Kultura

ziva_voda.jpg

Živa Voda festival

Predstavljamo vam 1. Živa Voda festival, koji će se održati 21. veljače u Vintage Industrialu, a nastupit će Ensemble Illyrica, Truth ≠ Tribe, Mimika Orkestar, DJ Vid Vince te posebni gosti. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna. Karte se mogu kupiti u Grifu / Vintage Industrialu (Savska 160) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).
bernays_propaganda.jpg

Bernays Propaganda u Močvari

Koncert benda Bernays Propaganda održat će se 8. veljače s početkom u 21 sat, u klubu Močvara (Trnjanski nasip bb, Zagreb). Cijena ulaznice iznosi 40 kuna.
ktp_radionica_2018_3.jpg

Koja je tvoja priča?

U utorak, 22. siječnja u 20 sati u klubu Booksa će polaznice i polaznici Radionice kreativnog pisanja kratke priče 55+ pod vodstvom Zorana Ferića čitati priče koje su nastale tijekom protekla tri mjeseca. Radionica kreativnog pisanja kratke priče dio je projekta Koja je tvoja priča? kojeg provodi udruga Kulturtreger/ klub Booksa i namijenjen je osobama od 55 godina i starijima koje vole književnost
vrtlarenje.jpg

Vrtlarenje: Art Hangout vol. VII

Tema siječanjskog izdanja Vrtlarenja, koje će se održati 24. siječnja s početkom u 20 sati, u Grif Baru (Savska 160, Zagreb) je Girl Power! Kako je raditi, stvarati i opstati u pretežno muško dominantnom svijetu kreativnosti i businessa ispričat će kiparica i umjetnička savjetnica na dva fakulteta Margareta Lekić, glazbena producentica, selektorica i kritičarka Nina Čalopek te filmska i tv režiserka, tehnološka inovatorica i ekološka aktivistica Nikolina Vučković.
Foto: Sonja Tarokić

Predstavljanje zbirke poezije Makroorganizmi

Predstavljanje zbirke poezije Makroorganizmi mladog pjesnika, dizajnera i kritičara Bojana Krištofića održat će se 17. siječnja s početkom u 19 sati, u klubu Booksa (Martićeva 14d, Zagreb).
war_murray.jpg

The Eye on War: Razgovor s Ann Murray

U sklopu programa Međunarodne i međusveučilišne suradnje, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gostuje dr. sc. Ann Murray, koja će tom prigodom održati dva predavanja. Osim toga, Ann Murray će u petak 18. siječnja u 18 sati u Galeriji Spot Ureda za fotografiju predstaviti knjigu Constructing the Memory of War in Visual Culture since 1914: The Eye on War, koju je kao urednica priredila za ediciju Routledge Research in Art and Politics (New York, 2018).
Foto: Damil Kalogjera

Silvio Foretić: Zvuk

Izložba je prvo galerijsko predstavljanje stvaralaštva skladatelja Silvija Foretića, klasika glazbene avangarde, a odnosi se na proces nastajanja i izvođenja glazbe i poseban tretman upotrebe semantičkih kodova, blizak konceptualnoj umjetnosti. Otvorenje je u petak, 11. siječnja u 19 sati u Galeriji VN. Izložba ostaje otvorena do 8. veljače.
Izložba Game and Politics u Jakarti

Games and Politics i Plan evakuacije u Filodrammatici

Udruga Drugo more u izložbenu 2019. godinu ulazi s dvije izložbe, koje će se istovremeno otvoriti u zgradi Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) u četvrtak, 17. siječnja u 20 sati. Riječ je o grupnoj izložbi Games and Politics / Igre i politika, koja je nastala u suradnji Goethe-Instituta i Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea (ZKM), i zvučnoj izložbi Plan evakuacije multimedijalnog umjetnika Tonija Meštrovića.
predraglucic_screenshot_kanalri_copy54240.png

Splitska Bookvica u spomen na Predraga Lucića

U četvrtak, 10. siječnja u 20 i 30 sati, na prvu godišnjicu smrti Predraga Lucića, u splitskom književnom programu Bookvica održat će se predstavljanje knjige njegovih sabranih drama i songova Cervantesov trg (Jesenski i Turk, 2018.). O knjizi će govoriti Boris Dežulović, Viktor Ivančić i Kruno Lokotar..
cover.jpg

Punk molitva

Kreće novi ciklus filmova u Kinoklubu Zagreb, naslovljen Punk molitva. Ciklus se bavi odnosom aktivizma i represivnih državnih uređenja. Projekcije će se održavati subotom u 20 sati.