Kultura

punk_poduzetnici.jpg

15. godišnjica ACT Grupe

ACT Grupa, jedna od najaktivniji međimurskih i hrvatskih organizacija civilnoga društva navršila 15 godina rada u zajednici i za zajednicu. Ovu veliku godišnjicu obilježit će druženjem 27. lipnja s početkom u 19 sati, u Centru za kulturu Čakovec, na kojem će se prisjetiti i kritički se osvrnuti na sve (ne)uspjehe na tom putu - od aktivističkih početaka osnivača organizacije do konzorcija društvenih poduzeća koji zapošljava više od 50 radnika/ica.
ljeto_u_kinu_europa_2.jpg

Ljeto u kinu Europa

Ovogodišnji će ljetni program Propustili ste, pogledajte! od 21. lipnja do 1. rujna okupiti više od 70 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa. U ljetnoj programskoj shemi naći će se hit ostvarenja europske kinematografije i velike festivalske uspješnice (Kvadrat, Bez ljubavi, Iz ništavila, Sretan kraj, Ubojstvo svetog jelena). Tijekom čitavog ljeta svake srijede i nedjelje Kino Bibijada najmlađima donosi besplatne projekcije, a utorkom su projekcije uz titlove na engleskom jeziku (Subtitled Tuesday) za sve brojniju inozemnu publiku.
lauba1_copy43006.jpg

7. rođendan Laube / 7. pod Uzletom

Sedam godina je proletjelo i u srijedu 20. lipnja u 20 sati, Lauba će rođendan proslaviti otvorenjem velike izložbe Silvija Vujičića, ali i rođendanskim tulumom uz DJ-a Boccu Sofistifunk.
skrivene_projekcije_mff.jpg

Skrivene projekcije Motovun Film Festivala

Motovun Film Festival petu godinu zaredom podiže platna na super-tajnim zagrebačkim lokacijama. U igri skrivača sudjeluju četiri filmska klasika, sve u cilju dovođenja zagrebačke publike u vrhunsku formu prije velikog uspona na motovunsko Brdo filmova (24. – 28. srpnja). Prva projekcija održat će se 17. lipnja, a za otkrivanje ove i ostalih lokacija, prijavite se na newsletter Motovun Film Festivala i sudjelujte u filmskom događaju za odabrano društvo.
jesuit_refugee_service.jpg

Izbjeglice - perspektive i politike

JRS - Isusovačka služba za izbjeglice, povodom Međunarodnog dana izbjeglica i 25 godina djelovanja u Hrvatskoj poziva na međunarodnu konferenciju Izbjeglice - perspektive i politike, koja će biti održana u ponedjeljak, 18. lipnja, s početkom u 11 sati u dvorani Vijenac u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu.
booksa_u_parku.jpg

Booksa u parku

Od četvrtka, 14. lipnja, zaključno s nedjeljom, 17. lipnja, zahvaljujući festivalu Design District Zagreb, klub Booksa preselit će svoje programe u mali park ispred Martićeve 14d. Program Booksa u parku donosi raznovrsna događanja.
boris_pavlin.jpg

Energija u rukama građana

Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 14. lipnja, s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.
koncert_solidarna_pozivnica_ulaznica.png

Solidaran koncert za djecu Fonda Dese & Jerka Bakovića

Zaklada SOLIDARNA organizira Solidaran koncert za djecu Fonda Dese & Jerka Bakovića koji će se održati u srijedu 20.lipnja od 18h do 20h u Kinu Europa u Zagrebu. Na ovom dobrotvornom koncertu, čija je svrha prikupljanje dodatnih donacija za podršku školovanju siromašne djece, stipendista Fonda Desa&Jerko Baković – nastupit će simfonijski SO-DO orkestar djece i omladine te Pavle Miljenović Jazz Quartet, sačinjen od vrhunskih i nagrađivanih hrvatskih jazz muzičara mlađe generacije.
Foto: Ride

Prvoborci shoegazea Ride na SuperUhu

Uz niz mladih i manje mladih, ali zato odreda sjajnih izvođača, SuperUho uvijek vodi računa o onima koji su unatrag 20, 30 ili više godina mijenjali budućnost popularne glazbe, a čija je istinska vrijednost nerijetko prepoznata desetljećima poslije. Jedni od takvih su i Ride, četvorka koja je prije 30 godina u Oxfordu sa svojim suborcima My Bloody Valentine i Slowdive pokrenula pravu malu glazbenu revoluciju u Velikoj Britaniji.
14.tirenin_kazalis_ni_kamp.jpg

14. Tirenin Kazališni kamp

Teatar Tirena ove godine organizira 14. Kazališni kamp koji će se odvijati u Zagrebu od 18. lipnja do 5. srpnja. U sklopu ovogodišnjeg Kazališnog kampa održat će se sedam raznovrsnih kazališnih radionica za različite uzraste.