Kultura

plakat_izlozbe_motel_trogir_2018.jpg

Izložba Nije uvijek budućnost ono što dolazi

Otvorenje izložbe Nije uvijek budućnost ono što dolazi – pogled na umjetničku produkciju projekta Motela Trogir 2014.-2018. održat će se 11. listopada s početkom u 20 sati, u Galeriji MKC Split (Dom mladih). Izložba je otvorena do 31. listopada.
Foto: E.A. 1/1 S.V. 

E.A. 1/1 S.V. Duboko Unutra

Otvorenje izložbe modnog brenda E.A. 1/1 S.V. pod nazivom Duboko Unutra održat će se 30. listopada s početkom u 19 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu (Boškovićeva 18, Zagreb). Izložbu možete pogledati do 16. studenog.
unnamed_27.jpg

Sanja Iveković – Dvostruki život: grafički dizajn i suvremena umjetnička praksa

U utorak, 9. listopada u 19 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu održat će se promocija knjige SANJA IVEKOVIĆ – DVOSTRUKI ŽIVOT: GRAFIČKI DIZAJN I SUVREMENA UMJETNIČKA PRAKSA autora Marka Goluba i Dejana Kršića. O knjizi će govoriti povjesničarke umjetnosti Ivana Mance, viša znanstvena suradnica na Institutu za povijest umjetnosti, i Vesna Vuković, kustosica i članica kustoskog kolektiva BLOK, grafička dizajnerica Sanja Bachrach Krištofić, autori te umjetnica Sanja Iveković.
unnamed_26.jpg

Javnost na udaru povijesnih revizionista i teoretičara zavjere

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Javnost na udaru povijesnih revizionista i teoretičara zavjere, koja će se održati u utorak listopada u 18 sati, u Privrednikovom domu (prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb).
zagorka.jpg

Zagorkina Grička: otkrijmo je ponovno

Radionica Zagorkina Grička: otkrijmo je ponovno održat će se 9. listopada, od 16 do 19 sati, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8, Zagreb). Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina iz Zagreba i okolice, a posebno onima koje žive u samačkim kućanstvima, nezaposlenima i umirovljenicama koje su spremne aktivno sudjelovati u zajedničkom čitanju Zagorkine Gričke vještice uz kviz-igre.
unnamed_25.jpg

Ugo la Pietra::neuravnoteženi sistemi

Izložba talijanskog arhitekta Uga la Pietre Neuravnoteženi sistemi u produkciji udruge Siva zona, prvi je modul u oblikovanju velike međunarodne izložbe o Međunarodnim susretima u Veloj Luci 1968-1972 kojom će isti biti cjelovito predstavljeni u MMSU u Rijeci 2021. Izložba se otvara u četvrtak, 4. listopada u 19 sati, u Galeriji umjetnina (Ul. kralja Tomislava 15, Split). Izložba je otvorena do 28. listopada.
unnamed_3.png

[d]razgovor i nagradni kviz: Bojan Krištofić & Sven Sorić

U četvrtak 4. listopada u 19 sati održat će se [d]razgovor s Bojanom Krištofićem i Svenom Sorićem, autorima izložbe TKO RADI SCENU – DIZAJN ZA NEZAVISNU GLAZBU 2011 – 2018. Razgovor i ovog puta moderira Marko Golub. Još jedna novost – nakon samog razgovora, posjetitelji mogu ostati sudjelovati i u nagradnom kvizu na temu Dizajn i glazba.
spajamo_price.jpg

Blank filmske radionice

Blank_filmski inkubator iz Zagreba već 15 godina za redom organizira besplatne filmske radionice u listopadu. Filmske radionice obuhvaćaju radionice za djecu, radionicu za srednjoškolce i radionicu za umirovljenike. Prijave za prve dvije radionice traju do 5. listopada, a za umirovljeničku do 8. listopada.
unnamed_24.jpg

Vege piknik na Bundeku

Prijatelji životinja pozivaju sve u subotu 6. listopada na druženje sa životinjama na Bundeku, gdje će se prolsaviti Međunarodni dan zaštite životinja uz vegansku hranu, koncert i bogat program. Program traje od 10 do 18 sati.
Foto: Jerobeam Fenders

1. Vector Hack Festival

Vector Hack – Međunarodni festival analogne vektorske grafike, trae do četvrtka 4. listopada nakon čega se na tri dana seli u Ljubljanu. U Hali V zagrebačkog Tehničkog muzeja (ulaz iz Tratinske ulice) organiziran je program sastavljen od dnevne konferencije i večernjih audiovizualnih performansa najboljih svjetskih umjetnika, programera i glazbenika koji se bave audiovizualnom umjetnošću za koju koriste analogne osciloskope i lasere.