Kultura

hoerspiel_ante_vizual.jpg

HOERSPIEL: Anti Perkoviću u spomen

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje), od publike i kritike cijenjena "kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija" dramaturginje i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro u kojem već pet godina nastupa 10 glumaca, glazbenika, radijskih autora i ton-majstora – vraća se po treći put na Ljetne noći Teatra Exit, i to u ponedjeljak, 8. srpnja u 21 i 30, u Muzej za umjetnost i obrt. Izložba je posvećena Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.
unnamed_19.png

Kontinuitet i diskontinuitet progresivnih ženskih časopisa

U utorak, 9. srpnja u 20 sati, u HDD galeriji (Boškovićeva 18) održat će se razgovor s grafičkom dizajnericom i fotografkinjom Barbarom Blasin, autoricom izložbe ŠIRITE ŽENSKI SVIJET! DIZAJN PROGRESIVNIH ŽENSKIH ČASOPISA 1934. – 1946.
unnamed_22.jpg

Kratka je noć! u Vintageu

Više od 70 minuta odličnih kratkometražnih filmova na programu su u nedjelju, 7. srpnja u ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Motovun Film Festival prikazat će najbolje filmove nominirane prošle godine za Europsku filmsku nagradu, kao i lanjskog dobitnika te nagrade i pobjednika u konkurenciji kratkog filma u Motovunu. Uz to, posjetitelji će moći sudjelovati i u filmskom kvizu koji će voditi proslavljena lovkinja iz Potjere Morana Zibar, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade. Ulaz je besplatan.
unnamed_17.png

17. Tabor Film Festival

Od četvrtka 11. srpnja do nedjelje 14. srpnja u dvorcu Veliki tabor održava se 17. Tabor film festival koji nudi obilje dobrih filmova, koncerte svjetskih glazbenih imena, besplatni kamp i radionice.
inura.jpg

Tribina Zagrebački Projekt Manhattan

Zelena akcija, Pravo na grad i Institut za političku ekologiju pozivaju na javnu tribinu Zagrebački Projekt Manhattan (Zagreb Manhattan Project) koja će se održati u utorak 2. srpnja u 19 sati, u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta.
gattaca.jpeg

Distopijske srijede u Ljetnom Art-kinu

Srpanjske srijede Ljetnog Art-kina bit će usklađene s bjelosvjetskim događajima te, stoga, prigodno posvećene pesimističnim vizijama znanstvenofantastične utopije u sklopu ciklusa Distopijske srijede.
Foto: Pixabay

Imamo li pravo na stan?

Tribina Imamo li pravo na stan? održat će se u ponedjeljak, 1. srpnja u 18 sati, u Kinu Tuškanac. Na javnoj tribini razgovarat će se o uzrocima i posljedicama krize priuštivog stanovanja te mogućim rješenjima.
Foto: Eko Pan

Mali sajam rabljenih stvari u Karlovcu

Udruga Eko Pan u subotu, 29. lipnja, od 10 do 13 sati održava redovni Imam, dam - dobro sam, mali sajam rabljenih stvari. Sajam se održava svake posljednje subote u mjesecu, a namijenjen je prodaji, razmjeni i darivanju rabljenih stvari. Održava se u prostoru udruge, u ul. kralja Tomislava, preko puta Trgovačko-ugostiteljske škole u Karlovcu. Sudjelovanje je besplatno.
agnes.jpg

Danas počinje 10. Kinookus FFF!

Kinookus Food Film Festival slavi svoj deseti rođendan pod temom Hrana budućnosti: u svim sekcijama stonske manifestacije razmatrat će se klimatske promjene i njihov utjecaj na proizvodnju hrane i život općenito. Program je počeo u 9 sati ujutro otvaranjem Kinolokus tražnice, a prvi dan festivala se nastavlja uz bogat filmski i izložbeni program do kasne večeri. Festival traje do 30. lipnja.
dodir.jpg

Tjedan Helen Keller u Zagrebu

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, u razdoblju od 26. lipnja do 3. srpnja, organizira niz aktivnosti, koje će se održati u sklopu međunarodnog Tjedna Helen Keller. Savez Dodir ove godine obilježava 25 godina djelovanja.