Kultura

unnamed_3.png

Kako pisati o suvremenoj umjetnosti

U listopadu, studenom i prosincu 2018. u Osijeku, Splitu i Zagrebu održat će se nova serija radionica likovne kritike Kako pisati o suvremenoj umjetnosti u organizaciji HS AICA-e i lokalnih partnera u projektu. Radionice su besplatne.
zagorka_zagreb_copy48218.jpg

Dvodnevni Zagorkin kamp za žene starije od 55 godina

Zagorkin kamp, niz radionica namijenjenih ženama starijima od 55 godina iz Like, Zagorja i Zagreba uključujući one koje žive u samačkim kućanstvima, nezaposlenima i umirovljenicama, održat će u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. studenoga u Zagrebu, najavio je Centar za ženske studije.
midnight_express_1978_03_g.jpg

Rođendan Kino mreže i besplatne projekcije

Za svoj 4. rođendan Kino mreža poklanja besplatne projekcije dva legendarna filma, Ponoćni ekspres (Midnight Express) Alana Parkera, Oskarom nagrađeni za najbolju glazbu i najbolji scenariji te jedan od najlegendarnijih filmova za djecu, Karate Kid. Filmovi će se u srijedu, 7. studenog prikazivati u 21 kinu diljem Hrvatske.
vizual_izlozba1.jpg

I ovo je kinematografija

Povodom 90. obljetnice Kinoklub Zagreb organizira izložbu o svojoj povijesti imena I ovo je kinematografija: radikalne filmske prakse i kultura entuzijazma Kinokluba Zagreb 1928. — 2018. Otvorenje je u subotu, 3. studenog u 20 sati u Galeriji Miroslav Kraljević, a izložba traje do 17. studenog.
unnamed_2.png

Natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2016. do 31. listopada 2018. godine. Rok za slanje knjiga je 1. prosinca.
50_poems_for_snow_plakat_2018.jpeg

50 Poems for Snow

I ove zime s prvim danom snijega, u niz gradova u Hrvatskoj i Europi održat će se pjesnički festival 50 Poems for Snow koji je pokrenut u Zagrebu. Sedmo zagrebačko izdanje održat će se iznad Ljetnog kina Tuškanac s početkom u 21 sat, a pjesme će čitati Ana Brnardić,Dinko Kreho i Bojan Krištofić. Ovozimski festival posvećen je čileanskom pjesniku Nicanoru Parri, koji je umro ove godine u 103. godini života.
unwar.jpg

Izložba Un-war prostor, arhitektonsko istraživanje Sarajeva tokom opsade

U predvorju galerije Multimedijalnog kulturnog centra Split u Domu mladih 28. listopada s početkom u 20 sati otvara se izložba UN-WAR PROSTOR Armine Pilav. Na izložbi će biti prisutni Armina Pilav, Matija Kralj i Rafaela Dražić koji su dio istraživačkog i produkcijskog tima izložbe Un-war prostor, a posjetitelji će nakon razgovora moći kupiti i nedavno tiskani Un-war Lexicon koji je dio izložbe. Izložbu možete pogledati do 1. studenog.
new_york_ska_jazz_ensemble_foto.jpg

New York Ska-Jazz Ensemble u Vintageu!

Američka šesteročlana multikulturalna koncertna atrakcija New York Ska-Jazz Ensemble po prvi put svira u Zagrebu, 19. prosinca u Vintage Industrial Baru. Unikatan stil donio im je titulu utemeljitelja ska-jazz žanra kojeg su sami iskovali kombinirajući jazz standarde uz ritmični dancehall, reggae i rocksteady. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 50 kuna, na dan 70 kuna. Pretprodajna mjesta su: Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).
glasnije.jpg

Prezentacija audio drame Glasnije! Govori glasnije!

U ponedjeljak, 29. listopada s početkom u 17 i 30 sati u prostoru Doma za starije i nemoćne osobe Medveščak održat će se prezentacija audio drame Glasnije! Govori glasnije!, umjetnice Ane Kuzmanić. Spomenuta audio drama nastala je kao produkt radionica na temu sjećanja u kojima su učestvovali korisnici Doma Medveščak te djeca predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole.