Kultura

unnamed_14.jpg

Dizajnerska početnica: ‘Ajd’ nacrtaj neš’ – heroji bez plašta

U subotu, 22. rujna s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, održat će se još jedna u nizu besplatnih radionica za djecu. Voditeljica Inja Kavurić Kireta naučit će polaznike, učenike osnovne škole, kako putem istraživanja, crtanja, modeliranja i prezentiranja stvoriti vlastitog heroja i oblikovati njegov karakter bez prethodno napisane priče. Prijave do 21. rujna.
plakat_urbana_permakultura.jpg

Urbana permakultura: Kultiviranje grada

Urbana permakultura: Kultiviranje grada, naziv je predavanja koje će se u četvrtak, 20. rujna s početkom u 18 sati, održati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. Predavačica je Cvijeta Biščević, permakulturna dizajnerica i edukatorica s urbanističko-arhitektonskom pozadinom.
Foto: Katarina Zlatec

'Otkucaji' Gilda Bavčevića na Dotrščini

Ovogodišnja memorijalna intervencija u čast žrtava fašizma u organizaciji Virtualnog muzeja Dotrščina i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba bit će izvedena u subotu, 22. rujna s početkom u 11 sati, kod središnjeg spomenika na glavnom ulazu u park. Perfomans Gilda Bavčevića naslovljen 'Otkucaji' minimalistički je monumentalan, a uključuje autorove otkucaje srca, asocijativno široko zahvaćajući temu.
Foto: Gabriel Radatović 

Sviraj Stare - Atheist Rap u Vintage Industrial Baru

Legendarna novosadska punk-rock grupa Atheist Rap stiže 26. listopada u Zagreb. Prvi gosti nove sezone programa Sviraj Stare u Vintage Industrialu izvest će pjesme isključivo s prva tri kultna albuma: Maori i crni Gonzales (1993.), Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete (1995.) i II liga Zapad (1998.) kojima su se afirmirali i stekli široku publiku na ovim prostorima. Ulaznice u pretprodaji koštaju 50, a na ulazu 65 kuna
uskok_popup.jpg

EA 1/1 SV USKOK Pop-Up Store

E.A. 1/1 S.V. Uskok Pop-up store održat će se 14. rujna s početkom u 18 sati, u prostorima Medike (Pierottijeva 11, Zagreb).
Foto: Vanja Babić

Glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole u CeKaTe-u

Ususret 12. Vox Feminae Festivalu, Prostor rodne i medijske kulture K-zona predstavlja zagrebačkoj publici glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole uz izvedbu Vibrancy, koja će se održati 29. rujna u CeKaTe-u s početkom u 20 sati (Park Stara Trešnjevka). Ulaz na koncert je besplatan.
prebrikana_stvarnost_vizual.jpg

Radionice Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa

Riječka udruga Drugo more i zagrebačka udruga za razvoj uradi-sam kulture Radiona.org pozivaju na dvodnevno druženje u "otvorenom laboratoriju dokolice" pod nazivom Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa, koje se odvija u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.
Foto: Anita Nadj

Besplatni koncert Drage Diklića u Pogonu Jedinstvo

Pogon Jedinstva započinje svoju jesensku sezonu koncertom velikog umjetnika i kantautora Drage Diklića koji ove godine obilježava 65 godina svoje bogate glazbene karijere. Koncert će se održati 22. rujna u vrtu Pogona Jedinstvo u 19 sati, a Dragu Diklića će pratiti glazbenici Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitari, Mladen Baraković na basu, te Josip Cvitanović na bubnjevima.
Foto: Katarina Zlatec

Katarina Zlatec i Zoran Pavelić: Osunčana mjesta

Povodom Svjetskog dana mira (22. rujna) Knjižnica Jelkovec u suradnji s Virtualnim muzejom Dotrščina i Vijećem srpske nacionalne manjine grada Zagreba, predstavlja fotodokumentaciju participativnog performansa Osunčana mjesta autora Zorana Pavelića koji je snimila Katarina Zlatec. Izložba se može pogledati do 17. listopada.
naxatras_live_photo_2.jpg

Grčka atrakcija Naxatras otvara sedmu sezonu Good Vibrationsa!

Jedan od najvećih i najpopularnijih europskih psihodeličnih rock bendova Naxatras dolazi u srijedu, 3. listopada u Vintage Industrial Bar otvoriti novu sezonu programa Good Vibrations! Ovaj grčki trojac je prije godinu dana rasprodao KSET, a hrvatsku premijeru su imali na Tabor Film Festivalu 2016. Godine. Veliku jesensku europsku turneju započinju upravo u Zagrebu. Ulaznice po cijeni od 55 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će ako ih ostane koštati 70 kuna.