Kultura

gng_tvornica.jpg

Graffiti na Gradele u Tvornici

U petak, 31. ožujka u Tvornici kulture (Šubićeva 2, Zagreb) GNG priprema veliki tulum s višestrukim premijerama. U Zagreb po prvi puta dolazi novosadska Klika, VRH & Oreb dolaze s novim, nikada do sad izvedenim albumom Neonke, a vraća se i Bore Balboa! Bit će tu još gostiju iznenađenja, odličnog DJ programa i druženja do svitanja.
vizual_bez_programa_4.jpg

Priprema, pozor… kazalište!

Radimo radio tema je ovogodišnje manifestacije Priprema, pozor… kazalište!“ (15. 3. – 9. 4.) Knjižnice S. S. Kranjčevića, koja je započela 15. 3. radionicom za mlade Kako radi radio (voditelji Hrvoje Korbar, Ljubica Letinić, Srđan Nogić), s namjerom pokretanja community radija iz knjižnice.
unnamed_6.png

Pazi kako pričaš promjenu

Tribina će se održati sutra, 23. ožujka u 19 sati, u prostoru Bookse u Zagrebu. Riječ je o prvom u nizu besplatnih Brodotovih predavanja za civilno društvo koje će se organizirati jednom mjesečno kako bi pričali o temama važnima za razvoj neprofitnog sektora i povećanje njegove vidljivosti.
udruga_roda_copy41804.jpg

Promocija slikovnice i animiranoga filma Naše obitelji

Promocija će se održati 23. ožujka u 11 sati u Rodinom novom prostoru na adresi Žerjavićeva 10/I. Središnje poruke slikovnice i animiranoga filma koje govore o tome da je obitelj tamo gdje osjećamo da pripadamo i da je u redu biti različit šalje leptirić, glavni protagonist koji vučen svojom znatiželjom promatra prizore iz života jednoroditeljskih, posvojiteljskih, duginih ali i drugih obitelji. Slikovnica je tiskana u 600 primjeraka, a svoj primjerak dobit će svi koji dođu na promociju.
unnamed_45.jpg

Ciklus predavanja o revitalizaciji zagrebačkih muzeja

Drugo predavanje iz ciklusa, pod naslovom Skriveno blago Gornjega grada- revitalizacija Palače Babočaj- Gvozdanović, održati će se 23. ožujka u 18 sati, u prostorima Društva arhitekata Zagreba (Trg bana Josipa Jelačića 3/1).
unnamed_5.png

Estetizacija i rehumanizacija javnog prostora

Znanstveno-stručni skup i izložba Estetizacija i rehumanizacija javnog prostora: umjetnost kao terapija , održava se 21. ožujka u Domu HDLU s početkom u 11 sati. Na skupu će se predstaviti rezultati istraživačkih radova koje su proveli studenti diplomskog i poslijediplomskog studija Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu o umjetničkim intervencijama u bolničkom prostoru KBC-a Zagreb na lokaciji Rebro.
unnamed_44.jpg

Rijeka: Marx u digitalnom dobu

Durieux poziva na predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković Marx u digitalnom dobu: Dijalektički materijalizam pred vratima tehnologije, koje će se održati u Knjižari Ribook u Rijeci (Janeza Trdine 9), u srijedu 22. ožujka u 19 sati. O knjizi govore teoretičar Boris Ružić, urednica knjige Ivana Rogar te autorica Katarina Peović Vuković.
documenta_copy76603.gif

Lica otpora

Documenta poziva na otvaranje izložbe Lica otpora i konferenciju Otpor nasilju i zagovaranje pravde, utvrđivanja činjenica i razvijanja kulture pamćenja, koja se održava od 24. do 25. ožujka u Zagrebu.
nova_diga.jpg

queerANarchive - (ne)vidljivi tragovi jedne povijesti

Kolektiv queerANarchvive poziva na izložbu (Ne)vidljivi tragovi jedne povijesti koja će biti otvorena u ponedjeljak, 20. ožujka u 20 sati u Galeriji Praktika splitskog Doma mladih. Izložba se može razgledati radnim danom od 18 do 21 sat, zaključno s 24. ožujka.