Pritisak odozdo

zelena_mochvara.jpg

Zelena Močvara

Zelena akcija i klub Močvara pozivaju vas 19. lipnja na “Zelenu Močvaru”, poludnevni zabavno-glazbeni događaj. Očekujte izložbu radova, kviz i nastupe sjajnih bendova u Močvari! Ulaz je besplatan.
tjedan_izbjeglicama.png

8. Tjedni IZBJEGLICAma!

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, poziva vas na 8. Tjedne IZBJEGLICAma! koji će se održati od 7. do 20. lipnja, kada se obilježava Svjetski dan izbjeglica.
eitkicdays.jpg

Dani inovacija i znanja s EIT-om i KIC zajednicama

Tko je tko u svijetu najveće europske zajednice znanja i inovacija pod okriljem Europskog instituta za inovacije i tehnologiju? Sve ovo možete saznati na EIT danima inovacija i znanja u Hrvatskoj u ponedjeljak, 19. travnja, od 10 – 13h.
dandobreekonomije_zmag.jpg

Dan dobre ekonomije u Pregradi

Dan dobre ekonomije u gradu Pregradi održat će se u petak, 9. travnja 2021., ispred Muzeja grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina (Trg Gospe Kunagorske 3), od 10 do 12 sati, u sklopu projekta Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju.
probudi_jednakost.jpg

Tjedni jednakosti - Zagreb #ProBudiJednakost

Predstavu POGLEDAJME koja istražuje i progovara o identitetu i društvenim odnosima, građani i građanke moći će besplatno pogledati 9. travnja u 19.30 u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu, uz obaveznu rezervaciju karata na prijave@cms.hr i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Broj karata je ograničen.
banijamladi_yihr.png

Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice

Kakvi su problemi i perspektiva mladih u Hrvatskoj i na potresom pogođenim područjima Banije? Hoće li Banija uopće opstati? Koja je uloga civilnog društva u razvoju zajednice i inovacijama te razvoju vještina mladih? S kakvim se problemima mladi suočavaju prilikom traženja prvog posla i hoćemo li uspješnim politikama uspjeti spriječiti iseljavanja? O ovome će se razgovarati na online međusektorskoj konferenciji "Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice" koju u utorak, 30. ožujka 2021. organizira Inicijativa mladih za ljudska prava.
kampanja_51potpis.jpg

Mjesec dana za pravo na sjeme

Inicijativa "Sjeme je naše ljudsko pravo", kao predstavnica preko 32.000 poljoprivrednika, građana, udruga i predstavnika akademske zajednice, 24. ožujka u sklopu projekta "Sjeme je naše ljudsko pravo!" pokreće javnu kampanju "Mjesec dana za pravo na sjeme" tijekom koje će organizirati podjelu sjemena građanima u većim hrvatskim gradovima, organizirati predavanja, razmjene sjemenja, okrugli stol i niz drugih događanja s ciljem podizanja svijesti o važnosti sjemena. Istovremeno će i prikupljati sjeme za Banovinu koje će podijeliti stanovnicima stradalima u potresu.