Kultura

panel_rasprava_res_non_verba_plakat.jpg

Res, non verba

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci poziva na panel raspravu Res,non verba, u kojoj će sudjelovati kandidati na predstojećim izborima za rektora Sveučilišta u Rijeci. Rasprava će se održati u petak, 10. veljače u 16 i 30 sati, u Caffe baru Akvarij (na Kampusu) te će je moderirati Nikola Baketa sa Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.
unnamed_39.jpg

Tomislav Gotovac: Trg maršala Tita, volim te!

Izložbom Trg Maršala Tita, volim te! Institut Tomislav Gotovac obilježava 80. godišnjicu umjetnikovog rođenja. Otvorenje izložbe je u Institutu za suvremenu umjetnost (Trg kralja Tomislava 20, Zagreb) u utorak, 7. veljače u 20 sati, a ostaje otvorena do 11. veljače. U četvrtak, 9. veljače u 18 sati, u razgovoru o Gotovcu sudjeluju Darko Šimičić, Jadranka Vinterhalter i Janka Vukmir.
Fink, Foto: Tommy N. Lance

Fink objavljuje novi album i dolazi u Zagreb

Fin Greenall, poznatiji kao Fink, 12. listopada, vraća se u Zagreb i u sklopu Začarane Močvare će promovirati novo studijsko izdanje koje će izaći neposredno prije početka jesenske turneje.
marija_ott_extro_intro_small_web_mail_1.jpg

Introvertna i ekstrovertna djeca - kako ih tretiramo?

Tribina će se održati u Kulturno informativnom centru (Preradovićeva 5, Zagreb) u utorak, 24. siječnja u 19 sati. Koja je razlika između introvertiranosti, asocijalnosti i sramežljivosti? Prepoznaje li sustav otvorenu i zatvorenu djecu, uvažava li ih ili ih tretira kao probleme i zašto? O tim i drugim pitanjima govorit će Ivana Merlin, prof. psihologije (Škola za medicinske sestre Vinogradska) i Sanja Grujić Pietri, učiteljica u razrednoj nastavi (OŠ Ivana Gorana Kovačića). Tribinu vodi teoretičarka Marija Ott Franolić.
zagrebdox.jpg

13. ZagrebDox

Ovogodišnje 13. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 26. veljače do 5. ožujka u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, koji nakon temeljitog preuređenja otvara svoja vrata neposredno prije u veljači.
fb_tribina_event.png

Tribina Sve što nije tvoje

Tribina će biti održana 2. veljače, u terminu od 19 do 21 sat, u prostorima Multimedijalnog centra MaMa u Preradovićevoj 18 u Zagrebu. Teme koje će se obrađivati biti će feminističkog predznaka te će se govornice dotaknuti osnovnih pojmova feminizma, trenutnih problema žena u Hrvatskoj i pokušat će povezati akademski jezik feministkinja sa širom populacijom. Gošće predavačice su Josipa Tukara, Marina Milković, Arijana Lekić – Fridrih, Lorena Herceg i Andreja Gregorina, a moderatorica tribine je autorica projekta Lejla Jerković.
lastovo_sunce.jpg

2. Konferencija morskih zaštićenih područja

Sv ečano zatvaranje 2. Konferencije morskih zaštićenih područja, održat će se u srijedu, 25. siječnja u 11 sati. u hotelu Split (Strožanačka cesta 20, Podstrana). Na svečanom zatvaranju predstavit će se rezultati trogodišnjeg projekta SEA-Med: Razvoj održivih gospodarskih aktivnosti u morskim zaštićenim područjima te premijerno prikazati promotivni video Parka prirode Lastovsko otočje.
unnamed_37.jpg

Film svima

Filmaktiv poziva na prvu projekciju u sklopu projekta Film svima, ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama koju koju organiziramo u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka. Projekt Film svima otvara film riječke redateljice Barbare Babačić, Naseljenici - naši novi susjedi s puškama. Projekcija će biti održana u ponedjeljak, 23. siječnja u 18 sati, u Filodrammatica Dvorani. Ulaz na projekciju je slobodan.
vizual.jpg

Kino učionica: gledaj mizoginiju

Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, u suradnji s Odsjekom za kulturalne studije, udrugom studenata IKS i riječkim Art kinom poziva na okrugli stol kao uvodni razgovor za seriju predavačko-filmskih večeri naziva Kino učionica: gledaj mizoginiju. Okrugli stol će se održati u 18 sati u ponedjeljak, 23. siječnja u Mini Art kinu u Rijeci.
Foto: The invisible elephant

SUPERTOON putuje u Rogoznicu i Tisno

Ovu subotu, 21. siječnja u Rogoznici (od 17 sati), i nedjelju 22. siječnja u Tisnom (od 18 sati), ukrcajte se na animirano putovanje. SUPERTOON prikazuje odabrane dječje filmove 6. izdanja festivala SUPERTOON održanog prošlog ljeta u Šibeniku. Uz nagrađene filmove na festivalu najmlađa publika imat će mogućnost kroz razgovor s organizatorima festivala Slavetom Lukarovom i Petrom Trebotićem saznati štošta o nastanku animiranih filmova.