Kultura

feminizam_za_sve.jpg

Feminizam je za sve

Što je feminizam danas? Koji su njegovi suvremeni zahtjevi, a koja su mu ograničenja? Zašto nam je potreban i je li nam, u ovom trenutku u povijesti, potrebniji nego ikad? Kako se feminizam prilagodio novom, tehnološkom dobu? Ovo su samo neka od pitanja na koje će odgovore ponuditi sudionice festivala FEMINIZAM JE ZA SVE, četverodnevnog festivala koji se održava će od 8. do 11. ožujka u Uraniji - prostoru kreacije (Kvaternikov trg 3/3, Zagreb).
diawara.jpg

Fatoumata Diawara premijerno u Hrvatskoj

Kraljica nove afričke glazbe Fatoumata Diawara po prvi put u Hrvatskoj! Ova svestrana kantautorica, glumica i aktivistica sprema veliki spektakl u petak, 22. svibnja, u Boogaloou!
zagreb_grad_umjetnica_ikona_web.jpg

Zagreb, grad umjetnica

Umjetnički paviljon u Zagrebu izložbenu sezonu započinje izložbom Zagreb, grad umjetnica / Djela hrvatskih umjetnica od kraja 19. do 21. stoljeća (6. veljače – 14. travnja). Izložba se priređuje u povodu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, kao i u čast Zagrebu, glavnom gradu Republike Hrvatske, iz kojega će Vlada RH predsjedati Vijećem EU.
Kries

Kries u Boogaloou/ ODGOĐENO

Kries je prije dvije godine imao svoj sad već kultni nastup u rasprodanom zagrebačkom Boogaloou što im je ujedno bio i najveći solo koncert u dosadašnjem djelovanju, a na isto se mjesto vraćaju ovaj put u društvu svojih dragih kolega iz benda Veja. Za novo ekstatično iskustvo u rokovnike ili pametne mobitele valja pribilježiti subotu, 27. ožujka.
malick.jpg

Retrospektiva Terrencea Malicka u kinu Tuškanac

Retrospektiva velikog američkog redatelja Terrencea Malicka održat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac od petka, 21. veljače do ponedjeljka, 24. veljače. Prikazat će se ukupno šest filmova.
Foto: Saša Šimpraga

Nestajanje trogirskog motela

Rad nizozemskog umjetnika Tillmana Mayera - Faje posvećen trogirskom motelu biti će predstavljen u utorak, 18. veljače, u parku Fortin u Trogiru, u trajanju kroz čitav dan. U umjetničkom radu Mayera- Faje fokus je na neuspjehu utopijskih urbanih snova. Pored intervencija u nizozemskim gradovima, bavio se i urbanizacijom Sovjetskog Saveza, a ovo mu je prvi rad vezan za modernističku baštinu Jugoslavije.
Foto: Pixabay

Informacija ili panika - odgovorno izvještavanje o korona virusu

Zbor znanstvenih novinara HND-a poziva na tribinu Informacija ili panika - odgovorno izvještavanje o korona virusu koja će se održati u utorak, 18. veljače, s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2). Cilj tribine je bolje povezivanje predstavnika medicinske struke i novinarske zajednice kako bi mediji o korona virusu mogli izvještavati što kvalitetnije i odgovornije, bez nejasnoća i širenja panike.