Kultura

screamales_promo_color_skeiky_5_crop.jpeg

Screaming Females vraćaju se u Zagreb!

Punih sedam godina nakon drugog i zadnjeg nastupa u Hrvatskoj trio iz New Jerseya, predvođen pjevačicom i gitaristicom Marissom Paternoster, dolaze 9. ožujka u Močvaru u sklopu promotivne turneje za, sad već, sedmi studijski album grupe Screaming Females objavljen u veljači za Don Giovanni Records.
cover_pr.jpg

5. Plan za bijeg

PLAN ZA BIJEG je godišnji ciklus malih radiofonijskih izvedbi Multimedijalne kolibe iz Zagreba. Već petu godinu za redom pozivaju razne autore/ice i izvođače/ice da istražuju područje susreta radija i scenske izvedbe uživo u trajanju do 30 minuta. Program se održava na raznim lokacijama u Zagrebu od 27. listopada do 20. studenog.
unnamed_2.jpg

Koncert Udomimo prijatelje za Azil Čakovec

Najveće sklonište za pse u Republici Hrvatskoj, Azil Prijatelji iz Čakovca, organizira humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za obnovu i gradnju skloništa te tim povodom i veliki humanitarni koncert koji će se održati 30. listopada u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 19 sati.
cul_de_sac.jpg

Cul-de-Sac prvi put u BEKu

CUL-DE-SAC / Orkestar za ubrzanu evoluciju, impro jazz experimentalni glazbeni sastav prvi je jugoslavenski impro band, a nastao je 1986. u Zagrebu. U nedjelju, 21. listopada u 20 sati, održat će benefit koncertu za grijanje novog socijalnog centra BEK (Ul. Vladimira Nazora 53, Zagreb).
Foto: Kuća pokraj mora

Motel Trogir/Mediteranska mreža modernizma - razgovor s Ivanom Prtenjakom

Motel Trogir/Mediteranska mreža modernizma - razgovor s arhitektom Ivanom Prtenjakom, održat će se u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb) u subotu, 27. listopada u 19 sati. Arhitekt Ivan Prtenjak jedini je hrvatski arhitekt čije je djelo bilo nominirano za prestižnu Nagradu Aga Khan za arhitekturu i to za Kuću pokraj mora izgrađenu 1969. godine u Kelibiji u Tunisu.
dragram_vizual_autorice_tea_i_marta_strazicic_schwestern_sisters.png

DRAGram Freakshow

DRAGram, festival drag kulture i umjetnosti u organizaciji queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo, u Zagrebu se održava od 31.10. do 3.11. Peto izdanje pod temom‘FreakShow obogatit će zagrebačku Halloweek ponudu s dva programa inspiriranim s Noći vještica.
unnamed_1.png

Kantautorski festival u Začaranoj Močvari!

Zadnji četvrtak u mjesecu Močvara priprema jedan pravi mali kantautorski festival gdje ćete moći uživati u novom konceptu večeri, koji će vas natjerati da se ugodno zavalite u stolicu i da uživate. Kantautorski festival održava se 25. listopada od 21 sat. Upad: 30 kn.
privrednik.jpg

Teslin kraj bez struje

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu: Teslin kraj bez struje, koja će se održati u utorak, 23. listopada u 18 sati, u Privrednikovom domu (prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb).
hiwa_1.jpg

Noćne pojave u MM centru

Tri priče iz tri ženske perspektive prikazuju se na Kratkim slikama u četvrtak, 18. listopada u MM centru (Savska 25) s početkom u 19 i 30 sati. Ulaz je besplatan.