Kultura

potpiknik.jpg

Četvrto izdanje PotPiknika

PotPiknik je besplatni glazbeno-kulturni događaj na otvorenom te će se održati 17. lipnja ispred kluba Močvara. Ove godine na piknik dolaze jaka imena domaćeg nezavisnog glazbenog stvaralaštva: Žen, ESC Life, Neon Lies i Paul The Walrus.
superkultura_plakat.jpg

SuPerKultura 4 na Visu

Kako je otok Vis još krajem veljače postao kulturni i edukativni centar koji ugošćuje brojne domaće umjetnike i pedagoge te svojim otočanima, djeci i odraslima, omogućuje pristup kontinuiranim kvalitetnim sadržajima SuPerKulturom, njezino novo izdanje najavljujemo za vikend 25.-27. svibnja.
Foto: Mladen Stilinović, Prodajem jezik

Filozofi i teoretičari Stefan Nowotny i Boris Buden u Galeriji Nova

Predavanje i razgovor Stefana Nowotnog, filozofa i profesora na Odsjeku za vizualnu kulturu na Goldsmithsu, i Borisa Budena, pisca i kulturnog teoretičara te jednog od najznačajnijih filozofa s ovih prostora održat će se 25. svibnja, u zagrebačkoj Galeriji Nova (Teslina 7 Zagreb).
Foto: Iz filma Nikoline Bogdanović - Mjesto odakle vam pišem pisma 

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

Svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na sedmoj Školi dokumentarnog filma održat će se 25. svibnja u Art-kinu Grič s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan, a nakon projekcija predviđeno je druženje s polaznicima i voditeljima programa.
zagorka.jpg

Kod Zagorke na ručku s Anom Hušman

U okviru ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u četvrtak, 24. svibnja u 18 sati Centar za ženske studije poziva vas na predavanje pod nazivom Kod Zagorke na ručku s Anom Hušman.
lado_fond_za_druge.jpg

Dobrotvorni koncert ansambla LADO u korist Fonda za druge

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO održat će dobrotvorni koncert 11. lipnja početkom u 20 sati u Dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Organizator ovog vokalno-instrumentalnog koncerta je Udruga Domino koja je sav prihod namijenila programu Fond za druge. Cijena ulaznice u pretprodaji do 31. svibnja iznosi 50 kuna, a od 1. lipnja do dana izvedbe 75 kuna.
fanny_pack_vizual.png

Fanny Pack: After- Pride uz House of Flamingo

Nakon Povorke ponosa, 9. lipnja, drag queer kolektiv House of Flamingo u klubu Močvara otvara patentni zatvarač svoje šarene pederuše uz novi klupski program Fanny Pack. U bogatom scenskom i klupskom programu publiku očekuje dimna zavjesa fantastičnih performansa, DJ setova i plesnih koraka zbog kojih ćete gledati svijet u neonski duginim bojama danima nakon. Donacija za ovu klupsko-scensku kutiju vatrometa u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan događaja 40 kuna do i 50 kuna poslije ponoći. Ulaznice se mogu pronaći u Octopus piercing studiju (Gundulićeva 31).
zlatna_zora_film.jpg

Djevojke Zlatne zore

Film Djevojke Zlatne zore norveškog dokumentarista Håvarda Bustnesa portret je majki, supruga i kćeri vođa grčke ekstremno desničarske političke stranke Zlatna zora. Projekcija filma održat će se 24. svibnja s početkom u 19 i 30 sati, u MM centru (Savska 25, Zagreb). Ulaz je besplatan.
miljenko_smoje_roko_i_cicibela_smojin_teatar_24.05.2018.jpg

Mašta(j)mo Varoš : Smojin teatar

Kao tren su prošle gotovo četiri godine od prvih i posljednjih pokušaja da se u Varošu oživi makar poneko mjesto/prostor na kojemu bi se povremeno održavale manje kulturne priredbe. Smojin teatar održat će se od 23. do 26. svibnja iznad Šperuna, na križanju Jerine i Smojine ulice.
sylvain_lazarus_u_rijeci.jpg

Figura radnika i politika u Francuskoj: 1968.-2018.

Francuski sociolog, antropolog, teoretičar politike i politički militant Sylvain Lazarus održat će 25. svibnja s početkom u 14 sati, u Dvorani F-006 Filozofskog fakulteta u Rijeci predavanje Figura radnika i politika u Francuskoj: 1968.-2018. Ulaz je slobodan.