Kultura

sumski_i.jpg

Šumski pjesnici

U petak, 2. kolovoza s početkom u 19 i 30 sati i ove godine možete doživjeti čaroliju pisane riječi osvijetljene svjetlošću zvijezda, baklji i krijesa. Ponor Butori nedaleko od Grožnjana već je devetu godinu mjesto okupljanja Šumskih pjesnika i njihove publike, profesionalnih i rekreativnih pisaca, ljubitelja šume i književnosti.
unnamed_20.png

Otvorenje Radio Rože

Otvorenje Radio Rože održat će se 30. srpnja od 11 sati u Omladinskom centru Palach (Kružna ulica 6), a otvorenje možete pratiti i putem Facebook stranice i upoznati se s radom ovog radija zajednice u Rijeci.
Javier Riera

U kolovozu ponovno šećemo OKOLO po Zagrebu

I ovoga ljeta, od 17. kolovoza do 1. rujna, preko dvadeset i pet lokacija u samom centru Zagreba pretvorit će se u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada.
zff_logo.jpg

ZFF gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Od utorka, 16. srpnja pa sve do četvrtka, 25. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival, čije će se 17. izdanje održati u studenom 2019. godine.
borka.jpg

Komemoracija za Borku Pavićević

Komemoracija za Borku Pavićević, jednu od najvažnijih heroina našeg doba i ovih prostora, održat će se večeras u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb). Komemoraciju organiziraju Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Srpsko narodno vijeće.
homo_festa_plakat.jpg

Poreč je out - homo, fešta!

Homo, fešta!* festival je LGBT kulture koji će se održati u Poreču 12. i 13. srpnja. Izložba, filmovi, drag show, kviz, predavanje, druženje - kultura, zabava i aktivizam na različitim punktovima u gradu.
unnamed_23.jpg

Kino na Trešnjevačkom placu

U sklopu kina na Trešnjevačkom placu, u organizaciji BLOK-a, 12. srpnja u 21 sat, prikazuju se filmovi Pravo na rad: Onako kako smo ga ostavile i Rosetta.
Foto: Ryszard Kisiel

Izložba QAI/CEE

U utorak, 9. srpnja u 20 sati, u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvara se izložba QAA/CEE poljskog umjetnika Karola Radziszewskog. Splitski postav projekta Queer Archives International donosi arhivske materijale kvir povijesti prikupljene u centralnoj i istočnoj Europi. Na otvaranju organizirano je vodstvo umjetnika po izložbi. Izložba se može razgledati radnim danom do 26. srpnja, u terminima od 17 do 21 sat.