Politika

Foto: Dario Kasap, Hina<br>

Sumrak stranaka

SDP je valjda jedina stranka u Evropi koja je uvjerljivo izgubila nekoliko izbora, pa i predsjedničke, od suparnice koje je sudski proglašena kriminalnom organizacijom. To, kao i rezultati njegove Vlade, dovoljno govori o sposobnosti aktualnog premijera. Možemo se nadati da će nakon sljedećih parlamentarnih izbora nastati bolje i sposobnije stranke, s više empatije i poštenja, stranke jakih timova i pojedinaca koji su stručni, operativni i odlučni. Pozitivna promjena u političkim stankama nam je, kao društvu, pitanje opstanka
bandic_milan.jpg

Banderas opet jaše

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je u petak 10. srpnja zaključak kojim odobrava političkoj stranci Bandić Milan isticanje trideset plakata na reklamne panoe za potrebe oglašavanja konvencije stranke, u razdoblju od 10. srpnja 2015. do 12. srpnja 2015, i to bez plaćanja naknade.
Foto: HDZ.hr

"HDZ - stranka demokratskih promjena"

Trenutno gledamo manevar Tomislava Karamarka i HDZ -a koji je usmjeren kao pritisak na sudstvo i kao pripremu članstva za skorašnju presudu Vrhovnog suda u slučaju FIMI medija. HDZ ovim početkom kampanje usred sezone godišnjih odmora i tropskih vrućina mobilizira članstvo prije presude Vrhovnog suda koji će vjerojatno presudu u kojoj se HDZ proglašava kriminalnom organizacijom proglasiti punomoćnom.
Novi terminal zagrebačkog aerodroma, Izvor: Poslovni.hr

Nek se Pleso zove kao ja

Zoran Milanović nije ništa naučio iz poraza Ive Josipovića na predsjedničkim izborima.
Rimokatolički velikodostojnici s nadbiskupom Stepnicem u posjeti Paveliću 1941.

Vikar ustaša

Alojzije Stepinac je teška tabu tema. Alojzija Stepinca se ne dotiče u javnosti nitko.
Foto: Facebook Kolinda Grabar-Kitarović

Armagedonska demokracija

Što je uloga KG-K u hladnoratovskom zaoštravanju odnosa između SAD/NATO/EU-a i Rusije?
Foto: Danijel Kasap, Hina<br>

Špicli pod reflektorima

Što bismo sve mogli čuti dogodi li se da Karamarko zaista tuži Manolića za klevetu?
Foto: Danijel Kasap, Hina<br>

Karamarkova politička eutanazija

Ekipi koja je ukinula osmosatno radno vrijeme, postavila blagajnu svakoj baki koja prodaje tri rajčice na placu, a od bajke "Plan 21" ostvarila jedino objavu registra branitelja - Tomislav Karamarko spočitnuo je "komunizam". Potezanjem teme o Udbi i udbašima potpisao je vlastitu političku smrtnu presudu, jer je morao predvidjeti da bi na vidjelo mogla izaći i njegova vlastita udbaška prošlost. On je politički mrtvac, samo mu još to nije nitko rekao.
ttip_friends_of_the_earth_europe_lode_saidane5_copy58117.jpg

Hrvatska na hipnotičkom tretmanu

TTIP: Zašto bi SAD nudile Starom kontinentu sporazum od kojeg će, eto, Europa imati korist? Zašto im je stalo do - koristi drugih? Što je kvaka u tom samaritanskom paketu!? Bune li se bez veze građanske skupine po europskim zemljama, sve više u RH, ali i u SAD-u? Vidi vraga, ne žele živjeti bolje nego dosad, ne žele American Dream Immediately ili preporodni New Deal Now za 21. stoljeće!?