Kultura

cro_afroppp.png

Cro-Afro Convention

Cro-Afro Convention održava se 23. ožujka u Ritmu grada (Gajeva 2, Zagreb). Cjelodnevni program uključuje besplatne radionice za djecu i odrasle, degustaciju tradicionalnih hrvatskih i afričkih zalogaja, te bogat glazbeni i plesni program.
Foto: TV Mreža

Filmovi na temu novinarstva u Tuškancu

Zagrebačko kino Tuškanac, u duhu recentnih prosvjeda hrvatskih novinara za vraćanje dostojanstva profesiji, pripremilo je program filmskih klasika smještenih u novinarski milje. Do 21. ožujka prikazat će se 14 filmova nastalih od 1931. do 2015. godine, koji na različite načine tematiziraju novinarstvo na filmu.
k14_web.png

Promocija 14. broja Časopisa "k."

Promocija 14. broja Časopisa "k." održat će se u četvrtak, 21. ožujka u 19 sati, u Cafeu U Dvorištu. Časopis će predstaviti urednice Barbara Gregov, Veronika Mesić, Petra Požgaj, Natalija Iva Stepanović i Ivana Mihaela Žimbrek, a pridružit će im se i Maša Grdešić, docentica na Odsjeku za komparativnu književnost, te Lana Pukanić, urednica portala Krilo.
unnamed_28.jpg

Izložba Domaće ljekarije

S prvim danom proljeća, 21. ožujka u 19 sati, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Malom salonu otvara izložbu Domaće ljekarije posvećenu ljekovitom bilju. Domaće ljekarije bilje predstavljaju kao predmet običaja i vjerovanja, kao estetsko nadahnuće i model spoznaje. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja.
nwf7vqo7dehcmbun3wg3khof0p3.jpg

Proizvedeno u Hrvatskoj - tranzicija hrvatske tekstilne industrije

Promocija knjige Ivane Biočine 'Proizvedeno u Hrvatskoj. Tranzicija hrvatske tekstilne industrije' održat će se u utorak, 12. ožujka u 18 sati, u KIC-u (Preradovićeva 5, Zagreb). Knjiga je doprinos raspravi o stanju hrvatske tekstilne industrije u kontekstu globalne ekonomije.
covjekiplanina_edopopovic.jpg

Književnost i ekologija

Tribina Književnost i ekologija održat će se u petak, 15. ožujka u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb). Edo Popović, pisac i hodač, predstavit će svoju novu knjigu Čovjek i planina: Kratki uvod u sjeverni Velebit, gdje se bavi ekologijom i povratkom jednostavnom životu, a govorit će i o pjesniku Garyju Snyderu i drugim književnicima i umjetnicima koji su tražili sklad s prirodom kao domom, a ne samo mjestom za posjete.
Foto: Obscuro Barroco

Projekcija filma Obscuro Barroco i predstavljanje knjige Meduza Clarice Lispector

Projekcija filma 'Obscuro Barroco' i predstavljanje knjige 'Meduza' Clarice Lispector održat će se u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5, Zagreb) u nedjelju, 10. ožujka u 19 i 20 sati. Senzualni dokufikcijski film 'Obscuro Barroco' grčke autorice Evangelie Kranioti jedan je od najcjenjenijih dokumentaraca prošle godine - stilizirana freska Rio de Janeira, grada svih vrsta društvenih ekstrema. Koristi fragmente iz romana 'Meduza' legendarne brazilske književnice Lispector, a predstavljanje hrvatskog prijevoda romana bit će nakon projekcije filma.
sajsimc.png

Deset godina lezbijskog clubbinga

U subotu, 23. ožujka, u 22 sata, u zagrebačkom Saxu Zbeletron organizira proslavu 10. godine djelovanja pod nazivom '10 godina Zbeletrona: Lezbijska dekadencija' na kojoj će gostovati beogradska izvođačica Sajsi MC, DJane mapalma, DJane Miss Iconic, DJane Ru. te DJane Pedo. Karte se mogu kupiti po cijeni od 40 kuna, a na dan koncerta koštat će 50 kuna.
fotka_afion.jpg

Afion u Saxu

Nakon rasprodanog Vintagea slijedi vrlo intimni i polusjedeći koncert Afiona u Saxu. Početak koncerta je u 17 sati, a održat će se u subotu, 27. travnja. Broj ulaznica je ograničen na 250 pa tko prvi, njegovo! Cijena u pretprodaji je 65 kuna, a na dan će, ako ih ostane, koštati 80 kuna.