Kultura

susur_800x500.png

ŠUŠUR! Festival od riči - ČITAJ AKTIVNO!

U ugodnom ambijentu korčulanskog Ljetnog kina u petak, 3. kolovoza, s početkom od 21 sat, ŠUŠUR! Festival od riči, u svom sedmom izdanju, pod nazivom ČITAJ AKTIVNO!, podsjetit će okupljenu publiku na naslijeđe koje je za sobom ostavila '68. godina, na one vrijednosti koje danas uživamo, a koje su rezultat požrtvovnosti i aktivizma naših prethodnika.
unnamed_copy87705.jpg

Radionica vertikalnog užeta s Laurom Murphy

Dvodnevne radionica vertikalnog užeta engleske cirkuske umjetnice Laure Murphy održava se u Amfiteatru Doma mladih 24. i 25. srpnja. Osim same tehnike rada na užetu, Laura će pokazati specifične vježbe snage i fleksibilnosti za rad na ovom zračnom rekvizitu. 
Foto: Postira Seaside Film Festival

Osmi Postira Seaside Film Festival

Osmo izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma Postira Seaside Film Festival održat će se od 24. do 28. srpnja u Postirima na otoku Braču. Malo otočko mjesto se na pet dana pretvara u pozornicu na kojoj se prikazuju kratki filmovi koji spadaju u vrh svjetske produkcije, a riječ je uglavnom o hrvatskim premijerama.
ssoares_2010_e3714efc2b.jpg

ARTIST TALK: Susana Soares

Otvoreno predavanje i diskusija s portugalskom dizajnericom Susanom Soares održat će se 17. srpnja u 10 sati u prostoru Društvenog centra Rojc - Dnevni Boravak. Predavanje je na engleskom jeziku.
tuskanac.jpg

Revija europskog filma - Ljetno kino Tuškanac

Od 9. do 15. srpnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će 5. Reviju europskog filma. Gledatelji će tako od ponedjeljka do nedjelje svakodnevno od 21 i 30 sati u najljepšem gradskom kinu na otvorenom moći besplatno uživati u najpopularnijih europskim filmovima iz repertoara Kina Metropolis MSU i Art-kina Grič u protekloj sezoni.
unnamed_1.jpg

Perforacije u Koprivnici

Perforacije nastavljaju svoju turneju - nakon Dubrovnika, Splita, Rijeke i Zagreba, u subotu 14. srpnja program Perforacija dolazi u Koprivnicu.
unnamed.jpg

Dizajn s feedbackom – Ozeha: Zagreb – Rijeka ’45-’48-’90-’95

U ponedjeljak, 9. srpnja u 19 sati, u GALERIJI KORTIL u Rijeci otvara se izložba Dizajn s feedbackom – Ozeha: Zagreb – Rijeka ’45-’48-’90-’95. Riječ je o značajno proširenoj verziji izložbe izvorno održane u HDD galeriji krajem 2016., koja se bavila poviješću jedne od prvih i najvećih oglašivačkih agencija u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji od sredine prošlog stoljeća do sredine 90-ih godina. Izložba ostaje otvorena do 21. srpnja.