Pritisak odozdo

vratimo_livade_leptirima_2.jpg

Vratimo livade leptirima! 2019

Od 1. do 31. srpnja udruga BIOM u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka organizira volonterski kamp pod nazivom Vratimo livade leptirima!. Kamp se održava drugu godinu za redom s ciljem da se zarasli travnjaci na najvišoj istarskoj planini vrate u prvobitno stanje i na taj način spriječi gubitak bioraznolikosti. Svi zainteresirani kampu se mogu pridružiti na samo nekoliko dana ili ostati svih trideset.
tjedanbezplastike_za.jpg

Zelena akcija pokreće kampanju Tjedan bez plastike

Zelena akcija, kao članica svjetskog Break Free From Plastic pokreta, povodom Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica (3. srpnja) organizira "Tjedan bez plastike", od 2. do 5. srpnja u Zagrebu.
split_pride.jpg

Split Pride 2019.

Ovogodišnji Split Pride će se održati u subotu, 15. lipnja, u Gradskom parku Đardin s početkom u 17 sati.
solidarno_protiv_represije_press.jpg

Solidarno protiv političke represije - pridružite se!

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo protiv Filipa Drače optužnicu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, Antifašistički vjesnik, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava, MAZ, Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske pokreću akciju solidarnog prikupljanja novčanih sredstava za troškove obrane Filipa Drače. Pozivaju na solidarnost i zajednički otpor represivnom djelovanju institucija države - pokažimo da je kazneno gonjenje dvadesetogodišnjaka zbog opravdane društvene kritike, neprihvatljivo.
4.medunarodni_prosvjed_za_zatvaranje_svih_klaonica_plakat.png

4. Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica

U subotu, 1. lipnja u 11 sati, na Strossmayerovom trgu u Zagrebu održat će se 4. Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica u organizaciji Oslobođenja životinja. "Klaonice su svuda oko nas. Došlo je vrijeme da uspostavimo prava životinja i prestanemo ih promatrati kao stvari i vlasništvo"; poručuju organizatori.
towel_1511875_960_720.jpg

Pozitivan primjer prakse u gospodarenju tekstilnim otpadom

Udruga Eko Pan poziva na tribinu Pozitivan primjer prakse u gospodarenju tekstilnim otpadom - suradnja socijalne zadruge Humana nova Čakovec i Čistoće Duga Resa, koja će se održati 4. lipnja u 16 sati, u prostoru udruge (Ul. kralja Tomislava). Gosti tribine su Josipa Škrtić Pucarević, direktorica Čistoće Duga Resa d.o.o. i Ivan Božić, upravitelj zadruge Humana Nova.
61649072_spasi_me_prosvjed_nasilje_zagreb.jpg

Poziv na podršku humanitarnoj akciji #SPASIME

Inicijativa #SPASIME u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA te uz potporu civilnih udruga i organizacija nastavlja s djelovanjem. Osnovali su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Glavni cilj Fonda je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći. Pružimo im podršku!