Pritisak odozdo

makarska.jpg

Makarska može bolje: nek' se čuje glas građana

Građanska inicijativa SOS OSEJAVA poziva građane Makarske na prosvjed 23. ožujka u 11 sati. S obzirom da aktualna gradska vlast, ali i oporba ne brinu za održivi razvoj zajednice smatraju kako je došlo vrijeme da to urade sami građani. Ne prihvaćaju ignoriranje 4000 potpisa građana koji su jasno podržali zahtjev za trajnom zakonskom zaštitom poluotoka Osejava i poluotoka Sv. Petar i za stavljanje izvan snage Odluke o donošenju UPU sportsko rekreativne zone Platno.
piki.jpg

Tržište rada i položaj mladih: Što (ne)naučiti na primjeru Njemačke?

Predavanje se održava 27. ožujka u 18 sati, u Radničkom domu (Trg kralja Petra Krešimira IV, broj 2). Tematizirati će situaciju na tržištu rada u Njemačkoj, sve veću prekarizaciju poslova i nesigurnih oblika rada, osvrnut će se na uloga javnih politika u utjecanju i reguliranju tržišta rada i radnog zakonodavstva. Predavanje će održati Sandra Kasunić.
world_clean_up.png

Akcija kartiranja otpada - Kastav

U srijedu, 21. ožujka, pridružite se Udruzi Žmergo u Kastvu na akciji kartiranja i čišćenja otpada i divljih odlagališta. Okupljanje je predviđeno u 8 sati ujutro Pod Ložun, odnosno kraj kastavske volte. Uz korištenje mobilne aplikacije, kartirati će se i čistiti lokacije s otpadom.
hrt3_tg_copy74666.jpg

Tribina Za javnu radioteleviziju!

O položaju i problemima javne televizije u vrijeme sve jače dominacije i zagovaranja privatizacijskih procesa te uništavanja javnih servisa možete poslušati na tribini u organizaciji Političkog leksikona pod nazivom Za javnu radioteleviziju!. Tribina će se održati 14. ožujka s početkom u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
goodthingsawait.jpg

Biodinamički poljoprivrednik Niels Stokholm gostuje u Zagrebu

Niels Stokholm, poznati biodinamički poljoprivrednik iz Danske ponovo gostuje u Zagrebu. U srijedu, 21. ožujka, u 17 sati u Kinu Kinoteka, Kordunska 1, održat će se projekcija filma Good Things Await. Projekciji će prisustvovati Niels Stokholm, a nakon projekcije moći ćete porazgovarati s njim, najavljeno je iz Instituta za waldorfsku pedagogiju.
kvaliteta_zraka_split.jpg

Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu

Inicijativa Javno je dobro poziva vas na tribinu Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu, koja se održava 14. ožujka s početkom u 19 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Cilj tribine je upoznati svih s realnim problemima vezanim za zbrinjavanje otpada, navesti neke od uzroka kao i ponuditi moguća rješenja. Govorit će Stanko Uršić, Juraj Kamenjarin, Ante Vučković te Željan Jurlin.
vojarna_karlovac.jpg

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić održat će se 15. ožujka s početkom u 18 sati u karlovačkoj Knjižnici za mlade (Banjavčićeva ulica 8). Na tribini će govoriti gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, Vladimir Petrović, dipl. ing. arh., Antun Alegro, dipl. ing. biol. i Luka Krmpotić, mag. ing. arh., a moderator je Marin Bakić.
permakultura.jpg

Urbana permakultura: kultiviranje grada

Urbana permakultura: kultiviranje grada naslov je predavanja permakulturne dizajnerice Cvijete Biščević kojeg će održati u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 15. ožujka s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.
food_for_change.jpg

Food for Change: Revolucija događaja Terra Madre Salone del Gusto

U organizaciji pokreta Slow Food regije Pijemont i grada Torina, Terra Madre Salone del Gusto, događaj na kojem se sastaje 7000 delegata Terra Madre i 900 izlagatelja iz 143 zemlje vraća se u Torino, u Italiju, od 20. do 24. rujna. Food for Change tema je vodilja kroz 12. izdanje najvažnije međunarodne manifestacije posvećene dobroj, čistoj i pravednoj hrani, od programa konferencija i laboratorija okusa na velikoj Tržnici i foruma Terra Madre na kojima sudjeluju poljodjelci, stočari i obrtnici iz cijeloga sv