Kultura

Foto: ytb-prtsc

Predavanje Judith Butler u Rijeci

U ponedjeljak, 18. lipnja u 18 sati, u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci otvara se Ljetna škola Kritika nasilja danas: kako misliti i boriti se protiv nasilja. Tom prilikom ugledna američka filozofkinja Judith Butler (Sveučilište u Kaliforniji, Berkeley) održat će javno predavanje na temu Interpretiranje nenasilja - uz moderaciju Sanje Bojanić.
sef_festival.png

SEF Festival

I ove godine, po peti put održava se Studentski etnografski filmski festival u Zadru. SEF se organizira s ciljem upoznavanja studenata s etnografskim filmom. Otvorenje festivala zakazano je za petak, 1. lipnja, u 15 sati, u Studentskom klubu Božo Lerotić.
dknap18_skica_plakat7_page_001.jpg

11. Dani kulture na Pešči

11. Dani kulture na Pešči održat će se od 4. do 9. lipnja. I ovoga puta posjetitelje očekuje mnoštvo raznovrsnih, kreativnih i edukativnih radionica namijenjenih djeci i mladima, produkcije dramskih i glazbenih studija te zanimljivih predstava i koncerata. Ulaz na sva događanja je besplatan.
odraz.png

Kultura, gradovi i održivi razvoj

ODRAZ i Udruga gradova u RH (Nacionalna URBACT točka) pozivaju na panel raspravu Kultura, gradovi i održivi razvoj, koju organiziraju povodom Europskog tjedna održivog razvoja i Europske godine kulturne baštine. Tema panel rasprave je utjecaj, doprinos i važnost kulture i kulturne baštine za održivi razvoj gradova te mjesto koje kultura zauzima u životu stanovnika grada. Rasprava će se održati 30. svibnja u 12 sati u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb).
bruno_a.jpg

Klimatske promjene i zdravlje

Klimatske promjene i zdravlje naslov je predavanja kojeg će održati Branko Ančić, u sklopu projekta Zelena knjižnica, na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković (dvorana 302), 30. svibnja u 17 sati. Ulaz je slobodan.
potpiknik.jpg

Četvrto izdanje PotPiknika

PotPiknik je besplatni glazbeno-kulturni događaj na otvorenom te će se održati 17. lipnja ispred kluba Močvara. Ove godine na piknik dolaze jaka imena domaćeg nezavisnog glazbenog stvaralaštva: Žen, ESC Life, Neon Lies i Paul The Walrus.
superkultura_plakat.jpg

SuPerKultura 4 na Visu

Kako je otok Vis još krajem veljače postao kulturni i edukativni centar koji ugošćuje brojne domaće umjetnike i pedagoge te svojim otočanima, djeci i odraslima, omogućuje pristup kontinuiranim kvalitetnim sadržajima SuPerKulturom, njezino novo izdanje najavljujemo za vikend 25.-27. svibnja.
Foto: Mladen Stilinović, Prodajem jezik

Filozofi i teoretičari Stefan Nowotny i Boris Buden u Galeriji Nova

Predavanje i razgovor Stefana Nowotnog, filozofa i profesora na Odsjeku za vizualnu kulturu na Goldsmithsu, i Borisa Budena, pisca i kulturnog teoretičara te jednog od najznačajnijih filozofa s ovih prostora održat će se 25. svibnja, u zagrebačkoj Galeriji Nova (Teslina 7 Zagreb).
Foto: Iz filma Nikoline Bogdanović - Mjesto odakle vam pišem pisma 

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

Svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na sedmoj Školi dokumentarnog filma održat će se 25. svibnja u Art-kinu Grič s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan, a nakon projekcija predviđeno je druženje s polaznicima i voditeljima programa.
zagorka.jpg

Kod Zagorke na ručku s Anom Hušman

U okviru ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u četvrtak, 24. svibnja u 18 sati Centar za ženske studije poziva vas na predavanje pod nazivom Kod Zagorke na ručku s Anom Hušman.