Politika

Foto: Hina<br>

Dan poslije

U nedjelju će (neki) građani i građanke izaći na izbore; što nam donosi ponedjeljak?
Foto: Denis Cerić, Hina<br>

Vlast je slast

Tom su determinantom impregnirane sve kombinacije i prije i poslije izbora.
Foto: D. Senčar, Hina

Balkanska ruta kao evropsko smetlište

Južnoevropske zemlje se osiromašuje istim ili sličnim mehanizmom eksploatacije kao i arapske, prvenstveno kroz jednosmjerne financijske tokove koje kontrolira evroatlanski svijet, a sada još moraju zbrinjavati i ratne izbjeglice iz arapskog svijeta. Kada je već tako, to im daje pravo da postavljaju ključna pitanja koja drugi ne postavljaju.
Foto: Tibor Illyes, Epa/Hina<br>

Putujuća tračara

Koga vuče za nos Kolinda Grabar-Kitarović kad hoda po svijetu i trača vlastitu zemlju?
Foto: Daniel Kasap, Hina<br>

Do kuda seže domoljublje?

Hrvatskoj se polako i sigurno bliže još jedni parlamentarni izbori, sedmi po redu u mladoj povijesti ove države. Kao i uvijek do sada, usprkos svim mogućim problemima koji muče javnost, naglasak se u predizbornoj kampanji ponovo stavlja na koncept “domoljublja”, dajući pritom toj društvenoj idealiziranoj koncepciji ulogu kamena temeljca nekog novog puta.
Foto: Za grad<br>

Muda labudova

Stranka Za grad izabrala je predizborno geslo "Pokaži muda". Članovi i članice stranke poslužili su se dvama malim ljubičastim balonima koji, učvršćeni uz tijelo, predstavljaju taj organ. Zamutila se time još jedna granica: ona između "malih" i "velikih" stranaka, "novih" i "starih" opcija, onih koji bi željeli da im se tepa kao trećem putu i onih koji su dio mrskog, etabliranog sistema.
jadran_magistrala_wikipedia_copy72973.jpg

Pravo na sad

Došlo je, ljudi moji, vrijeme da aktiviramo svoje "pravo na sad". Zato vam preporučam da prvo poslušate vaše političke favorite što planiraju strateški napraviti u sljedećem mandatu. Pa onda, kad dobro razaberete što strateški žele napraviti u Hrvatskoj kao članici Europske Unije, slušajte o ustašama i partizanima.