Kultura

naslovnica.jpg

Promocija prve fotomonografije zagrebačkih zidova STREET/ART/ZAGREB

Promocija prve fotomonografije zagrebačkih zidova STREET/ART/ZAGREB održat će se 10. veljače u 19 i 30 sati, u dvorani kazališta Centra kulture na Peščenici - KNAP (Ivanićgradska 41a, Zagreb). Fotomonografija STREET/ART/ZAGREB sadrži 280 strana, predstavlja više od 200 radova i 95 autora koji su u proteklih petnaest godina ostavili trag na zagrebačkim ulicama.
frane1.jpg

Frane Rogić: Žitnjak, danas

U petak, 10. veljače u 19 sati, u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra (Preradovićeva 5), otvara se izložba foto instalacija Žitnjak, danas Frane Rogića. Postav Rogićeve foto instalacije na asocijativnom planu vrlo precizno odgovara naslovu izložbe.
malabou.jpg

Catherine Malabou u Zagrebu

Vodeća francuska filozofkinja Catherine Malabou u Zagrebu će gostovati u sklopu programa Škole neophodnog znanja u kojem su dosad – između ostalih – gostovali Dubravka Ugrešić, Peter Szendy, Slobodan Šijan i Eyal Sivan. U svom predavanju Budućnost života, budućnost filozofije koje će se održati u utorak, 14. veljače u 19 sati, u prostoru Akademije dramske umjetnosti (Franskopanska 22), Malabou će programatski skicirati smjer vlastitih budućih istraživanja.
sohrab_karta_630.jpg

Kartografija izbjegličke krize

Sohrab Mohebbi održat će danas, u 19 sati u Multimedijalnom institutu (Preradovićeva 18, Zagreb), predavanje o izložbi Očito je iz karte čiji je kustos zajedno s Thomasom Keenanom. Prezentacija Sohraba Mohebbija Očito je iz karte (It is obvious from the map) će se osvrnuti na neke vidove izložbe koja se bavi ulogom kartografije u tzv. izbjegličkoj krizi u Europi .
panel_rasprava_res_non_verba_plakat.jpg

Res, non verba

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci poziva na panel raspravu Res,non verba, u kojoj će sudjelovati kandidati na predstojećim izborima za rektora Sveučilišta u Rijeci. Rasprava će se održati u petak, 10. veljače u 16 i 30 sati, u Caffe baru Akvarij (na Kampusu) te će je moderirati Nikola Baketa sa Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.
unnamed_39.jpg

Tomislav Gotovac: Trg maršala Tita, volim te!

Izložbom Trg Maršala Tita, volim te! Institut Tomislav Gotovac obilježava 80. godišnjicu umjetnikovog rođenja. Otvorenje izložbe je u Institutu za suvremenu umjetnost (Trg kralja Tomislava 20, Zagreb) u utorak, 7. veljače u 20 sati, a ostaje otvorena do 11. veljače. U četvrtak, 9. veljače u 18 sati, u razgovoru o Gotovcu sudjeluju Darko Šimičić, Jadranka Vinterhalter i Janka Vukmir.
Fink, Foto: Tommy N. Lance

Fink objavljuje novi album i dolazi u Zagreb

Fin Greenall, poznatiji kao Fink, 12. listopada, vraća se u Zagreb i u sklopu Začarane Močvare će promovirati novo studijsko izdanje koje će izaći neposredno prije početka jesenske turneje.
marija_ott_extro_intro_small_web_mail_1.jpg

Introvertna i ekstrovertna djeca - kako ih tretiramo?

Tribina će se održati u Kulturno informativnom centru (Preradovićeva 5, Zagreb) u utorak, 24. siječnja u 19 sati. Koja je razlika između introvertiranosti, asocijalnosti i sramežljivosti? Prepoznaje li sustav otvorenu i zatvorenu djecu, uvažava li ih ili ih tretira kao probleme i zašto? O tim i drugim pitanjima govorit će Ivana Merlin, prof. psihologije (Škola za medicinske sestre Vinogradska) i Sanja Grujić Pietri, učiteljica u razrednoj nastavi (OŠ Ivana Gorana Kovačića). Tribinu vodi teoretičarka Marija Ott Franolić.
zagrebdox.jpg

13. ZagrebDox

Ovogodišnje 13. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 26. veljače do 5. ožujka u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, koji nakon temeljitog preuređenja otvara svoja vrata neposredno prije u veljači.
fb_tribina_event.png

Tribina Sve što nije tvoje

Tribina će biti održana 2. veljače, u terminu od 19 do 21 sat, u prostorima Multimedijalnog centra MaMa u Preradovićevoj 18 u Zagrebu. Teme koje će se obrađivati biti će feminističkog predznaka te će se govornice dotaknuti osnovnih pojmova feminizma, trenutnih problema žena u Hrvatskoj i pokušat će povezati akademski jezik feministkinja sa širom populacijom. Gošće predavačice su Josipa Tukara, Marina Milković, Arijana Lekić – Fridrih, Lorena Herceg i Andreja Gregorina, a moderatorica tribine je autorica projekta Lejla Jerković.