Pritisak odozdo

zmergo.jpg

Zelena čistka - Let's do it Europe!

Nacionalna kampanja Zelena čistka 2019. ulazi u završnicu i u subotu, 13. travnja će okupiti volontere i volonterke iz svih dijelova Hrvatske. Čistit će se preko 120 lokacija, a još uvijek se stignete pridružiti!
Foto: Pixabay

Stanovanje za sve

Početak kampanje Europske građanske inicijative Housing for all (Stanovanje za sve) kreće u utorak 2. travnja, na Trgu Europe u 10 sati, konferencijom za medije. U Hrvatskoj cijene i najamnine stanova sve više rastu i sve manje ljudi si može priuštiti adekvatan smještaj. Upravo zato se i Hrvatska priključuje Europskoj građanskoj inicijativi Housing for all, koja zahtijeva od Europske komisije da omogući povećanje javnog stambenog fonda u zemljama članicama, kao i uvjete za dostupnost priuštivih stanova širokom spektru stanovnika Europe.
image_2_13120.jpg

Marš za životinje

Treći Marš za životinje, marš za suosjećajniji svijet, održava se 13. travnja od 11 sati, na Tomislavcu u Zagrebu.
magnolije.jpg

Prostestno druženje - A gdje su magnolije?

U subotu 23. ožujka navršilo se točno godinu otkako su iščupane magnolije s Trga žrtava fašizma. U srijedu, 27. ožujka u 18 sati, kod fontane na Trgu žrtava fašizma kroz akciju i protestno druženje obilježit će se godina dana borbe. Iz inicijative Vratite magnoliju pozivaju sve građane i građanke da se pridruže druženju.
mariscina1.jpg

Hod za čisti zrak

Prosvjedna akcija Hod za čisti zrak održava se u subotu, 23. ožujka od 10 sati. Akcija kreće sa područja jame Sovjak koja se nalazi uz staro dolagalište otpada Viševac na Viškovu, a planirana je "šetnja" do ŽCGO Marišćina.
drustveni_kapital_ilustracija.jpg

Predavanje u Puli: Društveni kapital zajednice

U srijedu, 20. ožujka, s početkom u 19 sati u Dnevnom boravku DC Rojc u Puli održat će se javno predavanje na temu Društveni kapital zajednice. Predavanje će održati profesor s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, dr.sc. Berto Šalaj, autor knjige Socijalni kapital: Hrvatska u komparativnoj perspektivi. Nakon predavanja predviđena su pitanja i rasprava.
A. Prgomet, Foto: Ana Mihalić

Zero-waste predavanje i radionica uz obilazak Recikliranog imanja

Anamarija Prgomet i Marina Varenina iz inicijative Zero waste Croatia održat će, u organizaciji ZMAG-a, u subotu, 30. ožujka, na Recikliranom imanju u Vukomeriću edukativno-praktično predavanje o plastici i životu bez otpada te pokazati kako svatko, uz malo organizacije i kreativnosti, može na lak način živjeti ovaj životni stil koji nije nimalo štetan ljudima, životinjama i okolišu.
rundek4.png

Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

Šetnja podrške incijativi za očuvanje otvorenog toka potoka Črnomerca i uređenje javne šetnice duž trase potoka na potezu od Medvednice do Save održat će se 30. ožujka u 11 sati. Šetnju vodi Darko Rundek. Šetnja je primjerena za djecu, ljubimce i bicikle. Pridružite se - na potok treba gledati kao na prednost, a ne prepreku!
digitalniodrast.jpg

Promocija knjige Digitalni odrast i postdigitalna dobra

Promocija knjige Marija Hiberta Digitalni odrast i postdigitalna dobra u izdanju Instituta za političku ekologiju i Multimedijalnog instituta (2019.) i razgovor Kritičko bibliotekarstvo, disruptivni mediji i taktičko obrazovanje održat će se u utorak, 19. ožujka, u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb) s početkom u 19 sati.
rijeka_nm.jpg

Noćni marš u Rijeci

I Rijeka maršira u petak, 8. marta u 18 sati, od Konta prema Jadranskom trgu. "Želimo da nas se čuje, da nas se primijeti i da nas se prestane sustavno zanemarivati i zastrašivati. Ne pristajemo na kompromise, a još manje da postanemo predmet političkih cjenkanja. Mi smo tu i nećemo stati dokle god su naša prava i naši životi ugroženi!", stoji u pozivu.