Kultura

think_twice.jpg

Muhamed Baručija: Think Twice

Autonomni kulturni centar kroz program Galerija Siva poziva na otvaranje izložbe sarajevskog street art umjetnika Muhameda Baručije. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 29. studenog, od 20 sati u galeriji Siva (Pierottijeva 11). Izložba je otvorena do 6. prosinca, svaki dan, osim nedjelje od 17 do 20 sati.
nestajanje.jpg

Žarka Radoja i Mario Cvjetković - Nestajanje

Performans Žarke Radoje i Maria Cvjetkovića Nestajanje održat će se u subotu, 1. prosinca u 20 sati, u galeriji Greta. Autori stvaraju rad koji se bavi temom gubitka identiteta kako pojedinca tako i kolektiva uslijed preseljenja. Svojim performativnim činom autori pokušavaju transcendirati sudbinu pojedinca u sudbinu kolektiva.
Foto: Pixabay

Let’s Go Green u NSK

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu nastavlja s programom OdrŽive tribine Let’s Go Green, u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku. Druga tribina pod nazivom Zdravstvena ekologija i postupanje s otpadom u životnom i radnom okolišu održat će se u srijedu, 28. studenoga u 13 i 30 sati, u Odjelu Zaštita i pohrana NSK-a. Predavanja će održati Adela Krivohlavek i Mirela Jukić, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Ivan Kapec.
unnamed_4.jpg

Božena Končić Badurina - Jednakosti, bratstvo, slobodo: Gdje ste?

Kao nastavak predstavljanja izložbe Na leđima palih divova (II. bijenale industrijske umjetnosti) čije su kustosice WHW kolektiv u Galeriji Nova, umjetnica Božena Končić Badurina će predstaviti svoju mulitmedijalnu instalaciju Jednakosti, bratstvo, slobodo: Gdje ste?. Prezentacija i razgovor će se održati 29. studenog u 19 sati u Galeriji Nova.
luxflux_rijeka_vizual.jpg

Luxflux Rijeka

Udruga Drugo more i Goethe-Institut Kroatien pozivaju na jednodnevni događaj Luxflux Rijeka, koji će se održati u velikoj dvorani i galeriji Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) u petak, 30. studenog s početkom u 19 sati.
andrija.png

Andrija Maurović: Između političkih ideologija i pornografije

Izložba se otvara u MSU Zagreb u srijedu, 28. studenog u 18 sati. U fokusu ove izložbe nisu najpopularniji stripovi Andrije Maurovića s likom poput 'Starog mačka', već sagledavanje njegove fragmentarne i rasute ostavštine iz drugačijeg kuta. Izložba ostaje otvorena do 24. veljače 2019. godine.
sesnaestica_kviz.jpg

Kulturpunktova Kviz-o-rama u Šesnaestici

Posljednje izdanje Kulturpunktove Kviz-o-rame u ovoj godini održava se 24. studenog u 18 sati u Šesnaestici, feminističkom društveno-kulturnom prostoru u Ozaljskoj 16 koji vodi K-zona. Nakon feminističkih, glazbenih, vizualnih i kazališno-izvedbenih tema, za kraj se priprema raznolik pop-kulturni set pitanja.
facebook_fg_2018_najava.jpg

Festival grafoskopa

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra i kazališta sjena Tripstih, održat će se drugi dvodnevni Festival grafoskopa. Festival započinje 30. studenog u prostorima bivše tvornice Medika (Pierottijeva 11, Zagreb). Festival grafoskopa je participativan multimedijski festival namijenjen svim ljubiteljima/cama vizualne umjetnosti.
institut_za_etnologiju_facebook.jpg

70. godišnjica Instituta za etnologiju i folkloristiku

Institut za etnologiju i folkloristiku od 20. do 23. studenoga organizira događanja kojima će obilježiti 70. godišnjicu osnutka u prostorijama instituta (Šubićeva 42, Zagreb). Program će obuhvatiti znanstveni skup, izložbu te predstavljanje publikacija, zbornika i knjige.