Kultura

pinokio_mali.jpg

Dva performansa Freakvencije

Freakvencija i Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuju dva performansa Irene Čurik, multimedijalnu izvedbenu instalaciju PINOKIJEV PARADOKS 27. prosinca u 20 sati, u Malom klubu Željezničar, te interdisciplinarni plesni performans SPORI LORIS, 29. prosinca. u 21 sat u Greti.
crvena_zbornik_najava.jpg

Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava

Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA poziva na izložbu i promociju Zbornika: Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava, koje će se održati u četvrtak, 29. proinca u 19 sati, u Galeriji suvremene umjetnosti Charlama u Sarajevu.
dobridomacini.jpg

Kreativni punkt Dobrih domaćina u Vinylu

U sklopu kampanje Dobri domaćini, grupa Kries, Are You Syrious?, Inicijativa za podršku izbjeglicama Dobrodošli! , SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost te Koalicija Solidarnosti Split pozivaju na Kreativni punkt u subotu, 24. prosinca, od 10 do 12 sati, u klubu Vinyl (Bogovićeva ulica 3, Zagreb).
so_do.jpg

Koncert orkestra SO-DO djece i mladih

Orkestar SO-DO djece i mladih održat će u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir u Zagrebu, u nedjelju, 18. prosinca, u 18 sati svoj blagdanski koncert. Koncert će se održati na Međunarodni dan migranata, u suradnji s inicijativom Dobri domaćini, koji provode crowdfunding kampanju za podršku mladim kreativcima bez primjerene roditeljske skrbi te izbjeglicama.
hoerspiel.png

HOERSPIEL - kazališni mirakul o radiju

Izvedba predstave Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) Pavlice Bajsić Brazzoduro održat će se 28.,29. i 30. prosinca u kući Arko (Basaričekova 24, Zagreb). Cijena ulaznice je 50 kuna, a za studente, umirovljenike i učenike 40 kuna. Ulaznice je potrebno rezervirati.
blok_detoni_copy39649.jpg

Problem umjetnosti kolektiva

Otvorenje izložbe Problem umjetnosti kolektiva održat će se 21. prosinca s početkom u 19 sati, dok će se istog dana s početkom u 18 sati održati stručno vodstvo. Izložbu možete pogledati do 21. veljače.
parcela.jpg

Lana Stojićević: Parcela

Kao završni izložbeni projekt u 2016. godini, AK galerija u suradnji s VoxFeminae Platformom predstavlja samostalnu izložbu Parcela umjetnice Lane Stojićević. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 22. prosinca s početkom u 18 i 30 u prostoru sinagoge u Svilarskoj ulici (Koprivnica). Izložba se može pogledati do 30. prosinca.
untitled.png

Zagrijavanje za 4. Maraton kratkometražnih filmova

Hrvatski audiovizualni centar povodom nadolazećih blagdana poklanja Maraton kratkometražnih filmova koji se besplatno prikazuju u kinodvoranama diljem Hrvatske. Manifestaciju će najaviti projekcije na Europskom trgu u Zagrebu, 15. prosinca od 17.30 sati.