Kultura

face_zaglavlje_g_tocka_v2.jpg

Prva G. točka u 2018: FERIĆ, MATAKOVIĆ, M.O.R.T.

Prva G.točka u 2018. održat će se 25. ožujka u 20 sati, u sceni F22 (Akademija Dramske Umjetnosti ADU) svega nekoliko kućnih brojeva od Gavelle, u veži Frankopanske 22. Ulaz je besplatan, vrata se otvaraju u 19 i 30 sati. Kalendar Maja, Zgode i nezgode Ante Pavelića, žestoki dečki iz Sinja i jedna (slučajno li?) spaljena vojarna. Želite znati više? Dođite.
ratovi_lezba.png

Ratovi lezba: Drama se budi

U subotu, 24. travnja s početkom u 21 sat, u zagrebačkom klubu Sax održat će se party Ratovi lezba: Drama se budi, u organizaciji udruge Zbeletron. Publiku će tom prilikom zabavljati nekoliko hrvatskih izvođačica: eksperimentalna glazbenica Diyala koja će nastupati s DJane Reom, producentica, skladateljica i tekstopiskinja Lana Popsimonova te DJane mapalma. Publiku će tijekom partija kratkim tematskim nastupom zabavljati i Roxanne i Spazam Orgazam iz House Of Flamingo kolektiva.
unnamed_copy95344.png

Noć mračnog cirkusa

Skoro pa točno nakon godinu dana vraća nam se Noć Mračnog Cirkusa! Dođite u Močvaru u četvrtak, 22. ožujka u 21 sat. Nekima već poznata večer performansa kada se ukazuju oni koji dahću iz sjene i bulje ispod rešetki kanalizacijskog otvora. Zabava je praćena teškim notama muzičara iz limbične rupe ispod zagrebačkog tramvajskog trakta. Upad je 40 kuna.
unnamed_copy59989.jpg

Rock Out u Močvari - benefit koncert

"Rock Out" je nova verzija humanitarnog koncerta Klasične gimnazije, koji se od tradicionalnog "Rock In" koncerta razlikuje jedino po lokaciji. I ove godine okupljaju se mladi (i malo stariji) bendovi, koji će se pobrinuti da večer prođe u klasičarskom stilu. 27. ožujka u Močvari za vas sviraju Aldelfi, Hipno, Peglica i Komandos te Cojones. Upad je 20 kn, a sredstva prikupljena od prodaje ulaznica namijenjena su isključivo za učenički fond za potrebe organizacije maturalca u Klasičnoj gimnaziji.
voda_copy11952.gif

Efekti privatizacije upravljanja vodnim uslugama

Efekti privatizacije upravljanja vodnim uslugama naslov je predavanja kojeg će održati Desanka Sarvan u sklopu projekta Zelena knjižnica na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, 21. ožujka s početkom u 17 sati. Predavanje je besplatno.
unnamed.png

Jazz u Močvari: Bruno Mičetić Trio!

Vidjeti metalca kako nastupa u Močvari normalno je kao i vidjeti jazzere u jazz klubu. Ali što ako se jedan metalac sjetio svirati jazz i sad dolazi u Močvaru sa svojim jazz triom? Prozvan najvećim domaćim heavy metalcem među jazzerima i najvećim jazzerom među heavy metalcima, u nedjelju 25. ožujka u Močvaru dolazi gitarist Bruno Mičetić sa svojim triom (Milo Stavros na bubnjevima i Joe Kaplowitz na orguljama). Upad 30 kuna.
nesvrstani_lauba.jpg

Nesvrstani ― tjedan za ljude i umjetnost

Lauba – kuće za ljude i umjetnost organizira višednevno događanje pod nazivom Nesvrstani ― tjedan za ljude i umjetnost koje će okupiti umjetnike, galeriste, kolekcionare, umjetničke udruge i inicijative s ciljem njihova predstavljanja publici i tržištu. Nesvrstani ― tjedan za ljude i umjetnost održat će se u Laubi od 22. do 27. svibnja kako bi se omogućilo umrežavanje nezavisnih aktera suvremene umjetničke scene i tako ponudilo nepristran i aktualan pregled suvremene umjetnosti i umjetničko-galerijske aktivnosti te dati doprinos unaprjeđenju tržišta umjetnosti u Hrvatskoj. Prijave traju do 28. ožujka
mtn_2018_cover_diogen.jpg

Moje, tvoje, naše: Transnacionalizmi

Trinaesto izdanje festivala Moje, tvoje, naše održat će se u organizaciji udruge Drugo more u Rijeci, s naglaskom na temu transnacionalizma. U četvrtak 22. ožujka, u galeriji Mali salon (Korzo 24) otvorit će se grupna izložba, dok će se u poslijepodnevnim satima 23. i 24. ožujka u Filodrammatici (Korzo 28/1) održati predavanja i razgovori s međunarodnim gostima.
homo_climaticum.jpg

Predstavljanje knjige Homo Climaticum 2018.

Predstavljanje knjige Homo Climaticum 2018. - drugo izdanje serije zbirki radova o klimatskoj fikciji, održat će se 16. ožujka s početkom u 18 sati, u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb). Knjiga je, kao i prošle godine, nastala kao ishod natječaja Zelene akcije i Bookse za kratku prozu i poeziju o klimi i klimatskim promjenama, spekulativnoj fikciji te promišljanju budućnosti naše planete i čovječanstva.
mt_stadion.jpg

Mapiranje Trešnjevke - posjet stadionu NK Zagreb

Centar za kulturu Trešnjevka organizira u subotu, 10. ožujka šetnju pod nazivom Posjet stadionu NK Zagreb. Time, ujedno, počinje proljetna sezona edukativnih i zabavnih šetnji projekta Mapiranje Trešnjevke. Sastanak je u Kranjčevićevoj ulici, na glavnom ulazu u stadion, u 10 sati.