Kultura

timenenosis.jpg

Film Ti mene nosiš premijerno na HRT-u

Dugometražni igrani film Ti mene nosiš redateljice Ivone Juka, premijerno će biti prikazan na HRT2 u četvrtak, 1. ožujka, u 21 h. Radi se o televizijskoj premijeri vrhunskog ostvarenja kojeg su hrvatski filmski kritičari, ali i publika, smjestili na sam vrh hrvatskog filmskog stvaralaštva.
nevidljive.jpg

Premijera dokumentarnog filma Nevidljive

1. ožujka u osječkom kinu Urania i 6. ožujka u zagrebačkom art-kinu Grič održat će se premijera HRT-ova dokumentarca Nevidljive, filma o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili vidjeti.
strasne_zene.jpg

Sretan 145. rođendan Zagorka!

Uoči 145. obljetnice od rođenja Marije Jurić Zagorke, Centar za ženske studije poziva na prigodno druženje u četvrtak, 1. ožujka, u Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke (Dolac 8, Zagreb).
peewee_vizual.jpg

Country glazbenik Peewee Moore se vraća u Zagreb

Rezervirajte srijedu, 4. travnja, za treći povratak nagrađivanog outlaw country tekstopisca i pjevača Peewee Moore u Zagreb. Nakon SAD-a i Kanade, stiglo je opet vrijeme za četvrtu mu europsku turneju u travnju i svibnju, a u sklopu koje svira i u Vintage Industrialu.
prostor_vrijeme_izlozba.png

Izložba Prostor/Vrijeme/Autor

Otvorenje izložbe Prostor/Vrijeme/Autor skupine autora održat će se u četvrtak, 1. ožujka, u Francuskom paviljonu u Zagrebu (Studentski centar) u 20 sati. Izložba je otvorena do 10. ožujka.
superkultura_veljaca_plakat.jpg

SuPerKultura u Komiži

Svakog zadnjeg vikenda u mjesecu, pa tako sve do ljeta, Komiža postaje trodnevni kulturni i edukativni centar koji će ugostiti brojne domaće umjetnike i pedagoge te svojim otočanima, djeci i odraslima, omogućiti pristup kontinuiranim kvalitetnim sadržajima. Prvo izdanje SuPerKulture održat će se u vikendu od 23. do 25. veljače u Komiži na otoku Visu.
Foto: 50 Poems for Snow<p class="MsoNormal"><b><o:p></o:p></b></p>

Osječko izdanje festivala 50 Poems for Snow

Osječko izdanje međunarodnog pjesničkog festivala 50 Poems for Snow održat će se večeras, 20. veljače s početkom u 20 sati na livadi kod secesijskog zdenca na Šetalištu Franje Šepera. Pjesme će čitati Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić.
supersuckers.jpeg

Supersuckersi u Vintage Industrial Baru

Punih devet godina je prošlo otkad su Supersuckersi odsvirali svoj četvrti, i posljednji, zagrebački koncert, a sada se vraćaju 11. travnja u Vintage Industrial Bar! Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna u prodaju kreću 23. veljače u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te se po toj cijeni mogu se kupiti do 28. veljače. Nakon tog datuma cijena će im biti 80 kuna, na samom ulazu koštat će 100 kuna, a ulaznice su dostupne i preko web shopova Rockmarka i Dirty Old Shopa.
thistown_fb_banner.jpg

Izložba plakata This Town Needs Posters

Otvorenje izložbe plakata This Town Needs Posters, koja predstavlja pregled rada autorskog dvojca koji čine arhitekti i dizajneri Sven Sorić i Hrvoje Spudić, održat će se 20. veljače s početkom u 19 sati, u galeriji Studentskog centra Karlovac (Ulica Frana Krste Frankopana 5).