Kultura

90te.jpg

Ciklus predavanja: Jer 90-e su bile godine

Sekcija Javna sociologija Kluba studenata i studentica sociologije Filozofskog fakulteta Diskrepancija poziva na ciklus predavanja Jer 90-e su bile godine koja će se održavati od ponedjeljka, 16. siječnja, do petka, 20. siječnja, u dvorani D7 Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
jimmy_stanic.jpg

Večer s Jimmy Stanićem

Turbina - turbo tribina i Začarana Močvara, 11. siječnja s početkom u 20 i 30 sati u Močvari (Trnjanski put bb), predstavljaju glazbenu legendu Jimmy Stanića. Ulaznica je 20 kuna.
net_klub_mama.png

David Bowie: Vita, melankolija i politička ekonomija

Brojne različite reakcije na smrt Davida Bowieja upućuju da taj fenomen zahtijeva detaljnije razmatranje. S vremenskom distancom, na godišnjicu njegove smrti u utorak, 10. siječnja, skup će pokušati tom fenomenu pristupiti trezveno i razmotriti ga iz psihološke, sociološke i filozofske vizure. Skup će se održati u zagrebačkoj MaMa-i od 10:20 do 13:30 sati.
zimsko_kino.jpg

Revija dokumentarnog filma Zimsko kino Rojc

Prva dva tjedna nove godine u Dnevnom boravku Rojca (Gajeva 3, Pula) rezervirana su za vrhunske dokumentarce. Svakog dana od 2. do 14. siječnja od 19 sati u Dnevnom boravku Rojca prikazivat će se filmovi iz bogatog kataloga Restart Labela. Reviju dokumentarnog filma organiziraju Dnevni boravak i Restart Label, a ulaz na sve projekcije je slobodan.
pinokio_mali.jpg

Dva performansa Freakvencije

Freakvencija i Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuju dva performansa Irene Čurik, multimedijalnu izvedbenu instalaciju PINOKIJEV PARADOKS 27. prosinca u 20 sati, u Malom klubu Željezničar, te interdisciplinarni plesni performans SPORI LORIS, 29. prosinca. u 21 sat u Greti.
crvena_zbornik_najava.jpg

Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava

Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA poziva na izložbu i promociju Zbornika: Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava, koje će se održati u četvrtak, 29. proinca u 19 sati, u Galeriji suvremene umjetnosti Charlama u Sarajevu.
dobridomacini.jpg

Kreativni punkt Dobrih domaćina u Vinylu

U sklopu kampanje Dobri domaćini, grupa Kries, Are You Syrious?, Inicijativa za podršku izbjeglicama Dobrodošli! , SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost te Koalicija Solidarnosti Split pozivaju na Kreativni punkt u subotu, 24. prosinca, od 10 do 12 sati, u klubu Vinyl (Bogovićeva ulica 3, Zagreb).
so_do.jpg

Koncert orkestra SO-DO djece i mladih

Orkestar SO-DO djece i mladih održat će u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir u Zagrebu, u nedjelju, 18. prosinca, u 18 sati svoj blagdanski koncert. Koncert će se održati na Međunarodni dan migranata, u suradnji s inicijativom Dobri domaćini, koji provode crowdfunding kampanju za podršku mladim kreativcima bez primjerene roditeljske skrbi te izbjeglicama.