Kultura

unnamed.png

1. Festival poljskih filmova Visla u Zagrebu

Danas je u kinu Grič (Jurišićeva 6, Zagreb) održano svečano otvaranje 1. Festivala poljskih filmova Visla u Hrvatskoj. Projekcije će trajati do 20. listopada. Ulaz na projekcije je besplatan.
unnamed.jpg

Dizajnerska početnica: Od šale do kapitale!

Ove subote 20. listopada s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se još jedna u nizu besplatnih radionica za djecu. Radionicu Od šale do kapitale! vodit će Andrija Večenaj, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole koji će imati priliku upoznati se s najpoznatijim pismom klasičnoga Rima. Rok za prijavu je petak 19. listopada do 15 sati.
marijan_2018.tus_papir_305_x_230_mm_foto_kontraliht.jpg

Stipan Tadić u Hlebinama

Otvorenje izložbe HINT #1: Stipan Tadić održava se u subotu 20. listopada, u 18 sati, u Galeriji naivne umjetnosti, Hlebine. Izložba predstavlja dio radova Stipana Tadića nastalih tijekom prvog rezidencijalnog boravka u sklopu projekta HINT: Hlebine, Inovacija, Naiva, Tradicija, započetog s ciljem po(ve)zivanja tradicije naivne umjetnosti i suvremenih umjetnika. Izložba ostaje otvorena do 18. studenog.
zoom_2018_vizual.jpg

Zoom festival 2018.

Deveto izdanje festivala izvedbenih umjetnosti Zoom održat će se u Rijeci od 24. do 29. listopada. Nastavljajući istraživanje problematike rada u suvremenom svijetu, udruga Drugo more je za temu ovogodišnjeg festivala odabrala nematerijalni rad, s posebnim fokusom na seksualni rad.
theo_vonwood_vox_clamantis_in_inferno.jpg

Theo Vonwood - Vox Clamantis (in) inferno

Autonomni kulturni centar poziva na otvaranje izložbe francuskog strip crtača i ilustratora Thea Vonwooda (Vincent Pernollet), u četvrtak, 18. listopada od 20 sati u galeriji Siva. Izložba je otvorena do 24. listopada, svaki dan osim nedjelje, od 17 do 20 sati.
oluja_fest.png

Oluja Fest – jubilarno izdanje #10!

Oluja Fest se vraća i ove godine na mjesto zločina, klub Močvara, 19. i 20. listopada! Kako su prošle godine ponovno pokrenuli cijelu priču, ekipa iza Oluja Festa nastavlja sa svojim radom i širenjem festivala u nove sfere. Ove godine je jubilarno 10. izdanje i imat ćemo priliku vidjeti 9 bendova/izvođača, izložbu "Nevrijeme kroz vrijeme", odnosno povijest Oluja Festa, mračni nastup cirkusa Tricycle Trauma, te će biti i čašćenja od strane organizacije. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni možete kupiti u Dirty old shopu u Tratinskoj 18 po cijeni od 85 kn. Dnevne ulaznice su dostupne samo na dan festivala, po cijeni od 60 kn za prvi dan, te 40 kn za drugi dan. 
banana_split_screen_umjetnicke_prakse_u_doba_digitalne_reprodukcije.jpg

Banana Split Screen: Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije

Razgovorom Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije, koji će se u organizaciji udruge Drugo more održati u petak, 12. listopada u 20 sati u galerijskom prostoru Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka), započet će višemjesečna serija razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu, naziva Banana Split Screen.
Foto: Snježana Bratanović

Dokumentarna multimedijalna izložba Uljanik u Puli!

Multimedijalni projekt Uljanik u Puli! dokumentira izlazak radnika Uljanika u grad kako bi ostao zabilježen u memoriji njegovih građana, da uz onaj trag na ulici i u životima mnogih ljudi dobije i svoju sliku u ogledalu, odraz bez kojeg je teško jasno vidjeti tko smo i što smo, danas i ovdje. Otvorenje izložbe održat će se 10. listopada s početkom u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojc u Puli. Izložba ostaje otvorena do 8. studenog.
dugineobitelji_svanasavjencanja02.jpg

Sva naša vjenčanja

Povodom obilježavanja Dana izlaska iz ormara udruga Dugine obitelji organizira izložbu fotografija Sva naša vjenčanja, koja će se otvoriti u srijedu, 10. listopada s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb). Izložbu možete pogledati do 22. listopada.