Pritisak odozdo

bosanskiatlasratnihzlocina.jpg

Predstavljanje "Bosanskog atlasa ratnih zločina '92 – '95"

U okviru regionalnih prezentacija u partnerstvu s forumZFD BiH (Forum civilna mirovna služba) i Documentom – Centrom za suočavanje s prošlošću održat će se predstavljanje "Bosanskog atlasa ratnih zločina '92 – '95" u srijedu, 8. svibnja, u 15.00 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu.
facebook_event_1200x628.jpg

Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena

Okrugli stol Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena, održat će se 22. svibnja u 18 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1. Zagreb). Gostuju: Maja Osmančević (Studenti za izbjeglice), Antonija Potočki (volonterka) i Boris Pavelić (novinar). Razgovarat će se o recentnim događanjima u regiji vezanima uz migracijsku politiku i iskustvima s terena koja nemamo prilike čuti u medijima. Raspravu će moderirati Ivana Perić.
privrednik_copy67339.jpg

Tribina State Department o Hrvatskoj 2018.

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba vas pozivaju na tribinu "State Department o Hrvatskoj 2018." u utorak, 30. travnja, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.
europa_treba_novinarstvo_hnd.jpg

Europa TREBA Novinarstvo!

HND ĆE u Novinarskom domu 2. svibnja u 11 sati održati okrugli stol o preporukama Europske federacije novinara za kandidate za zastupnike u Europskom parlamentu.
zasto_se_mrzimo_tribina_plakat.jpg

Tribina: Zašto se mrzimo? Destruktivna mržnja u uništavanju spomenika

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust poziva na nastavak ciklusa od 11 različitih tematskih javnih i dijaloških tribina na kojima istražuju sve oblike pojavnosti i tajne fenomena mržnje. Osma tribina ciklusa u suradnji s Oris Kućom arhitekture se održava u multimedijalnoj dvorani Oris Kuće arhitekture, Kralja Držislava 3, Zagreb, u ponedjeljak, 6. svibnja, u 19 sati pod nazivom Destruktivna mržnja u uništavanju spomenika kulture, spomeničke baštine, sakralne baštine i cijelih gradova.