Politika

Foto: Ytb-prtsc

Podijeli pa vladaj

Za što je zapravo zaslužna "vlada premijera Andreja Plenkovića" o kojoj zbore HDZ-ovci?
Foto: Pixabay

Za koga ćete glasati?

Ne očekujem vaš odgovor, naravno. Zanimaju me zapravo kriteriji pri odlučivanju.
Foto: Denis Ceric

Dizači "zlatnih" ruku

Danas je status saborskog zastupnika, i političara općenito, u nas najunosnija profesija.
Foto: Hdz.hr

Vrijeme kolinja

Bude li stranačka i potporna mašinerija isto podmazana, i Milanović i Škoro će pasti.
Foto: Dijana Pribačić Jurić

Kako je MVEP eliminirao Alumni europskih studija

Jan Klasinc, predsjednik udruge Alumni europskih studija (ALES) koja je na natječaju Ministarstva vanjskih i europskih poslova ostvarila potporu od 48 tisuća kuna, ali joj ni lipa nikad nije uplaćena: "Pretpostavljam da je netko naknadno zaključio kako mu se naš projekt ne sviđa. Nitko mi ni na koji način nije dao do znanja da sam nečim povrijedio odredbe natječaja. Neformalnim putem saznao sam kako su se nadali da ću odustati od nastojanja da vidim o čemu se radi, ili da će se ALES jednostavno 'utrnuti' zbog pomanjkanja novca za rad."
Foto: Wasch Salon Karl-Marx- Hof

Arhitekura politike | Politika arhitekture

Oslobađaju se velike površine privatnih prostora za javnu upotrebu, uspostavlja vitalna veza između ulice i unutrašnjosti gradskog bloka i postavlja novi, dalekosežan sustav urbanog planiranja. Postupak kojim arhitektura postaje radikalan instrument grada, uspoređen je sa njegovim suvremenikom - Brechtovim teatrom, koji prekida narativ drame kako bi ogolio mehanizme teatra i probudio nas iz iluzije. Tako i Gemeindebauten, umetnut u gusto ubrano tkivo Beča, destabilizira, da bi ga dodatno učvrstio.
Foto: Pixabay

Kobasica ili Shakespeare?

Povećajte vojni proračun, kupujte američko oružje, sudjelujte u tzv. mirovnim operacijama.
Fotografije: Dijana Pribačić Jurić

Kakvu mjesnu samoupravu želimo?

Objavljujemo autorizirani zapis okruglog stola o mjesnoj samoupravi održanog 1. listopada 2019. u prostorijama zagrebačkog Mjesnog odbora Pavao Šubić. Sudjelovali su Jana Vukić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Tijana Vukojičić Tomić i Romea Manojlović Toman sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, politolog Vojko Rešetar, kvartovske aktivistkinje Svjetlana Lugar i Suzana Dobrić Žaja, Alen Čičak (Socijaldemokratska partija) i Robert Faber (platforma Zagreb je naš!).
Foto: Pixabay

Nitko nije kriv?

Na građanima se trenira strogoću, ljudi umiru, odlaze, a nitko nije kriv? Smiješna zemlja.