Kultura

1_3.jpg

Filmski hommage Vladimiru Dodigu Trokutu

U ponedjeljak, 11. studenog u 20 sati, kino Kinoteka ugostit će zagrebačku premijeru dokumentarnog filma Vladimire Spindler Prijateljstvo s Trokutom. U filmu redateljica predstavlja intimističku priču o prijateljstvu s čuvenim konceptualnim umjetnikom Vladimirom Dodigom Trokutom.
unnamed_33.jpg

6. Plan za bijeg: jesenski ciklus

Drugi, jesenski, ciklus ovogodišnjeg Plana za bijeg održat će se od 10.11. do 13.11. U ovom izdanju ciklusa malih radiofonijskih izvedbi predstavljaju se dva projekta u nastajanju.
unnamed_31.jpg

Dva Berlina - filmom preko zida

Povodom 30. obljetnice pada Berlinskog zida u Dokukinu KIC moći ćete gledati presjek dokumentaraca koji iz različitih aspekata tematiziraju njegov povijesni i simbolični značaj. Filmsko-diskurzivni program Dva Berlina – Filmom preko zida održat će se 9. i 10. studenog u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5, Zagreb).
pirate_care_2.png

Treći susret čitalačke grupe Piratska skrb

U Omladinskom kulturnom centru Palach, u srijedu 6. studenog u 19 sati, održat će se treći susret čitalačke grupe u okviru programa Piratska skrb. Projekt se bavi danas često kriminaliziranim praksama skrbi, brige ljudi jednih za druge, te piratstva kao čina skrbništva u digitalnoj sferi.
miscevic_arhitektura_i_napredna_energetska_ucinkovitost.jpg

Arhitektura i napredna energetska učinkovitost

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb) otvara u ponedjeljak, 4. studenog, u 19 sati izložbu pod nazivom Arhitektura i napredna energetska učinkovitost Ljubomira Miščevića, mag.ing.arch. Izložba je otvorena do 10. studenog. Ulaz na izložbu je besplatan.
mocvara3.jpg

Tribina Rani radovi

Književna tribina Rani radovi koja se organizira u sklopu programa Književnost u Močvari održat će se u ponedjeljak, 28. listopada u 20 sati, a ulaz je slobodan.
Foto: Neokolonija, Neli Ružić

Turizam na rubu pameti

Izložba Turizam na rubu pameti otvara se 25. listopada u 20 sati, u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Izložba će kroz radove umjetnika koji se mahom bave angažiranom suvremenom umjetnošću prezentirati interakciju turizma sa životnim, socijalno održivim lokalnim okruženjem. Kritički osvrt na neplanski turistički rast nužan je za promišljanje kvalitetnog i održivog suživota. Izložba ostaje otvorena do 15. studenog.
press_novogradnja.jpg

Amorella - ploveći grad

Izložba fotografija vizualne umjetnice Duške Boban Amorella – ploveći grad tematizira stoljeće moderne splitske brodogradnje i afirmira najveća dostignuća hrvatske brodogradnje. Uključuje i veliku seriju fotografija čuvenog feribota Amorella, jednog od najsloženijih pothvata domaće brodogradnje, snimljenog kako 30 godina od izgradnje još uvijek održava svoju baltičku prugu između Švedske i Finske. Izložba se otvara 25. listopada u 19h u Tehničkom muzeju Nikola Tesla i ostaje otvorena do 15. siječnja.