Kultura

upitnik_679x350_copy99455.jpg

Dani otvorenih podataka

Povodom globalnog Dana otvorenih podataka, vikend građanskih inovacija Open Data Day Hrvatska 2017 održava se u Zagrebu se od 3. do 5. ožujka, u organizaciji Hrvatske udruga za otvorene sustave i Internet i njene ekspertne skupine Programiraj za Hrvatsku te Povjerenika za informiranje, a uz partnerstvo GONG-a i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu te uz medijskog sponzora Netokraciju.
gv_logo.png

Good Vibrations u Rijeci

Good Vibrations je koncertni program koji se održava svaku drugu srijedu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. U proteklih pet sezona s preko 130 izdanja dobre vibracije širilo je gotovo 300 hrvatskih i europskih bendova. U petak, 17. ožujka u klubu Beertija, održava se prvo gostovanje Good Vibrationsa u Rijeci - za dobre vibracije pobrinuti će se zagrebački She Loves Pablo i riječki Mamut. Cijena ulaznice 30 kuna, na dan koncerta 35 kuna.
wovenhand.jpg

Wovenhand u Rijeci i Zagrebu

Distune promotion i Žedno uho dovode Wovenhandi u Zagreb u srijedu, 10. svibnja, u klub Močvara, te u petak, 19. svibnja, u Pogon kulture u Rijeku.
nemoj_da_ti_bude_neugodno.jpg

queerANarchive: (Ne)vidljivi tragovi jedne povijesti

U petak, 24. veljače, u 20 sati u prostoru za umjetnost i aktivizam - BAZA s adresom Božidara Adžije 11 u Zagrebu otvara se izložba (ne)vidljivi tragovi jedne povijesti u organizaciji kolektiva queerANarchive.
trampolin_plakat.jpg

Trampolin, film o ljubavi, ali ne i ljubavni film - od 9. ožujka u kinima

Nakon premijere na Pulskom filmskom festivalu i gostovanja na nizu međunarodnih festivala, debitantski dugometražni igrani film Trampolin redateljice Katarine Zrinke Matijević, u produkciji filmske kuće Interfilm i Hrvatske radiotelevizije te distribuciji 2i filma, 9. ožujka stiže u domaća kina!
Bebe na Vole

Bebe na Vole i Yellow Buzz

U četvrtak, 23. veljače, u zagrebačkom Vintage Industrialu nastupit će jedan od najprepoznatljivijih pojava na domaćoj nezavisnoj sceni - Adam Semijalac aka Bebe na Vole. Prije Adama nastupit će zagrebački garage dvojac The Yellow Buzz. Početak koncerta 21:30 h. Vrata kluba otvaraju se u 20:00 h.
sirija.jpg

Premijera filma: Sirija - Zemlja na raskrižju

Goran Šafarek i Hrvoje Ivančić deset su dana 2016. godine boravili na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade. Premijera dokumentarnog filma kojeg su tada snimili, održat će se u srijedu, 1. ožujka, u Kinu Europa u Zagrebu, s početkom u 21 sat.
sergio_oksman.png

Masterclass nagrađivanog redatelja Sergia Oksmana u Dokukinu KIC

Nagrađivani španjolsko-brazilski redatelj dokumentarnih filmova Sergio Oksman održat će masterclass predavanje na temu Izmišljanje stvarnosti u petak, 24. veljače, u zagrebačkom Dokukinu KIC. Sljedećeg dana, u subotu, u 19 sati pogledajte Oksmanov film O nogometu. Masterclass počinje u 16 sati, a ulaz je besplatan!
izlozba_rijeka_ak.jpg

Izložba Naše tijelo, naš izbor, naša borba

Otvorenje izložbe Naše tijelo, naš izbor, naša borba održat će se 16. veljače s početkom u 19 sati, na adresi Križanićeva 6a (Rijeka). Izložba će kroz fotografije, instalacije, pamflete, medijske članke i druge materijale, javnosti predstaviti pokrete žena iz čitavog svijeta, čija je svrha ostvariti ili ohrabriti pravo na prekid trudnoće. Otvaranje izložbe popratit će zbor VINS. Izložba je otvorena do 26. veljače.
unnamed_copy36127.jpg

5. rođendan Trans Aida

Trans Aid slavi peti rođendan! U petak, 24. veljače u 20 sati, dođite u Jiggy bar (Brozova 48, Zagreb) na kviz, tortu, ples i druženje s jednorozima. Nakon što na buvljaku TRANSmjena dobara nabavite outfit, spremni_e ste uskočiti u cipelice i pasti u rođendanski TRANS na plesnom podiju!