivističko djelovanje da nam se pridruže na okruglom stolu Mladi i različiti: Zajedno protiv diskriminacije i ksenofobije. koji će se održati u četvrtak, 30. svibnja od 17 i 30 sati u Centru za mlade Grada Zagreba.
dknap2019_plakat_preview150dpi.jpg

Dani kulture na Pešči

U tjednu od 3. do 8. lipnja Centar Knap, zajedno s kvartovskim knjižnicama S.S. Kranjčević I I.B. Mažuranić, postat će poprište besplatnih kulturnih događanja namijenjenih svakom uzrastu. Dani kulture na Peščenici manifestacija je koja predstavlja cjelokupni kulturni razvoj gradske četvrti Peščenica te omogućuje građanima da aktivno sudjeluju u razvoju novih društvenih I kulturnih praksi na razini kvarta.
unnamed_16.jpg

Kvartovski objektiv

I dok je nekad smatran kvartom industrije, vojnih objekata i obrtnika, obilježen tek pokojom kvalitetnijom stambenom višekatnicom izgrađenom početkom 20. stoljeća, Črnomerec se danas percipira posve drugačije. Stoga se nužno postavlja pitanje što je Črnomerec bio i što je ova četvrt danas. Upravo tim pitanjem bavi se niz događanja u sklopu programa Kvartovski objektiv, od 1. do 24. lipnja.
zilnik.jpg

Ž. Žilnik: Vera i Eržika (projekcija i diskusija)

Filmski program u BAZI donosi film Vera i Eržika, koji prati dvije radnice u tvornici tekstila Trudbenik u Pančevu koje se pred odlazak u penziju suočavaju s brojnim problemima i nesporazumima. Film se prikazuje 30. svibnja u 19 sati, a diskusiju nakon vode Marta Baradić i Jelena Ostojić.
sef_zd.jpg

Studentski etnografski filmski festival u Zadru

I ove godine, po šesti put održava se Studentski etnografski filmski festival u Zadru. SEF se organizira s ciljem upoznavanja studenata s etnografskim filmom, tj. posebnim oblikom etnografskog istraživanja ostvarenog i prezentiranog kroz upotrebu vizualnih medija, a organiziraju ga studenti etnologije i  antropologije Sveučilišta u Zadru, u suradnji s udrugom ANTROPOP. Otvorenje festivala zakazano je za utorak, 28. svibnja.  
kinoeuropa.jpg

Doviđenja, kino Europa!

Kino Europa svoja će vrata zatvoriti 1. lipnja na neodređeno vrijeme. Programom "Doviđenja, kino Europa!" svečano zaokružuje njihovih 11 godina s publikom. Posljednji tjedan u kinu provodite s aktualnim i važnim filmovima i raznim događanjima.
tamtam.png

8. godina TAM TAM Music Festivala

Festival kojeg organiziraju entuzijasti za entuzijaste! Drugačiji, neobičan i posvećen očuvanju svog jedinstvenog identiteta, osmi Tam Tam Music Festival održava se u malome mjestu Sućurju na krajnjem istoku otoka Hvara od 21. do 28. srpnja.
mineral_expo.jpg

Mineral Expo u Zagrebu

Međunarodni sajam MINERAL EXPO u Zagrebu, održat će se 24, 25. i 26. svibnja u Domu sportova.
split_3.jpg

Manifestacija Split 3 - Ulice, kvartovi, stanovnici

Manifestacija Split 3 - Ulice, kvartovi, stanovnici održat će se od 20. svibnja do 18. lipnja na ulicama Splita 3, na vanjskom prostoru Udruge za suvremenu umjetnost Kvart i u prostorijama Gradskog kotara Trstenik. Program je namijenjen svima onima koji žele naučiti više o iznimno značajnom urbanizmu i arhitekturi Splita 3, kao i onima koji žele pogledati dobar film i poslušati dobru glazbu na ulicama trećeg gradskog rajona.