Kultura

Foto: Tomislav Sporiš

King Khan u Močvari

Nakon što je svojim nastupom zapalio publiku i bio jedno od najugodnijih iznenađenja 2. SuperUho Festivala, King Khan i njegov prateći bend The Shrines 7. lipnja dolaze u zagrebačku Močvaru. Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna mogu se kupiti od 14. veljače u Rockmarku (Berislavićeva 13) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) te na njihovim web shopovima. Nakon 19. veljače cijena ulaznica će biti 80 kuna, a na ulazu, ukoliko ih ostane, 100 kuna.
mokri_snovi.jpg

Mokri snovi u Filodrammatici

Otvorenje izložbe Mokri snovi, autorice Valérie Wolf Gang, održat će se 16. veljače s početkom u 20 sati, u galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka). Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka.
ljubavzasve.jpg

One Billion Rising Day: Ljubav za sve u Saxu za Valentinovo

Ljubav za sve krilatica je pod kojom će se u zagrebačkom klubu Sax! obilježiti Dan zaljubljenih i One Billion Rising Day, koji se svake godine zajedno slave 14. veljače. Tim će povodom u Saxu nastupiti Le Zbor, zbor Domaćigosti te senegalski udaraljkaši Commi Balde i Abi Seydi! Najsretnijim čitateljima/cama dijelimo ulaznice. Dobitnice su Sara Sharifi i Jelena Behaim.
kinkokino.jpg

2. KinoKino Festival

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino u svojem će drugom izdanju donijeti presjek najboljih filmskih ostvarenja za djecu, a zagrebačko kino Europa i ove će godine od utorka, 21. veljače do nedjelje, 26. veljače postati središte dječje filmske imaginacije. Festival otvara filmska poslastica za sve generacije, jedan od najslavnijih dječjih filmova svih vremena – Goonies Richarda Donnera iz 1985. godine.
ko_to_o_kotoru_pg.jpg

KoTo(r) o Kotoru

U subotu, 11. veljače u 19 sati, u Art radionici Lazareti (Frana Supila 8, Dubrovnik) gostuje predstava KoTo/r/ o Kotoru. Radi se o predstavi koju su tijekom osmomjesečnog stvaralačkog procesa s redateljem Petrom Pejakovićem stvarali stanovnici i stanovnice Kotora baveći svim temama koje muče današnji Kotor i uvelike utječu na kvalitetu života stanovnika Kotora. Ulaz na predstavu je besplatan.
predrag_matvejevi_foto_subversive_festival_copy86556.jpg

Tribina: Ostavština Predraga Matvejevića

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Ostavština Predraga Matvejevića, koja će se održati u utorak, 14. veljače u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, Zagreb). Na tribini će govoriti pisac i prevoditelj Sinan Gudžević i Velimir Visković, književni kritičar i leksikograf.
fotttp.jpg

Kako štitimo arhitekturu modernizma?

Tribina u organizaciji projekta Motel Trogir i Odbora za baštinu i prostor Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske, održat će se u srijedu, 15. veljače u 18 i 30 sati, u Društvu povjesničara umjetnosti Hrvatske (Preradovićeva 44, I. kat, Zagreb). Tribina će prezentirati slučaj kuće Matulja, ali staviti i fokus na baštinu iz razdoblja socijalizma kroz neke od istaknutih arhitektonskih primjera, uključujući djela primijenjene umjetnosti, poput dizajna i opreme interijera.
capture_copy41339.jpg

10. veljače - Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu

Povodom Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu 10. veljače, ulaz u Muzej na Zrinjevcu bit će besplatan tijekom cijelog dana. Tog dana Muzej obilježava 159. obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida, ravnatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu i prvog profesora arheologije u Hrvatskoj. Tom prilikom bit će predstavljena knjiga Arheološki muzej u Zagrebu - život od 19. do 21. stoljeća muzejske dokumentaristice Ane Solter koja vjerno prati djelovanje Muzeja i njegovih djelatnika od prvih godina nastanka do danas.
Foto: Kratki obiteljski film

Pobjednički filmovi 14. LFF-a u Zagrebu

U subotu (11.2.) i nedjelju (12.2.) u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5, Zagreb) možete pogledati prošlogodišnje pobjedničke filmove 14. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma čije se 15. izdanje očekuje krajem kolovoza u Opatiji. Osim samih filmova, svi posjetitelji moći će razgovarati sa svim autorima filmova te filmskim ekipama.
unnamed_40.jpg

Radionica Stvaranje kontakta

Radionica Stvaranje kontakta prema tehnici čuvenog ruskog glumca, redatelja i utemeljitelja posebne metode umjetnosti glume, održat će se od 24. do 28. veljače u zagrebačkom StudioChekhov, pod vodstvom glumice i osnivačice spomenutog studija, Suzane Nikolić te Davida Zindera, izraelskog glumca, pedagoga, redatelja, učitelja tehnike Mihaila Čehova.