Kultura

vizual_destrukcija_muzevnosti.png

Destrukcija muževnosti

Otvorenje izložbe modnih ilustracija i odjevnih predmeta Destrukcija muževnosti modnog dizajnera i ilustratora Dominika Brandibura u suradnji s kustosom i povjesničarom umjetnosti Leopoldom Rupnikom, održat će se 14. lipnja s početkom u 19 sati, u Galeriji R3a, Ribnjak 3A, u Zagrebu. Izložba je otvorena do 21. lipnja.
slavenka_drakulic_fraktura.jpg

Razgovor sa Slavenkom Drakulić

Centar za ženske studije i nakladnička kuća Fraktura s veseljem vas pozivaju na razgovor povodom objavljivanja nove knjige Slavenke Drakulić Nevidljiva žena i druge priče, 14. lipnja u 19 sati u Centru za ženske studije (Dolac 8, Zagreb).
zmaj_mocvara.jpg

Primijenjena u Močvari #4

U susret kraju nastavne godine Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu popularno zvana ŠPUD zajedno s UBU-om i URK-om sprema nezaboravno događanje na Savskom nasipu i u Klubu Močvara, 12. lipnja od 18 sati, kao jedno od niza događanja ovogodišnjeg izdanja Primijenjena u Močvari #4 u sklopu projekta Močvarni laboratorij.
hdlu_2008.jpg

Je li umjetnost samo za privilegirane?

Razgovor sa slovenskom istraživačicom i povjesničarkom umjetnosti Beti Žerovc održat će se u petak, 8. lipnja u 18 sati, u Klubu HDLU. Razgovor je dio diskurzivnog programa ovogodišnjeg Salona mladih – Panoptikon, a vodit će ga kustosica Salona Mirna Rul.
somalija_pen.png

Književna senzibilizacija - Somalija

Šesta Književna senzibilizacija na temu Somalije u održat će se 7. lipnja u 18 i 30 sati, u Knjižnici Dugave (Ulica Sv. Mateja 7), na kojoj će o Somaliji i somalskim autoricama Warsan Shire, Waris Dirie i Ayaan Hirsi Ali te integraciji izbjeglica kroz umjetnost i kulturu govoriti Tomica Bajsić, pjesnik i predsjednik Hrvatskog centra PEN-a, Mohamed Omar Gagale, gost iz Somalije i Ksenija Banović, moderatorica i voditeljica projekta.
ponor22.jpg

Promocija vinilnog izdanja Prah i pepeo + gosti

Promocija vinilnog izdanja novog albuma Prah i pepeo zagrebačkog hardcore benda Ponor održat će se 14. lipnja od 20 i 45 sati u Akc Medika (Pierottijeva 11, Zagreb). Uz Ponor nastupaju Sentence, Humanity is a Curse i Accident. Upad je 35 kuna.
Vizual: Oleg Šuran

Izložba Cjeloživotno učenje

U galerijskom prostoru Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka), umjetnička organizacija Drugo more od 8. do 30. lipnja predstavlja radove dizajnera i umjetnika Silvija Lorussa i Sebastiana Schmiega, koji godinama surađuju na projektima koji istražuju odnose između tehnologije, dizajna, obrazovanja i poduzetništva. Otvorenje izložbe održat će se 8. lipnja s početkom u 20 sati, uz druženje i razgovor s autorima koji će posjetitelje provesti kroz postav. Ulaz je besplatan, a izložbu je moguće posjetiti radnim danima od 17 do 21 sat.
sub_bleibt.jpg

Sub bleibt - Soliparty

SUB SOLIPARTY je benefit koncert podrške za jedno od najbitnijih DIY prostora u ovom dijelu Europe – SUB u Grazu. Da bi nastavili djelovati primorani su napraviti određene građevinske preinake, a potrebna sredstva sežu i do 12 tisuća eura. Koncert će se održati 7. lipnja, od 21 sat u Attacku. AKC Attack je samo još jedan kolektiv koji benefit koncertom pomaže doseći potrebnu svotu.
booksa_knjige_copy23935.jpg

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Sve ljubiteljice i ljubitelji čitanja koji posjete Booksu u srijedu, 6. lipnja od 16 do 21 i 30 sati, za 10 kuna predložene donacije moći će odabrati bilo koju knjigu s Booksinih polica i odnijeti je doma.
fb_eventcover2.jpg

5. Rođendan Multimedijalne kolibe

5. rođendan Multimedijalne kolibe proslavit će se u petak i subotu, 15. i 16. lipnja,, u prostorima Studentskog centra u Zagrebu (Savska 25).