Pritisak odozdo

srdj_referendum.jpg

Praznik rada na Srđu

Inicijativa Srđ je naš poziva sve sugrađanke i sugrađane, u okviru programa DUBROVNIK GOLF CHALLENGE 2017., kojim obilježavaju 4. godišnjicu referenduma o Srđu te uspjehe inicijative Srđ je naš, 1. svibnja na proslavu Praznika rada na Srđu.
hnd_copy30142.jpg

Govor mržnje u medijima i napadi na novinare

Hrvatsko novinarsko društvo u povodu Svjetskog dana slobode medija uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške organizira konferenciju Govor mržnje u medijima i napadi na novinare u utorak, 2. svibnja, u 10 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, Ivana Perkovca 2.
Foto: HINA

Da za CETA-u - put bez povratka?

Institut za političku ekologiju i Friedrich Ebert Stiftung pozivaju na okrugli stol na kojem će biti predstavljene stručne analize o mogućem utjecaju provedbe CETA-a u Hrvatskoj, nadolazećim rizicima vezanim uz Sporazum i prijedlozima kako ih izbjeći u cilju očuvanja javnog interesa Republike Hrvatske. Okrugli stol će se održati u srijedu, 3. svibnja, na adresi Ilica 1a (neboder), Zagreb, s početkom u 11 sati.
tribina_du.jpg

Gospodarenje otpadom na dubrovačkom području

U srijedu, 26. travnja, u 18 sati održat će se u velikoj dvorani hotela Petka (bivše kino Gruž) u Dubrovniku javna tribina o prevažnoj temi za grad i okolicu - gospodarenje otpadom. Tribinu organiziraju Art radionica Lazareti i Zelena akcija.
wwf_logo_copy75941.jpg

Zemlja od koje živimo/ Okrugli stol

WWF, Ecologica, BIOM i bio&bio pozivaju na okrugli stol Zemlja od koje živimo u srijedu, 26. travnja, u 11 sati u dvoranu Makronove, Ilica 11, Zagreb.
gong_velika_copy57049.jpg

Video aktivizam za osnaživanje osoba s intelektualnim teškoćama

GONG i Udruga za samozastupanje pozivaju na dvije panel rasprave u ponedjeljak, 24. travnja, od 12:00 do 16:30 sati, u dvorani Chilloutka, Ilica 15, u Zagrebu, gdje će predstaviti primjere dobre prakse video-aktivizma u civilnom društvu i preporuke za izmjene Obiteljskog zakona u skladu s potrebama osoba s intelektualnim teškoćama.
dobrodosli.jpg

4. Tjedan IZBJEGLICAma - uključite se!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 4. Tjedna IZBJEGLICAma. Ove godine poziv za sudjelovanjem otvoren je svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati konkretno događanje. Prijave su otvorene do 15. svibnja.