Kultura

03.jpg

Davor Konjikušić - Kadar u Kampusu

Fotografska radionica Davora Konjikušića Kadar u Kampusu u organizaciji AK galerije i Drugog kadra, održava se 16.,17. i 18.11. u prostoru AK galerije i koprivničkog Kampusa. Radionica je besplatna, broj polaznika ograničen.
dugineobitelji_svanasavjencanja01.jpg

Sva naša vjenčanja u Rijeci

Udruga Dugine obitelji, u suradnji s udrugom LORI i Gradskom knjižnicom Rijeka organizira izložbu fotografija Sva naša vjenčanja, koja će se otvoriti u četvrtak, 15. studenog od 18 sati, u Narodnoj čitaonici u Rijeci. Izložba po prvi puta donosi dokumentaristički prikaz sklapanja životnih partnerstava u Hrvatskoj.
fejs_kaver.jpg

Mane Mei - Kud puklo da puklo

KA-MATRIX organizira izložbu zagrebačkog street art umjetnika i grafitera Mane Meia. U galeriji ZILIK predstavit će nove radove nastale tijekom posljednjih godina koji uključuju i poznatu seriju radova Pik-traka, kao i grafite na istaknutim lokacijama mnogih hrvatskih i europskih gradova. Izložba se otvara 14. studenog u 18 sati.
banana_split_screeen_s01e02_marka_zvaka_vizual.jpg

Banana Split Screen: Marka Žvaka

U drugom nastavku serijala razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu pod nazivom Banana Split Screen, u srijedu, 14. studenog u 20 sati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se premijerno prikazivanje najnovijeg video uratka poznatih beogradskih YouTubera Dušana Šaponje i Dušana Čavića, poznatijih pod imenom Marka Žvaka.
hasanaginica20_blok.jpg

Hasanaginica 2.0

Predstavljanje umjetničke knjige Hasanaginica 2.0, nastale u sklopu projekta Pro(iz)vedi mladost u kulturi, održat će se 15. studenog s početkom u 18 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb)
d14_kolektivna_izlozba_za_jedno_tijelo.jpg

Večer s WHW Akademijom – Kolektivna izložba za jedno tijelo

Prvo javno događanje u sklopu WHW Akademije, koja je započela s radom polovicom listopada, bit će gostovanje kustosa Pierrea Bal-Blanca koji će u s umjetnikom Manuelom Pelmuşom te u suradnji s polaznicima WHW Akademije (Laura Barić, Jakub Danilewicz, Phillippa Driest, Vida Guzmić, Larion Lozovoy, Petra Mrša, Jelena Petric i Paky Vlassopoulou) predstaviti projekt Kolektivna izložba za jedno tijelo pokrenut u sklopu Documente 14 prošle godine. Događanje će se održati 9. studenog s početkom u 20 sati, u Sceni F22 (Frankopanska 22, Zagreb).
motus.jpg

Motus, Fakofbolan i Treaviit u Močvari

Pozivamo vas na feštu povodom obilježavanja trideset godina Motusa u zagrebačkom klubu Močvara. Već tradicionalno Motusi na svojim proslavama ugošćuju prijateljske bendove,a za ovu priliku nastupit će odlični Fakofbolan (Pula) i Treaviit (Karlovac). Koncert će se održati 1. prosinca s početkom u 21 sat, a cijena karte u pretprodaji je 40 kn, dok će na dan koncerta iznositi 50kn. Karte će se moći nabaviti u Dirty old shop (Tratinska 18) i Valhalla metal bar (Radićeva 25).
sapati_iz_hutonga_vizual.jpg

Amy Suo Wu: Šapati iz hutonga

Otvorenje izložbe Šapati iz hutonga kinesko-australsko-nizozemske umjetnice Amy Suo Wu, u organizaciji udruge Drugo more, održat će se 8. studenog s početkom u 20 sati, u galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka). Izložba je otvorena do 23. studenog, radnim danima od 17 do 20 sati.
privrednik.jpg

Slom ortačkog kapitalizma ili velika pobjeda Borga?

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu: Rehabilitacija Martine Dalić: Slom ortačkog kapitalizma ili velika pobjeda Borga?. Tribina će se održati u utorak, 6. studenog. u 18 sati, u Privrednikovom domu (prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb).
vizual.jpg

Pavle is Dead u Attacku

Glazbeni performans Pave is Dead, ovom prilikom predstavljen u okviru programa SubScene, odvija se u klubu Attack! (AKC Medika), u subotu 3. studenog., s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan i besplatan.