Politika

Foto: Nikša Miletić, Hina<br>

Digitalno sljepilo

Hrvatska mora čamiti u tehnološkoj špilji. Koga ministar Mornar vuče za nos?
kolinda_denisceric_hina.jpg

Hrvatski Daeš

Koliko god joj bog nije dao previše političkih klikera, Grabar-Kitarović je shvatila da se mora što prije odmaknuti od Tomislava Karamarka. I čak se, čuje se u kuloarima, uključila u akciju traženja njegovog nasljednika. Dabogda žena uspjela. Mašala!
kost_p.jpg

Most u grlu

Nije daleko od pameti da je družina lokalaca oko Bože Petrova neproduktivna fatamorgana.
Foto: Póg Mo Thóin / Singlestepphotos.com<br>

Pravda na listi čekanja

Već sam spomen prezimena iz podugačkog četveroreda griješnika/"griješnika" na istražno-sudskom tretmanu, međutim, izaziva averziju u javnosti prema pristaloj božici zavezanih očiju, s kantarom u lijevoj i mačem u desnoj ruci. Građani joj većinom s razlogom ne vjeruju, a političari, mahom oporbeni, opetovano prijete kako će je položiti na stol estetskog kirurga.
izbori_copy47790.jpg

Glasanje bezglasnih

Istinska opozicija bili bi samo oni koji osporavaju i odbijaju ovaj politički sistem, "antidemokratski demokratizam", te se politički aktiviraju na drugom planu, u najširem smislu riječi "politički", vraćajući politiku njenom izvornom značenju – zajedničkom, horizontalno strukturiranom bavljenju javnim stvarima i općim dobrom.
Foto: Hina<br>

Dan poslije

U nedjelju će (neki) građani i građanke izaći na izbore; što nam donosi ponedjeljak?
Foto: Denis Cerić, Hina<br>

Vlast je slast

Tom su determinantom impregnirane sve kombinacije i prije i poslije izbora.
Foto: D. Senčar, Hina

Balkanska ruta kao evropsko smetlište

Južnoevropske zemlje se osiromašuje istim ili sličnim mehanizmom eksploatacije kao i arapske, prvenstveno kroz jednosmjerne financijske tokove koje kontrolira evroatlanski svijet, a sada još moraju zbrinjavati i ratne izbjeglice iz arapskog svijeta. Kada je već tako, to im daje pravo da postavljaju ključna pitanja koja drugi ne postavljaju.