Kultura

booksa.jpg

Kinoteka i Booksa pokreću online filmsko-čitateljski klub

Zagrebačko kino Kinoteka i književni klub Booksa pokreću online filmsko-čitateljski klub posvećen filmskim adaptacijama, odnosno vječnoj dilemi i izvoru rasprava - je li bolji film ili knjiga prema kojoj je snimljen. Klub s radom počinje na Noć knjige, 23. travnja u 18 sati, a za sudjelovanje se treba prijaviti do ponoći u ponedjeljak, 21. travnja!
storyofplastic.jpg

Filmske večeri OFF: Svjetska premijera Priče o plastici

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da nam se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite na svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici”. Ovaj je film dio još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu, 22. travnja, od 20h. Rezervirajte svoje mjesto!
ischariotzcky.jpg

Močvara FB Live Sessions: Ischariotzcky

U srijedu, 15. travnja s početkom u 21 sat budite uz Facebook stranicu Močvare jer vam donose još jedan live session. Najnoviji dodatak Močvarinim intimnim kućnim live sesijama je upravo sastav oko čijeg nam se imena svima lomi jezik —Ischariotzcky!
Foto: We who are about to (Joanna Russ)

Čitalačka grupa: Mjenjolici s Urana

Galerija Miroslav Kraljević poziva na čitalačku grupu u kojoj će se u travnju razgovarati o SF romanima 'Ljudi bez ičega' Ursule K. Le Guin i 'We Who Are About To' Joane Russ. Mjenjolici će se sastajati jednom mjesečno putem unaprijed dogovorenog kanala. Prvi sastanak grupe predviđen je za 28. travnja.
Klasa optimist

Factumentarci vol. 2: Nove raznovrsne inspirativne priče dostupne online!

Factum, produkcijska kuća nezavisnog dokumentarnog filma nastavlja aktivnost otvaranja svojih dokumentarnih naslova publici u doba izolacije. U narednim danima uz kôd OSTANIDOMA bit će dostupno pet raznovrsnih filmova za gledanje online: od osobnih inspirativnih autorskih priča sve do događaja i pojava koji su obilježili domaću povijest.