Kultura

hoerspiel.png

HOERSPIEL - kazališni mirakul o radiju

Izvedba predstave Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) Pavlice Bajsić Brazzoduro održat će se 28.,29. i 30. prosinca u kući Arko (Basaričekova 24, Zagreb). Cijena ulaznice je 50 kuna, a za studente, umirovljenike i učenike 40 kuna. Ulaznice je potrebno rezervirati.
blok_detoni_copy39649.jpg

Problem umjetnosti kolektiva

Otvorenje izložbe Problem umjetnosti kolektiva održat će se 21. prosinca s početkom u 19 sati, dok će se istog dana s početkom u 18 sati održati stručno vodstvo. Izložbu možete pogledati do 21. veljače.
parcela.jpg

Lana Stojićević: Parcela

Kao završni izložbeni projekt u 2016. godini, AK galerija u suradnji s VoxFeminae Platformom predstavlja samostalnu izložbu Parcela umjetnice Lane Stojićević. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 22. prosinca s početkom u 18 i 30 u prostoru sinagoge u Svilarskoj ulici (Koprivnica). Izložba se može pogledati do 30. prosinca.
untitled.png

Zagrijavanje za 4. Maraton kratkometražnih filmova

Hrvatski audiovizualni centar povodom nadolazećih blagdana poklanja Maraton kratkometražnih filmova koji se besplatno prikazuju u kinodvoranama diljem Hrvatske. Manifestaciju će najaviti projekcije na Europskom trgu u Zagrebu, 15. prosinca od 17.30 sati.
f11knjige.jpg

Promocija nove fotografske biblioteke F11

U utorak, 20. prosinca, u 19 sati u prostorijama KIC-a u Preradovićevoj 5 u Zagrebu, bit će predstavljene tri knjige o suvremenoj fotografiji u ediciji F11 koje je Ured za fotografiju objavio zahvaljujući donaciji Zaklade Adris: Hrvatska rapsodija: Pograničja Hrvoja Slovenca, Street Photography Hane Miletić i Toplice Bojana Mrđenovića.
klasicna.jpg

Klasična u Močvari

Prezentacija projekta Klasična u Močvari održat će se 14. prosinca s početkom u 19 sati, u klubu Močvara (Trnjanski nasip bb,, Zagreb). Riječ je o suradnji koja je pokrenuta između Kluba Močvara, Klasične gimnazije u Zagrebu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, a cilj je predstaviti školske izvannastavne aktivnosti izvan prostora škole i povezati rad naših učenika s nezavisnom umjetničkom scenom.
brecht.jpg

Brechtov film o radničkim pravima na Kratkim slikama

Jedan od najpoznatijih svjetskih dramatičara i kazališnih autora, Bertolt Brecht, 1932. napisao je scenarij za film Kuhle Wapme: Kome pripada svijet, a kojega je režirao bugarski redatelj Slatan Dudow, inače asistent Fritzu Langu na filmu Metropolis. Kuhle Wampe govorio o nezaposlenosti u doba Weimarske republike. Film možete pogledati 16. prosinca s početkom u 19 i 30 sati u MM centru (Savska 25, Zagreb) u sklopu Kratkih slika. Ulaz je besplatan.
srpsko_narodno_vijece_snv_logo_foto_wikipedia.jpg

Promocija knjige Milana Gavrovića

Srpsko narodno vijeće poziva na promociju najnovijeg izdanja, knjige Bolesna vremena dugogodišnjeg novinara Milana Gavrovića. Promocija će se održati u srijedu, 14. prosinca, s početkom u 19 sati u Hrvatskom novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).