Kultura

mfk2019_najava_znk.png

MFK - Mediteranski festival knjige u Splitu

MFK - Mediteranski festival knjige, najveći dalmatinski sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera, održat će se od 8. do 12. svibnja na više od dvije tisuće metara kvadratnih prostora Velike dvorane SC-a Gripe.
Foto: I.P.

Trnjanski kresovi 2019.

I ove godine, 4. maja, upalit će se Trnjanske kresove i zajednički proslaviti dan oslobođenja Zagreba od fašističkog okupatora i zločinačke vlasti njihovih ustaških marioneta. Pridružite se petim obnovljenim kresovima na Savskom nasipu kod Mosta slobode i kluba Močvara / Pogona Jedinstvo. Pokažimo zajednički da je Zagreb uvijek bio i ostat će nepokoreni grad!
egofree_festival_2019_cover.jpg

4. Egofree Festival

Četvrto izdanje Egofree festivala donosi bogat program glazbenih događanja, radionica, izlagača rukotvorina i popratnih sadržaja na Tursku kulu 26., 27. i 28. travnja. Ove godine svrha festivala je prikupljanje sredstava za udrugu Sindrom Down-21. Na tri različita glazbena floora pronaći će se glazbe za svačiji ukus, od elektronike preko koncerata do vinyla – glavna pozornica Čudesna šuma, druga pozornica Kula o' cvića i treća Vinylivada.
dorf_1_sonics.jpg

Filmski tjedan u Vinkovcima

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i treću godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 7. Antičkih filmskih večeri i 13. Festivala dokumentarnog rock filma slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u tjednu od 19. do 24. kolovoza uživati će u projekcijama recentne filmske produkcije uz popratni program.
kinert_grafika_1.jpg

Izložba grafika Alberta Kinerta

Galerija Kaj (Kajkavsko spravišče, Zagreb, Ilica 34 – dvorište) poziva na otvorenje izložbe grafika: ALBERT KINERT: Bezimeni ožiljci, u povodu 100. obljetnice umjetnikova rođenja. Izložba ostaje otvorena do 20. svibnja.
ekopan1.jpg

Tri radionice i sajam rabljenih stvari

Povodom Dana planeta Zemlje, udruga Eko Pan iz Karlovca poziva građane na radionice i sajam rabljenih stvari. Aktivnosti se održavaju od 23. do 27. travnja.
art.jpg

Kratki dokumentarni film kao otpor

Nova Kino učionica održati će se u utorak, 23. travnja od 19 sati, u Mini Art-kinu u Rijeci. Gošća je Ivana Todorović koja će prikazati dva svoja autorska filma te diskutirati s posjetiteljicama i posjetiteljima o dokumentarnom filmu kao formi otpora.