Pritisak odozdo

grahpoljak_sjeme_mk.jpg

ZMAG prezentira Društvenu banku sjemena u Splitu

Prezentacija projekta prve i jedine Društvene banke sjemenja u Hrvatskoj održat će se u organizaciji udruga Permakultura Dalmacija i ZMAG uz podršku Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, u Gradskoj knjižnici u srijedu, 28. kolovoza, u 18 sati.
falis_2.jpg

FALIŠ ide dalje

U Šibeniku 4. rujna počinje sedmo izdanje Festivala alternative i ljevice – FALIŠ na kojem će se i ove godine okupiti brojni povjesničari, pisci, sociolozi i filozofi iz cijele Europe s namjerom da odgovore na neka od ključnih društvenih pitanja.
vratimo_livade_leptirima_2.jpg

Vratimo livade leptirima! 2019

Od 1. do 31. srpnja udruga BIOM u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka organizira volonterski kamp pod nazivom Vratimo livade leptirima!. Kamp se održava drugu godinu za redom s ciljem da se zarasli travnjaci na najvišoj istarskoj planini vrate u prvobitno stanje i na taj način spriječi gubitak bioraznolikosti. Svi zainteresirani kampu se mogu pridružiti na samo nekoliko dana ili ostati svih trideset.
tjedanbezplastike_za.jpg

Zelena akcija pokreće kampanju Tjedan bez plastike

Zelena akcija, kao članica svjetskog Break Free From Plastic pokreta, povodom Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica (3. srpnja) organizira "Tjedan bez plastike", od 2. do 5. srpnja u Zagrebu.
split_pride.jpg

Split Pride 2019.

Ovogodišnji Split Pride će se održati u subotu, 15. lipnja, u Gradskom parku Đardin s početkom u 17 sati.
solidarno_protiv_represije_press.jpg

Solidarno protiv političke represije - pridružite se!

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo protiv Filipa Drače optužnicu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, Antifašistički vjesnik, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava, MAZ, Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske pokreću akciju solidarnog prikupljanja novčanih sredstava za troškove obrane Filipa Drače. Pozivaju na solidarnost i zajednički otpor represivnom djelovanju institucija države - pokažimo da je kazneno gonjenje dvadesetogodišnjaka zbog opravdane društvene kritike, neprihvatljivo.