Kultura

benefit_pank_anarhosajam.jpg

Benefit pankčina za Anarhistički sajam knjiga

Benefit pankčina za Anarhistički sajam održat će se 24. ožujka s početkom u 22 sata u Reci:Klaonici uz bendove Namet, ILL Wind, Path of Cestoda te Foreigners Everywhere. Minimalna donacija iznosi 25 kuna, a sav prikupljeni novac ide za pokrivanje troškova Anarhističkog sajma.
unnamed_18.png

Zimoun u Pogonu

Švicarskog umjetnika Zimouna smatra se jednim od najvećih imena na suvremenoj svjetskoj sound art sceni. U travnju će svoj rad prvi put predstaviti u Hrvatskoj i to upravo u velikoj dvorani zagrebačkog Pogona Jedinstvo, gdje će tijekom dva tjedna biti izložena njegova nova kinetička zvučna instalacija dizajnirana i producirana upravo za Pogon.
zene_8ea_copy90920.jpg

4. Ženijalni dani

Program Ženijalni dani, u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača, povodom Međunarodnog dana žena u kino Kinoteka (Kordunska 1, Zagreb) donosi pet filmskih naslova koje su obilježile žene.
fotka_gavlyn_dj_hoppa_2.jpg

Svjetska hip hop zvijezda Gavlyn u Saxu

Gavlyn će u Saxu nastupiti u srijedu, 14. ožujka u sklopu klupskog programa Mic Drop. Ovom prilikom Gavlyn dolazi u pratnji DJ Hoppe. Ulaznice za ovaj koncert po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Saxu, a na dan koncerta koštat će 90 kuna.
Foto: Ines Jurišić

Drugi kadar: predstavljanje radova polaznika

U petak, 9. ožujka u 19 sati u klubu Booksa Radionica umjetničke fotografije Drugi kadar održat će predstavljanje radova svojih polaznika i polaznica koji su nastali tijekom četveromjesečne radionice. U njima se kroz medij suvremene fotografije propituju teme poput završetka ljubavi, nestajanja prostora djetinjstva, odnosa prema tijelu, civilizaciji u čijem centru je turistički resort i ekološke crne točke.
sjecanja_hpm.jpg

Sjećanja na 20. stoljeće

Predstavljanje nove web stranice Hrvatskog povijesnog muzeja pod nazivom Sjećanja na 20. stoljeće: Izbor dokumenata iz osobnih i obiteljskih ostavština HPM-a, održat će se u četvrtak 8. ožujka u 11 sati, u prostorijama Muzejskog dokumentacijskog centra u Zagrebu. O web stranicama će, uz autoricu Dubravku Peić Čaldarović, muzejsku savjetnicu u Hrvatskom povijesnom muzeju, govoriti i Goran Zlodi s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
marx.jpg

Tribina - 170. obljetnica Komunističkog manifesta

Radnički portal i Subversive festival pozivaju na tribinu koja će se povodom 170. obljetnice izlaska Manifesta Komunističke partije održati u Zagrebu u petak, 9. ožujka, s početkom u 20 i 30 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).
Foto: Ružica Dobranić

Početak proljetnog programa u Attacku

Galerija Siva u četvrtak 8.ožujka od 20 sati otvara izložbu umjetnice Ružice Dobranić – Skriveno zbivanje. U petak, 9. ožujka klub Attack predstavlja Afro Night Party, program u suradnji Attacka i Društva Afrikanaca Hrvatske. Svi programi su besplatni.
tuy_photo.jpg

The Underground Youth u Palachu

The Underground Youth, britanski bend s sjedištem u Berlinu u sklopu svoje evropske turneje dolazi i na premijerni nastup u Rijeku.Njihova glazba dodiruje različite žanrove, uključujući pshodelični rock, post punk i shoegaze. Riječka klupska premijera zakazana je za četvrtak, 22. ožujka u OKC Palachu.