Kultura

f11knjige.jpg

Promocija nove fotografske biblioteke F11

U utorak, 20. prosinca, u 19 sati u prostorijama KIC-a u Preradovićevoj 5 u Zagrebu, bit će predstavljene tri knjige o suvremenoj fotografiji u ediciji F11 koje je Ured za fotografiju objavio zahvaljujući donaciji Zaklade Adris: Hrvatska rapsodija: Pograničja Hrvoja Slovenca, Street Photography Hane Miletić i Toplice Bojana Mrđenovića.
klasicna.jpg

Klasična u Močvari

Prezentacija projekta Klasična u Močvari održat će se 14. prosinca s početkom u 19 sati, u klubu Močvara (Trnjanski nasip bb,, Zagreb). Riječ je o suradnji koja je pokrenuta između Kluba Močvara, Klasične gimnazije u Zagrebu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, a cilj je predstaviti školske izvannastavne aktivnosti izvan prostora škole i povezati rad naših učenika s nezavisnom umjetničkom scenom.
brecht.jpg

Brechtov film o radničkim pravima na Kratkim slikama

Jedan od najpoznatijih svjetskih dramatičara i kazališnih autora, Bertolt Brecht, 1932. napisao je scenarij za film Kuhle Wapme: Kome pripada svijet, a kojega je režirao bugarski redatelj Slatan Dudow, inače asistent Fritzu Langu na filmu Metropolis. Kuhle Wampe govorio o nezaposlenosti u doba Weimarske republike. Film možete pogledati 16. prosinca s početkom u 19 i 30 sati u MM centru (Savska 25, Zagreb) u sklopu Kratkih slika. Ulaz je besplatan.
srpsko_narodno_vijece_snv_logo_foto_wikipedia.jpg

Promocija knjige Milana Gavrovića

Srpsko narodno vijeće poziva na promociju najnovijeg izdanja, knjige Bolesna vremena dugogodišnjeg novinara Milana Gavrovića. Promocija će se održati u srijedu, 14. prosinca, s početkom u 19 sati u Hrvatskom novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).
anarchy_semolina_tomic.jpg

Predstava Anarchy u Kazalištu Dr. Inat

Dnevni boravak Rojca za kraj godine dovodi u Pulu pravu kazališnu poslasticu. U suradnji s Kazalištem Dr. Inat 15. i 16. prosinca kazališna kompanija Societat Doctor Alonso izvest će predstavu Anarchy. Gostovanje je realizirano u sklopu projekta CAV_A / Catalan artists visiting Croatian artists kojeg provodi Antic teatre iz Barcelone. Početak izvedbi je u 20 sati.
unnamed_34.jpg

Melinda Šefčić: Likovna umjetnost kao terapija

Likovna umjetnost kao terapija: Crtež kao činitelj i refleksija promjena psihosocijalnog funkcioniranja djece u likovnoj ekspresiji umjetnika naslov je istraživačkog likovnog rada Šefčić, koji se izvodio kao dio rada za doktorsku disertaciju pod nazivom Re-humanizacija i re-estetizacija bolničkog prostora: Primjer likovnog rješenja jednog bolničkog odjela. Predstavljanje projekta održat će se u utorak, 13. prosinca u 19 sati, u Galeriji Bačva (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb). Izložbu možete razgledati 13. prosinca od 11 do 21 sat.
ugljen.jpg

Premijera animiranog filma Cijena ugljena Vibora Juhasa

Premijera kratkog animiranog filma Cijena ugljena autora Vibora Juhasa održat će se 12. prosinca u Hrvatskom udruženju interdisciplinarnih umjetnika (HUIU galerija, Zagrebačka 28, Pula). Projekcija filma u produkciji Zelene Istre počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan. Po prvi put u Hrvatskoj bit će predstavljen animirani film koji u jednu priču povezuje razorne posljedice eksploatacije ugljena u Kolumbiji s termoelektranom u Plominu.
fem_mig.jpg

Feminizacija migracija

Na Feminističkom petku Centra za ženske studije u petak, 9. prosinca u 18 sati, u Multimedijalnom institutu Mama (Preradovićeva 18, Zagreb) predavanje pod nazivom Feminizacija migracija održat će Andrea Špehar. Uvodničarka i moderatorica: Nataša Govedić.